1 iul. 2012

Panica doctoranzilor PDL-işti

Cred că doctoranzii PDL-işti, care au participat ieri la "Marea Adunare Populară", unde s-au votat între ei, au o mare problemă. Altfel nu îmi explic de ce au fost atât de interesaţi  de persoana mea. Mă întreb dacă nu cumva şi domnul Blaga are o problemă cu doctoratul domniei sale.
Înainte de a se panica, îi invit să citească Legea Educatiei Naţionale şi să vadă cine se ocupă de verificarea tezelor de doctorat. Daca nu se descurcă, îi ajut cu un link AICI.
Mai precis, Consiliu Naţional de Etică şi nu comisia domnului academician Andruh, care, prin gestul incalificabil de joi, a aruncat o pată neagră asupra propriei comisii şi asupra mediului academic din România. Este impardonabilă aceasta poziţie. Premierul Ponta este îndreptăţit să solicite daune morale şi scuze publice de la preşedintele Andruh, care NU A RESPECTAT LEGEA şi a aruncat cu noroi în tot mediul academic prin DEZINFORMAREA OPINIEI PUBLICE.
Iar doctoranzii PDL-işti să fie convinşi că  LEGEA prevede clar cine verifică dacă tezele lor de doctorat au fost plagiate. Eu sper sa se ocupe cat mai repede. Şi mai sper să se separe cât mai repede politica de şcoală.
P.S. Să nu se înțeleagă că apar sau acuz pe cineva de plagiat. Departe de mine acest gând. Susțin însă că trebuie să se ocupe de acest lucru COMIISIILE COMPETENTE, CONFORM LEGII.
Dacă ești cetățean, profesor sau academician, nu cred că te poți pricepe la toate.

50 de comentarii:

  1. Va rugam sa postati ordinele privind absolventii USH!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se pot emite aceste ordine in acest moment. Cautam solutia ideala. Pana atunci e necesara actionarea in instanta.

      Ștergere
    2. Ati scris pe acest blog acum cateva ore acum cateva ore despre situatia absolventilor USH:
      LIVIU MARIAN POP 30.06.2012, 12:25

      "sunt rezolvate..saptamana viitoare apar ordinele"

      Sincer , nu mai intelegem nimic!

      Ștergere
    3. Ma referam la ordinle cu Consiliu de Administratie, Concursul de directori si regulamentul de functionare a invatamantului preuniversitar (acesta e posibil sa intarzie putin).
      Legat de USH e o problema ca LEN nu permite emiterea de ordine de ministru in aceasta speta decat sub umbrela penalului. Cautam o solutie juridica corecta si asteptam finalizarea verificarilor corpului de control de la USH.

      Ștergere
    4. Domnule Ministru nu cred ca erau in context discutii despre aceste ordine. Raspunsul dvs. se referea clar la absolventii USH...
      Ce s-a schimbat in cateva ore? Nu aveti acordul doamnei Andronescu?

      Ștergere
    5. Artocolul 361 , alin (2) din LEN "La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga ...Ordonanta de Urgenta nr.10/2009..."

      Ștergere
    6. ,,Legat de USH e o problema ca LEN nu permite emiterea de ordine de ministru in aceasta speta decat sub umbrela penalului. Cautam o solutie juridica corecta si asteptam finalizarea verificarilor corpului de control de la USH."
      Si cat mai dureaza acest control ca a inceput in 2009? Este fara echivoc faptul ca absolventii castiga procesele, deci au dreptul sa-si promeasca diplomele, iar USH sa primeasca ceea ce merita pentru fals in declaratii, dezinformare si cred ca si ministerul se face vinovat de ,,favorizarea infractorului". Eu cred ca ar fi normal sa rezolvati eliberarea acestor diplome ca sa nu se ajunga la situatii mai grave. Vor fi mai multe procese si se vor cheltui prea multi bani ca sa nu raspunda cineva penal de o asemenea situatie. Bani pentru salarii si pensii nu avem, in schimb avem bani pentru procese inutile, absurde. Foarte multi dintre absolventii USH sunt cadre didactice, titulare in invatamant, multi au ca formare initiala Liceul Pedagogic asa ca nu vad care e problema asa grava. Poate doar cardasia cu alte universitati. Ma bucur ca vine d-na Andronescu la educatie sa rezolve problema si sa vedem pe unde scoate camasa mai apoi. Dumneavoastra va multumim pentru comunicare, chiar daca nu ati facut nimic, probabil ca nu ati fost lasat, PSD-ul trebuia sa o aduca pe Ecaterina Andronescu. Sa vedem numai ce face dumneaei cu incompatibilitatea si d-l Ponta cu demisia.

      Ștergere
  2. eu cred ca in proportie de 80% toti ce ai diploma de doctorii in diferite domenii au plagiat,indiferent de partid, de rang social.
    aci la plagiat pot fi bagati si multii absolventii de facultate - din tote ramurile.
    iar despre cei din educatie marea lor majoritate sunt slbi pregatiti-auxiliari, cadre didactice,etc
    si azi dl Pop a-ti aratat ca intradevar tot ce a-ti facut si ati zis in aceste zile nu au avut caracter politic, nu au fost spuse la comanda liderilor usl.
    e pacat caci pareati mai inteligent
    P.S. scoate in saracie inspectia aia la clasa caci se fac in scolii abuzuri mult mai mari decat se faceau la corectarea lucrarilor de la ex de titularizare
    Vlad Apostolescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfatul meu este ca, inainte de a posta ceva, sa verificam ortografia mesajului.
      Sunteti cadru didactic?

      Ștergere
    2. Nu se scrie a-ti ci ati.In concluzie nu ai dreptul sa vorbesti despre oamenii cu studii.

      Ștergere
    3. Domnule Vlad Apostolescu,

      Rusine! Daca sunteti cadru didactic,ar trebui sa luati manualele de V-VIII sa le invatati din nou. Nu stiti sa scrieti corect romaneste si acest aspect este foarte grav. Cum puteti aduce acuze celor care au sustinut teze de doctorat, in conditiile in care dumneavoastra nici nu cunoasteti minime reguli de exprimare si redactare? Daca exista situatii de plagiat in tara, inseamna ca toata lumea trebuie sa fie acuzata de acest lucru? Va inselati amarnic. E clar ca nici nu aveti habar cum se lucreaza/ scrie o teza de doctorat!
      In concluzie, invatati mai intai sa scrieti si sa va exprimati corect in limba romana si abia apoi incercati sa legati un dialog.
      Succes si spor la invatat!
      ps: Eu as avea alta propunere in privinta inspectiei despre care pomeneati... Ar trebui adaugata si o dictare pentru toti cei care intra in sistem!

      Ștergere
    4. Eu cred ca nu e cadru didactic, am vazut aceasta greseala la secretara scolii mele intr-o adeverinta. Au inceput sa fie enervante greselile de ortografie asa ca e foarte bine sa fie taxate.

      Ștergere
  3. Domnule Pop, dumneavoastra ca matematician stiti mai bine ca valoarea de adevar a propozitiei p=>q, cand p e falsa si q e adevarata este adevarata. Prin urmare, presupunand ca aceasta comisie nu se ocupa cu tezele de doctorat, dar stabilind un verdict a propus retragerea TITLULUI de doctor, ceea ce e in atributiile consiliului. Sau puneti cumva la indoiala faptul ca 7 academicieni si 6 profesori universitari nu isi pot exprima opinia in privinta unei teze de doctorat? (ca forma, rigoarea intocmirii si nu asupra calitatii lucrarii, lucrarea poate fi una buna, dar nu poate fi o teza de doctorat buna) Ca daca va indoiti, nu prea aveti dumneavoastra calitatea, nu sunteti membru al comunitatii academice. Si aveti probleme si cu dativul ("veti preda LA viitorul ministru!")

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu sunt convins ca p este adevarata... intreb...daca p are elemente din q....deci la randul ei are elemente din tratate internationale? Iar "analiza" pe care a facuto acesti "specialisti" trebuia facuta de COMISIA DE STIINTE JURIDICE ( era lucrare de drept). Si acea comisie era necesar sa fie de la Consiliu de Etica nu de la aceasta.
      Nu cred ca 100 de academicieni filozofi pot analiza plagiatul intre doua teze de doctorat in fizica molecura. Decat sub forma comparatie pe care o face si baiatul meu la gradinita. Seamana le pun deoparte, nu seamana le arunc.
      In rest nu pun la indoiala capacitatea academica a respectivelor persoane pe domeniile lor de activitate.
      Ce nu ati inteles este faptul ca acest for DECIDE nu ANALIZEAZA. Analiza o face Comisia de specialitate din Panenlul din care face parte lucrarea si inainteaza un referat catre Acest for DECIZIONAL.

      Ștergere
    2. Domnule Pop ...

      Iar "analiza" pe care a facuto acesti "specialisti" trebuia facuta de COMISIA DE STIINTE JURIDICE ( era lucrare de drept).

      GRAMATICAAAA!

      Ștergere
    3. Gramatica e facultativa? Sa acceptam ca valabila si aceasta exprimare asa cum am acceptat ca valabile solutiile de la capacitate? Atunci, d-le ministru, aveti punctaj maxim si va puteti sustine si doctoratul!

      Ștergere
    4. ,,Iar "analiza" pe care a facuto acesti "specialisti"
      :) preluat ideea. multumesc
      Domnule Pop, chiar nu va dati seama de greselile facute si ca sunteti ironizat? -analiza pe care AU FACUT-O acesti specialisti-
      Dumnezeule mare in ce lume traim!

      Ștergere
    5. Anonimule, dumneata nu-ti dai seama ca esti ironizat in retur. De asemenea nu-ti dai seama diferenta intre greseli de batut in taste, si greseli de gindire.

      Ștergere
    6. In cazul de fata sunt greseli pe toate planurile. E rusinos sa trecem cu vederea greselile de orice fel mai ales in cazul alesilor neamului. Si sa nu mai dam vina pe taste si calculator.

      Ștergere
  4. Cunosc caz real In jud Sibiu directoare nedegrevaata in ultimii 4 ani si-a depus dosar de obtinere a gradatiei de merit pt educatoare .A si obtinut. In plus ne-a sugerat ca la fisa de autoevaluare , din directiva inspectorului de specialitate nu tre sa ne dam punctaj mai mare ca cel obtinut de ea la evaluare. am cerut sa vad ceva scris. mi-a replicat ca e " nu de bun simt sa nu am punctaj mai mare decat ea" E doar membru CNME. !!!!Ma hartuieste moral si psihic de 3 ani .Un sfat. Doresc un control al ministerului pe tema gradatiilor de merit in judetul Sibiu. .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesti directori sunt de neclintit, intai pt ca sunt numiti politic.
      Al doilea motiv este faptul ca birocratia generata de Ministerul Analfabetizarii este uriasa, la ea se adauga cea generata de inspectoratele judetene, astfel incat, pentru a cunoaste toata normativele, ordinele (care nu mai sunt foi, ci carti de sute de pagini), legile, ordonantele si directivele funeriene, acest post de director a devenit o meserie in sine.
      La fel de inutila ca si majoritatea porcariilor emise de Ministerul Analfabetizarii. Inutile in cel mai bun caz, daca nu generatoare de rau si haos.

      Ștergere
  5. Dle Pop, cel mai deranjant pt noi, simpli profesori, este faptul ca pt noi nu v-ati zbatut cu atata ardoare si energie cat ati consumat in maratonul facut vineri pe la toate televiziunile pt spalarea dlui Ponta.
    Pt indemnizatiile noastre de concediu nu ati miscat un deget ... este inceputul lunii iulie si nu se aude nimic prin scoli despre acest lucru??? Oare de ce nu-mi apare comentariul???

    RăspundețiȘtergere
  6. Vlad Aioanei01.07.2012, 17:47

    Domnule Pop incepuserati asa de bine iar la sfarsit ati devenit cel mai ridicol ministru al educatiei din istoria Romaniei.Sa vedem daca apare comentariul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O persoana care scrie facuto in loc de facut-o contesta competenta academicienilor.Bravo romani!Competenta s-o lasam la gunoi si plagiatul sa ne calauzeasca ...

      Ștergere
    2. Nu doar ridicol , pervers de-a dreptul!Eu am citit pasaje din lucrarea lui Ponta ,pot fi gasite cu usurinta pe net .E de ajuns sa stii sa citesti ca sa observi ca pagini intregi sunt copy paste ,nici macar un cuvant nu e altfel , pur si simplu copiat fara rusine!Si dvs. il aparati!Ne-ati dezamagit foarte tare !In legatura cu cei din PDL daca au si ei lucrari copiate ,dovediti-o !Nu faceti afirmatii gratuite!Una la mana !Si alta , acum ei au cazut ,insa cel pe care-l sustineti e primul ministru al Romaniei care ar trebui sa fie un model de cinste si ,cand colo e un model de hotie si de nerusinare!Cum pot eu spune elevului la bac ca nu e bine sa copiezi cand dvs ,la varf aparati un hot ?Care s-a postat ,prin frauda acolo unde este!

      Ștergere
    3. Nu.
      Funeriu si gasca lui au fost, de departe cei mai ridicoli.
      Daca aveti o problema personala nerezolvata, nu inseamna ca toata lumea e incompetenta.
      Cinstita insa e: v-a aparut comentariul, da ?

      Ștergere
  7. Eu spun ca toti pedelistii au plagiat doctoratul.Inclusiv cei care nu l-au sustinut

    Inclusiv cei care inca nu s-au nascut

    RăspundețiȘtergere
  8. cristina chezan01.07.2012, 19:17

    nu inteleg de ce alegeti sa aruncati cu noroi intr-un om care isi da silinta sa faca ceva bun pentru invatamantul romanesc! Ne legam de greseli de dactilografie, gasim o mica fisura in fiecare fraza... Domnilor, nu uitati ca poate fi vorba de o simpla greseala de tastatura, puneti la socoteala si oboseala, stresul, consumul psihic. Dar se pare ca nu mai vedem padurea de copaci!
    Eu nu pot decat sa va felicit, domnule Pop , si sa imi exprim regretul ca timpul a fost atat de scurt. Ar mai fi fost multe de facut ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu sunt greseli de tastat,este agramat si nu trebuia sa ocupe fotoliul unui minister.Ii place sa vorbeasca cu "subiect si predicat"in fata academicienilor,dar nu este capabil sa faca acordul intre subiect si predicat:"a facuto " in loc de "au facut-o".

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa suntem noi, romanii! Critici, dar nu autocritici, privim in gradina vecinului, in loc sa ,,facem curatenie" in ograda proprie, Si mai insistam sa fim europeni!...

    RăspundețiȘtergere
  11. Mects nu are nici un fel de competenta in legatura cu recunoasterea/nerecunoasterea diplomelor de licenta.Singura in masura sa solicite anularea unui act de studii este institutia care l-a emis,in cazul nostru-ush-dar,atentie, in termen de un an de la sustinerea examenului de licenta.Concluzie:in acest moment nimeni nu mai poate contesta sustinerea si promovarea examenului de licenta de catre absolventii promotiei 2009 a ush,niciodata,in vecii vecilor,amin.Toate aiurelile emise de mects in legatura cu promotia noastra sunt niste balbe fara noima,fara baza legala,incercari jalnice ale unor maimutoi infantili de a repara o gafa monumentala perpetuata si pasata de la un "ministru" la altul.Am pus termenul"ministru" in ghilimele fiindca daca cel putin unul din hilarele guverne perindate pana acum pe la carma trebilor tarii mele ar fi avut un ministru al educatiei in adevaratul inteles al termenului acesta ar fi rezolvat situatia in cauza in jumatate de ora.Din pacate,politicienii romani contemporani n-au nici o legatura cu demnitatea,onoarea,nobletea,dragostea de tara si popor si-in general-cu valorile umane autentice necesare unui om de stat.Sunt-in marea lor majoritate-o adunatura de borfasi de doi bani,catelusi datatori din cozi parsive pe langa potentatii vremelnici ai momentului,lingai semianalfabeti,pupincuristi de profesie cu coloana vertebrala din aluat,marionete de balci ieftin,plagiatori,inculpati in dosare penale pierdute prin arhive prafuite de instante corupte si procurori mafioti.Si noi-oameni cat se poate de normali si de integri-suntem victimele acestor creaturi abjecte.Jenant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu inteleg de ce continua sa sustina marile aberatii, ei nu au juristi, avocati, consilieri? Nu vad ca sunt atatea procese castigate? Oare ce-i face sa incalce legea si sa riste sa intre in penal? Nu realizeaza ca s-a terminat epoca in care erau pe cai mari si faceau tot e voiau cu justitia si cu presa?

      Ștergere
  12. La inceput a facut lucruri f.bune.Pe urma...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La inceput a facut lucruri f.bune. Pe urma a continuat :-)

      Ștergere
  13. Pentru PDListi:
    Ce gigantic este paiul din ochiul astora si ce micuta,micuta este barna din ochii nostri.........dubla masura mama ei de viata

    RăspundețiȘtergere
  14. Mare dreptate ai!Exministrii au distrus nu au construit.Desigur,au construit pentru ei asa cum ne arata "adevarul.ro":cititi articolul"Liviu Pop, legislaţie cu dedicaţie pentru o beizadea"

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Pop,
    Ma tem ca, de la un om respectat pe linie sindicala ati ajuns unul din cele mai detestate personaje care au pastorit Ministerul Educatiei. Nici o clipa nu ati dat senzatia ca ati actionat mânat de constiinta dvs proprie. Ati fost în permanenta teleghidat din umbra de Ponta. Ati avut macar o clipa curajul sa treceti dincolo de directivele de partid si sa cercetati teza domnului Ponta? Faptul ca nu sunteti expert in drept e irelevant in fata evidentei. Pagini intregi copiate cu nerusinare. Si nu ne aburiti (dvs si d-na Andronescu) cu caracterul ezoteric si ermetic al disciplinei Dreptului, care, vezi Doamne, nu ne da dreptul sa ne pronuntam. Ponta nu a copiat "bazele fundamentale ale disciplinei" sau mai stiu eu ce axiome universal valabile. Sunt formulari cu un caracter suficient de personal, interpretari si comentarii, preluate pana la virgula din domnii Diaconu si Cretu.

    Ceea ce ati facut pentru a musamaliza acest scandal este ignobil. Coincidenta mai mult decat suspecta a momentului cand ati desfiintat CNACTD, ingerinta dvs in lucrarile Comisiei... totul indica o cruciada personala impotriva Adevarului. Nici un detergent din lume nu va mai poate sterge.

    Ce ati castigat din asta? V-ati facut treaba murdara, domnul Ponta va azvarle ca pe o carpa de sters. Va veti intoarce in Maramuresul pe care l-ati facut de ras in fata intregii ttari, va veti intoarce un om terminat. Ati fost o sluga, un kapo... Daca ati avut candva onoare, aceasta e acum facuta bucatele.

    Nu trebuia sa va bagati in lucruri care erau peste intelegerea dvs. Cum nu aveti un doctorat, trebuia sa stati deoparte de acest post (si v-o spune cineva care are un doctorat, by the way).

    Pana la un punct mi-a parut rau de dvs, vazandu-va incaltat in niste cizme prea mari pentru dumneavoastra. Cand v-am vazut insa, in ceasul al doisprezecelea al mandatului, in ultima zi, inversunandu-va sa contestati evidenta, am inteles ca nu mila trebuie sa ne fie de un om ca dumneavoastra. Ci sila.

    Nonetheless.

    RăspundețiȘtergere
  16. Incerc din nou sa postez pentru ca vad ca nu apare. Pentru cei cu USH se pare ca nu se rezolva problemele, dar daca lucrezi la minister....
    Iata mai jos:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Liviu_Pop-legislatie_cu_dedicatie_pentru_o_beizadea_0_728927283.html

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Pop,pe vremea cand lucrati la sindicat problemele celor de la USH precum si ale absolventilor 2011, pt care LEN nu face nici o referire cu privire la incadrarea educ.si inv.,sustineati ca este o nedreptate si ca trebuie rezolvata.Eu va intreb pe dumneavoastra-ati facut ceva pentru ei?Daca au facut o facultate,pe care au platit-o cu mari sacrificii de ce nu sunt respectati ca atare?Nu este corect ca doua persoane cu aceleasi studii,sa fie incadrate si platite diferit.

    RăspundețiȘtergere
  18. nu te lasa d-le pop... spaima portocaliilor prezenti in closetul b1tv e demna de sila... profesorii sunt alaturi de tine...

    din partea mea meriti tot respectul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anumiti profesori, cei care nu realizeaza ridicolul, greselile de ortografie......

      Ștergere
  19. Nu am putut citi nimic din ce s-a scris aici.
    M-am oprit la titlu: doctoranzi de partid???
    De cand face scoala politica?
    De cand suntem noi galbeni, rosii sau portocalii, cameleoni, de la minister incepand in jos?
    Iertata-mi fie naivitatea.

    un membru de sindicat, apolitic,gri de suparare

    RăspundețiȘtergere
  20. D-le Liviu Pop, în data de 21 iunie 2012, la sediul MECTS, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia, la ultimul punct, s-a discutat despre acordarea indemnizației de concediu de odihnă în cuantum de 60% din salariul net, cu cel puțin 5 zile înainte de intrarea în concediu. Am înțeles că nu se pot acorda integral, dar unii directori nu acordă deloc, ci abuzează de banii noștri și acordă lunar, ca și salariu, ac. indemnizație. Care sunt măsurile legale care se pot lua împotriva acestora? La Școala cu clasele I-VIII Cilibia, jud. Buzău, așa se procedează. Nr de contact al școlii- 0238530030.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce poate sa faca de unul singur?Sunt sigura ca domnul Pop ar fi rezolvat multe probleme,tinea legatura cu cadrele didactice,ne asculta nemultumirile...Acum mai sperati ceva?

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu vă lăsati intimidat de PDL-istii obraznici care si-au terminat studiile la FF, cu lucrări copiate nici ei nu mai stiu de unde...și stau fără rusine în fruntea profesorilor. Știți cum e..,,hotul strigă hoții”. Ati făcut ce ați putut în această perioadă grea din învățământ. Altul, în locul dv. nici nu s-ar fi dezmeticit bine că trebuia să elibereze scaunul din minister. Ce poți să faci cu oamenii PDL-ului care vânează orice? Gura lumii nici pământul nu o înghite, așa că..MERGEȚI ÎNAINTE CU FRUNTEA SUS ȘI acești anonimi să-și arate fața public și să vedem ce au rezolvat ei vreodată pentru colegii lor sau pentru sistemul din care fac parte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema sporului de doctorat se va rezolva?

      Ștergere
  23. Dle fost ministru interimar,

    Doua texte am trimis spre a fi publicate.
    Sunt persoana anonima din Bruxelles.

    Nimic, pana acum.
    Uitati aici si mai cititi si comparati textul exact ca si copilul de gradinita cum spuneati si nu o sa va fie greu sa reperati pasajele copiate: http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ponta-trebuie-sa-si-dea-singur-demisia-mitologia-stiintifico-politica-din-jurul-plagiatului-sau-80933.html

    RăspundețiȘtergere
  24. Viorela Chesauan, Salaj23.07.2012, 09:33

    Este primul concediu de cand lucrez in invatamant, adica din 1993, in care nu primesc indemnizatia de concediu...Vine toamna...Chiar atat de putin meritam?Era una dintre bucuriile pe care le aveam. Codul Muncii spune, Ordinul 5559 pe 2011 spune...Si totusi...Nici macar un avans? Eu totusi mai sper sa ma bucur de vacanta care mi-a mai ramas... Va rugam, faceti ceva...Daca considerati ca noi, dascalii, mai suntem importanti. Cu respect.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare