15 feb. 2013

Proiectul de Plan-cadru pentru învățământul primar – document supus dezbaterii publice până la data de 19 februarie 2013


Cadrele didactice, parin ii i reprezentan ii societa ii civile sunt invita i sa
transmita observa ii i propuneri referitoare la Proiectul de plan-cadru pentru
înva amântul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil
la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar.
Termen limita: 19 februarie 2013








16 comentarii:

  1. Dacă vor să modifice olanul cadru, DE CE NU MODIFICĂ ŞI CONŢINUTURILE INSTRUCTIV-EDUCATIVE???????????????????????????????????Vor ore mai PUŢINE de matematică cu ACEEAŞI ÎNCĂRCĂTURĂ INFORMATIVĂ????????????????????

    RăspundețiȘtergere
  2. SA SE MAI MODIFICE SI CE TREBUIE,,,DE EXEMPLU CONDITIA PRIVIND OBTINEREA DEFINITIVARII IN INVATAMANT DIN ARTICOLUL 253...ESTE O DISCRIMINARE LA ADRESA PROFESORILOR DEBUTANTI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si asa nu mai invata copiii, deci sa se distreze: dans, muzica, miscare. Cel mai fericit pe post e proful de sport!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar manuale noi cand au de gand sa introduca?
    Ce se stie despre manualele de clasa intai pt 2013-2014? Tinand cont de faptul ca denumirea disciplinelor s-a schimbat, corect ar fi sa apara si alte manuale.

    RăspundețiȘtergere
  5. adica 5 zile de dezbatere, dintre care doua in weekend. constructiv...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca e normal ca elevii sa studieze limba straina din clasa a III-a, deoarece copiii studiaza engleza sau alta limba de la gradinita ? Ce masura e asta ? Ca alea cu metodologia cand cei de la tara se completeaza o data iar cei de la oras an de an ?!!! Copiii mici au nevoie bineinteles si de educatie fizica dar esential pentru ei e sa comunice, sa deseneze , sa socializeze ! VOI VRETI SA DEVENIM O TARA DE STRUTI ?????

    RăspundețiȘtergere
  7. ajutati ne cu niste date despre continuitate...acte necesare,pasi parcursi. multumim

    RăspundețiȘtergere
  8. "Consultarea" nu dureaza prea mult ?

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce nu se renunta la orele de educatie civica si religie??? Acestea umplu programul scolarului degeaba!!! Religia se face la biserica cu preotul, nu in scoala cu coana preoteasa!!!! La educatie civica ce trebuie sa invete copilul? Ce inseamna lucrurile si alte notiuni despre care se afla la celelalte discipline?? Educatia plastica si abilitatile practice pot fi reunite intr-o singura disciplina. Iar limba romana si matematica n-ar trebui sa lipseasca din orarul zilnic! Sa tai o ora de matematica pentru sport, in conditiile in care suntem bombardati de inspectorate cu olimpiade si concursuri aparute ca ciupercile dupa ploaie este o bataie de joc! Scuturati planul cadru de disciplinele inutile!!! Ana

    RăspundețiȘtergere
  10. la clasele I-II mai putem avea optional o ora limba engleza? ca nu am inteles din acest plan.

    RăspundețiȘtergere
  11. ora de religie in trunchiul comun : de neatins ! Argumentatia se subintelege !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, coana preoteasa trebuie sa asigure clienti pentru biserica! Duce toata scoala la impartasit in timpul orelor, si daca anul trecut au cumparat copiii lumanarea cu 50 de bani la biserica, anul asta am avut cu totii un soc cand ne-am trezit ca ni se cere 1 leu pe lumanare! Cat o paine!!! S-au impartasit fara lumanari ca n-au avut bani!!

      Ștergere
    2. Sunt 56000 de preoti si 48000 de medici in Romania. Sunt 18300 de biserici si aproape 18000 de scoli si spitale!!! La ce s-a ajuns in Romania!!! Bugetul bisericilor creste , iar invatamantul si sanatatea sunt subfinantate!!!! De 15 ani, la fiecare 2 zile se inaugureaza o biserica !! BOR e un business care nu mai are legatura cu Dumnezeu!!!

      Ștergere
  12. Incadrarile pt 2013-2014 s-au cerut pana pe 15,iar cei care se duc ca profesori la inv primar pe tic,religie,ed.fiz ,engleza vad ca orele fie s-au diminuat fie au disparut.Intrebarea mea este de ce planul care e in dezbatere nu se aplica din 2014-2015 pt ca oamenii care se vor duce la restrangere,completare de norma sau pretransfer se trezesc in toamna ca nu au ore.LM POP ca fost lider nu credeti ca nu e corect fata de elevi,profesori si parinti?

    RăspundețiȘtergere
  13. la clasele I-IV ar trebui introdus programul obligatoriu de dimineata,si semiinternatul, ar trebui sa fie obligatoriu si

    RăspundețiȘtergere
  14. limba moderna ar trebui sa se faca si la CP si in clasa I-a si a II-a. multi copii fac deja la gradinita limba straina...si apoi sa faca o pauza de 2, 3 ani???? uita tot! Acum, in zilele noastre, cam toti parintii facem eforturi pt. ca, copilul nostru sa stie macar o limba straina.
    Religia...e cumva...un subiect tabu....eu nu sunt de acord cu aceasta "disciplina". Noi, generatia de pe vremea lui Ceausescu, nu faceam religie si...cred ca suntem mai credinciosi decat generatiile de dupa noi, care se drogheaza si injura profesorii.
    Muziza...2 ore/sapt!!!??? f mult. Sunt copii total afoni, care efectiv n-au nimic muzical in ureche (eu, de ex. asa am fost). ei pot fi f. talentati la desen, de ex...sau la lucru manual. De ce nu se fac aceste discipline ca si optionale?? sa poata alege intre muzica/desen/lucru manual...si fiecare parinte stie la ce se pricepe mai bine copilul sau. Bagam pe gat, unui copil, niste materii care, chiar nu le plac! ma pun in situatie si ma gandesc cum nu-mi placea mie la muzica. in schimb, la desen...eram f. incantata (dovada: am facut cls V-XII la Liceul de Atra plastica, Cj-N.). haideti sa le dam o lejeritate la disiplinele care tin de aptitudini/talent/hobby. Intotdeauna, cand doriti sa faceti ceva....puneti-va in situatie! cuiva, care pe viitor nu vrea sa faca liceul de muzica...inafara de a cunoaste cat de cat instrumentele muzicale...nu-i va folosi la nimic acesta disciplina, dar o limba straina...ii va folosi. Vera

    RăspundețiȘtergere

Postări populare