10 oct. 2011

MECTS recunoaste ca LEN nu este completa

Am spus de nenumarate ori ca LEN (LEGEA EDUCATIEI NATIONALE) nu este completa insa orgoliosii din MECTS nu au recunoscut
In sfarsit, dupa 8 luni, MECTS a realizat greseala si a completat aceasta lege cu Legea 166 din 7 octombrie 2011
E un prim pas...Mai sunt si alte articole care terebuie scoase din LEN precum si alte completari care sa rezolve problema invatamantului in Romania.


Legea nr. 166/2011 pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 709, din 7 octombrie 2011.


Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.


Articol unic. - Legea educatiei nationale nr. 1/2011, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 247, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d1), cu urmatorul cuprins:
„d1) în învatamantul vocational: profesor corepetitor;”.

2. La articolul 247, litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„f) în invatamantul special si în comisiile de expertiza complexa: profesor itinerant si de sprijin, profesor educator, profesor-psihopedagog, profesor-psiholog scolar, profesor-logoped, psiholog, psihopedagog, logoped, profesor de psihodiagnoza si kinetoterapeut - se normeaza cate un post la fiecare grupa/clasa; profesor, profesor de educatie speciala si profesor preparator nevazator;”.

3. La articolul 250, litera h) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„h) pentru functia de corepetitor - absolvirea unui liceu de specialitate;”.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
ROBERTA ALMA ANASTASE

PREȘEDINTELE SENATULUI
MIRCEA-DAN GEOANA
Bucuresti, 5 octombrie 2011.
Nr. 166.

2 comentarii:

  1. Sa speram si in revenirea clasei a IX-a la liceu ! Spre binele sistemului de invatamant romanesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg de ce aceasta lege a fost votata de Parlament in conditiile in care LEN a fost adoptata prin raspunderea Guvernului? Cu alte cuvinte, nu inteleg de ce Geoana si parlamentarii Opozitiei trebuie sa scoata castanele din foc? Nu cumva era un motiv pentru caderea Guvernului (pe orice cale)? Sau abia acum exista flagrantul?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare