29 oct. 2011

"timpul liber" al unui profesor!

1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore)
2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice, perfecţionări, şedinţe metodice, convocări la ISJ, activităţi sportive, olimpiade şi concursuri, testări, etc.)...................1 oră/ săpt. = 35 ore (1 oră x 35 săpt. = 35 ore)
3. Participare la cercuri metodice, perfecţionări, convocări la ISJ, ITM, ISU, Primării şi Consilii Locale, Poliţie, şedinţe ale cercurilor metodico-ştiinţifice, etc.......2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
3. Elaborare teste iniţiale............................................................1 oră
4. Redactare/Tehnoredactare teste iniţiale, multiplicare............3 ore
5. Concepere/redactare/tehnoredactare planificări calendaristice.......10 ore
6. Concepere/redactare/tehnoredactare planificări pe unităţi de învăţare.......2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
7. Concepere/redactare/tehnoredactare planuri de lecţie, proiecţii didactice, proiecte ale unităţilor de învăţare......5 ore/săpt.=175 ore (5 ore x 35 săpt. = 175 ore)
8. Concepere/redactare/tehnoredactare mijloace de evaluare formativă şi sumativă, multiplicare..........5 ore/săpt.=175 ore (5 ore x 35 săpt. = 175 ore)
9. Evaluarea testelor scrise, notarea, realizarea clasificărilor, realizarea statisticilor................10 ore/săpt.=350 ore (10 ore x 35 săpt. = 350 ore)
10. Realizarea şi întreţinerea de materiale didactice şi metodico-ştiinţifice ...1 oră/săpt=35 ore (1 oră x 35 săpt. = 35 ore)
11. Participare la şedinţele Consiliului Profesoral, Consiliului de Administraţie.......................2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
12. Concepere/redactare/tehnoredactare documente comisii metodice, dosarul catedrei, comisii PSI, P.M, Comisia de disciplină, etc....2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
13. Participarea la şedinţele comisiilor metodice, catedrei, comisiilor PSI, Protecţia Muncii, Comisiei de disciplină, etc........0,5 ore/ săpt.=17,5 ore (0,5 ore x 35 săpt. = 17,5 ore)
14. Realizarea sarcinilor serviciului pe şcoală, paza şi protecţia elevilor.....3 ore/săpt.=105 ore (3 ore x 35 săpt. = 105 ore)
15. Perfecţionare ştiinţifică, autoperfecţionare metodico-ştiinţifică…..10 ore/săpt.=350 ore (10 ore x 35 săpt. = 350 ore)
16. Altele.....................................1 oră/săpt.=35 ore 1 oră x 35 săpt. = 35 ore


Total ore pe an: 2201,5


2201,5 : 35 = 62,9 ore/săptămână , adică12,5 ore pe zi!

Rog colegii cadre didactice sa ma corecteze, sa-mi semnaleze unde am gresit, am pus ore prea multe sau prea putine! Sau alte activitati pe care dansii le fac si nu le-am surprins eu! Mi se pare mie sau asta merita atentia specialistilor in dreptul muncii?"

77 de comentarii:

 1. Care 12,5 ore pe zi? Intrebati-l pe presedintele chior. Chiar si cu un singur ochi, el vede mai bine cat munceste un cadru didactic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Plus CEAC! Adica...plus CALITATE!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa nu generalizam. Si trebuie sa nu exageram. Pot fi de acord cu faptul ca sunt zile in care un profesor lucreaza si 12 ore. De multe ori profesorii lucreaza acasa cateva ore si in week-end> Sunt si profesori care nu lucreaza zilnic nici macar cele 8 ore si sunt destui si aceia care nu isi desfasoara nici macar orele de curs. Trebuie ca sindicatele sa se zbata ca sa obtina posibilitati de recompensare a profesorilor performanti, a profesorilor merituosi, care desfasoara o munca de calitate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dragă Daniel,
   Sunt de acord cu tine să nu generalizăm, chiar dacă, în opinia mea, cazurile celor care nu lucrează zilnic opt (8) ore reprezintă excepția și nicidecum regula. Afirm acest lucru ținând cont și de faptul că acele (foarte multe) ore petrecute la sfârșitul săptămânii pentru rezolvarea sarcinilor care țin strict de serviciu contează și ele, nu ? După cum bine știu că știi, sindicatele se zbat să rezolve cât mai multe dintre multele probleme cu care sistemul de învățământ și oamenii săi se confruntă. Este adevărat că, din păcate, unii văd doar nereușitele nu și eforturile și realizările. Totuși, cu speranța că voi fi bine înțeles și nu voi supăra, de ce crezi tu că doar ele, sindicatele, trebuie să se zbată pentru rezolvarea unei probleme precum posibilitatea de recompensare a profesorilor merituoși, a celor care muncesc mai mult decât alții și în standarde calitative ? Nu simți că din ecuație lipsește (de prea multă vreme) un factor esențial ? Directorii unităților/instituțiilor de învățământ preuniversitar ? Nu crezi că este momentul să se implice ? Alături de sindicat, să formuleze și să susțină un punct de vedere ? Obținerea unei astfel de posibilități de recompensare a muncii celor care fac diferența pe ei i-ar ajuta în primul rând pe ei, nu ?
   Cu prietenie,
   de la malul Pontului Euxin,
   Mitică Iosif

   Ștergere
  2. Sindicatele suntem NOI, toti!!!

   Ștergere
  3. Orice pădure are uscături. Astea sunt exceptii si ar trebui ca diresctorii sa constate si sa-i sanctioneze, asa cum se intampla in orice domeniu de activitate. Nu-ti faci treaba, esti sanctionat.

   Ștergere
  4. Noi nu vorbim de uscaturi...orice padure are si uscaturile ei....noi vorbim de ceea ce trebuie sa facem, ceea ce ni se cere si ceea ce facem, nu ceea ce ne prefacem ca facem.

   Ștergere
  5. Foarte adevărat Probabil e așa în toate școlile ( în educație și în multe alte domenii).Și eu m-am gândit de foarte multe ori ce s-ar putea face și nu am găsit răspuns.Singura satisfacție este atunci când peste ani ,foști elevi îți mulțumesc pentru că i-ai îndrumat. Până la urmă,profesorii sunt modele diverse pentru elevi,modele umane cu care se vor întâlni pe tot parcursul vieții...

   Ștergere
 4. Pentru 2,1% indisciplinati , ii pedepsim pe toti cu 12,5 ore pe zi si 36 de elevi in clasa , ca sa compensam ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Un profesor ssd-viitor student29.10.2011, 16:07

  Si in plus vom fi studenti la zi pentru continuare de studii conform Ordinului 5553.La ID nu se poate ca nu exista!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va plangeti ca sunteti ,,student la zi``. Student la zi inseamna sa mergi zilnic la cursuri si seminarii. Dar in zilele noastre multe facultati renunta la calitate pentru a avea cat mai multi studenti.

   Ștergere
 6. Pregatirea lectiilor pentru a doua zi !

  RăspundețiȘtergere
 7. Ganditi-va, va rog, cate ore munceste pe zi si o directoare de gradinita, nedegrevata de grupa, iar gradinita respectiva nu are in organigrama posturi de secretar sau informatician.
  Sincer? La nivel de minister se stie bine ca practic este imposibil sa ne achitam de toate sarcinile la punct si virgula, efectiv nu este timp, dar ni se pun atatea in carca in ideea de a ni se da peste nas ca nu muncim suficient si eficient, daca cumva ne mai trece prin cap sa ne cerem drepturile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai perfecta dreptate Ioana..eu chiar sunt in situatia descrisa si cred ca toate colegele noastre care sunt nedegrevate de ore isi dau seama ca de fapt facem voluntariat...dar uzura fizica si psihica cine ne-o plateste??!!

   Ștergere
 8. Sunt de acord cu tine ca programul unui cadru didactic e departe de "stai cu fundul pe scaun" un numar de ore si leafa merge.As adauga la ce-ai scris tu si activitatile extrascolare si extracurriculare care presupun si timp si responsabilitati sporite fata de securitatea elevilor. Din pacate, de multe ori, ne incarcam singuri munca si mai mult dintr-un spirit masochist care pare ca a cuprins breasla asta de cativa ani. Doua exemple.De cand cu momentul de lectura introdus in timpul orelor colegele mele invatatoare au inebunit. Cauta probleme in versuri pentru matematica, ghicitori la Cunoasterea mediului si se uita crucis la mine cand le spun ca, dupa umila mea parere, momentul de lectura inseamna LECTURA EXPLICATIVA a cerintelor exercitiilor, lucru care i-ar ajuta pe elevi sa nu se mai uite ca vitelul la poarta noua la cerintele testelor PISA .
  Ieri auzeam profesori de liceu plangandu-se ca au fost obligati asta vara, in concediul lor, sa vina la scoala sa faca pregatire pentru Bac. I-am intrebat de ce s-au dus si, daca tot s-au dus, de ce nu au cerut rechemarea din concediu astfel incat sa fie platiti pentru zilele respective sau sa le primeasca alta data. Iar s-au uitat la mine crucis.
  Din pacate, daca vrem o schimbare in sistemul asta de trei lei, ea trebuie sa plece de la fiecare dintre noi pentru ca nimeni altcineva nu o va face. Asta inseamna insa sa ne cunoastem drepturile si sa avem coloana vertebrala dreapta ca sa ne sustinem parerile si sa ne solicitam aceste drepturi nu doar pe la colturi ci si in fata autoritatilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BRAVO, SCUMPA DOAMNA! CUVINTELE DUMNEAVOASTRA MI-AU MERS LA SUFLET! EXACT ASA GANDESC SI EU!

   Ștergere
 9. Lupta pentru NORMAREA (REALA A) ACTIVITATII DIDACTICE (aviz sefilor de sindicate)!!!
  Cred ca aici e cheia. Fiecare document elaborat (inmultit cu nr. de elevi) trebuie sa fie pontat! Fiecare functie in plus (sef comisie, etc) trebuie sa insemne un nr. de ore, la fel si fiecare curs de perfectionare! Trebuie toate incluse in norma didactica. Nu mai spun ca 1h predare trebuie pontata cu mai mult decat timpul fizic, data fiind uzura nervoasa specifica...
  Altfel, ne invartim in jurul cozii!
  Succes si Doamne-ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 10. educatoarele muncesc 5 ore pe zi,la grupa,norma este 25 ore pe saptamana ,plus tot ce a-ti specificat....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Ati specificat" !!!!! si "A-ti pune mana in cap cand vezi cum scriu unii" (sper ca nu esti cadru didactic.

   Ștergere
  2. A-ti??? ����

   Ștergere
 11. Birocratia cat timp ia unui dascal?Mult, f. mult.Normarea reala, dupa cum spune antevorbitorul meu.Fiecare responsabilitate in plus treuie platita. Un exemplu...in calitate de responsabil proiecte/programe comuntare adun date,fac rapoarte,situatii in procente,situatii pentru ISJ ,evaluari......imi ia timp destulde mult.Rasplata..............................

  RăspundețiȘtergere
 12. "a-ti" se scrie legat, "ati"! Nu ne mai faceti breasla, de rusine!

  RăspundețiȘtergere
 13. Am uitat sa specific, este pentru anonim care specifica munca educatoarei...

  RăspundețiȘtergere
 14. Fiecare meserie îşi are greutăţile ei. Oricum dacă media e de 12 ore pe zi, înseamnă că dascălii pe care îi cunosc eu, ori muncesc şi în concediu câte 12 ore pe zi, ori au zile când muncesc 24 de ore. Haideţi să nu exagerăm domnule secretar general.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Vlad Ciocan, soția mea este profesor învățător. Aș dori, dacă nu cunoașteți situația direct, ori dacă nu sunteți implicat, prin natura căsniciei direct în astfel de situații, să fiți mai rezervat în a face niște afirmații pe care nu le stăpâniți! Știți câte ore pe zi își dedică soția mea relației de cuplu? Lunga perioada de.... 3 ore! După cursuri știți cate ore alocă pe zi pentru pregătirea orelor de a doua zi, fișe, studiu de caz, etc.? Infimul număr de 8 ore! Așa că, vă rog respectuos a vă abține!

   Ștergere
 15. CITIND , cadrele didactice isi continua pregatirea de specialitate si in concediu !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da. Gradul didactic II se sustine in perioada concediului de vara, in luna august. Si examenul de titularizare, doar examenul de definitivat se va sustine in...vacanta de primavara.

   Ștergere
 16. Pentru domnul Vlad Ciocan> Nu stiu CE cadre didactice cunoasteti dumneavoastra. In nici un caz de genul celor care isi fac cu adevarat meseria, incercand din rasputeri sa fie corecti. Pentru acestia, numarul de ore lucrate depaseste cu mult chiar si 16 ore zilnic, plus sambata 5-6 ore, plus duminica 5-6 ore. D-l Liviu Pop a alocat mult prea putin pentru pregatirea lectiilor (5-6 ore nu se pregatesc intr-o ora - decat in bataie de joc), deci e nevoie de inca 2-3 ore zilnic, apoi, corectarea lucrarilor dureaza enorm, raportand la numarul EXAGERAAT de elevi din clase (30 de elevi/clasa - numar MAXIM, conform Legii 1/2011, dar numar MINIM, conform precizarilor MECTS - minister pentru care propria Lege este un mister!)deci, mai adaugam cate 3 ore, zilnic, chiar si in weekend. Activitatile extrascolare, cele 18 ore de predare plus 1 ora Consiliere, plus 1 ora Consiliere Parinti, plus 1 ora Programe remediale, plus 1 ora programe excelenta, toate NEPLATITE si desfasurate OBLIGATORIU pe parcursul saptamanii, SCRISE IN CONDICA !!! Si toate acestea, domnule Vlad Ciocan, pentru un salariu mizerabil, nesigur, pentru a suporta oprobiul public din partea multor ....putin informati ca dvs. Domnule Liviu Pop, DE CE nu se comenteaza, sau de ce nu comentati chiar dvs despre prevederile ABERANTEI Ordonante numita Legea Calitatii ? Pentru ca RADACINA raului produs invatamantului se naste tocmai in acele prevederi aberante, regasite apoi si in NELEGALA Lege nr.1, prin care se incearca DISTRUGEREA TOTALA a invatamantului romanesc traditional si a intregii populatii a acestei tari (parinti+elevi+profesori=70% din populatie, nu?) Cine-si bate joc de copii, nu este demn nici macar de dispret ! Sa te razbuni (ca magarul pe sat) pe cei mai slabi, dovedeste INCULTURA, RAUTATE, JOSNICIE !

  RăspundețiȘtergere
 17. Faceti,va rog, si un calcul al salariului corespunzator unei asemenea activitati.Vedem in grilele de salarizare sume de toata rusinea, de genul 600, 800! 1200 pentru gradul I! 150-300 de euro! O bataie de joc de nedescris! Cu cine ne putem compara? In Romania, un sofer de microbuz are 2000 de lei ! Fara studii si grade didactice!! In strainatate, e scuipat in ochi un angajator care ofera un asemenea salariu!Iar noi acceptam asemena mizerii de salarii si cerinte noi in fiecare zi!! Ana

  RăspundețiȘtergere
 18. Plus meditatiile pe bani cu elevii de la clasele la care esti profesor !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu toate cadrele didactice fac pregătire cu elevii. De exemplu educatoarele sau învățătorii nu cred ca au facut sau vor face vreodată acest lucru.

   Ștergere
  2. Nu la toate materiile exista meditatii. Suntem mult mai multi cei care nu castigam bani din meditatii. Dar...la asta cine sa se gandeasca?

   Ștergere
  3. Nu toti dascalii dau meditatii. Acestia raportand la numarul total de dascali sunt foarte putini...

   Ștergere
  4. CHIAR RAU! PROSTIA O INTELEG. RAUTATEA SI NEBUNIA NU.

   Ștergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. Daca 12,5 ore/zi este o cifra exagerata , la cat estimati dumneavoastra , domnule Daniel Malaelea , numarul de ore muncite in medie pe zi de catre un cadru didactic ?

  RăspundețiȘtergere
 21. Domnule Dan Malaelea, va rog sa spuneti care e acel lider de sindicat "de la alta federatie decat FSLI" care castiga 13.000 de lei noi pe luna. Sau spuneti macar federatia. Modul in care spuneti lasa sa planeze suspiciunea asupra oricarui lider, chiar si de la FSLI. Spuneati ca e in declaratia lui de avere din 2010 deci nu puteti fi dat in judecata.

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 23. Rectific:110 milioane lei vechi pe luna(castigul anual brut impartit la 12 luni da aceasta suma). Eu castig 17 milioane lei vecchi pe luna. E o mare diferenta, dar eu nu am o multime de functii care sa-mi permita sa castig mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 24. Adrian , FSLI este si federatia din care eu fac parte si timp de 11 ani am facut tot ceea ce am putut pentru aceast. Mereu m-am batut pentru a o promova si pentru a-i apara pe lideri, atunci cand au fost atacati. Ani intregi am dus lupte grele pe bloguri si pe forumuri raspunzand la tot felul de atacuri adresate liderilor de sindicat. EU nu pot decat sa fiu de partea liderilor de sindicat ai FSLI.

  RăspundețiȘtergere
 25. Citind comentariile, nu pot sa simt decat mahnire. Vedem bine, cu totii, ca suntem batjocoriti, umiliti, pusi sa muncim chiar peste limitele unui om normal,si in loc sa ne unim fortele ca sa schimbam situatia, ne apucam sa aratam cu degetul unul spre altul si sa ne invinuim reciproc. De ce? Ce ne dezbina oare atat de rau?

  RăspundețiȘtergere
 26. Suntem uniti : in invatamant sunt doar trei sindicate !

  RăspundețiȘtergere
 27. Mai trebuie mantionat si faptul ca o buna parte din munca depusa se realizeaza in conditii improprii: 1 calculator la 10-20 de profesori, lipsa unui spatiu cat de cat linistit la serviciu unde sa poti concepe/corecta niste teste sau sa iti pregatesti orele. O buna parte din munca trebuie sa o desfasuram acasa, ocupand un spatiu din ce in ce mai mare atat ca timp ca si spatiu cu cele legate de serviciu. IN conditiile astea eu unul as fi fericit sa am, ca profesor, un program de 8 ore pe zi, de la 7 la 15, cu o pauza de masa de 30 minute, un birou si un calculator unde sa imi fac treaba, atat cat apuc in cele 8 ore, iar in rest sa imi vad de viata mea privata, unde sa nu ma deranjeze nimeni cu telefoane la cele mai diverse ore legate de: probleme de dirigentie, intrebari legate de membrii de catedra, sau io mai stiu ce..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce sa mai spunem de cei ce nu au nici un calculator, folosesc tehnologia proprie, atât la orele de curs, cât și acasă, își prințesa pe bani proprii toate hârtiile impuse de aceasta birocrație, printeaza pe bani proprii fise de lucru pe elevi și multe alte materiale necesare....

   Ștergere
 28. Ce bine ar fi ca in invatamantul preuniversitar sa fie doar 3 sindicate. De fapt, sunt 3 federatii si peste o suta de sindicate cu personalitate juridica. Daca in fiecare judet este doar cate un sindicat afiliat la fiecare dintre cele 3 federatii, deja sunt 120 de sindicate. Dar sunt situatii cand exista in acelasi judet mai multe sindicate afiliate la aceeasi federatie. In Bucuresti sunt cel putin 8 sindicate(cate unul pe fiecare sector afiliate la FSLI , sunt cel putin doua afiliate la FSI ,,Spiru Haret'', cel putin 2 afiliate la FEN etc), in judetul Pitesti sunt 3 afiliate la FSLI. De aceea si suntem atat de puternici!

  RăspundețiȘtergere
 29. Atunci , rectific !
  Suntem utiti : in invatamant sunt doar 3 federatii si n sindicate ! Sunt unitatii de invatamant cu 2,3 sindicate . . . diferite : cand unii fac ore , ceilalti fac greva si viceversa .
  Iti multumesc pentru precizare !

  RăspundețiȘtergere
 30. Nu nr. de sindicate si de federatii ne dezbina. Ne dezbina dezinteresul oamenilor fata de propriile lor interese. Exista o perceptie gresita ca liderii trebuie sa rezolve totul, inclusiv participarea la mitinguri, inclusiv participarea la greve. Ultimul "mare" miting a fost pe 16 martie a.c. Si-au anuntat participarea toate confederatiile sindicale, toate federatiile, toate sindicatele. Trebuiau sa fie in Piata Constitutiei peste 50.000 de oameni. Au fost vreo 7-8.000. Numai liderii. Sindicalistii au preferat sa vada mitingul de la televizor. Au fost si sindicate intregi care au preferat sa stea la televizor impreuna cu liderii dar si-au anuntat o participare care ar fi umplut Piata. De ce aceasta atitudine? (Il parafrazez pe Mircea Badea ptr. ca are mare dreptate). Romanii, in loc sa iasa in strada sa protesteze (ca grecii), se strang cu sutele de mii sa sarute moaste. Cu alte cuvinte, am fost invatati sa ne umilim si facem ceeace am invatat. Cred ca nu este cazul sa reamintesc cand si cum am fost invatati sa ne umilim. Vom avea solidaritate cand ne vom debarasa de aceasta mentalitate. D-le Pop, va rog sa publicati pe toate canalele media de care dispune federatia si liderii ei, (inclusiv acest blog) documentele Conferintei sociale reunite din 22 oct. a.c. Va trebui sa folosim cu totii toate mijloacele media pentru a face publice toate demersurile pe care le fac liderii sindicatelor din FSLI pentru democratizarea relatiilor de munca si pentru combaterea actelor normative dictatoriale ale guvernului, ale parlamentarilor puterii si ale ministerului. Din pacate, multe din aceste demersuri sunt facute publice dar membrii de sindicat fie le ignora din obisnuinta, fie nu le inteleg.

  RăspundețiȘtergere
 31. Scuze : UNITI , UNITATI !

  RăspundețiȘtergere
 32. http://liviumarianpop.blogspot.com/2011/10/declaratia-finala-conferinta-sociala.html

  RăspundețiȘtergere
 33. Mie mi se pare absurd si prostesc sa muncesc atatea ore pe gratis, am 700 roni salariu , pe banii astia sa munceasca cine vrea peste program, eu nu sunt de acord. parca vad ca dupa aceste vorbe tot pe mine ma vor bombani colegii, dar pana nu voi fi platita decent nici nu voi face mai mult de acele cateva ore pe zi, ca si asa tot ne injura parintii ca atat se munceste in scoli.

  RăspundețiȘtergere
 34. Liderii nu stiu/nu vor sa scoata sindicalistii la greve si mitinguri!! Chemarea e doar cu jumatate de gura! De cate ori au fost autobuze in fata scolilor si comunicate de chemare la miting???? Stiu doar placa "sindicatele nu sunt liderii!" Iar la demonstratii ii aduna in fata bisericii, sa nu deranjeze primaria (Comanesti)!Sa nu mai amintim de dansul Pinguinului din capitala, care n-a fost decat ideea organizatorilor, adica a liderilor! Asa ca, pana cand ascunderea dupa deget ???

  RăspundețiȘtergere
 35. Din munca educatoarelor mai face parte, pe langa ce s-a spus, si ziua metodica (obligatoriu 2 ore pe saptamana in gradinita!). De ce atata munca in plus la noi?

  RăspundețiȘtergere
 36. Deci inca 2 ore , pe langa cele 25 cu copiii, Nicoleta. Si apoi consilierea parentala, inca o ora, pentru care trebuie sa te pregatesti inainte cu materiale, care presupun cautare, redactare....Raman la parerea mea: cat mai multe sarcini, sa nu le putem face fata, si apoi pumnul in gura ca nu muncim si mai cerem si drepturi. Asta este intentia guvernantilor.

  RăspundețiȘtergere
 37. Profesorii care isi iubesc meseria regreta ca nu au suficient timp sa ofere mai mult elevilor, din cauza numarului mare de responsabilitati si hartii, care, in cea mai mare parte, nu sunt citite de nimeni.Alti profesori, care au ajuns in invatamant printr-un concurs ,, de imprejurari" stau doar si se vaicaresc, justificandu-si incompetenta si lipsa de chef, prin numarul prea mare de ore de munca.Daca nu le place meseria, sa plece in alte domenii, dar cred ca fug de munca. Asa cum exista elevi cu note intre 5 si 10, tot astfel se intampla si cu profesorii. Nici generalizarea si nici extremele nu sunt verosimile. Cert este ca aceia care sunt buni, ajung uneori de compatimit, pentru ca nu mai au timp nici pentru ei, nici pentru familia lor, multi dintre acestia nu mai apuca nici sa iasa la pensie, din cauza ca n-au timp nici pentru probleme de sanatate. Cred ca numarul mare de documente solicitate se datoreaza unor persoane care posteaza materiale pentru punctaj,care nu se gandesc la faptul ca ii impovareaza tot pe aceia care muncesc. Consider ca numarul mare de responsabilitati ale dascalilor este in detrimentul elevilor. In urma cu 15 ani dascalii aveau rezultate bune,pentru ca intrau la clasa doar cu planificari si materiale didactice.Cred ca este bine ca dascalilor sa li se dea dreptul de a fi si de a ramane dascali, iar instructajele sa fie facute de persoane autorizate,

  RăspundețiȘtergere
 38. Conceperea subiectelor pentru fiecare elev in parte, la elevii cu CES, corectarea zilnica a caietelor si activitatilor de munca independenta( matematica, lb. romana etc.)serviciul pe unitate, care se face in afara orelor de curs- 7 ore, o data sau de doua ori pe luna, scrierea fiselor adaptate gradelor de deficienta (laptop-ul, hartia si tusul din buzunarul personal- noi nu putem fi dotati cu aceste instrumente!!!)ECT.

  RăspundețiȘtergere
 39. Eu n am vazut cadru didactic sa munceasca mai mult de o luna in vacanta de vara, care tine 3 luni...n am vazut sa se munceasca in vacanta de iarna, ce tine cel putin 2 saptamani...nici in cea de paste...si sunteti platiti in tot acest timp, dragi invatatori, profesori, educatori...plus bilete la mare, decontarea transportului...plus gratuitati oferite copiilor dvoastra on perioada scolii...meditatii neimpozitate.. plus alte beneficii...si, in plus, ziua metodica, e mai mult o zi libera pt cadre...sa nu intram in detalii ca i o diferenta enorma intre realitate si ce s a scris mai sus...reveniti va ca v a cam luat valul nemultumirilor nejustificate...

  RăspundețiȘtergere
 40. Intrebati un bucatar cat lucra un cioban de la stana cate ore lucra si voi va plangeti? Sunt locuri de munca pe santier unde se lucra 10 ore si acolo cari betone frate nu stai si o freci sau intrebati un sofer de tir cate ore lucra si tot va plangeti atata da mama vo pus sa lucrati ca bugetari?

  RăspundețiȘtergere
 41. Mama mea a predat 28 de ani matematică într-o scoală obişnuită,dintr-o comună obișnuită.În fiecare an avea ore la clasele V-IX.Aşa că am avut ocazia s-o văd in fiecare zi la treabă.Aşa că stimați profesori,nu mai exagerați.În primul rând,nu vă prea obosiți cu activitățile extraşcolare obligatorii,deoarece,ştim cu toții,dăunează grav buzunarului dvs.În al doilea rând,nu toți profesorii au activităti sportive obligatorii extraşcolare.In al III-lea rând,olimpiadele nu durează tot anul,la fel şi cercurile pedagogice,sunt 2-3 maxim pe parcursul întregului an.În al IV-lea rând,majoritatea materiilor nu se schimbă de la un an la altul,aşa că,nu mai încercați să ne convingeți că elaborați/concepeți/redactați în fiecare an,alte planuri de lecții,proiecte didactice,teste si alte asemenea materiale didactice.În al V-lea rând,mulți dintre.dvs.vă trimiteți elevii să vă listeze /xeroxeze.Ca să nu mai spun că,mulți dintre dvs. colectați,fără nicio jena,interzisul fond de clasă,bani pe care îi cheltuiți pt.teste.Lista ar putea continua stimați profesori,dar eu am să va dau un sfat,faceți mai puține cursuri de perfecționare,pentru că,multe dintre acestea nu au niciun efect pozitiv asupra cunoştințelor şi rezultatelor elevilor,obosiți-vă mai puțin cu căruța inutilă de tot felul de planuri şi testări,care,la fel rămân fără ecou în rândurile elevilor.Rezultatele acestor concepte inutile,au fost şi în acest a, dezastruoase,şi la evaluarea națională şi la bacalaureat.Când profesa mama mea,inspectoratele şcolare judetene le stabileau un obiectiv,pe care,orice profesor era obligat să-l atingă,iar obiectivul era simplu,cel putin jumătate din clasă trebuia să înteleagă tema predată în clasă,acum nu vă interesează dacă macăr unul a înțeles ceva din ceea ce le-ați predat.

  RăspundețiȘtergere
 42. Evaluarea dosarelor "Bani de liceu" un program social pentru sustinerea elevilor aflati in situatie de saracie crunta.Dosarul cuprinde cererea titularului bursei,copiile actelor de identitate ale membrilor familiei,documente justificative privind veniturile brute pe lunile iunie,iulie,august,venitul nu trebuie sa fie mai mare de 150 lei pe membru,veniturile agricole,certificat fiscal,ancheta sociala eliberata de serviciile din cadrul primariilor,declaratii notariale pentru toti membrii familiei fara loc de munca si alte documente pe care le verific in calitate de profesor diriginte.Cate ore fac daca am de verificat si calculat toate hartiile din cel putin 10 dosare de la clasa mea la care se adauga si ale colegilor care le predau comisiei din care si eu fac parte?Cate ore petrecem impreuna cu inginerul de sistem care trebuie sa introduca CNP si toate datele din dosar in aplicatia MINISTERULUI?

  RăspundețiȘtergere
 43. Pe bune?! Si restul de 18 saptamani dintr-un an, adica 90 de zile lucratoare, respectiv 126 de zile reprezinta concediu de odihna? 4 luni? ... pai eu cred ca e bine asa

  RăspundețiȘtergere
 44. Ati uitat de naveta... Mie îmi ia, in medie, doua ore si jumătate drumul de acasă pana la scoala si înapoi. Plus restul de activitati.

  RăspundețiȘtergere
 45. centralizarea comenzilor de catering pentru toti cei care fac semiinternat, numararea portiilor, verificarea impartirii portiilor, verificarea documentatiei pentru dosarele medicale/transport, notarea datelor in tabelele contabilelor (tot la acele dosare mentionate), efectuarea serviciului in curtea scolii (zilnic), ora parintilor, suplinirea colegilor lipsa (2 supliniri pe saptamana). ma intreb daca citeste cineva acestea si daca se face ceva in sensul ameliorarii situatiilor.

  RăspundețiȘtergere
 46. Din ce inteleg eu aici fiecare profesor dupa ce isi termina orele are cam in fiecare zi:
  - Concepere/redactare/tehnoredactare planuri de lecţie, proiecţii didactice, proiecte ale unităţilor de învăţare - 1h
  - Concepere/redactare/tehnoredactare mijloace de evaluare formativă şi sumativă, multiplicare - 1 h
  - Evaluarea testelor scrise, notarea, realizarea clasificărilor, realizarea statisticilor - 2h
  - Perfecţionare ştiinţifică, autoperfecţionare metodico-ştiinţifică…- 2h

  Ha ha ha.

  RăspundețiȘtergere
 47. D-le fost ministru, jigniti cadrele didactice sustinand ca au nevoie de 10 ore pentru realizarea planificarii. Nici cand scriam cu pix si indigo nu ne trebuiau zece ore pentru intocmirea acesteia. Acum, cand se lucreaza pe calculator, se fac doar rectificari pe planificarile din anii anteriori. Nu amintim ca foarte multe cadre didactice isi insusesc planificari de pe internet!

  RăspundețiȘtergere
 48. Un învățător este plătit la "post". Adică, în situația mea, am clasa I, unde numărul de ore este 21. Eu stau la școală, săptămânal, 21 de ore, atât cât stau și elevii mei. Restul orelor dedicate meseriei ... fara număr!

  RăspundețiȘtergere
 49. SI 4 LUNI DE VACANTA PE AN .IN 40 DE ANI DE ACTIVITATE 10 ANI SUNTETI IN VACANTA.DA ,VA E FOARTE GREU.

  RăspundețiȘtergere
 50. Adaugati serviciul de supraveghere a copiilor dimineata, de la 7:30;orele pe care le acopera invatatorul, cand lipseste un profesor de la clasa,orele pentru care nu este platit!!Invatatorul este incadrat pe post, deci la dispozitia scolii!Programul de lucru a devenit abuziv, se depasesc cele 8 ore prevazute de Codul muncii.Avem tot mai multi copii cu CES, multi nediagnosticati. Ce facem cu ei?Cine ii evalueaza d.p.d.v. a dezvoltarii fizice si psihice?!Cine normeaza munca mea, cand insotesc doua saptamani copii intabara de vara?!Mi se spune ca este activitate!Ce facem cu zilele de concediu neefectuate?!Si as putea continua...

  RăspundețiȘtergere
 51. Unele sunt usor exagerate ca durata, dar sunt multe pe care le-ai uitat:
  - consultatii gratuite pentru examene (BAC) sau pentru cei care nu inteleg;
  - cercuri cu elevii (eu am 4 ore de cerc pe saptamana)
  - sedinte cu parintii, lectorate cu parintii, discutii personale cu parintii si cu elevii, elevii (inclusiv telefoanele de seara);
  - activitati extrascolare: piese de teatru, vizite la muzee, excursii si pregatirea acestora, etc;
  - activitati de perfectionare (alea care se fac pe credite)
  - si cred ca inca nu le-am gasit pe toate!

  RăspundețiȘtergere
 52. Orele de consiliere pentru parinti [obligatorii], in doua zile/saptamana, sedintele cu parintii:1-2 ore/luna;orele petrecute la telefon/luna cu parintii ...

  RăspundețiȘtergere
 53. Mai bine ati face ceva in loc sa va plângeti. La ce bun faceti comisii peste comisii si hârtii? Redactati-va documentele care chiar va ajuta si pentru restul initiati o campanie de refuz de munca degeaba. Am lucrat in învățământ. Am văzut multă prostie înrădăcinată doar pentru ca asa s-a facut dintotdeauna. Depinde de voi sa schimbati sistemul vechi si prost. Cui ii trebuie comisie metodica?? E o pierdere de timp in care niste babe vorbesc despre nimic. M-am dus de doua ori si apoi am zis ca nu mai ajung ca am altă treaba. Va lasati subjugati de idioti pusi pe criterii politice si va plamgeti de mila. Ca e vorba de greva si de schimbari dati înapoi. Asta am văzut eu si de atunci mi- am gasit alt serviciu mai bine plătit unde muncesc mai mult, dar măcar trăiesc bine si nu ma pune nimeni sa fac hârtii doar ca sa moară in dulap.

  RăspundețiȘtergere
 54. Ati uitat de copii cu nevoi speciale pe care suntem obligati sa ii primim in clase si pentru care nu suntem platiti dar colegii de la scolile speciale au un procent la salariu

  RăspundețiȘtergere
 55. și uite asa am descoperit ca meditațiile particulare se fac Noaptea! sărăcuțele cadre didactice,sunteți pur și simplu penibili!

  RăspundețiȘtergere

Postări populare