10 iul. 2012

Definitivat si Titularizare 2012

Modelul-cadru de structură de subiect şi de barem de evaluare pentru examenul naţional de acordare a definitivării în învăţământ se găseşte aici
 Modelul-cadru de structură de subiect şi de barem de evaluare pentru examenul de titularizare se găseşte aici

Pagina de web  DEFINITIVAT 2012

86 de comentarii:

  1. un exemplu concret (macar la o disciplina aleatorie , daca nu la toate) nu se poate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate un desen în culori vii ar fi mai sugestiv... Aş aprecia mult! Mulţumesc.

      Ștergere
    2. Buna ziua! Va rugam, raspundeti la intrebari, daca modelul se face mai greu. Vom da examen doar din metodica? Subiectele vor fi formulate ca cele din anii trecuti (Subiectul al III-lea - metodica)?
      Va multumesc!

      Ștergere
  2. Acum suntem mai rau incurcati. Este doar partea de metodica/didactica disciplinei ,care in programa din 2010 este partea a III a, sau sunt toate temele din programa din 2010?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai de noi!!! Model am vrut, model am primit... O informare mai incertă decât acest „model-cadru de structură de subiect” nu am văzut niciodată!
    Părerea mea e ca se dorește să luăm note mici la concursul de titularizare, pentru a se da vina pe profesori pentru gradul scăzut de promovabilitate la bacalaureat...

    Totuși, vă mulțumim pentru că le-ați publicat!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi impresie o am si eu!!! Nu mai intelg nimic, ce am de invatat pana la urma? Pt invatatori mai e valabila programa de concurs sau nu? Se mai da limba si literatura romana?

      Ștergere
  4. Domnule Ministru, din ce vad, examenul de definitivat se vrea a fi o palma data profesorilor debutanti! Va dati seama ca e extrem de dificil sa parcurgi materia din toate 3 subiectele,puneti-va un pic si in locul nostru..destul ca e prea devreme pus examenul,unii avem si scoli profesionale unde nici nu am terminat scoala,am fost si in comisii la evaluare nationala,la bac,si multe altele..de unde timp sa parcurgem atata materie! Am fi vrut si noi un model de subiect,propriu zis cum va fi examenul,daca altceva nu se poate.Toti au avut parte de modele din anii anteriori ,noi suntem cobai,sa inteleg..?VA STIU UN OM CORECT..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singura parte cu care nu sunt de acord este ca "este dificil sa parcurgi materia din toate 3 subiectele". Fara suparare si eu am dat definitivat si am dat din specializare, metodica predarii ei si din psihopedagogie. Chiar m-am uitat in programa si e la fel. Ba mai mult, eu am avut si examen scris si oral. Deja mi se pare ca vi s-a facut un favor pentru ca dati un examen de 4 ore si nu 3 zile de examen cum am avut noi. dati scris unde sunteti doar voi si foaia de examen, nu dati si oral ca sa aveti de-a face cu niste frustrati care tipa sau te iau peste picior pentru ca ai tupeul sa te crezi profesor. Dar asa cum va "miorlaiti" voi, se plang si absolventii de liceu, si apoi te intrebi de ce societatea condamna statutul de profesor si ne considera o scursura!

      Ștergere
    2. domnisoara anca sau ce mai esti tu acolo sa-ti fie rusine pentru modul tau de a vorbi despre examenul acesta.aveati examen 3 zile???si ce note luati voi la orale????numai de 10 iti zik eu si ai copiat pe rupte.sa-ti fie rusine tie pentru modul in care judeci.stai tu desteapt-o in sala 4 ore pe caldurile astea si sa te treaca prin toata materia sa mai vedem daca ai glas sa-ti dai cu parerea!ce usor va mai e sa comentati nesimtire din cauza unora genu asta de oameni e tara asta o porcarie

      Ștergere
  5. la titularizare ramane doar pedagogia? invatatorii nu vor mai avea gramatica si literatura romana? se merge doar pe aplicatii? dati modele de subiecte concrete! ne-atii bagat in ceata de tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum poti fi un bun invatator doar cu pedagogia? Gramatica si literatura trebuie stiute Dumnezeieste...asta e parerea mea.
      Cu amaraciune in suflet pot spune ca am vazut destule cadre didactice care trebuie sa-i invete pe copii sa scrie si sa citeasca corect, dar ele insele gresesc, nu stiu...
      Fiecare cadru didactic, indiferent de specializare, trebuie sa corecteze elevii atunci cand acestia gresesc...
      Asadar, nu poti fi in bun invatator/profesor daca nu stii foarte bine:pedagogie, psihologie, metodica, limba si literatura romana si disciplina principala de predare!
      Dragi colegi, asa cum avem pretentii la elevii nostri sa invete, la fel trebuie sa invatam si noi! Mereu...sa fim la curent cu noutatile, pentru ca altfel, chiar elevii nostri ne pot da lectii si atunci nu da bine! Orice dascal trebuie sa fie un model de profesionalism si de moralitate pentru elevi, pentru parinti, pentru comunitate! Cadrele didactice sunt precum APOSTOLII lui Iisus!
      Toate cele bune si iertati daca am gresit cumva!

      Ștergere
    2. Exact asta am inteles si eu din modelul- cadru,ca s-a scos gramatica si literatura din programa. oare asa sa fie?? oare accentul se va pune mai mult pe metodica??

      Ștergere
  6. Nu mai este valabila programa din 2010(invatatori)?
    Nu o sa mai avem subiecte din lb si lit romana?

    RăspundețiȘtergere
  7. D/le Ministru acest model inseamna ca se dau doar subiecte din metodica.
    Se poate sa raspundeti cat mai repede sau ministerul sa revina cu detalii. Mii de profesori sunt intr-o incertitudine extraordinara determinata pe de o parte de situatia locului de munca din toamna iar pe de alta parte de contextul politic actual.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pastrarea CAMERELOR in timpul ANULUI SCOLAR reprezinta UN ATENTAT GRAV la libertatea individuala!!! O JIGNIRE, o noua UMILINTA ! Treziti-va! Nici macar Basescu nu a propus spionajul generalizat! Poate ca ar trebui sa ramana presedinte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vorbesti fara sa stii! De cand sunt puse camere in clase a scazut foarte mult violenta in scoala, ne simtim mai sin siguranta cu totii, levii nu mai fura si nu se mai bat intre ei cum se intampla zilnic inainte de instalarea camerelor.

      Ștergere
    2. Cred ca vorbesti TU fara sa stii! Nu este vorba de camerele de luat vederi de pe holuri, ci de cele amplasate IN CLASE (numai la UNELE licee), care vor putea fi urmarite "on-line" de catre oricine, oricand. ACESTEA sunt UN ATENTAT GRAV la libertatile individuale!
      Scaderea violentei in scoli NU se datoreaza nici macar 0,00001% camerelor de luat vederi! Pentru ca PESTE toate discutiile pro sau contra, aceste camere de luat vederi sunt TOTAL INUTILE. Singurul lor rol este acela de PRESIUNE PSIHOLOGICA. Disciplina se impune in scoala prin conduita exemplara a cadrelor didactice, prin refacerea DEMNITATII si RESPECTULUI profesorului in fata elevului. Atata vreme cat se continua cu DESCONSIDERAREA profesorului, cu SUPRAVEGHEREA si AMENINTAREA profesorului, ei bine, invatamantul va continua sa se indrepte accelerat spre DEZASTRU!
      P.S. - Va simtiti mai "sin siguranta" ? Asta deoarece "levii" sunt o alta specie de vietuitoare, care adora sa fie filmati. Elevii obisnuiti nu cred ca vor accepta sa fie filmati cand se schimba pentru educatie fizica!
      P.S.2 - numai niste INCOMPETENTI pot sa se bucure ca sunt supravegheati "de sus" ! Incapabili sa-si conduca propriile colective de elevi. Paranoici.

      Ștergere
    3. Vorbiti de parca v-ar injunghia careva! La noi in scoala sunt camere si pe holuri, si in sali de clasa, si in laboratoare si in tot campusul scolar. Partea buna este ca sunt mai putine pagube, si plata lor nu se mai face de catre toti elevii existenti in acel spatiu, ci doar de cei direct responsabili. Iar in ce priveste examenele, credeti-ma, ca nu sunt deloc stresati, pentru ca sunt obisnuiti. Ganditi-va ca peste tot in lumea asta sunteti supravegheati video: in supermarketuri, in aeropoarte, in orice institutie.

      Ștergere
    4. "aeropoarte" ? hal de profesor

      Ștergere
    5. Scoala NU ESTE supermarket ! Inca. Chiar daca asa ar fi vrut Miclea! Intr-un supermarket stam o ora, poate doua si ne pierdem prin multime. La scoala stam 6-7 ore pe zi, spionati ATENT, INDIVIDUAL! Subiect de batjocura, interpretari, amenintari, josnicii. Zi de zi, ceas de ceas. In NICI o INSTITUTIE nu se intampla asa ceva! DEGEABA VORBITI! Valoarea eventualelor pagube este INFINIT mai mica decat PAGUBA MORALA! Doar in scoala de penitenciar s-ar admnite necesitatea camerelor! Intr-adevar, Romania s-a transformat in cel mai mare penitenciar din Europa!. Dar TREBUIE sa NE REVENIM!

      Ștergere
    6. Scoala NU ESTE SUPERMARKET ! Doar in gandirea unui dezaxat mintal, a fost asemuita cu un "furnizor de serviciu". Dar nu este! Conform gandirii "securizate", se propune PUBLICAREA pe NET a imaginilor din clase! Si sa vedeti atunci ce vedete veti fi pe YouTube!!! Ati vazut macar 1(una) IMAGINE din Primarii? Din Politie? Din sali de judecata? Din spital? De ce NUMAI invatamantul PREUNIVERSITAR este DIN NOU discriminat? Atitudinea PARANOICA pe care o afisati NU poate fi o scuza! Profesorii care NU sunt capabili sa-si controleze elevii IN TIMPUL ORELOR, sa avem pardon, mai bine SA PLECE! Violenta in scoli va exista la fel si cu camere si fara! De altfel, viloenta se manifesta IN PAUZE, iar acolo exista camere (la fel de inutile) pe holuri!
      Concluzie> CAMERELE DE LUAT VEDERI in clase reprezinta un FOARTE GRAV ATENTAT la adresa profesorilor si a copiilor, o JIGNIRE MAJORA, un ABUZ GRAV la dreptul de intimitate personala, o INCALCARE a dreptului fiecarei persoane de a NU permite sa fie filmata! E CLAR?
      Unii tembeli m-au intrebat "ce am de ascuns", de nu vreau sa fiu filmat? Dar EI, CE AU DE CAUTAT?.

      Ștergere
  9. Ce contin Precizarile 819 | 27.VI.2012 ?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, un exemplu concludent de item structurat pe 8 ani de “facultate” finită cu un pompos “doctorat” de 16 ani cu suspendare:
    1. Inferaţi comportamentul politicienilor noştri, printr-o trecere de la un limbaj “suburban” la un limbaj “obscen” şi extrapolaţi la mediul de afaceri dintr-o, că aşa se scrie, ţară cum ar fi de ex. România.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mai inteleg nimic.Puteti sa ma lamuriti si pe mine, va rog care este programa pentru invatatori la titularizare?Mai avem limba si literatura romana?Dar pedagogie?Ce programa se respecta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am înțeles că programa e cea de anul trecut, dar fără limbă și literatură română. Vor fi numai două subiecte, fiecare cu câte 4,5 puncte și un punct din oficiu. Subiectul I va viza aplicarea practică a didacticii(exerciții de metodică), iar subiectul II va fi de realizat un eseu pe o temă din pedagogie, ca și anul trecut... Eu așa cred...

      Ștergere
  12. nu mai inteleg la suplinitori (educatori) ce se da avem tot asa ca anul trecut?unde o sa se sustina examenul?

    RăspundețiȘtergere
  13. Da-ti o precizare la structura subiectelor de la Titularizare?
    (sunt subiecte date la general din metodica sau din programa scolara o unitatea de invatare X cu aplicabilitate la o lectie de la Sub I )

    Va mmultumesc. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, lamuriti-ne cu programa pt invatatori! Doar metodica aplicata tuturor disciplinelor din inv primar? Ramane programa din 2010 la metodica sau cea din anii trecuti? Va rog frumos sa ne raspundeti. Trebuie sa stim si noi ce invatatm. Mai e putin pana la examen.

    RăspundețiȘtergere
  15. se mira lumea ca avem o problema cu BAC-ul...dar la restu examenelor cred k e perfect?...nici ministrii nu stiu sa rezolve un test facut de ei...si au pretentii la noi...un ministru al invatamantului ar trebui sa fie cineva care are experienta la catedra si care ar stii unde e problema in invatamant...ne-ar ajuta mai mult,dupa parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  16. VA RUGAM SA POSTATI ART 114 ALIN 1 DIN METODOLOGIA CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERS. DID. AN SCOLAR 2012 -2013 APROBATA PRIN OMECTS NR 5560/2011 SI CU PRECIZARILE NR 819/27.06 2012 SI POATE NE LAMURITI UN PIC ,
    E VORBA DOAR DE METODICA? /
    Se afirma aici faptul ca /subiectele vizeaza aplicarea conceptelor generale de metodica utilizand continutul stiintific in specialitate .Asta presupune proiecte de lectii la specialitate probabil ,cu ilustrari, exemplificari .Ce sa intelegem prin realizare de analize critice ale diferitelor aspecte abordate ?Opini personale probabil?
    Sub 1 abordarea unor secvente unitati din programa disciplinei
    .Daca se afirma ca vor fi cu itemi semiobiectivi si/sau subiectivi asta presupune ca noi sa cream proiecte care contin asemenea tipuri de itemi sau ca examenul in sine va presupune subiecte grila ,probabil, care sa aiba asemenea tipuri de itemi?
    Sub 2
    centrat pe problematica proiectarii si realizarii evaluarii competentelor dobandite de elevi , asta ar presupune sa facem proiecte didactice vizand in special evaluarea?Se presupune ca in acest fel vom demonstra competentele de evaluare ale cadrului didactic la disciplina respectiva.Se precizeaza faptul ca acest subiect va cuprinde itemi subiectivi .Va rugam sa ne lamuriti un pic , va multumim

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum ziceti, asa facem...
    Dar nu e bine.
    Desi legea zicea clar:didactica, am fost lasati sa credem ca vom da examen ca pana acum.Programele afisate au fost aceleasi.Am intrebat in stanga si in dreapta, nimeni nu ne-a raspuns. Cu trei saptamani inainte de concurs sa fim lamuriti cum dam examenul, nu e bine...
    Stim ca nu e vina dvs sau a doamnei ministru, dar cred ca oalele se sparg in capul dvs, si acceptati asta...

    RăspundețiȘtergere
  18. Ar fi fost foarte bine ca o sumă de subiecte formulate cu cel puţin un an îaninte, care să cuprindă toată materia, la toate disciplinele , inclusiv psihologie şcolară, aşa cum se întâmplă de aproape 20 de ani, la medicină la examenul de rezidenţiat. Dorim să fim bine plătiţi dar cu "facilităţi" la evaluare. Aşa au crezut că vor lua bacalaureatul şi elevii "produşi" de sistemul naţional de învăţământ. Probabil că aşa ar dori unii să promoveze şi examenul de definitivat. Şi apoi încep pretenţiile la salariu, la funcţii, că doar sunt "definitiv" şi habar n-au să corecteze o lucrare de specialitate la evaluarea naşională a elevilor de clasa a VIII-a. Învăţaţi să aveţi bun simţ. Unii nu ştiu acum, în iulie, ce programă este valabilă pentru examenul de definitivat. M-am lămurit cât de interesaţi au fost să înveţe pentru acest examen. Aceasta este "noua generaţie" post decembristă. Mentalitatea că în România "se poate orice". Cred că în parte au dreptate, pentru că dacă avem exemple la cel mai înalt nivel de furt intelectual. Nu mă mai surprinde o asemenea atitudine. Să furăm tot ce se mai poate.

    RăspundețiȘtergere
  19. In aceeasi situatie sunt si eu. Examende titularizare pentru invatatori.Nu mai stiu ce sa citesc, dupa ce programa. De ieri sunt intr-o bezna de nedescris. As fi vrut sa am sansa obtin un 7 pentru a-mi prinde un post pe perioada nedeterminata!Ma mai axez pe literatura si gramatica?

    RăspundețiȘtergere
  20. Vad ca sunt multe nelamuriri.
    Examenul se desfasoara avand la baza art 254 alin 8 din Legea educatiei nationale.
    Voi incerca sa conving conducerea MECTS sa fie emise si cateva modele de subiecte.
    Dar structura este cea conforma cu acest articol.Eu am cerut acest model tocmai pentru ca sa nu va treziti cu subiectele in 2 august.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Pop, modelul-cadru prevede doua subiecte, dar programa pentru concusul de titularizare specializarea invatatori prezinta trei componente: Limba si literatura romana, iar ca nota este trecut: redactarea unui eseu in care sa se aplice conceptele operationale enumerate in programa pe un text literar ce apartine scriitorilor studiati, si aplicarea elementelor de limba romana pe un text literar la prima vedere; urmatoarea componenta este Tematica pentru disciplina elemente de pedagogie scolara , iar la nota este trecut-Componenta Elemente de pedagogie scolara din structura probei de concurs va solicita elaborarea unui eseu structurat/argumentativ; si ultima componenta, Elemente de didactica generala aplicata in disciplinele de invatamant din ciclul primar, la nota specifica: se va solicita candidatului rezolvarea a doua subiecte care vizeaza aplicarea notiunilor de didactica la disciplinele din planul-cadru pentru invatamantul primar.
      Eu din programa inteleg ca vom avea trei subiecte, cate unul pentru fiecare componenta. Din modelul-cadru nu mai reiese acest lucru( sau cel putin nu mai inteleg eu). Va rog sa-mi spuneti, pentru concursul din 2 august mai este valabila aceasta programa, iar daca nu, care este programa valabila? Va rog sa-mi scuzati indrazneala si va doresc o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. acest model ar trebui sa aiba si o explicatie, nu doar niste idei aruncate si neintelese nici macar de cine le-a conceput. TOTUSI, CE VRETI SA SPUNETI CU ACEST MODEL CADRU? EXEMPLICFICATI, NU LASATI DOAR O IPOTEZA!!!!!!!!!!!!!! VREM CEVA CONCRET, DATI-NE EXEMPLE!!!!!!

      Ștergere
    3. Asteptam cu nerabdare cateva modele de subiecte. Va multumim!

      Ștergere
    4. Chiar nu ştiu ce mai aşteptaţi. S-a explicat clar în modelul-cadru şi tot nu pricepeţi. Cred că unii dintre dumneavoastră aţi dori chiar subiectele care se vor da pe 2 august. Vreţi explicaţii detaliate cum nici la copii în clasă nu dăm uneori.

      Eu am înţeles ceea ce trebuie să învăţ. Dacă citiţi cu atenţie, veţi înţelege.

      Ștergere
  21. Va semnalez si eu urmatoarele absurditati legate de examenul de titularizare:
    1. Am sustinut inspectie la clasa in care am fost verificati tocmai la partea aplicativa de metodica.
    2. Eventual, acest examen se putea da numai la partea de specialitate, si nu iarasi la metodica (“perspective practic-aplicative”), la care am fost deja verificati prin inspectia la clasa.
    3. Exista riscul de a intra in sistem profesori care nu au habar de continutul stiintific al disciplinei, din moment ce nu se mai verifica prin examenul scris. Aici se facea inainte diferenta… Insa, acum, conform “modelului cadru” , vor lua note mari cei care vor reda mimetic metodele de pedare-invatare si cele de evaluare.

    Si multe altele semnalate de ceilalti…
    In rest, personal va multumesc ca pastrati legatura cu noi si ca incercati sa ne ajutati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca ati sustinut inspectii la clasa, dar pe proiecte facute de alti invatatori fiindca nu stiati a intocmi unul!

      Ștergere
  22. Sunt debutant si dau examen din psihopedagogie speciala. Programa este impartita in doua, tematica stintiifica si metodica psihopedgogiei speciale. Am spus ca trebuie invatat de la inceput ca sa inteleg materia, plus ca am vazut din anii trecuti ca doua din trei subiecte erau din prima parte. Acum nu mai inteleg, trebuie doar a doua parte, adica metodica? Au fost discutii pe diferite forumuri inca de la inceput despre aceste lucruri, dar pentru ca programa nu s-a schimbat si au ramas aceleasi subiecte s-a presupus ca trebuie invatat tot,la fel ca la ex. de anul trecut. Doamneee am ratat si un loc de munca sa ma pregatesc pt. acest examen si acum sunt intr-un impas ca nu mai stiu pe ce sa ma axez. Este foarte greu pentru debutanti si cine da la psihopedagogie speciala stie cat este de dificil de invatat. Face-ti ceva in acest sens si lamuriti-ne pt. ca timpul este foarte scurt. Mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Concursul prevăzut la alin.(3) constă în:
      a) probă practică sau inspecţie specială la clasă şi probă scrisă din didactica specialităţii
      la angajarea personalului didactic cu contract individual de muncă;
      ASTA E DIN LEGEA ED. NATIONALE. MAI RAU E CA AM CITIT ACEST LUCRU DE CUM A APARUT METODOLOGIA SI AM INTREBAT PERSOANE AVIZATE, INSA TOATA LUMEA A SPUS CA NU SE VA DA DOAR DIN DIDACTICA, ASA CA AM TOCIT PE RUPTE DEFECTOLOGIA, CARE ESTE INTR-ADEVAR F. GREA, IAR CU 3 SAPT. INAINTE DE EXAMEN AFLAM CA E INTR-ADEVAR NUMAI DIDACTICA. SUNASEM SI LA INSPECTORAT SA MA INFORMEZ, DAR...MI S-A RASPUNS RASPICAT CA N-AM DECAT SA CONSULT METODOLOGIA.... "FRUMOS", NU? IN CONCLUZIE, NI S-A PRECIZAT DIN TIMP CA AVEM DE "TOCAT" DOAR METODOCA, DAR PT. A FI TOTUL ASA CUM "TREBUIE" NI S-A BAGAT PE GAT SI PROGRAMA DIN 2010, CARE, BINEINTELES, CONTINE TOATA MATERIA. IDEEA CARE E? SA SE DEMONSTREZE INCA O DATA CE "NEPREGATITI" SUNT PROFESORII.... CE FRUMOS........BAFTA LA TOCIT METODOCA IN PUTINUL TIMP RAMAS...........

      Ștergere
  23. Domnule Ministru, am o singura intrebare: daca pe 2 august ati merge la examen (stiind ca este in joc viitorul dvs. si sunteti foarte motivat sa invatati, asa cum fac eu de 12 ani - timp in care nu au existat posturi titularizabile) cum v-ati simti citind si recitind modelul de subiect aparut pe EDU, pregatit?

    RăspundețiȘtergere
  24. sper sa apara modele de subiecte cat mai repede ca sa stim cum sa ne organizam cu studiul; va rugam mult sa grabiti lucrurile, examenul de titularizare bate la usa
    multumim ca pastrati legatura cu noi

    RăspundețiȘtergere
  25. Vrem doar un singur raspuns! Mai e valabila programa din 11.11.2010? Suntem total debusolati!!! Va rugam tineti cont de ceea ce se scrie pe forum si veniti cu o explicatie! Modelul-cadru nu este in concordanta cu programa pt concurs!!! (cel putin cu programa pt invatatori! Va rugam, vrem un raspuns clar si cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  26. Vai steaua noastra! bătaie de joc am fost,bătaie de joc ramânem. Anul trecut programa noua,dar modalitate de sructurare deferita a subiectelor fără a fi anunţaţi(cel puţin la învaţatori).Anul acesta programa valabila din 2010...sau nu...cine naiba mai stie...modalitate de structurare a subiectelor diferita si de anii anteriori intrarii in vigoare a noii programe ,dar si de cea de anul trecut...sau...cine ,doamne iarta-ma ,mai stie!!! Chiar nu va ganditii la nervii si sanatatea noastra!?! Unii muncim de ani întegi pt examenul acesta si nici macar nu avem posturi pe care sa ne titularizam pt ca vedeti si voi,anul acesta daca au simtit directorii ca Funeriu le da libertatea de a-si alege oamenii cate posturi au aparut ... Nu va temeti de Dumnezeu? Voi nu aveti copii,familie...nu va temeti va v-a trăzni odata. Acum noi cica dam examen national ,dar nu putem opta decat pentru posturile de la CC unde a zis Funeriu ca e voie. De ce nu dati posibilitatea tuturor sa aiba acces la posturi ? Pentru ca aveti interese,de asta.

    RăspundețiȘtergere
  27. Macar Liviu Pop e singurul care ne mai baga in seama,dar asta nu poate sterge umilinta si stresul pe care il traim noi cei pe care se fac experimente.

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnule ministru, un model, va rugam!

    RăspundețiȘtergere
  29. Mai vreti modele? nu v-a ajuns unul? :-)))

    RăspundețiȘtergere
  30. EU LUCREZ DE 13 ANI IN INVATAMANT. MAI MULT CA NICIODATA MA SIMT ABANDONATA! SUNTEM IN BEZNA. CE TREBUIE SA INVAT EU PENTRU TITULARIZARE INVATATORI? ORICE, CA NU SE STIE LA CE-MI POATE FOLOSI! RUSINE!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Stie cineva la ce se refera precizarile 819/27.VI.2012 de la sfarsitul modelului cadru?

    RăspundețiȘtergere
  32. cred ca sunt asa: SI-lectie/unitate de invatare: planificare, metode, activitati;
    SII-evaluare initiala, formativa(continua), sumativa(finala)

    RăspundețiȘtergere
  33. Dupa parerea mea, cea mai mare problema va fii subiectivitatea notarii...la analizele critice, daca ii place profesorului corector, cum scriu, o sa mi dea nota maxima...daca nu, atunci o sa ne depuncteze..chiar daca vor exista baremele de corectare. Totodata nu pricep, de ce trebuie schimbat structura subiectelor cu trei saptamani inainte? Daca chiar vroiati un alt stil de examen, trebuia facut cu luni in urma...Existau subiecte, modele..functiona acel stil de examen..omul stia ce sa invete..acum iar este un haos total. Oare asa vreti sa demonstrati ca profesorii sunt de vina pentru rezultatele de la bacalaureat? Iar suntem victimele schimbarilor politice..

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnule ministru va rugam dacă se poate niște precizări mai exacte asupra titularizării din acest an.Eu spre exemplu dau titularizare din educație muzicala, pana acum se știa ca e programa de anul trecut acum după ce am citit modelul postat nu mai înțeleg nimic sa scos specialitatea și se da doar didactica și metodica? va rugam niște explicații mai detaliate asupra modelului . Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  35. Da chiar nu ne baga nimeni in seama????

    RăspundețiȘtergere
  36. Este absolut incalificabil ce se înttâmplă în învățământul românesc, ca să nu extind pe plan național, oricum lucrurile se leagă.
    Este inadmisibilă toleranța noastră, a celor care acceptăm în continuare experimentele și sacrificiile (din pacate nici măcar valorificate) care se fac pe noi.
    Mi se pare strigător la cer, ca în decurs de o luna metodologia să se schimbe de 2 ori; o inconsecvență și lipsă de coerență maximă. Înainte cu 2 săptămâni de examenul de titularizare să se anunțe schimbări în structura subiectelor!!!-ce vrea să însemne aceasta? schimbări parțiale, prin părțile esențiale, de care noi sa NU prea știm. Este și aceasta o politică? distructivă și năucitoare...a cui?, pentru cine și pentru ce, domnilor?
    Cine sunt cei care fac schimbări după bunul plac de la o luna la alta? Vin ei de pe terenul învățământului preuniversitar sau doar legiferează din birouri ministeriale??? Cine sunt evaluatoarii? Care sunt criteriile obținerii unui post?
    S-a gândit cineva că ceea ce pentru unii e divertisment și experiment, pentru alții e decizie de viață?!? A observat cineva (dintre cei care ar fi trebuit) că programa a rămas aceeași, implicit neadaptată schimbărilor structurii subiectelor?
    SUNT O MULȚIME DE ÎNTREBĂRI PE CARE OAMENII LE AU ȘI VI LE ADRESEAZĂ, DAR PENTRU CĂCEI CARE AR TREBUI SĂ VI LE PUNEȚI NU O FACEȚI, E EVIDENT SĂ NU AVEȚI UN RĂSPUNS.
    Mi-ar plăcea ca cei care ne killer-esc pe noi să fie supuși an de an, vară de vară, numai la stresul, dezorganizarea unui concurs de titularizare, nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  37. Maine este definitivatul. Habar nu avem de subiecte (nu am primit nici un model) plus ca sunt doar trei saptamani de la sfarsitul anului scolar, ceea ce nu mi se pare corect cand sa inveti cand tu esti obosit psihic?

    RăspundețiȘtergere
  38. ajutooooooor,ne mai aude cineva?

    RăspundețiȘtergere
  39. ajutooooooooooor,ne aude cineva/

    RăspundețiȘtergere
  40. in sfarsit a aparut un model de subiect pentru invatatori..

    RăspundețiȘtergere
  41. cat de greu e , sa ni se de-a un raspuns .dificillllllll rauuuuuu de tottttttt

    RăspundețiȘtergere
  42. am scris suficient in postare. Pentru cei nerabdatori va ropg sa urmariti site-ul oficial am MECTS unde la adresa http://subiecte2012.edu.ro/2012/titularizare/modeledesubiecte/ vor fi postate si alte modele. nustiu data exacta.

    RăspundețiȘtergere
  43. Doresc sa intreb. Eu sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul din 2 august fiindca doresc sa obtin alt post pe care nu l-am putut lua altfel ca nu exista pretransfer inainte de titularizare. Dar daca Doamne fereste iau nota sub 5 la concursul de titularizare din 2 august imi pierd titularizarea actuala? sau raman titular unde sunt acuma?

    RăspundețiȘtergere
  44. Doresc sa intreb. Eu sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul din 2 august fiindca doresc sa obtin alt post pe care nu l-am putut lua altfel pt. ca nu exista pretransfer inainte de titularizare. Dar daca Doamne fereste iau nota sub 5 la concursul de titularizare din 2 august imi pierd titularizarea actuala? sau raman titular unde sunt acuma? Sper ca nu pierd titularizarea pe care o am acuma . Daca tot nu pot sa obtin post mai bun macar sa mi-l pastrez pe care il am acuma. Fiindca atunci cand am depus dosarul pt comcurs peste tot(inspectorat, centru etc)unde am intrebat mi-au spus ca nu exista pericolul de a pierde titularizarea(postul pe care sunt acuma titular) indiferent de nota chiar daca este de 2,3 sau 4.Sper sa nu fie cazul, dar vreau sa fiu linistit. Atunci mi-au zis ca numai daca imi dau eu demisia dupa post renunt la titularizare. Mi-au explicat ca indiferent de nota(chiar daca este sub 5)din 2 august raman titular pe postul care sunt acuma titular. Va dati seama ca am mumncit mult sa ajung titular in invatamant, sper ca nu exista vreun pericol sa pird statutul de titular indiferent de nota din 2 august. Eu sper sa obtin postul dorit la titularizare iar daca nu pot macar sa raman titular unde sunt acuma

    RăspundețiȘtergere
  45. anonim foarte bn ca nu se mai da gramatica si litratura
    era f greu pt invatatori sa inveti atat mai ales cand ai o varsta mai inaintata

    RăspundețiȘtergere
  46. Va rog sa imi raspundeti Stimate D-le Pop la ce am intrebat mai inainte referitor la pastratrea titularizarii pe care o am. Ca daca exista vreun pericol , oricat de mic ar fi el, de a-mi pierde titularizarea pe care o am acuma prefer sa ma retrag de la concursul din 2 august si sa imi pastrez titularizarea si postul pe care le am acuma

    RăspundețiȘtergere
  47. Doresc sa intreb daca. Sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul de titularizare din 2 august ca sa obtin un post in alta localitate, dar intre timp a aparut o schimbare in viata mea (mi-am schimbat domiciliul) si imi convine mai mult postul pe care sunt deja titular. Intreb. Pot sa nu mai particip la concursul din 2 august?, chiar daca m-am inscris deja. Se intanpla ceva daca nu particip? Sper ca nu imi pierd titularizarea pe care o am. Raman titular pe postul care sunt deja titular? Asta imi este mai bun acuma si vreau sa raman pe acesta, nu mai am nevoie de celalalt post pt care m-am inscris.Cand m-am inscris pt concurs nu stiam cum mi se schimba viata. Va rog sa ma lamuriti

    RăspundețiȘtergere
  48. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: Sunt absolvent 2012 si m-am inscris la 2 centre. Problema mea este daca dau examenul din 2 august la unul din centre voi avea dreptul sa ma prezint cu media la ambele centre pt repartizarea posturilor? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  49. Ioan, aceeasi problema o aveam si eu, dar m am lamuri. Citeste in metodologie. Nu pierzi nimic, ramai titular

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pt lamuriri. Spune-mi te rog unde sa citesc in metodologie, eu nu am gasit nimic concret pana acuma. Multumesc

      Ștergere
  50. Va rog sa ma lamuriti ca sunt disperat. Nu vreau sa imi pierd in nicidecum titularizarea pe care o am. VA ROG SA IMI SPUNETI -INSIST- daca exista vreun pericol sa nu mai particip la concurs si sa raman cu titularizarea(postul) pe care il am acuma. Prefer sa raman cu postul(titularizare pe care o am asa cum este decat sa pierd totul. Va rog sa imi raspundeti ca sunt cu nervii la pamant

    RăspundețiȘtergere
  51. am dat exsamenul de definitivat la psihopedagogie speciala. a fost destul de mult de invatat. am insistat mai mult pe partea de specialitate. doar de nota 3 a fost partea de specializare restul pedagogie.... a fost f mult de scris iar 4 ore a fost prea putin pt subiectele date.Bataie de joc cu ce se intampla in invatamant. Acum nu mai stie nimeni ce sa invete la titularizare .....

    RăspundețiȘtergere
  52. Subiectele date la def. anul acestea au fost foarte usoare, in comparatie cu cele care se dadea in anii trecuti.
    Eu am sustinut gradele la Galati, unde nu te prezentai daca nu invatai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce te face sa crezi ca cei care s-au prezentat acum la def. nu au invatat?

      Ștergere
    2. Dupa cat de corect ai scris sunt convins ca te-ai spetit invatand!

      Ștergere
  53. Este adevarat ca cei care au luat definitivatul anul acesta pot folosi nota si pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  54. Si pentru consiliere psihopedagogica ?

    RăspundețiȘtergere
  55. dupa cate am inteles pot folosi nota de la inspectie nu si nota de la examenul de titularizare

    RăspundețiȘtergere
  56. Tu Anca Elena tu te-ai uitat peste subiectele model???nu mai vb prostii ca nu miorlaie nimeni tu,degeaba e programa din 10 pagini ca avem cateva rafturi de carti de invatat fata.Definitivat am dat si noi fi linistita cand ne ajungi din urma atunci sa mai comentezi si sa te adresezi altora tu,nu mai vorbii pentru toti TACI !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne...,mă crucesc !E intr-adevăr strigător la cer ca în decurs de o luna metodologia să se schimbe de 2 ori; o inconsecvență și lipsă de coerență maximă. Înainte cu 2 săptămâni de examenul de titularizare să se anunțe schimbări în structura subiectelor!!!Dar...mai strigător la cer mi se pare faptul că în sistem au pătruns (din păcate)oameni care nu ştiu încă să scrie ...,,fi linistita,,nu mai vorbii ,Subiectele care se dădea,sa ni se de-a un raspuns ,Face-ti ceva in acest sens,stai tu desteapt-o in sala 4 ore ,,

      Ștergere
  57. sunt multi care comenteaza,pt k se cred foarte destepti...dar ei nu realizeaza in ce ceata suntem bagati..pt k nici pana in momentul de fata,noi nu stim exact din ce dam examen...ori din FAIMOSUL MODEL-CADRU, kre nu corespunde programei in totalitate, ori din PROGRAMA APARUTA ACUM CEVA TIMP...ei voi sa ne bage in ceata,vor sa demonstreze ceva..altfel,pana azi,noi trebuia sa stim exact din ce ne pregatim...mai avem 2 zile la dispozitie...E BATAIE DE JOC....

    RăspundețiȘtergere
  58. Domnule ministru, am o intrebare?Sora mea are o problema, iar inspectoratul ILFOV sustine niste lucruri ,cred, incorecte. Are nota peste 7 la CNU, 2011 si aprobarea consiliului de administratie pt titularizare conform art 253. Aceasta macheta "Va rugam sa completati macheta de mai jos privind art 253 / L1 / 2011 de transformare a contractului individual de munca din perioada determinata in perioada nedeterminata pentru candidatii participanti la CNU 2011. Termen de predare a machetei : 9 iulie 2012 , la adresa de email resurse.umane@isjilfov.ro si la fax 021.317.36.54" a fost trimisa de doamna director, iar conform ei trebuia sa devina titulara in invatamant. Astazi afla cu stupoare ca trebuie sa se prezint la concurs, deoarece trebuia sa i se transforme in februarie contractul de munca pe perioada determinata in contract pe perioada nedeterminata, ceea ce este o aberatie, pt ca articolele au fost modificate in iunie!Aceasta este explicatia domnului inspector de la personal. Eu ce sa inteleg: cine este de vina ca postul de la Rosu -Chiajna, jud Ilfov, de limba si literatura romana nu dispare de pe situl titularizare si sora mea nu este titulara? doamna directoare, inspectoratul sau ministerul??? va rog este urgent, cred ca intelegeti si dumneavoastra! este nedreptatita sora mea sau este corecta explicatia domnului inspector de la personal?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns, dar este fff urgent!

    RăspundețiȘtergere
  59. buna!!! poate cineva sa-mi spuna daca se vor afisa in cursul zilei de azi variantele concrete de la titularizare???
    am inteles de la cineva ca se vor afisa...ma ajutai va rog???
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  60. Poftiti si cititi! S-a modificat schimbarea. Numai la noi e posibil cu o zi inainte de concurs! Dar totusi poate e bine. Nu mai stiu ce sa cred la aceasta ora.

    http://www.edu.ro/index.php/pressrel/17486

    RăspundețiȘtergere
  61. V-ati batut joc de profesorii de fizica, cu subiectele de la titularizare. Au fost prea multe cerinte pentru timpul acordat.(erau necesare 5 ore pt asemenea subiecte). Cred ca nici cei care le-au elaborat nu sunt in stare sa le rezolve in 4 ore.

    RăspundețiȘtergere
  62. buna seara!as avea si eu o intrebare... am dat anul trecut , in 2012, titularizare, la educatori, si am luat nota peste 9. am primit continuitate pe post pe anul 2013-2014. postul are viabilitate 1 an. nelamurirea mea este: exista sanse ca cineva care da anul acesta titularizare sa-mi ia postul,la sedinta publica de suplinire sau la detasari?stiind ca am nota peste 7.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare