9 oct. 2011

Informare Parlament despre Testele Initiale

Un coleg de lupta sindicala a avut o initiativa foarte intreresanta, fapt pentru care trebuie sa ne implicam si noi.
Astfel aveti INFORMAREA PARLAMENTULUI AICI

Sunt convins ca mai sunt multe aspecte nesemenalate in aceasta informare. Le puteti completa semna si transmite la Parlament.
Poate asa reusim sa il trezim pe domnul ministru.

9 comentarii:

  1. Mare dreptate are persoana care a scris aceasta informare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Liviu Pop, aveti perfecta dreptate! Oare cat vom mai rabda?
    Lucrez in invatamant, am 33 de ani vechime, sunt profesor de matematica cu gradatie de merit si salariul meu este acum , mai mic decat in 1981, primul an dupa definitivat; atunci aveam 2190 lei ( si ce lei valorosi) iar acum, cu gradatie de merit cu tot, de abia daca iau 2000 lei (leii de azi, din ce in ce mai lipsiti de valoare). Stau si ma gandesc cu groaza ca, peste 4 ani cand voi avea varsta de pensionare, poate ca acesti guvernanti nenorociti nu-mi vor da pensia din cauza asa zisei crize, ne mai fiind bani pentru noi, cei care am modelat minti, suflete, caractere...Cum, Doamne, au atatia bani pentru ei si pentru cei ce i-au sprijinit sa ajunga unde sunt acum? Pentru ei CRIZA nu exista?
    N-am crezut ca voi trai sa indur atata unilinta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Jos palaria ! Autorul merita tot respectul ! Asteptam cu incredere raspunsul Parlamentului !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu va fi trimis de toti daca nu vine sub forma de initiativa de la lider. Asa ca, dumneavoastra, trimiteti documentul in judete si trasati sarcina liderilor judeteni sa "actioneze". Si sa trimitem informarea TOTI ODATA cu confirmare de primire, ca asa secretariatul parlamentului este nevoit sa puna in discutie subiectul si sa ne si raspunda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Romania, pasi mari spre un invatamant minimal si remedial

    In timp ce alte state europene investesc masiv in educatie si cercetare, guvernantii romani, motivand criza continua si colapsul iminent in economia globala, au taiat la greu fondurile alocate invatamantului. Si parca acest lucru nu ar fi fost de ajuns, la inceput de an scolar...

    http://www.ziare.com/scoala/evaluare-educatie/romania-pasi-mari-spre-un-invatamant-minimal-si-remedial-opinii-1125858

    Liviu am revenit pe www.forumedu.ro desi cateva luni nu am scris nimic... mentalitatile nu se schimba in Ro asta e.
    oricum incep sa-i dau dreptate lui Avramescu!
    de aceasta data ma voi tine de cuvant... inertia este prea mare in sistem si greu se va mai putea demara ceva...
    vezi si ultimele declaratii ale ministrului
    http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/ministrul-educatiei-daniel-funeriu-vine-la-dupa-20-de-ani-vrei-sa-l-intrebi-ceva.html

    Ridicarea stachetei si investitii masive in educatie si cercetare, in invatamant este singura sansa pentru Ro. in urmatorii ani...( nu recesiune putin spus ... pt cunoscatori pot demonstra dpdv statistic si cu ajutorul ec.Bayes previzionand corect rezultatele care se vor obtine - sa le zicem mai mult decat zguduitoare!!! pt intreaga societate... apoi blocajul devine total!... studii recente Univ Queen Mary, Londra iar astazi ...
    Prof Sir Peter Knight, presedinte al Institutului de Fizică (PIO), unul dintre fizicienii de frunte din Marea Britanie a cerut miniştrilor să garanteze viitoarele creşteri de finanţare în domeniul ştiinţei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca document de pozitie este o initiativa excelenta dar cine va tine cont de el? Ce am patit cu Legea nr. 221/2008? Dupa tot felul de pozitii, inclusiv cea a ICCJ a fost data Legea nr. 63/2011 care ne-a luat maul. Orgoliul astora e prea mare mai ales atunci cand sunt trasi de urechi! La ce sa ne asteptam dupa ce vom trimite aceste documente la Parlament, la Guvern, la MECTS?!

    RăspundețiȘtergere
  7. O, da!

    Multumesc persoanei/persoanelor care au gandit si intocmit matematic sesizarea cu pricina...

    Doamne-ajuta, desi, sincer, nu cred ca se va misca realmente ceva (prea curand). Suntem prea socati, cei mai multi dintre noi, ca sa mai gandim limpede si sa mai avem si energia necesara de a REFUZA abuzurile! Nu mai stim cand ni se incalca un drept si ce avem de facut in apararea noastra.

    Un singur aspect as mai adauga la analiza de mai sus: ACCEPTAND SA APLICAM CHIAR ORICE ABERATIE DICTATA FARA DISCERNAMANT DE MINISTER NE PERDEM SI BRUMA DE INCREDERE SI RESPECT PE CARE O MAI AU UNII DI ELEVII NOSTRI PENTRU TAGMA NOASTRA. Sa nu uitam ca noi, profesorii, suntem perceputi ca fiind cei care accepta, in ultima instanta, sa aplice inutilele, irelevantele, energo-cronofagele instrumente de evaluare elevilor din ce in ce mai debusolati si mai obiditi. Macar ei au scuza varstei, a lipsei de experienta. Noi, cei "intelepti", "modelele" lor directe, ce scuza avem??!!!

    Inca ceva: luptati sa NORMATI ACTIVITATEA DIDACTICA!!! Si va rog, nu imi aduceti argumentul celor 18 ore/s!!! S-a dus demult vremea aceea. In afara de acestea, fiecare elev in parte (teste, etc), fiecare raport, fiecare proces-verbal, fiecare comisie din care faci parte trebuie cumva cuantificat in ore munca!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Presedintele CSM, Horatius Dumbrava , i-a transmis o scrisoare Robertei Anastase, in care arata ca se impune respingerea de catre Camera Deputatilor a Legii de aprobare a OUG privind esalonare a platii drepturilor salariale castigate in instanta de bugetari.

    Potrivit scrisorii transmise de Dumbrava, care a fost afisata pe site-ul CSM, "adoptarea unor acte normative succesive prin care este esalonata plata drepturilor salariale acordate personalului din sistemul bugetar, prin hotarari judecatoresti ce constituie titluri executorii, constituie o incalcare a dreptului de acces la justitie al titularilor acestor titluri executorii".
    ... sa speram ca se va modifica ceva???
    vezi
    http://www.ziare.com/stiri/csm/seful-csm-ii-cere-lui-anastase-respingerea-legii-esalonarii-platii-titlurilor-executorii-1126130

    RăspundețiȘtergere
  9. Initiativa este excelenta! cred insa ca trebuia inaintata parlamentului mult mai devreme, cam acum o luna, inainte de a fi pus in practica ceea ce ni s-a cerut! Si inca ceva...Cum o trimitem catre parlament? Prin posta clasica sau exista o adresa electonica unde o putem directiona?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare