16 iul. 2012

Modele subiecte titularizare

Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI
Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alte modele.
Va rog sa va uitati peste toate modelel si cred ca va puteti face o parere despre cum vor arata si celelalte modele.
Vad ca sunt multe nelamuriri.
Examenul se desfasoara avand la baza art 254 alin 8 din Legea educatiei nationale care este in vigoare din 2011.
Structura subiectelor este cea conforma cu acest articol.
Eu am cerut acest model tocmai pentru a evita in data de 2 august surprize pentru candidati.
Este un GRUP DE DISCUTII PE ACEASTA TEMA 

234 de comentarii:

  1. Am dori si modele de subiecte pentru titularizare 2012 la disciplina Informatica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule ministru,
      Ştim că nu este responsabilitatea dumneavoastră, dar vă rugăm să ne ajutaţi, răspunzând la următoarea întrebare: Pt învăţători, examenul de titularizare va avea doar subiecte din PEDAGOGIE şi DIDACTICĂ GENERALĂ APLICATĂ?
      Deci fără LITERATURĂ ŞI GRAMATICĂ??????
      Suntem nelămuriţi pt că s-a precizat că programele nu s-au schimbat, iar în programa pt învăţători apar şi literatura şi gramatica.
      Pe cât puteţi, căutaţi pt noi un răspuns pt că nu avem pe cine să întrebăm.La inspectoratele şcolare nimeni nu ştie nimic.
      Aşteptăm răspunsul d-voastră cât mai curând.
      NU MAI AVEM DECÂT 2 SĂPTĂMÂNI............

      Ștergere
    2. Aceeasi problema este și la examenul de titularizare pentru educatori. Așteptăm un răspuns.... Vă mulțumim!

      Ștergere
    3. Pentru informatica se publica cu o zi inainte?
      Vad ca doar unii au prioritate.
      Restul afla dupa examen...

      Ștergere
    4. Coste Constantin20.07.2012, 22:14

      D-ule Pop,cand va intoarceti la Baia Mare?Vreau sa ma uit un pic in ochii d-voastra de aproape.

      Ștergere
    5. Domnule Pop, inca de pe "timpuri", ne-am obisnuit sa fim tratati nerespectuos, sa fim umiliti si ingenuncheati, pentru a nu ne mai arde sa protestam si sa observam prostia, lipsa de cultura si hotia care se manifestau si atunci, ca si acum, la tot pasul. Nici actuala putere nu se manifesta altfel. Dar nu uitati un lucru: suntem verticali si ne putem folosi creierul indiferent de cate probleme si lipsuri vom infrunta, indiferent cine si ce ne promite. Cu ministri care simuleaza grija si compasiunea dar care acopera furtul cu seninatate, cu "oratori" scoliti la universitatile partidelor, nu ne veti pacali nici dumneavoastra, nici altii.
      Din nou unii sunt mai egali decat altii, din nou unii merita mai mult si altii nimic. Toti stim ca printre colegii nostri si mai vartnici si dintre cei mai tineri si foarte tineri, sunt unii care fac de rusine profesia care ar trebui sa echivaleze cu lumina, bunatatea, vointa, puterea de a face sa straluceasca speranta. Dar sunt printre noi inca si mai multi profesori care merita respect. Asteptam totusi modele pentru toate obiectele de studiu si un examen corect fara cozi de caine si oameni fara omenie.Poate dumneavoastra puteti transmite acest mesaj tuturor celor care pot sa faca ceva in acest sens.
      O seara cat mai buna!
      Ana Dumitrascu

      Ștergere
    6. Pe website-ul:
      http://titularizare.edu.ro/2012/docs/Model%20cadru%20al%20%20probei%20scrise.PDF
      aveti modelul cadru!
      Pewebsite-ul:
      http://subiecte.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/
      aveti modele la disciplinele cu peste 1500 de inscrisi.
      Pe website-ul:
      http://subiecte.edu.ro/2012/arhiva/
      aveti arhiva de subiecte - se pot consulta subiectul III la specialitatile la care nu sunt postate modele.

      Ștergere
    7. Doamneee, adica am invatat degeaba eseurile la limba romana ? O sa aflam cu o zi inainte programa ptr examen?? Sunteti niste inapti, va doare undeva pe voi...

      Ștergere
    8. dar la limba engleza nu sunt modele?
      cred ca vor cadea oamenii pe capete. nu stiu ce se urmareste si de catre cine se urmareste....este o evaluare ciudata care nu se pliaza pe realitatea din tara si cu atat mai putin nu se evalueaza competentele reale ale unui prof laa clasa
      imi pare rau dar cred ca multa lume isi va da demisia lucrurile ies de sub control

      Ștergere
    9. Buna ziua. S-au mai publicat modele pe edu.ro dar la fizica nu. oare se vor mai posta?

      Ștergere
  2. Buna ziua, modele de subiecte de la examenul de titularizare pentru: biologie, geografie, istorie, chimie, fizica, etc se publica? Asa ar fi corect. Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la inceputul saptamanii viitoare se vor elabora de catre MECTS modele de subiecte si pentru restul disciplinelor care nu se regasesc in acest set de modele postat deja pe http://subiecte2012.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/

      Ștergere
    2. Doresc sa intreb. Eu sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul din 2 august fiindca doresc sa obtin alt post pe care nu l-am putut lua altfel pt. ca nu exista pretransfer inainte de titularizare. Dar daca Doamne fereste iau nota sub 5 (sper sa nu se intample) la concursul de titularizare din 2 august imi pierd titularizarea actuala? sau raman titular unde sunt acuma? Sper ca nu pierd titularizarea pe care o am acuma . Daca tot nu pot sa obtin un post mai bun macar sa mi-l pastrez pe care il am acuma. Fiindca atunci cand am depus dosarul pt concurs peste tot (inspectorat, centru etc) unde am intrebat mi-au spus ca nu exista pericolul de a-mi pierde titularizarea (postul pe care sunt acuma titular) indiferent de nota pe care o primesc in 2 august chiar daca este de 2, 3 sau 4. Sper sa nu fie cazul, dar vreau sa fiu linistit (nu pot niciodata sa stiu ce se intanpla intanpla. Poate sa mi se faca rau in timpul examenului, din cauza stresului, am probleme mari de sanatate). Atunci mi-au zis ca numai daca imi dau eu demisia dupa post renunt la titularizare. Mi-au explicat ca indiferent de nota (chiar daca este sub 5) din 2 august raman titular pe postul care sunt acuma titular. Va dati seama ca am muncit mult sa ajung titular in invatamant, sper ca nu exista vreun pericol sa pierd statutul de titular indiferent de nota din 2 august. Eu sper sa obtin postul dorit la titularizare iar daca nu pot macar sa raman titular unde sunt acuma. Macar atat poate sa faca Ministerul pt noi titularii sa nu ne ia si ce avem deja indiferent de cum o sa fie in 2 august, sa ne lase macar posturile pe care le avem, pe care se stie ne-am titularizat cu nota mari. Suntem destul de stresati si nu mai avem nevoie si de alt stres. Oricum titularii nu am avut niciun drept la miscare anul asta. Macar sa nu ne ia nimeni ( posturile) titularizarea pe care o avem deja. Indiferent de nota pe care o obtinem in 2 august. Iar daca exista vreun pericol oricare ar fi acesta de a ne pierde titulatura (titularizarea ) pe care o avem acuma va rog mult sa ne spuneti ca sa ne retragem din concurs si sa ne pastram titularizarea (posturile, catedrele ) pe care le avem deja. Sa nu riscam nimic. Macar liniste sa avem si bineanteles sa ramanem cu posturile (titularizarea ) ce o avem acuma si eventual sa putem participa la pretransferul din august de dupa titularizare . VA ROG SA RASPUNDETI CAT MAI REPPEDE

      Ștergere
    3. ati spus ca pana la inceputul saptamanii vor fi elaborate modele de subiecte pentru restul disciplinelor....dar nu le-ati postat

      Ștergere
    4. bine bine... dar a trecut saptamana, suntem chiar in 24 iulie si modele de subiecte pentru disciplinele ramase tot nu au aparut..... sa intelegem ca apar cu o zi inainte de examen sau chiar in ziua examenului????
      multumim pentru promptitudine!!!!!

      Ștergere
  3. Multumim , ne-am mai luminat un pic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am dori şi pentru minorităţi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumim mult! Sincer, la cat de parolist sunteti,as fi preferat sa ramaneti ministru!E un sentiment placut si inedit sa fim ascultati dupa ce ani de zile am urlat...in pustiu.Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu. Multumim mult, stim acum pe ce sa ne axam in pregatire.

      Ștergere
  7. La psihopedagogie speciala cand apar modele de subiecte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma scuzati ca va deranjezi...dati examen din psihopedagogie speciala?nu stii programa ramane valabila tot aia din 2010?

      Ștergere
  8. Deci 0,04 pt corectitudinea stintifica, si avem de tocit 3 probleme la fiecare capitol.Exemplu perfect din algebra vectoriana. Dar totusi multumin.
    "Invatand pe altii invatam"

    RăspundețiȘtergere
  9. Am dori si modele de subiecte pentru profesori documentaristi
    Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  10. Putem sa avem incredere?
    Daca da, Va multumim si dupa 2 august.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DOMNULE MINISTRU,
      Vă rugăm să precizaţi dacă pt examenul de titularizare, învăţători, subiectele se vor formula doar din pedagogie şi didactică generală aplicată în înv primar.
      Se precizase că programa nu s-a schimbat, dar în modelele de subiecte nu se regăseşte literatura şi gramatica.........
      Vă rog să ne înţelegeţi că este în joc destinul nostru, locul de muncă.
      Vă rugăm să ne răspundeţi cât mai repede posibil pt că mai sunt doar 2 săptămâni până la examen: avem doar PEDAGOGIE şi DIDACTICĂ GENERALĂ APLICATĂ?????????????

      Ștergere
  11. Am dori si modele de subiecte pentru disciplinele tehnice Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim mult pentru implicare! Ati avut dreptate pe forumul de discutii de pe edu.ro : fara aceste modele habar nu am fi avut despre ce ne asteapta.

    Multi s-ar fi retras din examen data fiind noua formula atat de neasteptata ; le-ar fi trebuit o ora din patru numai sa-si revina din zapaceala !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si celelalte materii..............Chimie.............biologie................etc

    RăspundețiȘtergere
  14. La mecanica cand apar modele de subiecte?

    RăspundețiȘtergere
  15. Va rugam si pentru Economie/Ed. antreprenoriala model de subiect.
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am dori si modele de subiecte pentru profesorii de Cultura civica.
    Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua va rog frumos puteti sa imi trimiteti model de titularizare si pentru disciplina mecanica -profesori .Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna as dori subiectele de titularizare pentru mecanica si va rog frumos sa ne raspundeti la intrebarile care le punem

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua. Am dori modele de subiecte si pentru filosofie!!! Nu ne putem ghida dupa modelele pentru invatatori, matematica sau limba romana. Ar fi absurd. Va multumim

    RăspundețiȘtergere
  20. La celelalte materii unde sunt publicate modelele?
    Le-a facut cineva sau apar dupa 2 august?

    RăspundețiȘtergere
  21. DOMNULE MINISTRU,SUNT EDUCATOARE CU 30 DE ANI VECHIME,GRADULI,LICEUL PEDAGOGICDOUA FACULTATI,MASTER,SI NU AM PUTUT SA AJUNG IN LOCALITATEA DE DOMICILIU,PENTRU CA IN ACEST AN SCOLAR,MAI ALES IN LUNA MARTIE,LA NIVELUL COM.DOMNESTI DE ARGES,S-AU FACUT SCHIM DE POSTURI,INTRE DOUA EDUCATOARE TITIULARIZATE IN BUCURESTI,VENID IN JUDET PRIN TRANSFER,EDUCATOARELE NEFIIND DIN LOCALITATE.OARE ESTE POSIBIL ASA CEVA? CU RESPECT,
    CU RESPECT

    RăspundețiȘtergere
  22. super, cred ca o sa fie mult mai accesibil

    RăspundețiȘtergere
  23. la ISTORIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE?

    RăspundețiȘtergere
  24. am dori modele la fizica , va rugam din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  25. subiecte si pentru antrenori cand vor aparea

    RăspundețiȘtergere
  26. Mai apar cumva si subiecte la Mecanica?
    Ar trebui dragi suplinitori sa ne revoltam si sa nu mai mergem la acest examen.
    Nu e posibil ca sa ne schimbe modelul cadru de subiecte cu doua saptamani inainte de examen.
    Parca ar face intentionat sa votam contra lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PAI ar fi ceva sa nu mai mergem deloc la examen!!!
      In Spania cum se poate sa existe SOLIDARITATE INTRE OAMENI si cind isi pun in gind ceva aia chiar fac ce isi propun!!! si uite la noi!!
      HAIDE SA BOICOTAM ACEST EXAMEN!!!!!!!

      Ștergere
  27. subiectele sunt extem de grele si nu cred ca ma ajuta in dezvolatarea mea profesionala,,, e o bataie de joc! imi parea rau ca spun asta dar e adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  28. model subiect engleza 2012 titularizare!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. La Educatie Muzicala Specializata??

    RăspundețiȘtergere
  30. Gata rezolvate !!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. pentru profesori documentaristi???
    e un domeniu nou si avem foarte mare nevoie

    RăspundețiȘtergere
  32. LA RELIGIE ORTODOXA O SA APARA....EU SPER CA DA NU SA FIE PUBLICATE DUPA 2 AUGUST...

    RăspundețiȘtergere
  33. Asteptam modele si pentru geografie!Multumim

    RăspundețiȘtergere
  34. Va rugam sa postati si modele de subiecte pt disciplina engleza.
    Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  35. Modele pentru Titularizare 2012 Informatica

    RăspundețiȘtergere
  36. va rog din suflet sa postati cat mai curand si ptr lb.engleza cel putin sa imi fac o idee despre continut si ceea ce trebuie sa mai citesc din didactica, multumesc mult. astept postarea d-voastra cat mai curand prt ca nu beneficiem de prea mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  37. http://subiecte2012.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/ acolo apar modelele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt modele de subiecte la toate disciplinele. Pentru profesorii care predau doar TIC vor avea ca si in alti ani subiect de programare?

      Ștergere
    2. Doresc sa intreb. Eu sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul din 2 august fiindca doresc sa obtin alt post pe care nu l-am putut lua altfel pt. ca nu exista pretransfer inainte de titularizare. Dar daca Doamne fereste iau nota sub 5 (sper sa nu se intample) la concursul de titularizare din 2 august imi pierd titularizarea actuala? sau raman titular unde sunt acuma? Sper ca nu pierd titularizarea pe care o am acuma . Daca tot nu pot sa obtin un post mai bun macar sa mi-l pastrez pe care il am acuma. Fiindca atunci cand am depus dosarul pt concurs peste tot (inspectorat, centru etc) unde am intrebat mi-au spus ca nu exista pericolul de a-mi pierde titularizarea (postul pe care sunt acuma titular) indiferent de nota pe care o primesc in 2 august chiar daca este de 2, 3 sau 4. Sper sa nu fie cazul, dar vreau sa fiu linistit (nu pot niciodata sa stiu ce se intanpla intanpla. Poate sa mi se faca rau in timpul examenului, din cauza stresului, am probleme mari de sanatate). Atunci mi-au zis ca numai daca imi dau eu demisia dupa post renunt la titularizare. Mi-au explicat ca indiferent de nota (chiar daca este sub 5) din 2 august raman titular pe postul care sunt acuma titular. Va dati seama ca am muncit mult sa ajung titular in invatamant, sper ca nu exista vreun pericol sa pierd statutul de titular indiferent de nota din 2 august. Eu sper sa obtin postul dorit la titularizare iar daca nu pot macar sa raman titular unde sunt acuma. Macar atat poate sa faca Ministerul pt noi titularii sa nu ne ia si ce avem deja indiferent de cum o sa fie in 2 august, sa ne lase macar posturile pe care le avem, pe care se stie ne-am titularizat cu nota mari. Suntem destul de stresati si nu mai avem nevoie si de alt stres. Oricum titularii nu am avut niciun drept la miscare anul asta. Macar sa nu ne ia nimeni ( posturile) titularizarea pe care o avem deja. Indiferent de nota pe care o obtinem in 2 august. Iar daca exista vreun pericol oricare ar fi acesta de a ne pierde titulatura (titularizarea ) pe care o avem acuma va rog mult sa ne spuneti ca sa ne retragem din concurs si sa ne pastram titularizarea (posturile, catedrele ) pe care le avem deja. Sa nu riscam nimic. Macar liniste sa avem si bineanteles sa ramanem cu posturile (titularizarea ) ce o avem acuma si eventual sa putem participa la pretransferul din august de dupa titularizare . VA ROG SA RASPUNDETI CAT MAI REPPEDE

      Ștergere
    3. Buna seara. Este joi, maine este ultima zi lucratoare din saptamana. Cand apar modelele pentru celelalte discipline? Sper ca nu dupa examen.

      Ștergere
    4. dar un model rezolvat la matematica?

      Ștergere
    5. va rog sa postati si pentru terapii subiecte

      Ștergere
  38. pentru filosofie, logica subiecte cam pe cind vor aparea

    RăspundețiȘtergere
  39. va rugam si model de subiecte la agricultura-horticultura.

    RăspundețiȘtergere
  40. Sper sa apara cat mai curand si modele de subiecte pentru istorie.Ce am vazut pana acum la celelalte discipline mi se pare acceptabil.
    Anda Bordei/Slobozia

    RăspundețiȘtergere
  41. sper ca la anul sa se modifice structura subiectelor. sa fie ca pana acum: specialitate +metodica.

    RăspundețiȘtergere
  42. inca sunt putin confuza...stiam ca programa nu s-a schimbat dar vad aici ca model doar subiecte din metodica....sa inteleg ca, in ceea ce priveste limba romana, engleza sau franceza, nu se mai da din gramatica si literatura?
    rog pe cineva sa ma lumineze si pe mine ....sunt la inceput de drum si chiar am nevoie de ajutor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca,

      Aceeasi nedumerire am si eu. Deci, ar fi binevenita o clarficare. Multumim.

      Ștergere
    2. Pentru limba engleza nu exista niciun model de subiect. Asteptam un subiect-model si speram sa il primim in timp util. Multumim

      Ștergere
    3. Raluca,

      La fel de confuza sunt si eu. Va rog sa ne lamuriti.

      Ștergere
  43. In urma acesarii acestui link, nu a gasit modele de subiecte pe engleza. Singura limba straina care apare este lb. franceza. Va rugam sa postati si modele de subiecte pt lb. engleza.(as soon as possible)

    Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  44. Se va mai aplica articolul 63 pentru cei care vor obtine peste nota 7 la CNU din august 2012? Dar pentru cei care au obtinut peste 7 la CNU -iulie 2011 - pentru ca a aparut foarte tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  45. M-ar ajuta mult sa vad cum este conceput un posibil subiect pentru filosofie si logica....cum si in ce masura vor fi combinate cele doua discipline, voi avea posibilitatea sa aplic metodica pe una dintre cele doua discipline de examen?
    Sper sa apara modele de subiecte cat mai repede si nu in seara dinaintea examenului sau chiar dupa examen, oricum schimbarea de structura e facuta in graba in ultima clipa.....si chiar nu-mi dau seama daca e un avantaj sau nu....
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  46. Va rog sa postati si modele de subiecte pentru "economic administrativ, posta". Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna ziua! Stim ca nu sunt posturi, dar noua ni s-au primit dosarele pentru titularizare (alergatura multa si un salriu cheltuit - pentru intocmire). Cred ca ar fi de bun simt sa ni se ofere pentru toate specializarile modele de subiecte. Eu sustin examen pe engleza si ni s-a spus ca modelul de la franceza este diferit de ce avem noi. Sincer am avut un soc cand am vazut modele, dar am vrea sa nu avem un alt soc si in ziua examenului. Am lasat literatura balta ca sa ma pot ocupa de noile cerinte. Ni s-a spus delicat, daca vreti ca nu am stiut sa interpretam acel articol faimos din lege - ne scuzati ca nu am terminat si o facultate de drept. Daca in ceea ce priveste subiectele totul este in ceata, ce ne puteti spune despre un eventual examen de suplinitori? Dupa asemenea subiecte (care nu sunt grele, doar timpul si faptul ca am fost lamuriti pe ultima suta de mertri ne creeaza probleme)credem ca ar fi cazul sa se organizeze.
    Mutumim!

    RăspundețiȘtergere
  48. as dori daca se poate sa ne dati modele de subiecte si pentru psihopedagogie speciala,acum,nu dupa 2 august

    RăspundețiȘtergere
  49. unde sunt programele pentru titularizare 2012 si faimoasele modele subiect la....istorie?

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna ziua!
    Va rugam sa publicati si subiecte pentru disciplina ARTE VIZUALE(ed. plastica)

    RăspundețiȘtergere
  51. ma repet si eu...la fel ca si colegii dinainte....la lb franceza.....se mai da din literatura si gramatica...sau doar metodica.....sau o sa avem surprize.....?

    RăspundețiȘtergere
  52. Puteti sa ne raspundeti la educatoare cu dubla specializare daca la examenul de titularizare de mai ia in considerare nota de la examenul practic deoarece si acolo au fost emotii ,timp ,stres ,bani investiti in material didactic.
    Este foarte greu sa-ti doresti sa muncesti cu copiii,sa ai vechime in gradinita si in invatamant,dar sa nu iei titularizarea,deoarece totul se schimba de la o zi la alta si noi aflam in ultima clipa.

    RăspundețiȘtergere
  53. sustineti ca structura subiectelor este conforma cu un anume articol din lege.inseamna ca acest articol nu este conform cu programa din 2011 dupa care s-a hotarat sa se sustina concursul de anul acesta.dv ati studiat programa in vigoare cand ati elaborat aceste modele de subiecte? nu cred,ca ati fi vazut ca ,la invatatori,ar fi trebuit sa existe literatura si gramatica.cum ne anuntati aceasta schimbare cu 2 saptamani inaintea examenului?nu vi se pare ca va bateti joc de noi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DOAMNE, D-ZEULE !!!!!!!asta se numeste TESTARE PSIHOLOGICA!!! CUM sa anunti, (ASA CEVA?) astfel de modele (educatoare), cand eu de un jumate de an am recitit jocul ielelor si padurea spanzuratilor etc., sa am habar de ele, ca doar erau, impreuna cu gramatica jumate din punctaj, sa ne anuntati acum ca se da doar metodica??????????? pana unde va permiteti sa ne jigniti?????????????????chiar asa?

      Ștergere
    2. Asta este si ideea! Trebuie sa scoata tapi ispasitori pentru rezultatele dezastruoase de la examenele nationale si bacalaureat! Noi suntem cei prost pregatiti, nu ei ne-au dezarmat si ne-au trimis la lupta!!!! Nici la definitivat nu au respectat programa! Sa ne traiasca! Ii meritam!!!

      Ștergere
    3. scrie destul de clar in modelul cadru in ce consta examenul....pentru a putea intocmi niste itemi ori activitati nu trebuie sa stii gramatica si literatura???cred ca nu vei vorbi despre ozn-uri !!!programa ramane aceeasi doar ca tratam metodic nu ca si un elev care isi scrie comentariul ori descrie un subiect de gramatica!!!!

      Ștergere
  54. la zootehnie nu vor aparea?

    RăspundețiȘtergere
  55. Modele de subiecte si la CONSILIERE PSIHIPEDAGOGICA - Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  56. Domnule Ministru, dvs stiti ca, in ciuda faptului ca salile au fost echipate cu camere de luat vederi si supraveghetori, la examenul de definitivare la oradea s-a copiat? si, mai mult, s-au adunat bani pt supraveghetori? evident cei cu ideea au fost tot cei care au venit cu intentii de copiere... si suntem iar toti bagati in aceeasi oala! nimeni nu ii vede, ce rost au camerele, atunci? de ce nu dau toti telefoanele? de ce nu se introduc si sisteme de detectare a telefoanelor si sa fie folosite in timpul examenului ca sa fie scosi din examen si umiliti pt ca astia numai profesori nu pot fi numiti, nici exemple de urmat de copiii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  57. Model subiecte consiliere psihopedagogica

    RăspundețiȘtergere
  58. pana la urma cum ramane....mai avem subiect pt Literatura romana si gramatica la invatatori?????

    RăspundețiȘtergere
  59. Va rog respectuos sa publicati in timp util si subiectele pentru psihopedagogie speciala.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  60. Domnule Liviu Pop,
    Va rog sa ne raspundeti la o intrebare simpla:
    CE SE VA INTAMPLA CU DISCIPLINELE CHIMIE, FIZICA, BIOLOGIE ? Se mai merge pe ideea (foarte proasta de altfel) de inlocuire a lor cu o SINGURA disciplina, STIINTE ?
    Pentru ca daca se va merge, atunci vom avea o MARE PROBLEMA in sistem. Profesorii si fizica, chimie, biologie vor ramane fara catedre, se vor manca INTRE EI (cum ii place domnului Basescu), iar aplicarea unei asemenea masuri va conduce la o cadere libera a guvernului si a intregii clase politice. Ce ne puteti spune dumneavoastra, din interior ? Nu vrem raspunsuri politice, nu ne intereseaza. Concret: se mai face o asemenea prostie, sau nu ? Pana la urma, ce sa mai faca colegii nostri de chimie, fizica sau biologie ? Sa mai participe la titularizare, sau nu ?
    -- Multumim--

    RăspundețiȘtergere
  61. VA RUGAM AFISATI CAT MAI REPEDE MODELELE DE SUBIECTELE PT. TOATE DISCIPLINELE DE CONCURS. NU ESTE CORECT CA UNII SA LE STIE CU 2 SAPTAMANI SI JUMATATE INAINTE, IAR ALTII CU MULT MAI PUTIN!!! DACA TOT ATI INCEPUT O TREABA, MACAR TERMINATI-O!

    RăspundețiȘtergere
  62. Domnule ministru, va respect si va multumesc pentru ca, in sfarsit, am primit si noi, profesorii, un gram de atentie...dar va intreb, daca noi am fi schimbat cu 2 saptamani inainte structura subiectelor pentru ...teza, sa zicem, ce sanctiuni am fi luat? Ridic aceasta problema prin prisma faptului ca am avut in scoala inspectii tematice care vizau (printre altele) gradul de acomodare al elevilor vis-a- vis de formatul subiectelor de la Examenul National, simularile si gradul de cunoastere al elevilor in ceea ce priveste variantele de subiecte existente pentru cele 2 probe. Domnule ministru, nu suntem Dumnezei, avem si noi nevoie de un timp de acomodare si de pregatire....

    RăspundețiȘtergere
  63. ce sa zic de " modele"? daca si baremele arata cum arata, zau nu stiu ce vor pati bietii evaluatori, va fi ceva rasu- plansu

    RăspundețiȘtergere
  64. Pentru psihopedagogie speciala cand se vor afisa modele de subiecte?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna ziua,

    Credeti ca am putea primi azi modelul de subiect pentru disciplinele pentru care nu a aparut luni? Mai sunt 13 zile pana la examen, ne-ar fi de mare ajutor ca sa stim pe ce punem accentul. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna mai apar modele de subiecte pentru mecanica profesorii ca avem mai putin de 2 saptaminii pina la examen si nu este inca nimic clar din ce dam din specialitate sau numai metodica ????Mai am o intrebare cu nota din august 2012 daca nu avem sansa sa prindem post pe mecanica putem sa luam alt post necalificat ca in alti ani nu este nimic clar ??? Astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  67. Ati uitat de noi complet....asteptam un model si la celelalte discipline....Va multumesc pentru intelegere si va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  68. VA RUGAM INSISTENT SA AFISATI SI UN MODEL DE SUBIECT LA AGRICULTURA-HORTICULTURA MAISTRU INSTRUCTOR

    RăspundețiȘtergere
  69. VA RUGAM SA TRIMITETI MODEL SI LA AGRICULTURA-HORTICULTURA MAISTRI INSTRUCTORI

    RăspundețiȘtergere
  70. Am dori si noi cat mai curand model pt disciplina lb engleza; nu se poate sa se posteze modele doar pt anumite materii si pt celelalte nimic; va dati seama ca noi ne-am pregatit pana acum dupa programa, accentuand lucruru poate fara prea mare importanta pt acest nou examen.

    RăspundețiȘtergere
  71. Si saptamana aceasta aproape s-a incheiat.
    Cand vor apare si modelele de subiecte pt celelalte discipline?
    Din nou profesorilor li se incearca elasticitatea nervilor.
    Mi se pare ca profesorii sunt din nou umiliti prin aceasta "noua lege". Este lipsa de bun simt sa se elaboreze subiecte doar pentru o parte din profesori, iar pe ceilalti sa ii lase cu ochii in soare!!! (sau mai bine zis in ecranul pc-ului)
    Dati-ne un raspuns clar in ceea ce priveste publicarea subiectelor la celelalte discipline. Se vor publica sau ba? Cand? Nu ne mai amanati de pe o zi pe alta!
    Va multumim,

    RăspundețiȘtergere
  72. felicitari pt ordinul de plata pt concursul de titularizare si care este semnat de dv. Un memmbru al comisiei este platit cu fabuloasa suma de 20 ron pt o munca depusa pe parcursul a mai bine de 5 luni. Ati dezamagit profund ca ministru. Mai bine ramaneati secretar general la sindicat si erati ok. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  73. bataie de joc sa va fie rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  74. vom fi si mai linistiti daca s-ar publica si celelalte modele de subiecte pt disciplinele ramase...nu putem avea ca model celelalte discipline...o alta problema care tb luata in considerare...se vor respecta aceste modele sau ne vom trezi la examen ca am fost pacaliti din nou?! mai sunt cateva zile si noi suntem dezorientati, nereusind sa mai invatam nimic...Va rog frumos, seriozitatea care va caracterizeaza sa-si spuna cuvantul inca o data...Multumim ca sunteti alaturi de noi..!

    RăspundețiȘtergere
  75. Subiectele sunt o bataie de joc!!! Cum se verifica cunostintele de specialitate? Autorii subiectelor chiar sunt nebuni? Nu se respecta programa, care are, in cea mai mare parte, specialitate. Se va ajunge ca la obiecte cum ar fi, de exemplu, matematica, chimia, sa aiba cele mai mari sanse cel care este bun la... literatura!
    Autorilor, sunteti dusi cu capul?

    RăspundețiȘtergere
  76. Valentin Balutoiu21.07.2012, 06:48

    Domnule Pop, cu tot respectul, astfel de subiecte SUNT O BATAIE DE JOC la adresa profesorilor si a invatamintului. Unde sunt subiectele care verifica pregatirea profeorilor in specialitate? Credeti ca poti sa predai la clasa daca nu esti bun la matematica, biologie, chimie, istorie etc? Pregatirea metodica nu este totul. Pe de alta parte, NU SE RESPECTA PROGRAMA DE TITULARIZARE, si, in acelasi timp, SE SCHIMBA REGULILE JOCULUI cu doua saptamini inainte de concurs. Daca se voia o "revolutionare" a tipurilor de subiecte, acest lucru trebuia comunicat macar in momentul in care s-au afisat posturile si s-au demarat actiunile pentru ocuparea lor prin concurs. Adica unii au stat toata vara sa invete si au invatat... DEGEABA!
    Scandalul provocat de subiectul cu propozitia subiectiva-predicativa de la testele nationale a fost nimic pe linga ce ve va fi in momentul in care vor fi date subiectele pentru titularizare.
    Incep sa il regret pe Funeriu!

    RăspundețiȘtergere
  77. Va rugam sa publicati subiecte si pentru consiliere psihopedagogica!

    RăspundețiȘtergere
  78. ceea ce-ati facut acum cu cadrele didactice se numeste ,,TESTARE PSIHOLOGICA,, si bataie de joc! v-ati propus sa ne injositi in egala masura ca si pe elevi. tipic romanesc! oare cand vom reveni la normal?cand 3 generatii la rand vor avea aceleasi sanse si aceleasi programe pt examene????????o mare, mare bataie de joc sa anunti o schimbare cu 2 sapt. innainte de titularizare :(

    RăspundețiȘtergere
  79. As dori si eu sa postati subiectele de la disciplina zootehnie ! multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  80. BUNA ZIUA
    UN MODEL PENTRU PROGRAMA DE ALIMENTATIE PUBLICA SI TURISM CAND SE AFISEAZA?
    ASTEPT UN RASPUNS URGENT
    MULTUMESC CELOR CARE MA VOR AJUTA

    RăspundețiȘtergere
  81. Domnule Liviu Pop,
    Desi am mai intrebat, n-am primit nici un raspuns: Se va mai introduce disciplina Stiinte ? Adica "varza" aia dintre Fizica, Chimie si Biologie ? Pentru ca, in acest caz, titularizarile la ACESTE DISCIPLINE DEVIN INUTILE!

    RăspundețiȘtergere
  82. Subiecte la informatica apar dupa 2 august ?

    RăspundețiȘtergere
  83. asteptam modele de subiecte la chimie,fizica si biologie
    Va multumim, dl Pop Liviu pentru ajutor, sprijin, ca ne intelegeti

    RăspundețiȘtergere
  84. Va rog sa postati un model de subiecte si pentru Psihopedagogie speciala. Intotdeauna am fost la....si altii.

    RăspundețiȘtergere
  85. pentru biologie cand o sa apara modelul de subiect pentru titularizare!!! este duminica seara si ati spus pana la inceputul saptamanii!!!

    RăspundețiȘtergere
  86. Domnule Pop, mai exista vreo sansa sa se publice modele de subiecte si pentru celelalte materii?
    Oricum, nu am inteles de ce s-a facut discriminare: la unii s-au dat modele si la altii nu?

    RăspundețiȘtergere
  87. Buna ziua, credeti ca se poate sa primim modele de subiecte si pentru materiile pentru care nu s-au afisat pana acum? Mai sunt 10 zile pana la examenul de titularizare...

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna ziua. In afara de modelele publicate deja, au mai aparut si altele pentru celelalte discipline? Este deja "inceputul saptamanii viitoare" si timpul este scurt, scurt. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  89. cum este posibil ca pe www.edu.ro programele referitoare la examenul de titularizare 2012 sa contina si tematica stiintifica, iar acest model consta doar in didactica specialitatii???? (bineinteles conform art. 254, al.8)!

    RăspundețiȘtergere
  90. Va rugam sa postati un model si pentru limba engleza! Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna ziua, este absolut anormal sa ni se spuna din partea inspectoratelor ca programa ramane aceeasi si de fapt sa aflam ca subiectele vor fi centrate doar pe metodica. Este un haos total si atunci daca cei de la minister si inspectorate habar nu au, noi sau elevii ce sa mai spunem?! De aceea rezultatele sunt slabe, datorita haousului din sistem. SI ATI FI PUTUT MACAR SA PUBLICATI MODELE LA TOATE DISCIPLINELE, MACAR ATAT! ASTEPTAM SI ENGLEZA! NU UITATI CA AVETI NEVOIE DE NOI PENTRU CA DACA NU NE DATI O DATA MODELELE ASTEA CA SA LUAM SI NOI EXAMENUL,NU O SA AVETI PE CINE SA PUNETI LA CLASE!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  92. este "inceputul saptamanii viitoare" si nimic subiecte si la celelalte discipline.....oare asa e de greu de intocmit?

    RăspundețiȘtergere
  93. Ar fi frumos sa apara modele pentru toate disciplinele. De ce nu apar?

    RăspundețiȘtergere
  94. unde sunt modelele de subiecte promise pentru celelalte materii?
    RUSINEEEEEEEEEEEEE!

    RăspundețiȘtergere
  95. Bataie de joc! Asta este.

    RăspundețiȘtergere
  96. as dori daca se poate sa ne dati modele de subiecte si pentru psihopedagogie speciala,acum,nu dupa 2 august!

    RăspundețiȘtergere
  97. SI...SE FACU SI LUNI.....MAI E PUTIN SI SE FACE MARTI.....MAI E VREO SANSA SA SE AFISEZE MODELELE DE SUBIECTE SI PENTRU RESTUL DISCIPLINELOR?

    RăspundețiȘtergere
  98. Eu cred ca ne probam competenta in multe alte feluri la catedra... spunea cineva despre medici ca desi au in mana viata omului, ei dau teste grila la examenul de rezidentiat, si asta dupa ce au rezolvat de n ori toti itemii pe parcursul pregatirii lor dinaintea examenului...iar noi profesorii chiar trebuie sa fim enciclopedii ambulante ...

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna seara!
    Va rog frumos sa publicati si un model de subiect pentru ALIMENTATIE PUBLICA (Maistru Instructor). Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  100. va rog sa postati si modele de subiecte pentru discilplina INDUSTRIA ALIMENTARA

    RăspundețiȘtergere
  101. deci pana la urma se vor mai afisa si modele de subiecte pentru celelalte discipline sau totul a fost O MINCIUNA DIN PARTEA DVS.

    Astept un RASPUNS

    RăspundețiȘtergere
  102. Va rugam si pentru ed muzicala un subiect, nu au relevanta pentru aria curriculara arte, cele postate. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  103. Va rugam sa nu uitati si ed. muzicala, subiectele postate nu au nici o relevanta vis-a-vis de programa pe care noi am parcurs-o. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  104. CAND URMEAZA SA AFISATI MODELE SI PENTRU CELELALTE DISCIPLINE?DUPA CE SE SUSTINE CONCURSUL?MULTUMIM FRUMOS,ATUNCI NIMENI NU VA MAI FI INTERESAT

    RăspundețiȘtergere
  105. nu intelegeti ca se doreste angajarea in regim de plata cu ora ,mult mai convenabil pentru ei.si mai vor sa arunce toata vina pe profesori pentru rezultatele de la bacalaureat .
    Domnilor din minister, sa stiti ca nu scoala si implicit profesorii au toata vina pentru educatia precara a copiilor, ci mediul familial si societatea romaneasca ,care le ofera copiilor numai modele negative sunt principalii vinovati pentru aceasta situatie din invatamant deci nu ne mai sacrificati pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  106. Buna dimineata stimate domn LIVIU POP!!!
    Stiu ca nu mai sunteti ministru!Colegii tot scriu si va adreseaza intrebari ,dar eu cred ca nu cunosc ca doamna ANDRONESCU este noul ministru!Eu vreau, sa va rog domnule POP, sa ne luminati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
    -DE CE OARE NOI CEI CARE TRUDIM IN INVATAMANT ,SUNTEM COBAII ROMANIEI?
    Am 30 de ani vechime in invatamant,sunt educatoare,am obtinut gradul didactic I de 20 de ani ,sunt licentiata in teologie si fac si masterul si mi-am pacalit si cele doua fiice gemene, sa intre ca predea!Fetele s-au inscris la examenul de titularizare si vad ce nebunie este!!!!!CINE VA RESTABILI ONOAREA INVATAMANTULUI ROMANESC?
    Ce fel de minti de oameni ne conduc?In fiecare an vine cineva care ne schimba viata cu noi "reforme!". Domnul Funeriu si cei care au conceput NOUA LEGE A EDUCATIEI, de unde au venit cu ideile lor super originale????Nu muncim destul?Eu si alti colegi comsideram ca DA!!!!!!Muncim si trudim cu sufletul si mintea noastra!!!M-am saturat de stres inutil si de jigniri!!!Cel mai mult ne-a jignit DOMNUL BASESCU!!!Va rog ,daca cititi randurile unei umile fiinte care poarta numele de cadru didactic ,sa purtati mesajul nostru de disperare si sa stie ca ne-am saturat de idei impuse!Nu mai departe protestez de ideea de a experimanta "MUTARII GRUPEI PREGATITOARE LA SCOALA!"Noi educatoarele suntem in stare sa pregatim copiii pentru procesul de integrare in scoala si societate!!!!

    RăspundețiȘtergere
  107. CE SA NE MAI ASTEPTAM LA MODELE DE SUBIECTE........DOAR A VENIT E. ANDRONESCU LA PUTERE..........ERA DE ASTEPTAT CA PROFESORII SA FIE DIN NOU LOVITI... PACAT CA NU MAI ESTE MINISTRU D-L. POP.....

    RăspundețiȘtergere
  108. EU CRED CA NE "STRESAM" DEGEABA, NU CRED SA MAI VEDEM MODELE DE SUBIECTE SAU LAMURIRI IN ACEST SENS. AU TREBURI MAI IMPORTANTE ACUM....SA VADA DACA DUPA DATA DE 30 MAI SUNT SAU NU PE POST ,,,,,,.CRED CA FIECARE AR TREBUI SA MAI CITEASCA CE POATE, CUM POATE, CE CREDE,,,, SI CU DUMNEZEU INAINTE!

    RăspundețiȘtergere
  109. Buna ziua!
    Va rugam sa publicati si subiecte pentru disciplina ARTE VIZUALE(Ed. plastica).

    RăspundețiȘtergere
  110. Mai exista vreo sansa sa fie publicate modele de subiecte si la LIMBA ENGLEZA? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  111. NU CREDETI CA AR FI MOMENTUL SA FACEM CEVA? SA BOICOTAM EXAMENUL DE TITULARIZARE, MAI BINE ZIS DE SUPLINIRE.....PT. CA LA CATE POSTURI TITULARIZABILE SUNT NICI NU AR TREBUI SA-I MAI SPUNEM "TITULARIZARE".......SAU MACAR SA FACEM UN MEMORIU LA MISNISTER. S-A AJUNS DEJA MULT PREA DEPARTE.....E RIDICOL TOT CE SE INTAMPLA....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti mare dreptate!O mare bataie de joc!

      Ștergere
  112. Please, please, please ..... we need those English subjects!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi ca modelul de engleza este diferit de cel de franceza? Ai la dispozitie un model cadru, un model la limbi straine ...

      Ștergere
  113. SA VA FIE RUSINE... MARE RUSINE... UNA SPUNETI ALTA FACETI...

    MI-E SCARBA.... IN TARA ASTA SE TRAIESTE NUMAI IN MINCIUNA SI BATAIE DE JOC... DREPTATEA NU MAI EXISTA

    RăspundețiȘtergere
  114. Daca prommiti ceva si nu faci, macar o explicatie fugara pe post de scuza e bine sa oferi celor carora le-ai promis.....
    ne-ar determina sa nu mai verificam site-ul edu sau pe acesta zilnic....caci speranta moare ultima.....fara comentarii suplimentare....

    RăspundețiȘtergere
  115. Am vorbit de cateva minute la mECTS. Vor fi afisate cateva modele azi. Insa in principiu vor fi la fel ca si cele aparute. Nu cred ca e nevoie de modele suplimentare dar sa vedem cate reusesc sa mai elaboreze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe website-ul:
      http://titularizare.edu.ro/2012/docs/Model%20cadru%20al%20%20probei%20scrise.PDF
      aveti modelul cadru!
      Pewebsite-ul:
      http://subiecte.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/
      aveti modele la disciplinele cu peste 1500 de inscrisi.
      Pe website-ul:
      http://subiecte.edu.ro/2012/arhiva/
      aveti arhiva de subiecte - se pot consulta subiectul III la specialitatile la care nu sunt postate modele.

      Ștergere
    2. CAND MAI APAR SUBIECTELE?ESTE DEJA ORA 18.43
      DACA NU AU APARUT PANA LA ORA ASTA SLABE SANSE SA MAI APARA DE ACUM INCOLO.DOMNII SI DOAMNELE DE LA MECTS NU CRED CA STAU SA LUCREZE PESTE PROGRAM,MAI ALES PENTRU SUBIECTELE NOASTRE

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    4. Pai, de ce sa mai fie nevoie de modele suplimentare? Mai are vreo importanta ce se va da? Oricum au facut o abrambureala din tot... iar pasii lor sunt f. bine delimitati:
      1. rezultate dezastruoase la BAC;
      2. rezultate slabe la DEF.
      3. rezultate infioratoare la TITULARIZARE

      1+2+3= PROFESORI NEPRAGATITI, rezulta: MENTINEREA SALARIILOR MIZERE, ca doar nu o sa ne plateasca bine in urma acestor rezultate....

      Pe principiul ca daca vrei sa dovedesti cuiva ca nu e bine pregatit o poti face, au adoptat cei de sus aceasta atitudine. Ne zapacesc de cap ca sa demonstreze ca nu stim nimic si sa fim vesnicii vinovati fara vina...........SA VA FIE RUSINE!!! ASTA AM SA SCRIU SI PE FOAIA DE EXAMEN: RUSINEEEEEEEEEEEEE VOI, FIINTE FAR' DE SUFLET!!!!!!!!!

      Ștergere
    5. Aveti perfecta dreptate, dar ei sunt prea preocupati sa apere lucrarile de doctorat impecabile ale altora. Nu au timp de noi.

      Ștergere
  116. Pana cand vom reusi sa mai realizam cateva publicabile, candidatii sa tina cont de urmatoarele repere:
    1. Pe website-ul:
    http://titularizare.edu.ro/2012/docs/Model%20cadru%20al%20%20probei%20scrise.PDF
    aveti modelul cadru!
    2. Pewebsite-ul:
    http://subiecte.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/
    aveti modele la disciplinele cu peste 1500 de inscrisi.
    3. Pe website-ul:
    http://subiecte.edu.ro/2012/arhiva/
    aveti arhiva de subiecte - se pot consulta subiectul III la specialitatile la care nu sunt postate modele.

    RăspundețiȘtergere
  117. Multumesc. Sper sa fie si filosofie si logica printre aceste modele, caci socio-umanele mereu au fost pagubite....

    RăspundețiȘtergere
  118. Ce e cu astfel de subiecte la matematica?cine e autorul unor astfel de tampenii?ne testati la literatura?

    RăspundețiȘtergere
  119. Subiecte la Terapie Educationala Complexa si Integrata vom vedea?Si o alta intrebare:Cati ministrii ,inclusiv d-na Andronescu,au sustinut examen de titulatizare pentru a ocupa acest post ? Ei se trezesc "sefi" peste altii de la o ora la alta ,fara a invata dupa o programa, saptamani intregi?! Iar noi,profesori,invatatori,educatori,...,suntem oaia neagra a invatamantului;luam note mici!Tare as vrea sa vad o testare gen Titularizare pt.toti sefii,indiferent de domeniu,dar mai ales si pt.cei din invatamant care s-au titularizat printr-o simpla repartitie in urma notei obtinuta la examenul da licenta.Doar asa ,ca sa simta si ei pe pielea lor prin ce trec unii an de an sau la 2,3 aniNu se trezeste nimeni din mai marii nostri sa elimine acest examen de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  120. Exista specialitati (cu precadere cele din domeniul "arte") in cadrul carora evaluarile vizeaza in principal dezvoltarea abilitatilor practice. Avem nevoie de un model axat pe latura practica si nu pe cea teoretica!

    RăspundețiȘtergere
  121. http://www.facebook.com/groups/fsli.romania/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credeti ca ne intereseaza adresa dvs de facebook....?? Oamenii intreaba foarte clar daca se respecta modelul de subiect sau programa pentru ca sunt total diferite.....

      Ștergere
    2. Ati avut dreptate ca modelele de subiecte sunt asemanatoare la toate disciplinele dar la profesori documentaristi cum vor fi ca noi nu avem o programa?

      Ștergere
  122. Eu cred ca "e nevoie de modele suplimentare", cel putin la materiile la care nu s-au afisat. La limba engleza subiectele de metodica sunt foarte diferite de cele de la limba romana. De exemplu "item", in limba engleza inseamna cu totul altceva fata de limba romana. Asteptam cu nerabdare modelele sa stim si noi pe ce sa ne axam.

    RăspundețiȘtergere
  123. Cel putin sa stim daca se mai da si logica sau doar filosofie, adica metodica aplicata pe cele doua discipline sau doar pe una?

    RăspundețiȘtergere
  124. de ce pt a acoperii greselile metodologice efectuate de stimatii nostrii ministrii ai educatiei, care s-au tot perindat in ultimul timp pe la MECTS si care nu au nici o legatura cu invatamantul (singurele ore pe care le mai tin minte si pe care le iau drept referinta sunt cele din liceu), trebuie sa suferim noi, bietii profesori, care si asa abia ne ducem zilele. chiar nu se autosesizeaza Ministerul ca in ultimul an am avut parte de schimbari majore aproape lunar? nu e posibil asa ceva, isi bat joc de noi, iar noi le permitem. eu de ex am un salariu de mizerie, pentru care trebuie sa ma lupt in fiecare vara....rusine sa va fie, deoarece promovati doar nonvalorile, .iar oamenii competenti sunt pusi la jug. cred ca dupa ex de titularizare (care cred ca va fi un total esec), voi parasii sistemul si voi pleca din tara pt un trai mai bun. asta e modul dumnealor de a stimula tineretul sa raman in tara.

    RăspundețiȘtergere
  125. E miercuri dimineata deja si nici urma de modele. Nu suntem noi prioritatea lor sau mai rau, poate chiar au dificultati in a elabora astfel de subiecte, nici nu ar fi de mirare.

    RăspundețiȘtergere
  126. Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alte modele.Asa s-a spus.................

    RăspundețiȘtergere
  127. sunt sanse sa mai apara subiecte in cursul zilei de azi?

    RăspundețiȘtergere
  128. Unde sunt modelele????????????? Chiar nu sunteti capabili nici macar de asta?

    RăspundețiȘtergere
  129. Invatatorii,educatorii au 2 modele,iar la disciplina Informatica nu e nici macar unul,eu am mari semne de intrebare: TIC sau Informatica pe care programa sa insist mai mult.
    Un model de subiect m-ar lamuri.Va multumesc si va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule, la invatatori si educatori sunt 2 modele deoarece unul este pe limba romana si unul pe limba maghiara. Intelegeti? Si la informatica este afisat un model de subiect.

      Ștergere
  130. Exista specialitati (cu precadere cele din domeniul "arte") in cadrul carora evaluarile vizeaza in principal dezvoltarea abilitatilor practice. Avem nevoie de un model axat pe latura practica si nu pe cea teoretica!

    RăspundețiȘtergere
  131. Va rog sa elaborati un model si pentru Consiliere Psihopedagogica. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  132. Au mai fost publicate modele de subiecte pentru educatori, invatatori in limba maghiara si pentru psihopegagogie speciala.

    RăspundețiȘtergere
  133. Va rog sa elaborati un model si pentru TERAPIA EDUCATIONALA COMPLEXA SI INTEGRATA. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  134. VA ROG SA ELABORATI UN MODEL SI PENTRU ARTE VIZUALE-Educatie plastica!!!

    RăspundețiȘtergere
  135. au aparut modele pentru istorie, biologie si altele....infioratoare!!!

    RăspundețiȘtergere
  136. Vă rugăm să postați model de subiecte pentru economic, administrativ, poștă. Vă mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
  137. D-le Pop noi din ramura Tehnologii (Ind.Conf.Textile.....)nu avem acelasi statut ca ceilalti? Pentru noi nu exista un model/barem?

    RăspundețiȘtergere
  138. modele la chimie......fizica......

    RăspundețiȘtergere
  139. dar pentru disciplinele tehnologie nu se va posta nici un mode? nu e corect ca unii sa aiba un punct de referinta, iar altii sa lucreze dupa modele de la alte discipline, care s-ar putea sa nu fie concludente.....NU NE MAI DUCETI IN EROARE, va rugam insistent sa postati modele pt discipline tehnologice (economic administrativ posta)

    RăspundețiȘtergere
  140. Va rog insistent sa postati si modelul de subiect la disciplina Zootehnie . Multumesc aniticipat.

    RăspundețiȘtergere
  141. Nu cred ca mai are rost sa asteptam modele de subiecte pentru celelalte discipline.Asta dovedeste cat de responsabili(a se citi "iresponsabili")sunt inspectorii de la aceste discipline(sau sunt atat de "habarnisti" ca nu sunt in stare sa gandeasca un asemenea model) Una din doua.Vai de noi.......Vor sti insa sa iese pe posturile TV sa "judece" rezultatele de la examene.Halal...

    RăspundețiȘtergere
  142. O intrebare imi tot pun de cativa ani. Daca presedintele tarii se schimba la 4 ani, acesti titularii infailibili si ocrotiti de umbrela titularizarii facuta de ffff multe ori pe se stie ce si cum EI DE CE NU SUNT TESTATI O DATA LA 4 ANI ca si noi suplinitorii????????????????? Aveti sub acest titlu (si o spun in cunostinta de cauza)profesori mediocri, superficiali, bolnavi, care isi iau salariul moca. Acestia va sunt titularii pe care din N motive ii tineti la catedra si pe care cu buna stiinta ii intretineti. Descalecati printe ei, binenteles daca aveti interes si veti vedea de ce sunt capabili. Dar asa stat asa oameni. OMUL SFINTESTE LOCUL NU LOCUL PE OM!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt titular care este pasionat de meserie. Am sustinut doua concursuri de titularizare (le-am cistigat pe amindoua, adica am ocupat postul dorit), fostii elevi ma intilnesc pe strada si ma saluta plini de respect, am scris vreo 10 manuale scolare, vreo 20-30 articole de specialitate si de metodica in publicatii prestigioase... Asa ca NU TOTI "sunt cei mediocri, superficiali, bolnavi care isi iau salariul moca". Poate ca dvs. ar trebui sa puneti mina pe carte cu mai mult simt de responsabilitate.

      Ștergere
  143. Am avut dreptate sa cerem modele. La limba engleza o diferenta enorma fata de limba franceza. Este normal. Oare nu poarta numele de discriminare. Sunt subiecte Copy - paste dintr-o metodica care nu era in faimoasa programa.... ne-ati terminat anul acesta - psihic, moral , fizic!!! Am 3 luni de pregatire intensa pentru examen, am citit, am invatat si azi am realizat ca nu am nici cea mai mica sansa sa iau un 5 onorabil, nu sa ma titularizez....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Modelul la engleza mi se pare cel mai bine gandit din ultimii 20 de ani cel putin (inainte nu stiu cum erau) . Dupa parerea mea sunt foarte simple, logice si la obiect. O profesoara buna ar trebui sa stie sa rezolve astfel de exercitii pentru ca e vorba de lucruri reale cu care te confrunti zi de zi la clasa.

      Ștergere
    2. Aici nu e vorba despre lucrurile cu care te intalnesti la clasa... "O profesoara buna" cum spuneti dumneavoastra are dreptul sa cunoasca programa, bibliografia cu cel putin 1 luna inainte de examen ca sa se poata axa pe ce i se cere... nu cu o saptamana... probabil ca nu vorbim despre aceeasi profesoara....

      Ștergere
  144. Va rog sa elaborati un model si pentru EDUCATIE PLASTICA!

    RăspundețiȘtergere
  145. Va rog sa elaborati un model si pentru Terapia educationala complexa si integrata. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  146. Va rog modele de subiecte pentru Biologie!

    RăspundețiȘtergere
  147. Domnule Pop de chimia D-nei Andronescu nu se ocupa nimeni sa faca modele de subiecte? Sau vor veni ceva de domeniul fantasticului precum in vremea d-lui super ministru?

    RăspundețiȘtergere
  148. Va rog puneti si pentru profesori documentaristi.

    RăspundețiȘtergere
  149. VA MULTUMIM. Cu toate ca a fost publicat foarte tarziu modelul pentru limba engleza, tin sa felicit autorul/autorii acestuia. Mi se pare primul subiect inteligent de la titularizare pe limba engleza din istoria Romaniei. Este un subiect potrivit pentru profesori buni, conceput cu siguranta de niste profesori buni. Multumim! Sper ca subiectul examenului in sine sa nu ne dezamageasca ! FELICITARI !!!!

    RăspundețiȘtergere
  150. pentru educatie muzicala nu se face model?

    RăspundețiȘtergere
  151. va rugam insistent, postati si un model pentru profesori documentaristi. E probabil cel mai nou domenium, si avem mare nevoie de un model.

    RăspundețiȘtergere
  152. pentru profesori documentaristi??? ajutati-ne si pe noi

    RăspundețiȘtergere
  153. Va rog si un model de subiect pentru Zootehnie, Agricultura, Horticultura ! Urgent !

    RăspundețiȘtergere
  154. Va rog postati modele de subiecte si pentru FILOSOFIE,LOGICA SI ARGUMENTARE!!!

    RăspundețiȘtergere
  155. In numele invatatorilor de sprijin va rugam sa eleborati si un model pentru terapie educationala complexa si integrata.suntem total in ceata !
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  156. Va rog sa elaborati un model pentru Consiliere psihopedagogica!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare