3 iul. 2012

Raportul de activitate la Ministerul Educatiei in cele 45 de zile de interimat

Am postat pe siteul MECTS (AICI) raportul de activitate de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Va las pe fiecare dintre dumneavoatra sa comentati daca a fost mult sau daca a fost putin, daca a fost rau sau daca a fost bine.
Multumesc pentru sprijin.

66 de comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări ,așteptăm scimbarea directorilor PDL din MM

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost f bine.Felicitări!!!.Așteptăm schimbarea directorilor PDL din jud MM.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări pentru toată activitatea! Sperăm că vă veți ține de cuvânt și nu veți uita de învățământ, chiar dacă nu mai sunteți ministrul educației... Succes în continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari!Pentru unii e mult, pentru altii putin!Asta e! Niciodata nimeni nu va putea multumi pe toti la fel!

    RăspundețiȘtergere
  6. FELICITARI,domnule Pop!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari, Domnule Ministru, Liviu Marian Pop. Multumiri pentru ca ati demostrat ca se poate, daca se vrea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari, domnule Pop! Sincer, va regret. Ati tinut mereu legatura cu cadrele didctice, ceva inedit pentru un ministru si ati incercat, in putinul timp avut la dispozitie, sa corectati din mers unele lucruri. M-as bucura daca dna Antonescu va tine cont de parerile dv in continuare, iar dv sa ne consultati si pe noi, cei implicati direct.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu putem spune daca a fost mult, putin, important sau nu. Dar, putem spune ca S-A PUTUT SI ALTFEL! Cu un dialog REAL, cu dorinta macar de a face ceva BUN. Felicitari domnule Pop!

    Dumneavoastra plecati de la Ministerul Educatiei, problemele insa RAMAN! Este JIGNITOR modul cum sunt tratati profesorii asistenti si/sau corectori la Examenul de Bacalaureat din acest an: intr-un stil SECURIST, cu AMENINTARI, perchezitii corporale,lasati fara obiectele proprii de stricta necesitate, filmati, paziti mai rau decat candidatii, ca si cum ar fi niste arestati dusi cu forta in celule de maxima securitate. Pentru CE VINA ? De CARE PARTE a baricadei sunt profesorii asistenti/corectori ? Pana acum, era destul de clar: Puterea de o parte si Poporul de cealalta parte. De acum insa aceste lucruri TREBUIE sa inceteze! Sa reintram in NORMALITATE! Inca odata, domnule Pop, nu renuntati la invatamant! este ABSOLUT NECESAR sa scapam de LAC si LEN ! Cat mai urgent !!! Aceste doua aberatii legislative sunt ca VITRIOLUL pentru invatamant> il MACINA din interior!
    -- ANONIMUL de ROMANIA --

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru noi, cei cu "Gheorghe Lazar" 2009 tot nu ati facut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  11. APRECUEZ SINCER PRESTATIA DV.ASTEPT IN CONTINUARE SA FITI ALATURI DE NOI.

    RăspundețiȘtergere
  12. ,,S-a continuat participarea activă la programele europene în domeniul educației și formării profesionale,,este una dintre etapele raportului postat de dvs. Intrebarea mea este: cum poate accesa un profesor din provincie programele europene de formare profesionala, in conditiile in care ISJ-ul nu comunica in acest sens.Succes in activitatea dvs. pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  13. Adrian Prodea04.07.2012, 07:38

    Felicitări, Liviu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Se pare ca problemele unora le-ati inteles si rezolvat,iar ale altora...au trecut pe langa...interimat,desi am avut mari sperante!Apa trece,pietrele raman,noi ne facem datoria in continuare,dar ramanem cu acelasi gust amar!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am incercat sa rezolv problemele urgente din sistem. Voi ramane, in continuare, alaturi de dv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumim pentru tot! Speram sa fiti alaturi de noi in continuare!

      Ștergere
  16. Din cate stiu ,daca se va aplica LEN, profesorii de fizica ,biologie ,chimie vor ramane fara ore.Dar nu numai ei.....Nu se spune nimic despre asta.Am stat linistiti 45 de zile convinsi ca,scapand de Funeriu,lucrurile se vor indrepta.Doamna Andronescu nu cunoaste decat problemele universitarilor si nici nu cred ca ne va asculta nemultumirile.VAI SI AMAR DE NOI,DRAGI COLEGI!

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari!Tineti aproape de noi,cei multi!

    RăspundețiȘtergere
  18. imi pare rau pentru plecarea d-voastra din fruntea Ministerului, pentru-ca in scurtul timp de mandat ati reparat greseli majore ale fostei conduceri,ex: pretransferul, detasarea,EduSal-ul cu retinerile,echivalarea.La echivalare as avea o obiectie.La modificarea articolului privind echivalarea celor cu IP 3 si CP, enuntul este: un grad didactic sau 9o credite transferabile....etc.Deci ori,ori, dar nu este asa.La preluarea dosarelor iti cere si gradul didactic si cele 90 credite transferabile,de la data aparitiei modificarii in MO.Asta este un aspect.Un alt aspect este ca pentru unii,care preiau dosarele de grad, definitivatul nu este grad didactic.Cei ce au facut IP 3, inainte dfe 1993, au facut carte,nu s-au jucat,si sunt cu SSD, daca nu au si creditele, iar cei de acum, cu 10 facultati in buzunar, sun profesori S si platiti ca atare.Acest aspect il consider total gresit.Altfel, toata stima pentru munca pe care ati depus-o.

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumim Domnule Ministru! Ati facut tot ce ati putut...dar este greu, foarte greu sa poata fi multumiti toti! Nu-i bagati in seama pe carcotasi! In rest, ramaneti alaturi de noi si ajutati sistemul de invatamant, atat cat puteti si cum puteti. Cei realisti, vor intelege. Succes! Felicitari! sa dea Domnul sa fie mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  20. Se pare ca mergeti spre Parlamant....?!...sigur ne veti "parasi"...acolo nu puteti sa faceti mare lucru pentru invatamant....,asa ca..."trambulina " a functionat si pt. dvs. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  21. FELICITARI PENTRU TOT EFORTUL PE CARE L ATI FACUT PENTRU NOI SI PENTRU INVATAMANT SI MII DE MULTUMIRI!!! BAFTA IN TOT CE VETI FACE MAI DEPARTE SI SPERAM SA NU NE UITATI NICI DE ACUM INCOLO!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu ati reusit intregirea salariilor inca. Azi ministrul finantelor a anuntat ca se amana cei 8% in august? Ce masuri veti lua? Cum ne veti apara? Mai sunteti sindicalist sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnule Ministru va rugam sa ne raspundeti la o intrebare si sa ne ajutati daca puteti : cum este posibil ca in anul 2012 sa mai existe profesori cu peste 20 de ani vechime in invatamant, fara niciun grad si chiar fara o calificare specifica si care sunt primiti in scoala, platiti ca suplinitori calificati, DEBUTANTI (cu unul din cele mai mari salarii din unitatea noastra)!!!... a fost mereu RESPONSABILA DE COMISII METODICE, LIDERA DE SINDICAT, A LUAT IN FIECARE AN SALAR DE MERIT ... fara merite, bineinteles ... si care se cred stapanii scolii doar pentru ca pana acum au fost nedezlipiti de fosta directoare (acum iesita la pensie) si care au trecut rapid la USL si spera ca asa o sa le mearga si de acum ... DE CE LEGEA NU SE APLICA PENTRU TOTI? CAND VOM SCAPA DE ASTFEL DE SPECIMENE? DE CE EXISTA ACEA PORTITA CARE LE PERMITE SA AIBA CONTINUITATE DOAR PENTRU CA IN 2010 AU PARTICIPAT LA UN CONCURS DE TITULARIZARE? SAU SI ASTA E O MINCIUNA? NU SCRIE IN LEGE CA DACA NU TI AI DAT DEFINITIVATUL IN MAXIM 6 ANI NU MAI POTI LUCRA IN INVATAMANT?! SAU 20 DE ANI INSEAMNA MAI PUTIN DE 6 ANI?! SI ASTA SE INTAMPLA INTR-UN ORAS DIN JUDETUL SUCEAVA, NU IN VREUN SAT PRAPADIT!!! VA RUGAM AJUATTI-NE SA SCAPAM DE ASTFEL DE OAMENI SI SA VENIM CU DRAG LA SERVICI!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Felicitari!!!Pacat ca nu ati ramas definitiv!

    RăspundețiȘtergere
  25. Personal va multumesc pentru ca a-ti facut un act de dreptate modificand art. 253 din LEN.Va doresc multa sanatate.
    Camelia Radu

    RăspundețiȘtergere
  26. Felicitari pentru toata activitatea desfasurata! Ati muncit foarte mult, altii nu au putut sa faca atata ani de zile. Mult succes in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ca parere generala consider ca a-ti reusit sa rezolvati suficiente probleme din sistemul de invatamint in timpul scurt la conducerea ministerului.Personal va multumesc atit dvs. cit si dlui.Fedorca pentru solutia gasita la problemele cu OM 5568/2012(chiar daca s-a rezolvat in al 12 ceas).Ce cred ca nu a fost rezolvat si nu stiu daca se va rezolva este inlocuirea incompetentilor din conducere ministerului si a inspectoratului Bucuresti.(poate se va reusii vreodata sa se faca invatamint fara culoare politica si fara diletanti).
    Oricum inca o data va multumim si va felicitam.
    P.S.
    Acesta este un punct de vedere personal

    Catalin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti cadru didactic si n-ai invatat sa scrii corect ,esti "PRAF"Intreaba pe cineva,ca tu nu te pricepi,cate greseli ai facut in cele cateva randuri.Mai vorbesti de "incompetentii" din minister si inspectorate...Nu ca n-ar exista,dar lasa-i pe altii s-o spuna.Tu nu prea ai acest drept.

      Ștergere
  28. VA MULTUMIM! FELICITARI SI SA NU NE UITATI! VA ROG SA REAMINTITI DE REMUNERAREA CELOR CE AU FOST IN COMISII LA INSPECTIILE SPECIALE LA CLASA PENTRU TITULARIZARE. MULTUMIM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefureac Crina, profesor, Bucuresti04.07.2012, 21:28

      Felicitari, domnule Pop! Ati reusit in scurt timp sa redresati o parte din ce au stricat altii in multi ani. Nu ati reusit insa sa redati dreptul la prelungire celor cu varsta, peste varsta standard de pensionare. Ar mai fi o luna in care mai avem o oaza de speranta! Ore sunt la fizica... ati promis ca veti face ceva pentru a mentine oameni care au facut ceva pentru scoala si care mai pot face inca multe, cel putin 2-3 ani. Eu personal am adus pentru scoala mea, prin proiectele conduse, titlul de Scoala Europeana. In afara de o diploma si o placheta altceva nu am primit... ma refer la scoala si nu la mine personal. Se putea face o achizitie de birotica, puteau beneficia copiii implicati de tabara Primariei Bucurestiului... dar nu s-a facut nimic. Putea sa fie apreciat omul care a muncit oferindu-i posibilitatea sa isi continue activitatea, atat cat poate... dar nu s-a produs nici o schimbare. Poate ca acum aveti putin timp sa analizati aceasta problema si sa ne ajutati. Suntem putini care mai vrem sa muncim. Majoritatea vor sa se pensioneze de tineri, daca se poate. Am depus la Sediul FSLI, domnului Hancescu o lista de argumente in legatura cu problema prelungirii dar cred ca a aruncat-o sau oricum nu a citit-o... cum se face ca acum cativa ani s-a castigat cu greu acest drept dar a fost anulat intr-o secunda de LEN 1/2011? de ce? Mi-ati raspuns o data la aceasta rugaminte spunand ca aveti in vedere sa mentineti oamenii de valoare... cum si cand? curand va fi prea tarziu!
      Astept un semn pozitiv si cu rezolvare de aceasta data de la dvs, avand in vedere ca pe 7 iunie mi-ati inmanat certificatul de Scoala Europeana cu felicitarile respective. De data aceasta puteti sa ne sustineti din partea sindicatului (ceea ce nu a facut dl Hancescu) pe langa doamna ministru Andronescu.

      Ștergere
    2. Am citit Raportul.
      Din pacate, se observa ca se merge constant (cu incapatanare chiar) pe prevederile legii 1/2011, cu toate aberatiile emanate de aceasta. Si se cheltuie bani multi, foarte MULTI BANI pentru asigurarea indeplinirii tampeniilor din Legea 1/2011! DE CE nu SE REVINE la Legea anterioara, precum s-a facut cu CCR? Atat "Legea" Asigurarii Calitatii (!?) cat si LEN sunt doua legi SLABE, rauvoitoare care au introdus arbitrariul, HAOSUL intr-un sistem destul de bine pus la punct si functional PANA la aparitia lor. Toata lumea cu mai mult de 1 (un) neuron este de acord ca TREBUIE sa scapam de ele, numai "Misterul" Educatiei tine cu dintii de respectarea prevederilor! S-a stabilit inutilitatea, prostia si risipa infiintarii clasei 0! Se cheltuie sume fantastice pt infiintarea clasei 0! S-a stabilit inutilitatea, injustetea, aroganta indusa de camerele de luat vederi in clase. Se cheltuie ENORM de mult pentru achizitionarea si montarea lor! S-a stabilit ca masura de inchidere a scolilor mici este o masura PROASTA, cu toate implicatiie psihopedagogice aferente. Ei bine, se cheltuie in continuare sume enorme pentru achizitionarea de microbuze scolare! Se recunoaste public faptul ca profesorii au fost umiliti pana PESTE limita suportabilitatii. La comisiile de Bac, sunt tratati IN CONTINUARE precum niste infractori de drept comun, perchezitionati, amenintati, neplatiti! Asta in timp ce SE TOT AMANA REVENIREA la salariile (si acelea foarte mici) din 2010 din....LIPSA DE FONDURI !!! Mi se pare mie, sau e cam cusuta cu ata alba ? Ce raspuns aveti domnule Liviu Pop ? Sau "the answer in blowing in the wind" ? Ne-am pus SINCER sperantele ca se vor rezolva problemele invatamantului preuniversitar, deoarece au fost FOARTE GRAVE, mai grave decat in orice alt sector. Umilintele, nedreptatile, aroganta, dusmania, furtul, marlaniile, minciunile, amenintarile, inrobirea, sclavagismul au fost singurele lucruri pe care le-am simtit in ultimii 7 ani ! Si constatam ca NU SE FACE NIMIC !!! Preuniversitarul RAMANE calul de bataie al tuturor guvernantilor ratati! Pana cand?
      -ANONIMUL de ROMANIA-

      Ștergere
  29. Din ceea ce am văzut sunteţi primul în poziţia de ministru al învăţământului care a luat măsuri de bun-simţ. Primul fără idei năstruşnico-idioate de "reformă..." şi care nu a avut drept rezultat al mandatului o harababură mai mare.
    Aţi adus un mic plus pe un minus la puterea a douăsprezecea.

    E o floare, cu care nu se face primăvară, dar meritaţi respect... Pentru atât de puţin timp.
    Aş fi dorit să fie mai mult, pentru că va intra din nou politica în ecuaţie, şi iar intră ideile...

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumim pentru tot ce a-ti realizt !Cu toate ca mosu, nu a vrut ca dvs.sa ramineti,noi,tinem aproape de dvs.!
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  31. Atat cat a fost, noua ne-a fost de mare folos. Sper sa te faci la fel de util si din cealalta functie.

    RăspundețiȘtergere
  32. Pentru Catalin si Camelia:pentru voi trebuie sa se modifice gramatica.Sunteti cumva la gradinita?Nu pot sa cred ca nu stiti sa scrieti si sunt revoltata cand vad asa cadre didactice. "Carte multa nu se cere Sa fii prost,sa ai putere"

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnul "anonim" Catalin, poate doriti dumneavoastra sa treceti la conducerea inspectoratului si a ministerului, pentru asta va trebui totusi sa invatati sa scrieti corect in limba romana (ati se scrie intr-un cuvant).

    RăspundețiȘtergere
  34. Felicitari pentru toate facute. :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Bravo Liviu!
    Ai facut foarte multe pt. invatamant chiar daca unii spun ca ai fost lipsit de modestie cand ai afirmat lucrul asta.
    Te rog sa mai "lupti "pt. plata celor 5 % din sentintele judecatoresti(ni s-a spus ca vom primi banii la urmatoarea rectificare de buget,sper sa fie asa)-lider sindical

    RăspundețiȘtergere
  36. Regret enorm ca nu va veti continua activitatea in fruntea ministerului educatiei. Ati avut multe realizari intr-o perioada atat de scurta si sunt convinsa ca ar fi urmat multe altele daca vi s-ar fi permis.Apreciez faptul ca ati incercat sa mentineti legatura cu noi, cadrele didactice, chiar si atunci cand agenda va era foarte incarcata.Va multumim pentru tot efortul pe care l-ati depus pentru a aduce invatamantul cat de cat pe un fagas normal, chiar daca mai sunt multe de facut.Succes in continuare in tot ceea ce veti intreprinde.

    RăspundețiȘtergere
  37. Va rugam sa luati in considerare cererea doamnei profesor Crina Stefureac.Poate d-na ministru Andronescu va intelege si va gasi o modalitate de rezolvare a acestei probleme in timp util, daca dumneavoastra ne-ati sprijini.
    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  38. Ati spus ca ne scapati de siveco!

    RăspundețiȘtergere
  39. Pentru domnul "anonim de Romania": este absolut necesara stricta supraveghere video a examenului de bacalaureat deoarece o mare parte dintre candidati, care au trecut prin liceu fara a depune un minim de efort, dau bani supraveghetorilor (unii chiar primesc banii)pentru a fi lasati sa copieze. Este jignitor si nedrept fata de elevii care au invatat cu seriozitate sa fie pusi pe picior de egalitate cu smecherii si chiulangii. Niciun profesor care nu se stie cu musca pe caciula nu ar trebui sa se simta amenintat (jignit e un termen de fatada) de vreo forma de supraveghere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camerele de la Bac sunt o sursa de stress. Insasi ideea montarii camerelor denota o ATITUDINE MIZERABILA, JIGNITOARE, de neincredere, atat in ceea ce ii priveste pe copii, cat si a cadrelor didactice ! Daca la politicienii corupti functioneaza "prezumtia de nevinovatie", la profesori functioneaza "prezumtia de vinovatie" ! Declarati vinovati inainte de toate. Pentru toate. JIGNITOR, ANTISOCIAL, DICTATORIAL! Probabil dumneavoastra nu ati fost solicitat la Bacalaureat si nu ati fost tratat precum un puscarias la intrarea in arest, perchezitionat, amenintat, atentionat sa nu mai vii cu bagaje, cu zeci de rapoarte, semnaturi, declaratii, TOATE jignitoare la adresa profesorului. Am mai spus-o, SE ACORDA MULT PREA MARE IMPORTANTA BACALAUREATULUI ! Este un examen de final si atat !
      Nota de la Bacalaureat sa NU MAI FIE LUATA IN CONSIDERARE la admiterea in facultati si.... SE REZOLVA TOT! Nu vor mai fi nici mituiti nici mituenti, nu va mai fi nevoie de nici de camere de luat vederi (repet> inutile si jignitoare), nici plimbarea tezelor intre judete, nici bani risipiti aiurea, cum s eface acum.!
      Apoi:
      NICI un om cu "toate" la cap NU POATE FI DE ACORD sa fie postat non-stop, zi de zi, luna de luna, ceas de ceas la fiecare ora, pe net. Pentru ca aceste camere VOR RAMANE sa ne spioneze IN FIECARE ORA pe care o vom sustine in anul viitor si de aici incolo! Sa fim vazuti si judecati "in timp real" de orice parinte, la o halba de bere, de orice politruc care ne cauta bete in roate. Mai sunteti de acord cu camerele, draga domnule profesor ? Pot sa va mai aduc INCA pe atatea ARGUMENTE IMPOTRIVA CAMERELOR de luat vederi! Pana atunci insa... aveti grija, sunteti VAZUT! -- ANONIMUL de ROMANIA--

      Ștergere
    2. Speram sa se pastreze aceeasi rigurozitate si la concursul de titularizare a CADRELOR DIDACTICE.Ei trebuie sa fie cele mai bun exemple pentru elevii pe care ii invata carte .Despre un profesor care obtine nota 1 sau 2 la acest concurs sustinut IN CENTRE NEUTRE SCOLII unde doresc sa ocupe un post se spune ca este tot smecher sau chiulangiu care pe bani sau copiat obtine atat de mult ravnita titularizare???

      Ștergere
  40. Felicitari, numai lucruri pozitive, insa imi pare rau ca despre situatia celor de la USH s-a pomenit doar la raportul Directiei Juridice (in legatura cu recursuri), speram ca in timpul interimatului Dv. se va rezolva aceasta situatie, acum n-am ramas nici cu speranta de cand iarasi a aparut la Minister "Doamna". Numai bine in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Felicitari si va rugam incercati oprirea migratiei directorilor si inspectorilor de la PDL la USL.

    RăspundețiȘtergere
  42. Pentru educatoare / învăţători prin echivalarea competenţelor dobăndite formal şi nonformal pentru a putea profesa în continuare , cu denumirea de profesor în înv. preşcolar şi primar...mulţumim! Suntem "alinaţi" sufleteşte , pentru că după 30-35 de ani de activitate la catedră ( în condiţii dificile de muncă şi de viaţă) , nu ne-aţi ignorat. Vă mulţumesc şi profesorii cu IP3 , cărora le-aţi făcut dreptate adăugând la ordinul 5553 acea modificare prin care li se recunoşteau studiile şi le puteau echivala cu cele pe bază de licenţa. Pentru cei în cauză a fost o "revenire la viaţă" şi meritaţi tot respectul şi mulţumirile. Ceea ce mă nelinişteşte este nesiguranţa. Cei care au sbsolvit licee pedagogice sau IP3 înainte de 1980-1989 să ştiţi că au învăţat temeinic,cu examene grele şi serioase(examen la liceu, examen de treaptă, de bac), iar cei care au luat gradele didactice, îşi amintesc că nr de locuri era limitat şi examenele erau deosebit de stresante. Amintesc acest lucru cu speranţa că va înceta umilirea noastră , dar şi jignirile între colegi .Când eram elev am avut fel de fel de profesori , dar cei care au avut valoare s-au remarcat prin ce au reuşit în formarea elevilor , iar eu am tot respectul pentru ei (şi nu am ştiut niciodată ce fel de diplome au avut).Vă doresc sănătate şi putere de muncă .Vacanţă plăcută tuturor "modelatorilor de suflete" şi o viaţă cu împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  43. Dragă colega şi EXMINISTRU , apucăte de matematică ,cât mai ai timp până la pensie.

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu te mai lăuda semnând în numele altora.Ruşinică,ruşinică.....

    RăspundețiȘtergere
  45. Felicitari, sa speram ca si d-na Andronescu va continua tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  46. Parca se scrie ,, apuca-te ''! Daca scrieti corect puteti spune ca sunteti ,,coleg ''cu domnul ministru ,altfel mai trebuie sa faceti niste cursuri de perfectionare !!!!
    Frumos raport! Sa faca si directorii de scoli ,dar si profesorii de matematica care au avut rezultate foarte slabe la evaluarea nationala . Elevi de 10 in toti anii scolari iar la evaluare de 2-3-4 sau 5!

    RăspundețiȘtergere
  47. Felicitari, Dle Ministru.Ati reusit ca in scurt timp sa schimbati destul si, mai ales, sa aratati cum ar trebui condus acest minister.Din pacate minunea nu a durat si ne-am intors la varianta prafuita care ne-a evaporat tot avantul si speranta ca va vedem la minister macar pana la alegerile paerlamentare.Ar fi fost un castig imens sa vedem ca un profesor din preuniversitar este, in sfarsit, numit in ministerul in care cadrele cele mai numeroase activeaza in mediul care v-a promovat.

    RăspundețiȘtergere
  48. Domnule Anonim de Romania:nu ma deranjaza sa fiu vazuta!In fiecare an particip la examenul de bacalaureat si nu m-au umilit decat tentativele de frauda si mituire. Nu am nimic de ascuns.Dumneavoastra agreati:chiulangii,coruptii si frauda prin ceea ce sustineti in postarea anterioara.De ce oare???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. --ANONIM de ROMANIA--12.07.2012, 10:47

      Si CUM ii veti vedea pe "chiulangii" daca ei NU VIN la ore? Despre ce "fraude" (in timpul orelor) vorbiti? Sau despre ce "coruptii" la ore poate fi vorba ? Daca NU reusiti sa va controlati clasa si aveti nevoie de "ajutor" extern, lasati-va de meserie! Nu este pentru dumneavoastra! Mergeti la SRI, sau SPP, sau STS, sau.... etc - ca-s MULTE servicii de astea - EI "agreaza" spionajul, amenintarile, dosariada! Eu, si cred ca si multi altii, agreem sa na facem meseria NORMAL, CINSTIT, CORECT! Chiar si la Bacalaureat, unde va laudati ca ati fost an de an - PENTRU CE MAI ESTE NEVOIE DE SUPRAVEGHETORI - umiliti si ei, de altfel - DACA SUNT CAMERE ? Supraveghetorul NU ESTE IN STARE SA CONTROLEZE 20 de elevi? Atunci, sa se renunte total la ei! Sau la camere! Problema vine din utilizarea acestor camere pe post de "jandarm" in TIMPUL ANULUI SCOLAR - sa fiti "judecat(a)" domnule/doamna profesor pentru orice gest, de ORICE BETIVAN care se distreaza pe NET de prestatia dvs.!!! Sa vedeti atunci YouTube ce se umple de filme "la misto" despre dumneavoastra, stimate(a) cadru didactic! Chiar fara sa aveti vreo vina! De ce, in paralel, nu avem imagini si din salile de judecata, din birourile din Politie, unde se "negociaza" adevaratele "spagi", sau, poate din cabinetele medicale !! Si noi suntem "beneficiari" ai serviciilor lor, nu ? De ce nu avem si noi dreptul sa vedem cum ne reprezinta "ceas de ceas" alesii locali ? ACEASTA ESTE PROBLEMA ! DISCRIMINAREA CONTINUA, UMILIREA PERMANENTA a cadrelor didactice din preuniversitar. Sustinuta de cateva "minti inguste". CLAR ?

      Ștergere
  49. De ce n-am primit cei 8% la salariu ?Sa mai cred ca mai primim restul in ianuarie?

    RăspundețiȘtergere
  50. Avem prim-ministru COPY/PASTE, am avut ministru interimar PREDICATIV..... ce mai urmeaza.....Sa il pupe undeva pe fostul interimar, parintii PREDICATIVISTILOR!!!! POMANA PREDICATIVISTA!!! Si-au ridicat odraslele lor cu 0,60 si i-au scazut pe cei cu adevarat buni(SUBIECTIVISTII) cu 0,60. Va fi cunoscuta PROMOTIA POMANAGIILOR PREDICATIVISTI!!!! Locurile nu se mai pot schimba, dar ar trebui ca UN TATA PREDICATIVIST AVOCAT, sa il dea in judecata pe fostul interimar, asa sa vada ca nu toata lumea este proasta, ca are el o nepoata predicativista ....si i-a zis: lasa draga ca te rezolva UNCHIUL!!!!

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu stiu ce doriti sa insinuati insa va rog o adresa de email pe care sa va trimit raspunsul Academiei Romane in baza caruia am luat decizia de a puncta ambele variante. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  52. Pacat c nu ati mai ramas, ati fi redus consistent birocratia tembela care sufoca deja scoala, este un cosmar. Nu ore, nu predat, numai si numai hartii tembele, este groaznic, imi e scarba sa mai intru in scoala.

    RăspundețiȘtergere
  53. Felicitari pentru modul de gestionare a plagiatului lui Ponta. Daca era vorba de un PD-list imputit ati fi reactionat la fel? In asta consta a fi om mare, a judeca pe toti la fel. Si a propos, astept ordinul de confirmare a titlului de doctor de 7 luni! Nu e cam mult?

    RăspundețiȘtergere
  54. De ce se intarzie un raspuns CLAR pentru Distinctiile GH. Lazar, 2009-2012?

    RăspundețiȘtergere
  55. FELICITARI,domnule ministru! Am vazut ca va intereseaza tare mult viitorul invatamantului din tara noastra si chiar va faceti probleme... Cred ca sunteti parintele ECHITĂŢII!!!! Sa ma explic : prin Ordinul 4472/2012 ati reusit sa-i scoateti din concurs pe profesorii care au obtinut in anii 2010 si 2011 note peste 9 de la Etapa a II-a de repartizare la centrele de concurs/unitati scolare,din 16 august pentru perioada determinata. Ei vor astepta ca sa ocupe locurile cei care au obtinut note de 5 in 2012, dupa care vor merge undeva pe la Cuca Măcăii... Fiica mea,anul trecut,cu copilul mic intr-o parte si cu cartea in cealalta,s-a pregatit pentru concurs, unde a obtinut peste 9 si se baza pe aceasta nota. Chiar zilele trecute directoarea de la un liceu a contactat-o,spunandu-i ca o doreste pe postul vacant (sau rezervat)pentru ca are cea mai mare nota,dupa care a revenit afland de MAGNIFICUL dv.ordin. Pai,asta e ECHITAŢIE ??? Nu,asta e pur si simplu CALARIE!!!!!!!!!!! Asa ca ati facut si dv ceva....

    RăspundețiȘtergere
  56. Ce nu convine , nu se accepta......

    RăspundețiȘtergere
  57. BUNA DIMINEATA!!! PRESUPUN CA E PREA TARZIU, AR MERITA SA INCERCAM : SUNTEM UN GRUP DE CADRE DIDACTICE, PARINTI SI COPII DIN JUD. SUCEAVA CARE TOT AM SPERAT SA NU INCEAPA SCOALA PE 10SEPT, MAI ALES CA S-A TERMINAT PE 22 IUNIE SI ANUL ACESTA SE VA TERMINA TOT PE LA SFARSITUL LUNII IUNIE 2013!!! VA RUGAM DIN SUFLET SA INCERCATI SA FACETI CEVA!!! CRED CA SUNT IN ASENTIMENTUL INTREGII TARI!!!!
    VA MULTUMIM ANTICIPAT!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare