24 ian. 2013

Metodologie miscare de personal 2013-2014- Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012

Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012

METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DINÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2013-2014(click aici)

119 comentarii:

  1. De ce nu se pot titulariza pe post cadrele didactice care au sustinut examenul de titularizare in 2012 si au obtinut note peste 7?(doar cele care au sustinut examenul de titularizare in 2009,2010 si 2011). Mi se pare o nedreptate foarte mare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valentina Rusu25.01.2013, 21:31

      SUNTEM O TARA FARA ROST! vorba lui Bradut Florescu, unul din "vechii" publicitatii romanesti, si-a incheiat contractul cu Realitatea Catavencu, unde coordona strategia de comunicare a grupului,

      Ștergere
    2. De ce nu mentionati si examenele zise de suplinire din 2011 si anii urmatori, desfasurate dupa aceeasi metodologie! care ar intra si la art 254 din lege, contrazis cu nonsalanta de metodologii , ordine etc. (acte normative de nivel inferior)

      Ștergere
    3. Am si eu o problema. Sunt profesor titular de 13 ani, specializarea filosofie si am dobandit anul trecut cea de-a doua specializare - limba si literatura romana. Doresc sa obtin titularizarea pe dubla specializare si, conform isj, trebuie sa fiu considerata ca fiind in restrangere de activitate, sa depun o cerere, sa depun un dosar si sa particip la sedinta publica. Precizez ca in scoala se vacanteaza, din septembrie, 9 ore de limba romana. Stiam ca e suficienta o cerere catre consiliul de administratie al scolii. Daca ma puteti ajuta cu o clarificare...multumesc.

      Ștergere
  2. E posibil ca o metodologie sa nu tina cont de un regulament al MECTS? Ma refer la art.8()4 privind obligatia profesorilor consilieri de a efectua minim 4 ore de predare in specialitate. Cei care au lucrat la aceasta metodologie nu prea au ideea de specificul acestei profesii, de greutatile in incadrarea pe aceste ore a prof. consilieri,care sunt titulari ai C.J.R.A.E. si nu ai scolilor, de ostilitatea cu care sunt priviti in scoli pentru ca iau orelor titularilor pe catedrele de socio-umane...
    Mai este ceva in neregula cu aceasta metodologie/Anexa a OMECTS-6239/14.11.2012. Cum de saptamana trecuta era un proiect si acum e aprobat din noiembrie??? Si unde este ordinul semnat de ministru? ca nu am gasit decat anexa??? Ne punem intrebari la care nu cred ca va raspunde cineva, dar mai incercam....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care este baza legala a deciziei ca profesorii consilieri sa predea minim 4 ore? Nici in Legea 1/2011si nici in Ordinul Ministrului 5555 / 2011 nu specifica acest lucru.
      Si inca ceva, profesorii consilieri din CJAP nu trebuie sa predea...

      Ștergere
  3. Nu stiu daca respectiva metodologie e morala . De ce ? Pentru ca unul care are doua joburi ramane in sistem iar altul care e titular in doua scoli fara doua joburi trebuie sa plece ! Cum poate fizic un preot titular sa fie si la slujba in Biserica si la ore la scoala ? E extraterestru ? Conform metodologiei : DA ! De ce profesorii de la oras nu isi completeaza catedra pe un termen nelimitat ca si cei de la tara ? Sunt mai prosti ? Comform metodologiei : Da ! Asa ca dreptatea umbla cu capul spart !

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, sunt multe întrebări. Totuși, mulțumesc! Îmi este tare mult de folos, pentru că anul acesta intenționez să fac un pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Pop, conform articolului 8 aliniatul (3) din Metodologia privind miscarea personalului didactic care face trimitere la aliniatul (2) b eu inteleg ca absolvirea unui master ar da posibilitatea obtinerii unei completari la norma didactica in cazul in care este in alta specializare. Doresc sa va intreb daca acest lucru se va aplica? adica eu daca sunt profesor de fizica si mai am doar 14 ore in scoala ca titular pot solicita 4 ore de geografie in cazul in care am un master in cadrul Facultatii de geografie?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum este posibil sa apara 2008 si 2012 sa nu apara in metodologie?Va rugam sa ne raspundeti.De ce examenul din 2008 pana in 2011 a fost mai important decat cel din 2012?Noi nu intelegem de ce ne ignorati si in ciuda numeroaselor sesizari nu corectati aceasta eroare grava.

    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metodologia este o completare a LEN. Neaparand in LEn nu are cum sa apara in metodologie. Diferenta intre o lege si un ordin de minstru (prin ordin de ministru se aproba metodologia) este enorma.

      Ștergere
    2. Stim si noi care este diferenta intre o lege si un ordin de ministru, dar dumneavoastra, fost ministru, trebuia sa stiti cum apare scris acel art 253 in lege si ca nu este corect...ori se anula ori era redactat corect...sa nu fie discriminari...si eu vorbesc ca profesor de chimie-fizica, gradul1, care nu a avut multe oportunitati de titulatura, in jud. meu ani la rind nu a fost nici un post sau doar unul ...bine ca se pastreaza pensionarii, bine ca titularii care majoritatea au luat titulatura cu nota 5 si nu erau subiecte ca acum...au drept de transfer si pretransfer in fata noastra care ne ducem aproape in fiecare an la concurs....si majoritatea din acesti titulari nu ar face fata la concursurile din ultimii ani...

      Ștergere
    3. Asa era aprobat in legea educatiei nationale. Ulterior, in vara 2012, o ordonanta de urgenta a adaugat si anul 2011. Evident nu se putea adauga la acel moment anul 2012. Se pare insa ca in comisii la parlament se discuta si s-ar putea aproba si anul 2012. Rabdare....!!!

      Ștergere
  7. Buna ziua,
    Sunt profesor titular-biologie in 3 scoli (2 structuri si o scoala cu PJ si 3 comune diferite) avand un numar de 18 ore.La 1 septembrie 2013 vor fi disponibile 6 ore de biologie la una din scoalile cu PJ, din cele 2 structuri. Conform metodologiei cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar am dreptul de a depune o cerere pt intregirea normei didactice in unitatea cu PJ. Pt a obtine aceste ore in cererea adresata directorului unitatii cu PJ am renuntat la o scoala structura care face parte dintr-o alta comuna. Orele acestea sunt vizate de un al cadru didactic dintr-o alta structura, dar care se afla in subordinea aceleiasi scoli cu PJ, de care apartin orele solicitate, ca şi mine. Conform metodologiei si colegul meu poate depune cerere la aceasta scoala. Colegul meu , conform deciziei din 27 dec 2012 ,este titular in 4 scoli insumand un numar de 24 de ore biologie + 4 ore de educatie tehnologica. Acesta doreste sa renunte la 6 ore dintr-o scoala si sa le ocupe pe cele 6 ore din scoala cu PJ,cele dorite si de mine.Este normal ca un profesor sa fie titular pe o catedra formata din 28 de ore si altul sa aiba 18 ore in 3 scoli diferite, 3 directori diferiti la o distanta de 40 Km intre ele?
    Am uitat sa precizez ca profesorul respectiv este titular in satul unde locuiesc.
    Va multumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul ministru vad ca nu are timp sa ne raspunda la mesaje!
    De ce tot marseaza sindicatul pe reintroducerea clasei pregatitoare la gradinita?
    De ce nu se pot titulariza pe post cadrele didactice care au sustinut examenul de titularizare in 2012 si au obtinut note peste 7?(doar cele care au sustinut examenul de titularizare in 2009,2010 si 2011). Mi se pare o nedreptate foarte mare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca asta spune legea. E nevoie de modificarea acesteia pentru a fi incluse si persoanele care au ssutinut examen in anul 2012, evident cu conditiile din lege.

      Ștergere
    2. Daca legea '''doarme''', treziti-o dvs... da ' oare pe dvs cine va poate trezi ?? Ati avut ceva vreme...

      Ștergere
    3. Ce trebuie să facem noi ca să schimbăm această lege? Şi de ce oare un om trebuie să dea examen în fiecare an?
      Când un croitor,dă examen practic şi-l trece, mai e nevoit să dea şi anul următor să poată rămâne angajat? Pentru ce se numeşte examen de titularizare? Să i se schimbe numele în examen de suplinire! Luăm note peste 8 şi suntem la mila directorilor de şcoli...

      Ștergere
  9. Florina Ancuta26.01.2013, 19:44

    Buna seara,
    Sunt si eu in situatia colegilor care in anul 2012 am participat la Titularizare la disciplina Chimie si am obtinut la proba scrisa 8,50(a doua nota pe județ). Nu am avut catedra titularizabila in centrul in care am sustinut examenul cu subiect unic pe tara si ca urmare nu m-am putut titulariza. Sunt si in prezent profesor suplinitor si mi se pare o nedreptate că noi, cei care am sustinut examen in 2012 nu putem beneficia de articolul 253.Cum este posibil ca cei cu nota din 2009 se vor putea titulariza cand dupa lege nu ar beneficia nici macar de continuitate?
    Se invocă că examenul s-a desfasurat pe centre, titularizarea profesorului facandu-se la nivelul unitatii de invatamant, dar cu toate acestea colegii care au obtinut minim nota 7 la proba scrisa si s-au titularizat acum au devenit titulari in sistemul de invatamant si pot beneficia de etapele de pretransfer, detasare, etc.
    Am rugamintea sa transmitei factorilor de decizie sa revina si sa corecteze articolul din prezenta Metodologie, care pe cei cu nota din 2012 ne exclud.
    Astept daca se poate un raspuns favorabil.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara! Sunt profesor cu dubla specializare, ma intereseaza transferul in aceeasi unitate de pe disciplina fizica pe disciplina matematica avand in vedere ca este post liber la matematica. Participand concurenti si din afara scolii pe postul de matematica, mai are sens sa particip la concursul de dosare, chiar daca as avea, sa zicem, punctajul cel mai mare ( Metodologia privind miscarea personalului didactic - art.35, alin.4, 5 - da prioritate celor care se transfera de la o scoala la alta dar pe aceeasi diciplina)? Daca nu, vi se pare corecta ordinea prioritatilor? Mie, NU!
    Va multumesc!


    RăspundețiȘtergere
  11. Tot legat de pretransfer, as vrea sa stiu daca scolile unde solicitam pretransfer pot da mai multe acorduri candidatilor care solicita acelasi post sau se da un singur acord unuia singur, ales de comisia de mobilitate din scoala?? asa reiese din metodologie, dar de la isj am inteles ca se dau acorduri tuturor!! cum se procedeaza pana la urma????

    RăspundețiȘtergere
  12. Am sustinut examenul de titularizare in anul 2012,am participat la cursul ICOS pentru clasa pregatitoare ,am sustinut examenul de suplinire in anul 2011 ,am obtinut note peste 7. DE CE NU AM ACELASI DREPTURI CA SI CEI CARE AU PARTICIPAT LA EXAMENE IN ANUL 2008 ??????

    RăspundețiȘtergere
  13. NU va mai bateti joc de noi! Iar vom sta o vara in stres ?AM POST NU AM POST ??

    RăspundețiȘtergere
  14. Astept de mult sa ma transfer de la structura in centru. Acum este reducere la structura si in centru este un post vacant. Am inteles ca postul respectiv il poate lua cel care are punctaj mai mic de la structura. Tot am adunat la puncte sa am un punctaj mare si acum s-a inversat treaba . Mie totusi mi se pare ca nu este corect. As dori sa-mi spuneti exact cum se face restrangerea la nivelul UPJ.

    Am nevoie de un raspuns rapid.

    RăspundețiȘtergere
  15. Toata aceasta procedura a devenit MULT prea complicata. Nu citim ordine de ministru, ci carti de zeci si sute de pagini. Ne-am transformat toti in inspectori de personal, specialziati in a citi si interpeta porcariile astea care devin tot mai stufoase. OPRITI acest cosmar, simplificati procedurile astea sinistre intrucat in acest moment sunt BOALA.

    Sistemul e bolnav, elevii nu pot fi constransi sub nici o forma sa invete sau sa pastreze disciplina, iar noi orbecaim intre tone de hartii tembele, este incredibil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati punctat adevaratele prubleme ale sistemului. Pacat , nimen nu are urechi sa auda.

      Ștergere
    2. Acest text ar fi trebuit sa se numeasca apel catre Romania, caci catre Minsterul nostru nu mai are sens sa faci vreun apel.

      Ștergere
    3. Aveti perfecta dreptate!!!!!!!!!!!
      Daca vrem sa fim informati trebuie sa studiem mai mult decat cei care trebuie sa faca acest lucru. Iar daca intelegem niste lucruri deranjeaza pe multi.

      Ștergere
    4. S-ar putea sa nu inteleg toata mocirla asta sau sa nu mai am nervi sa citesc porcariile astea infecte. Vad va iar se repartizeaza suplinitorii inaintea titularilor, precum facea funebru.

      Ștergere
    5. Maaaare adevar....suntem in ceatza totala, dar se doreste invatamant de calitate si performanta...

      Ștergere
  16. Conform art. 253 te poti titulariza doar pe postul pe care esti sau pe posturile cu viabilitate din centrul de concurs ,ceva asemanator ca la titularizare ,deoarece este total nedrept ca cineva sa se titularizeze cu nota 7, primita si aceasta la contestatie , iar alte pesoane care au fost printre primii candidati sa ramana cu ochii in soare pt. ca nu au rezolvat acest lucru cu directorul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua! Numele meu este Daniel, sunt profesor titular in cadrul unui Club Sportiv. De anul trecut din noiembrie mi-am luat concediu fara plata pana in august 2013, motivul fiind schimbarea domiciliului. Intrebarea mea este daca ma pot transfera la un alt club sportiv sau alta unitate de invatamant odata ce domiciliul actual il am in alt judet decat cel in care am obtinut titularizarea. Daca la un Club sportiv din judetul in care m-am mutat exista un post scos la suplinire pot face pretransfer? In ce perioada pot face pretransfer? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. buna dimineata, d-le Pop! am si eu o intrebare: am sustinut anul trecut (iulie 2012) examen de definitivat si am luat nota peste 8. tot anul scolar trecut, înainte de examen, toata lumea spunea, inclusiv d-na inspectoare, caci cu nota obtinuta la definitivat (având în vedere ca este un examen national) ne putem titulariza. dupa examen ...nimic. apoi a zis sa asteptam sa vedem daca cu legea 253....acum, tot nimic. va rog sa-mi raspundeti care este, de fapt, adevarul! va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. DOMNULE MINISTRU,AM O INTREBARE:DACA VOI FACE UN DOSAR DE PRETRANSFER IN CONDITIILE IN CARE EU SUNT CADRU TITULAR LA UNITATEA UNDE PROFESEZ SI DEJA AU APARUT CERERILE PT .REINTREGIREA NORMEI CUM PROCEDEZ PT.CA MI-AM INTREBAT DIRECTORUL SI A DAT DIN UMERI!

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua ,d-le Pop!As dori si eu sa stiu cu exactitate daca am sustinut concurs de titularizare in anul 2012 si am obtinut peste 7,ma pot titulariza ?Mentionez ca am sustinut concursul de titularizare in 2009,2010,2011 si 2012 dar am obtinut doar in anul 2012 peste 7.Ma pot titulariza daca nu am in toti anii peste 7?E de ajuns nota din 2012 care este peste 7?Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua,
    Intre 2010-2012 am fost in concediu pentru crestere copil. In sept 2012 am revenit la catedra. Intrebarea mea este cum se va calcula punctajul , in cazul in care intentionez sa ma transfer.Se vor lua in calcul anii scolar 2012-2013 si 2009-2010.. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. O bataie de joc toata aceasta metodologie modificata si rasmodificata in orice chip ... de monstru. Titularizare de tot rasul, continuitatea la suplinire nu mai vorbesc ... se acorda continuitate, dar daca nu te duci la concurs risti sa ramai fara post. Ce fel de continuitate e asta??? O mare porcarie, o mare bataie de joc!!!! Daca tot faceti modificari, faceti ceva constructiv, nu va mai bateti joc de noi! Lasati-ne sa ne consumam energia pe lucruri poitive cu copiii la clasa, nu sa innebunim in fiecare an, ca pana in ziua concursului se mai schimba cate ceva de nici nu mai stii pe ce lume traiesti! Poate mai auzim si lucruri bune! Ne-am saturat de stres!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua, d-le Pop! Va rog frumos o LAMURIRE referitoare la continuitatea la suplinire: se acorda sau nu? Unii directori spun ca toate posturile se scot la concurs (pentru ca asa li s-a spus de la ISJ!!! - chiar daca CA iti aproba continuitate nu esti sigur de ea pentru ca e foarte posibil ca postul sa fie ocupat de altul care va fi dat concurs in 2013), altii spun ca pur si simplu pastreaza postul/posturile pentru continuitate, nu scoate la concurs. Care este ADEVARUL??? Cum este corect sa se procedeze? Referitor la acest subiect unii se ascund dupa cires si interpreteaza dupa cum doresc.
    Va rog, astept raspunsul dvs.!

    RăspundețiȘtergere
  24. buna dimineata, d-le Pop! am si eu o rugaminte si va rog sa-mi raspundeti! revin cu intrebarea: am sustinut anul trecut (iulie 2012) examen de definitivat si am luat nota peste 8. tot anul scolar trecut, înainte de examen, toata lumea spunea, inclusiv d-na inspectoare, caci cu nota obtinuta la definitivat (având în vedere ca este un examen national) ne putem titulariza. dupa examen ...nimic. apoi a zis sa asteptam sa vedem daca cu legea 253....acum, tot nimic. va rog sa-mi raspundeti care este, de fapt, adevarul! va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va puteti titulariza cu nota de la definitivat. Este absurd, avand in vedere ca sunt 2 examene cu specific diferit ( unul de ocupare a unui post si celalalt de perfectionare ). E logic.

      Ștergere
  25. Am absolvit doua facultati , dar nu sunt titular !Am facut psihologie ,nu am reusit sa ma titularizez ,fiindca posturile de consilieri au fost scoase de directori dupa bunul plac si cu un interes imediat :de exemplu o invatatoare titulara a facut si ea o facultate la peste 50 de ani si uite asa si-a facut rost de un post de consilier pe care l-a ocupat fara concurs desigur!Noi tinerii nici nu mai aveam pe ce sa concuram!.Un alt director a aflat ca ,daca scoate un post de consilier scolar, ar putea sa-i dea orele nevesti-sii care era de civica si ..uite asa .Asa ca, eu am facut si a doua facultate cu mari eforturi ,si anume Litere .Numai ca ,aici am observat cam aceeasi fraiereala ,posturi nescoase sau date pe furis pilelor ,asa incat anul trecut o fata cu 9,45 la titularizare a luat suplinire!Fiindca nu era post ca sa se poata titulariza!Eu ce sa mai cred?Decat ca noi tinerii nu mai avem nicio sansa si ne putenm spanzura linistiti ca pentru noi nu vor exista posturi care vesnic vor fi ale smecherilor si hotilor din domeniu

    RăspundețiȘtergere
  26. buna ziua
    un lucru vreau sa va intreb :de ce nu pot fi titularizati si tinerii care au luat peste 7 anii anteriori si care momentan nu lucreaza pe acel post dar care au lucrat acolo anul trecut ?Caz concret ca sa intelegeti mai bine.am lucrat timp de doi ani pe un post rezervat .Persoana titulara a plecat in acest an in strainatate si a renbuntat la post .Eu am avut in 2011 nota peste 7 la titularizare.Daca respectivul a plecat si postul e liber, de ce nu m-as titulariza eu, chiar daca anul acesta am lucrat la alta scoala tot ca suplinitor ,desigur!Nu vad cu ce sunt mai indreptatiti cei ce au avut sansa sa ocupe postul 2-3 ani acum si de ce eu nu as avera aceeasi sansa daca postul e liber si eu am lucrat anterior pe el ,nota fiind peste 7?

    RăspundețiȘtergere
  27. Didacticul auxiliar nu beneficiaza de gradatii,sporuri ?
    Chiar si programul de munca este de 8 ore.Se fac diferente intre didactic si didactic auxiliar chiar si la concediul de odihna. multumim tuturor...........................

    RăspundețiȘtergere
  28. Calin Teodora18.02.2013, 08:16

    Domnule Liviu Pop, suntem un grup de profesori care spera sa se titularizeze cu art. 253, cu nota din 2012. Noi am inteles ca s-a votat titularizarea si cu nota din acest an, numai ca nu a fost trimis catre inspectorate nici un ordin iar inspectoratele respecta metodologia curenta, chiar daca articloul este modificat in legea bugetului.Problema cea mare este ca directorii vor merge saptamana aceasta la inspectorate cu incadrarea si nu au incredere sa scoata posturile viabile pe 4 ani atata timp cat nu exista nici un ordin care sa arate ca in metodologie s-a introdus titularizarea si cu nota din anul 2012. Va rugam din suflet sa faceti ceva in sensul asta. Trebuie trimis urgent catre inspectorate un ordin care sa demonstreze asta.Va multumim si speram sa ne ajutati asa cum ati facut-o si pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Liviu Pop... dau titularizarea de vreo cativa ani si iau note de 9 si aproape 9 (8.60).
      Anul acesta scolar vreau sa ma titularizez pe postul pe care am fost repartizata in baza notei din 2012... De ce nu ne acordati sansa sa ne titularizam inaintea transferurilor si pretransferurilor asa cum s-a mai procedat si in alti ani cand s-au titularizat colegi cu note de 7.
      De ce mai trebuie scos postul la Isj?
      De ce nu ne dati sansa sa ne titularizam si noi odata..... ca m-am saturat sa tot stau cu stres in fiecare an....
      Va rugam sa faceti ceva spre binele nostru....astfel art 253 e gresit din start.Nu mai apucam noi niciodata postul pe care vrem sa ne titularizam.. deoarece cu siguranta va fi luat la transfer si pretransfer... si atunci ce rost mai are articolul 253?????????

      Dragi profesori care sunteti in aceasta situatie... nu mai sperati degeaba!!!!!!!

      Ștergere
    2. Si eu sunt in aceeasi situatie.....Anul acesta ma pot titulariza pe post in baza notei de anul trecut,Dar conform calendarulu ,postul meu va fi luat la pretransfer,deoarece deja doua doamne s-au anuntat ca doresc acel post.De ce s-a mai aprobat titularizarea pe post daca nu va apuca sa ocupe respectivul post?????.Avem nevoie de titularizare pe post inaintea transferului si a pretransferului.Art.253 este total gresit.Degeaba mai exista.Nu o sa mai apucam sa ne titularizam .Atunci ce rost mai are acest minunat articol???????
      Va rugam sa ne ajutati ....

      Ștergere
    3. Nu sunt de acord că pretransferul e înaintea titularizării cu art. 253. Degeaba obţinem note mari la titularizare, dacă posturile sunt luate la pretransfer de cei care cu note mai mici au luat un post titularizabil pe care nu îl doresc doar pentru a intra în sistem şi să se pretransfere ulterior! Ar trebui ca de anul viitor să se propună modificări în acest sens! Sunt dezamăgită de modul în care decurg lucrurile în prezent. Am refuzat să iau post titularizabil într-un loc în care nu doream să merg, doar de dragul de a deveni titulară. Nu aş vrea să regret această decizie, sper să pot obţine postul dorit chiar anul viitor. Sunt atâtea persoane în situaţia mea şi totuşi nu se schimbă nimic. Vă rugăm să faceţi ceva în acest sens!

      Ștergere
  29. Oare isi da seama cineva din minister ca articolul 253 e nul...... nu are nicio logica???

    RăspundețiȘtergere
  30. ,,(2) Cadrul didactic titular într-o unitate învăţământ preuniversitar, care a dobândit prin studii două sau mai multe specializări, poate solicita, în etapa de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ, ocuparea unui post didactic/catedre vacant(e) sau trecerea într-o altă funcţie didactică, în concordanţă cu specializările dobândite prin studii, în aceeaşi unitate de învăţământ sau în alte unităţi de învăţământ, cu acordul consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ respective."
    Acum va rog sa ma lamuriti si pe mine:conform Metodologiei de miscare, am intrebat la inspectorat daca din functia de profesor invatamant primar ,ma pot pretransfera in aceeasi unitate in care sunt titular,conform specializarilor dobandite, pe functia de profesor si mi s-a spus ca nu se poate , conform Centralizatorului.Mentionez ca am grad I, sunt titularul scolii si, conform studiilor ,vreau sa solicit orele de franceza 8 gimnaziu , 6 ciclul primar si 6 ore de biologie gimnaziu,fiind absolvent a 2 facultati, specializari Lb.franceza si Biologie-Agricultura , F.franceza ciclul I de licenta iar Biologie-Agricultura ,lunga durata.Directorul a solicitat inspectoratului raspunsul, pentru a -mi forma catedra ,dar inspectoratul a spus ca nu se poate, nefiind in concordanta cu Centralizatorul.Lamuriti-ma, se poate sau nu se poate face pretransferul pe aceste discipline, incat sa se poata forma catedra si sa ma pretransfer in cadrul aceleasi scoli unde sunt titular si unde exista aceasta posibilitate?Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  31. Cf calendarului mobilitatii din acesta an etapa a II-a de repartizare în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 5,00 (cinci) la concursul din sesiunea 2013, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru angajare pe perioadă determinată va avea loc in data de 14 august 2013!
    Pe de alta parte ocuparea posturilor vacante/rezervate ca urmare a prelungirii contractelor individuale de munca ale candidatilor avand note in anii scolari 2012,2011 va avea loc in data de 27 august 2013. Prin urmare o idee absolut normala de continuitate a activitatii de predare la aceleasi clase pentru cadre didactice(unele cu note bune, repartizate pe posturi rezervate)este desfiintata, urmand ca pe posturile lor sa vina candidatii anului 2013, cu note de la 5,00 in sus!! As dori sa stiu daca cei care au elaborat o astfel de metodologie ar fi dispusi sa sustina anual concurs pe post pentru a fi siguri ca pot avea continuitate de predare. Sa nu uitam ca anul trecut persoanele beneficiind de continuitate erau asezate pe post inca din luna mai!!! Va rugam in cateva cuvinte sa ne explicati logica acestui demers care va ravasi incadrarea multor mii de cadre didactice cu contract de munca pe perioada determinata!
    Este absolut halucinant!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Pentru completarea de norma are intaietate un cadru cu punctaj mai mic dar accept de continuitate de la C.A scolii fata de un cadru cu un punctaj mai mare dar fara continuitate ? Daca este asa va rog sa mi aratati unde este specificat in metodologie acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua, as dori sa stiu daca persoanele care au sustinut examenul de titularizare in anul 2009 si au obtinut nota de titularizare (dar nu s-au titularizat), au sustinut si in anul 2012 examenul de titularizare si nu au obtinut nota, se pot titulariza cu nota din anul 2009? Pentru ca nu mi se pare corect! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  34. Va rog sa imi lamuriti un aspect privind miscarea personalului didactic.
    Daca fac transfer pe un post cu viabilitate un an si in anul urmator se face restrangere de activitate, eu intru automat in restrangere sau se face concurs de dosare si pot participa si eu.
    Multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  35. Va rog sa ma lamuriti daca un cadru didcatic nu primeste acord de la CA la transfer si pretransfer poate sa devina titular in aceea unitate?

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua!
    AS DORI sa stiu daca CA al unei scoli poate respinge o cerere de pretransfer intrucat stiu ca CA este cel care valideaza cererea de pretransfer. Pe ce baza legala poate respinge cererea. si daca o respinge presupun ca trebuie consemnat in scris. va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  37. Va rugam sa ne ajutati!
    Cei care avem posturile propuse pentru tit. cu art.253 sa nu fie scoase la pretransfer!!!

    Titularii se pot transfera si pe posturi cu viabilitate 1 an, pe cand noi ne pierdem painea.

    Posturile respective, mai ales cele in 2 scoli sunt cele "create" de noi. Noi am ales scolile respective in sedinta publica... de ce sa vina altcineva pe ele???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă rog ca din anul şcolar următor să încercaţi să faceţi ceva pentru a ne ajuta! Acel articol este bun, dar ar trebui aplicat înainte de etapa de pretransfer, pentru a fi de un real folos pentru suplinitori, dacă nu, nu ne ajută cu nimic, dimpotrivă ne oferă speranţe şi emoţii fără rost!

      Ștergere
  38. Va rog, lamuriti-ma...
    Aprecierea sintetica pentru pretransfer se face de catre scoala unde sunt titular sau de catre scoala unde sunt detasat? Imi trebuie calificativul partial pentru 2012-2013 daca nu sunt debutant?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Va rugam sa ne ajutati!

    Cei care avem posturile propuse pentru tit. cu art.253 sa nu fie scoase la pretransfer!!!

    In vara nu ne am putut titulariza in alt centru, iar acum riscam sa ne ia postul cei la pretranfer.

    Unde e dreptatea?

    RăspundețiȘtergere
  40. Dnul Pop,
    Stiu ca sunteti foarte ocupat ,var va rog sa-mi raspundeti ,daca puteti la o intrebare simpla:de ce oare detasarea este dupa suplinire?Eu inteleg ca suplinitorul nu are post ,dar totusi... sa fi titular departe si sa nu poti prinde o detesare mai aproape ....? La pretrasfer nu prea ai ce lua.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  41. Intrebare si va rog sa-mi rasoundeti ,examenul de titularizare din acest an se va da tot din Didactica specialitatii?Va intreb acest lucru fiindca se recomanda Programa di 2010 unde apar cerinte si din toata specialitatea nu doar din Didactica ,astept raspunsul dvs

    RăspundețiȘtergere
  42. SUNT UN PROFESOR.....PROASPAT PENSIONAT.VA ROG FRUMOS ,SA-MI RASPUNDETI DACA SE POATE.
    MULTUMESC !
    Va redau mai jos,aliniatul din Ordinul privind modificarea Metodologiei –cadru referitoare la mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul 2013-2014.
    Art. I Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 64/2013, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Literele g) şi h) ale alineatului (1) al articolului 4 se modifică şi vor avea următorul cuprins
    2. După litera h) a alineatului (1) al articolului 4 se introduce o nouă literă, litera h1) cu următorul cuprins:
    “h1) stabilirea personalului didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2013 şi se menţine în activitate ca titular în anul şcolar 2013-2014, în funcţia didactică, până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2013, cu aprobarea anuală a consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, precum şi a personalului didactic care a avut calitatea de titular şi care nu a depăşit cu 3 ani vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2013, căruia i se recunoaște calitatea de titular, în anul şcolar 2013-2014;”

    Sunt pensionata din 29 -06-2012 ,am avut calitatea de titular(profesor I,specialitatea matematica,inspector scolar in perioada 1989-2001 ) ,nu am depasit cu 3 ani varsta de pensionare ,mi-am exprimat dorinta de recunoastere a calitatii de titular ,prin cerere, adresata conducerii scolii ,respectiv Consiliului de administratie.
    In aceste conditii , consider ca onorata conducere ,trebuia sa tina cont de cererea mea ,si catedra pentru care eu am optat ,sa nu fie introdusa ,pe lista posturilor vacante .Mentionez ca la data aparitiei ordinului,privind posibilitatea de revenire ca titular ,catedra era vacanta,iar in anul scolar2012-2013,am norma intraga (in sistemul de plata cu ora ),la aceiasi scoala.Postul are viabilitatea 1 an.
    As dori sa stiu daca am dreptate .
    Va multumesc anticipat .

    RăspundețiȘtergere
  43. Sunt titulara pe o catedra intreaga la 60 km/ detasata. As putea sa ma transfer cu 6 ore ( care sunt publicate cu viabilitate de 1 an) in domiciliu si cu celelalta ore sa raman acolo.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  44. Am o intrebare.
    Am (4+4+1+3)+4+2=18 ani de studi,in fiecare ciclu am invatat in limbi alternative. Am trei specializarii 2 intr-o limba a treia in alta. In prezet predau in limbile opuse in care am terminat studiile respective.La anu tot asa am sperante. Va rog sa ma ajutatii daca nu exista o lege pentru a evita testariile de limba in fiecare an. Examenele sunt in aceeasi zi in locatii diferite , findca am specializarea de informatica trebuie sa particip si la proba de aptitudini in aceasi zi. E deranjant sa cer scuze de ce intarziu, una din comisii trebuie sa stea dupa mine......
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  45. SUNT titulara pe mediul rural din anul 2000 ,anul2012 am dat concurs si am obtinut nota peste 7 ,am fost detasata pe mediul urban ,si acolo este un post vacant.Pot sa ma transfer ?cu media de anul 2012 pot sa folosesc?Multumsesc

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna ziua!Am si eu o intrebare va rog, postul meu intra in restrangere in 2013, si de la invatamantul preprimat, am ales sa trec la invatamantul primar, dar nu erau posturi viabile pe 4 ani ci doar pe 1 an, eu dupa anul scolar 2013-2014, intru iar in restrangere sau pot ramane pe acest post, chiar daca are viabilitate 1 an.MMentionez ca sunt titulara a sistemului.Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. buna ziua, cu scuzele de rigoare am o intrebare va rog. titularizarea la nivelul scolii conf art. 253/Legea 1/2011,in 2013, examenele de titularizare din ce ani se iau in considerare? 2008, 2009,2010,2011,2012. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am terminat anul trecut Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Invatamant primar si prescolar. Imi poate spune si mie cineva cand se depun dosarele pentru titularizare? Mentionez ca nu am participat anul trecut la examen. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna ziua, vreau sa va intreb de ce este necesar sa suntinem acea inspectie(care nu are nici o relevanta si nici un rost, decat timp pierdut), in toate centrele unde depunem dosar?Daca tot se tine si nu dispare, de ce este suficienta una singura, la un singur centru?

    RăspundețiȘtergere
  50. In 2012 am luat 6.7 la proba scrisa si 10 la inspectie, deci media 7.52; mi s-a acordat continuitate la suplinire pe post.Pentru a avea prioritate inaintea repartizarii persoanelor care au peste 5 la examenul din 2013 mi se ia in calcul nota sau media cu care am fost repartizata pe post in 2012?

    RăspundețiȘtergere
  51. Buna ziua
    Doresc sa ma pretransfer din judetul A in judetul B fara a avea domiciliul in judetul B. Problemele datorita carora doresc sa ma pretransfer sunt de ordin familial. Exista vreo sansa? Daca da, la care din articolele din metodologie s-ar putea incadra un astfel de pretransfer? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  52. Revin cu o intrebare presanta pentru mine.

    Mai exista sedinta publica din 12 aprilie - sedinta in care profesorilor titulari care nu au primit niciun acord sa li se dea prilejul sa isi aleaga un post din:
    - cele existente ramase neocupate
    - sau din cele care au aparut in urma transferului celor care au primit acordul de la scoli?
    Pun intrebarea ddeoarece inspectorul de resurse umane (ISMB sect 1) spune ca citez " in sedinta publica doar se semneaza acordul de catre profesorii titulari care au primit acceptul ... si atat".
    Acest lucru m-a determinat sa imi retrag dosarul si sa renunt la a mai spera la un posibil pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
  53. buna seara
    consider ca sunt intr-o situatie nedreapta...ce inseamna asta?
    am domiciliul in orasul X si sunt profesor titular in localitatea Y. am absolvit universitatea bucuresti,am trecut printr-un examen e licenta complex(probe scrise+lucrare de licenta), am sustinut examen de titularizare,am devenit titular din prima incercare, la vara sustin gradulII pe disciplina pe care o predau si vreau sa ma pretransfer pe singurul post liber (de anul acesta) din oras. singurul meu contracandidat este un invatator, cu gradul I, acesta finalizand in urma cu cativa ani studii de specialitate la univ. spiru haret (examen licenta tip grila, de fapt cred ca tote examenele se sustin asa). si el are domiciliul in orasul X si este titular tot in X. conform metodologiei/ omen3104,art. 52(5) el se incadreaza la punctul C, iar eu la E.
    sunt atat de suparata si nu stiu ce as putea face, in conditiile in care scoala acorda un singur acord si dupa cum vad eu lucrurile, nu interesul scolii, elevilor va face sa fie selectat cel mai indreptatit candidat..in art 28 din metodologie scrie ca scoala poate stabili modalitati si conditii specifice de ocupare a posturilor vacante, prin urmare in acest caz scoala ar fi putut sa conditioneze transferul de statutul de titular in specialitatea postului solicitat.
    nefacand acest lucru, neinstituind niciun criteriu, repet in interesul invatamantului, scolii, elevilor, scoala isi favorizeaza tacit omul...
    l-as intreba de ce nu s-a inscris la examenul de titularizare daca si-a finalizat studiile in urma cu 2-3 ani si daca isi doreste atat de mult sa fie profesor?
    pentru moftul lui eu nu stiu cum ma voi descurca din toamna cu propiul copil care incepe clasa pregatitoare, eu lucrand in alta localitate, iar sotul in schimburi...
    ce as putea face?
    ce ma sfatuiti?
    stiti cumva daca in bucuresti sau alte judete este interzisa trecerea de la un ciclu inferior la unul superior?
    cum as putea sa demonstrez ca sunt "mai calificata", mai indreptatita pt a ocupa acest post?
    dumneavoastra ce parere aveti?
    ce vom face din toamna cu noul pofesor cu gradul I?

    RăspundețiȘtergere
  54. Va prezint un caz:In scoala X un titular vrea sa se pretransfere.Este legal ca un alt titular sa ceara consimtamantul C.A. daca postul la momentul acordarii consimtamantului nu este vacant? Mentionez ca daca acest lucru nu este legal un suplinitor cu nota peste 7 la CNU 2012 s-ar putea titulariza cu art 253 pe acel post pe care l-a ocupat in sedinta publica dupa detasarea titularului.Daca nu este legal cui ma pot adresa?
    mai adaug ca titularul care a cerut consimtamantul C.A. l-a si primit chiar daca postul inca e ocupat.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  55. Sunt titular in doua scoli ,intr-una din scoli am 6 ore ,iar in celalalta 12 ore.La scoala la care am 6 oare mai sunt inca 8 ore in aceeas specialitate cu a mea pe care este un suplinitor care mai preda si la alta scoala. Din cele 4 ore ale suplinitorului mereu eu aveam in incadrare trecute 4 ore.
    Aceste 4 ore erau trecute la incadrare la mine in luna februarie iar in septembrie apareau la titular. Nu am facut niciodata aceste ore suplimentare.
    La consiliul profesoral cand ni s-a spus incadrarea directorul mi-a precizat ca am 6 ore. Recent am aflat ca suplinitorul vrea sa se titularizeze .
    Eu am aflat ca de fapt in incadrarea mea figurez cu 6 ore +4 care nu stiu daca sunt trecute in baza sau ore la plata cu ora.
    Nu am inteles de ce directorul nu m-a pus sa fac cerere pe orele la plata cu ora .De fapt nici nu mi-a spus ca mai am aceste ore. Cum poate sa apara pe saitul titularizare un post propus la titularizare cu ore care sunt trecute in norma titularului?
    Pana cand pot depune cerere pt ore suplimentare si daca am dreptul sa fac asta?
    Nu prea imi doresc sa ma trezesc cu un titular in scoala tinand cont ca peste cativa ani pot intra la restrangere.
    Pot impiedica cumva asta,sau e prea tarziu stiind ca consiliul de administratie si-a dat aceptul si postul este deja pe saitul titularizare?!

    RăspundețiȘtergere
  56. Stimate Domnule Senator Liviu Pop ,

    Subsemnata, Păun Cornelia, profesor doctor la Colegiul German Goethe vă rog să mă primiți în audiență. Doresc să vorbesc cu Domnia Voastră pentru a-mi rezolva o problemă gravă.
    Subsemnata, Păun Cornelia profesor doctor ing. la COLEGIUL GERMAN “GOETHE” vă rog să mă ajutați pentru a se rezolva corect problema mea și să opriți ilegalitea făcută de directoare, de declarare falsă, prin blocarea postului în etapa de transferări, postul fiind în realitate cu limba maternă germană, așa cum este prevăzut în Legea educației și cum s-au scos celelalte posturi de alte discipline de la Goethe dar și din orice altă unitate școlară cu predarea în limba maternă din țară și declararea falsă a postului anul trecut, declarându-se de 1 an iar anul acesta același post declarându-se de peste 4 ani. Într-un an școlar am obținut peste 50 de diplome cu elevii Colegiului Goethe în țară și străinătate, fiind manager de proiecte internationale. În urma concursului de titularizare din 2012 am obținut media 9,625 la probe scrise, 10 la inspecție și admis la proba maternă de limba germană, ocupând un post titularizabil în Centrul de concurs unde am susținut concursul, adică 17 ore la Colegiul Goethe și 3 ore Liceul Bulgar eu fiind singura profesoară de Educație Tehnologică din cele două licee, deci post titularizabil. Directoarea însă a declarat viabilitatea fals de 1 an și eu nu m-am putut titulariza. Anul acesta, a declarat postul titularizabil, adică același care anul trecut avea 1 an, anul acesta l-a trecut pe 4 ani, dar a declarat fals limba maternă, - liceul fiind pe limba maternă germană, conform legii educației și conform modului cum declară directorii la toate liceele de limbă maternă toate posturile trebuia să susțină limba maternă, cu excepția posturilor de limbă română. Doamnă directoare scrie în funcție de persoană. De exemplu pentru doamna Istrate de Fizică, care nu a susținut inspecția specială, pe care trebuia să o dea, fiind declarată absentă, i-a scris în mod fals proba de limbă , biling, ca la profesorii de limbi străine și în mod nelegal i-a făcut media cu proba scrisă. Toți profesorii de la Goethe am fost , pentru doamna Istrate declarați bilingvi, adică profesori de limbi străine, deși eram de specialitate. Din toată țara eram singurii profesori scriși astfel, am crezut că din greșeală. Am făcut cerere și s-a rezolvat , am fost scriși cum trebuia cu proba la limba maternal dar la Istrate I s-a făcut media cu proba neprezentat la inspecție , considerându-se nota de profesor de limbi străine, adică bilingv. Mi-am dat seama atunci că nu a fost greșeală ce s-a întâmplat, că a fost intenționat pentru doamna Istrate pe care o vrea doamna directoare. Păun Cornelia

    RăspundețiȘtergere
  57. continuare
    Anul acesta au fost declarate posturile pe discipline opționale CDȘ pe o perioadă de trei ani, când Cdș-urile în mod legal sunt votate anual, cum le-a declarat nefiind votate pentru anii următori catedrele –mai ales că urmează să se introducă cele 4 ore de sport și educație media– dar doamna directoare nu citește legile, am observat și că în liceu se încalcă legea–pot demonstra cu copii și cu profesori care lipsesc cu lunile de la școală, la elevi se spune că au făcut școală în altă țară un semestru, dar ei au fost înscriși atunci când erau în străinătate, la Colegiul Goethe. Și ne pune pe noi să încheiem medie anuală. Dacă făceau în străinătate trebuiau să vină în semestrul 2 cu transfer, nu să fie înscriși la Goethe în timp ce erau școlarizați în Franța–dacă este adevărat ce spun.
    Menționez că eu am susținut în 2012 concursul de titularizare in 2012 am obținut media 9,625 la probe scrise, 10 la inspecție și admis la proba maternă de limba germană și în toți anii anteriori am obținut medii printre primii, în jur de 9. Acum , postul a fost declarat cu Limba română deși despre computer și altți termeni tehnici trebuie cunoscuți în Limba Germană – eu având certificare de la Universitate și din Germania în acest sens - pentru Educație Fizică clsa 1 s-a cerut obligatoriu Limba Germană, nefiind primită profesoară necunoscătoare.
    La transfer pe Educație Tehnologică au fost păstrați titulari în școli fostele croitorese, bucătărese, tâmplari și au fost menținuți până au făcut Bioterra Agronomie sau altă particulară, în timp ce eu cu doctoratul din 1998 am fost suplinitoare și subalterna lor în timp ce susțineam concursurile de titușarizare cu medii peste 9 , iar ei nu au dat niciodată concurs fiind titularizați fără concurs cu ordonanța din 1989. De când s-a dat noua lege a educației s-au titularizat majoritatea pe posturi care în realitate nu au viabilitate, fiind din bucăți cu CDL-uri și acelea inventate, cu medii de 7. Foarte mulți s-au titularizat fără să existe postul și acum vin la transfer să ia posturile altora – și fără să cunoască Limba Germană, așa cum legal ar trebui să fie postul . Iar eu trebuie să dau concurs anual, să iau peste 9 și alții cu 7-și chiar cu 5 au fost titularizați fără a exista postul- sau care nu au dat concurs niciodată să fie titulari.
    Atașez CV-ul meu în continuare.Păun Cornelia

    RăspundețiȘtergere
  58. continuare
    Atașez CV-ul meu în continuare. CV PROFESOR DOCTOR PĂUN CORNELIA
    EXPERT FORMATOR în Management Educațional, Ministerul Educației 2007-2013
    AUTOR a 8 opt CĂRŢI DE SPECIALITATE ŞI a PESTE 160 ARTICOLE PUBLICATE
    ÎN ŢARĂ ŞI STRĂINATE;REDACTOR COLABORATOR PUBLICAȚII INTERNAȚIONAȚ
    MENTOR de practică pedagogică pentru studenţii Universității Politehnice Bucureşti ;
    REFERENT ŞTIINŢIFIC LA DOUĂ CĂRŢI , CURSURI UNIVERSITARE,
    EVALUATOR (JUDGE) de PROIECTE EDUCAŢIONALE INTERNAŢIONALE ;
    MANAGER PROIECTE EDUCAŢIONALE FINALISTE pe plan INTERNAŢIONAL ;

    SCRIITOR debut FRANȚA, POETși COLABORATOR Germania Stuttgart
    TITLUL ŞTIINŢIFIC DE DOCTOR în ROBOŢI INDUSTRIALI din 1998
    UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ BUCUREŞTI – TOATE EXAMENELE CU 10 (ZECE)
    MASTER in ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI specializarea MANAGEMENT Şi EVALUARE EDUCAŢIONALĂ , FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ŞI ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI, UNIVERSITATEA BUCUREŞTI, 2002, curs zi, media absolvire 10, generală 9,45
    MASTER , FACULTATEA DE LITERE, UNIVERSITATEA BUCUREŞTI , curs de zi
    MASTER TEHNOLOGIE, UNIV. TEHNICĂ BUCUREȘTI, MEDIA ABSOLVIRE 9,50
    LICENŢIATĂ ÎN FILOLOGIE, LIMBA ȘI LIT. ROMÂNĂ – LIMBA ȘI LIT.FRANCEZĂ șefă de promoție , FACULTATEA DE LITERE, UNIVERSITATEA BRAȘOV- de stat
    DIPLOMAT INGINER MECANIC, Specializarea TEHNOLOGIA CONSTRUCŢIILOR DE MAŞINI, curs zi,1986 ,FACULTATEA TCM, UNIVERSITATEA BRAŞOV, MEDIA DIPLOMĂ 10 și media generală 9,73 cu repartiție dublă în învățământul superior
    DIPLOMĂ INGINER TRANSPORTURI Specializarea TEHN. TRANSPORTURILOR, CURS de ZI, UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ BUCUREŞTI, MEDIA ABSOLVIRE 9
    CURS POSTUNIVERSITAR,MEDIA ABSOLVIRE 9,75,DEPARTAMENTULPENTRU PREGATIREA PERSONALULUI DIDACTIC, UNIVERS POLITEHNICĂ BUCUREŞTI
    CURS POSTUNIVERSITAR PSIHOPEDAGOGIE, UNIVERSITATEA BUCUREȘTI
    CERTIFICAT de FORMATOR CNFPA Min. EDUCAȚIEI, Media absolvire 10(ZECE)
    - CERTIFICAT FORMARE MENTORI PRACTICA PEDAGOGICĂ,UNIV BUCUREȘTI
    - CERTIFICAT „CADRUL EUROPEAN DE ASIGURARE A CALITATII SI CERINTELE MANAGEMENTULUI CALITATII ”, INSTITUTUL ROMAN PT EDUCATIE SI CALITATE EUROPEANA, Curs CHARACTER FIRST Institut SUA și Ministerul EDUCATIEI
    CERTIFICATE OF COMPLETION ORACLE EDUCATION FOUNDATION
    26 cursuri de formare absolvite și 8 cărți publicate în domeniul educațional și peste 100 articole Păun Cornelia

    RăspundețiȘtergere
  59. Daca in anul 2010 am luat nota 7,25 si am fost repartizata pe un post de invatator ca suplinitor si in anul 2011 am luat 6 la concurs, ma pot titulariza pe baza art.253, tinand cont ca acest post e viabil 4 ani.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  60. Presedintele comisiei de mobilitate poate depune dosar de pretransfer?
    In conditiile in care dosarul personal este evaluat la nivelul unitatii de invatamant.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  61. Sunt absolventa de Istorie, cu master in Studii europene.Pentru pretransfer pe o catedra de istorie-cultura civica(studii sociale)am fost uimita sa constat ca nu se poate lua acest pretransfer decat pe istorie. Acest lucru se intampla deoarece in Centralizator nici facultatea absolvita si nici masterulnu se regasesc printre specializarile cu care se poate preda disciplina cultura civica-stiinte sociale. Iar aceasta situatie este una de neinteles. De ce pana in anii trecuti profesorii cu specializari ca ale mele puteau preda disciplina cultura civica -stiinte sociale, iar potrivit Centralizatorului de acum nu se mai poate???????? Cred ca este o nedreptate. Cultura civica pe care o predau la o scoala gimnaziala in clasele a VII-a si a VIII-a este aceeasi care se preda la aceste clase in cazul in care ele se gasesc in cadrul unei scoli cu titulatura de liceu, avand in plus doar 2 cuvinte: studii sociale, nimic altceva...........lectiile fiind aceleasi si intr-un caz si in celalalt. Rog un raspuns pentru aceasta situatie, ce contrazice metodologiile si Centralizatorul din anii anteriori.

    RăspundețiȘtergere
  62. Anul trecut metodologia a dezavantajat foarte mult titularii, care au fost pusi in situatia de a se umili sa se pretransfere sau detaseze pe posturi ramase de la etapa de suplinire..... Anu acesta pretransferul a revenit in metodologie in primavara, dar detasarea tot dupa etapa de suplinire este...... Nedrept pentru niste oameni care au muncit ca sa obtina statutul de titular! O alta nedreptate cred ca este cea privind consimtamantul scolilor pentru pretransfer. De ce spun acest lucru? Din proprie experienta. In 2012 mi-am depus dosarul de pretransfer la o scoala la care orele aparusera in ultimele zile de pretransfer in aplicatie...... Impropriu spus ca mi-am depus dosarul, pentru ca ajunsa la scoala am constat ca nici macar numar de inregistrare nu mi se da pentru dosar.......altfel era mai greu de motivat de ce se refuza pretransferul. Cat mai trebuie sa ne confruntam cu astfel de situatii? Consider ca trebuie eliminat acordul din partea scolii si repartizarea sa se faca in sedinta, pe baza punctajului. Si nu cred ca asa cum mi s-a intamplat mie nu s-a mai intamplat si in alte cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  63. Bună ziua!
    D-le Pop, cu respect vă rog a lua în considerare următoarea problemă:

    Pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar în acest an s-a publicat o listă cu posturi care au viabilitate diferită (1, 2, 3, 4 ani) pe site-ul ministerului.
    La pretransfer consimțit s-au dat și posturile cu viabilitate 1 an. Cadrele didactice care le ocupă sunt titulari cu aceleași drepturi ca și ceilalți pe aceeași disciplină din unitățile respective.
    Ceea ce nu ni se pare corect este faptul că, peste un an, când postul respectiv dispare (era specificată viabilitatea de 1 an) intră la restrângere toți titularii de la disciplina respectivă și este foarte posibil să intre în restrângere un cadru didactic cu vechime în unitate, care a ocupat postul pe perioadă nedeterminată.
    Nu credeți că, în momentul când a cerut pretransfer pe acest post cu viabilitate 1 an respectivul cadru didactic care l-a ocupat acum, în 2013, și-a asumat riscul? De ce nu apără nimeni drepturile titularilor? De ce sunt băgați la restrângere toți?
    Țin să precizez că sunt de acord cu performanța, cu meritele fiecăruia, că trebuie să ne perfecționăm etc.(și eu am făcut studii superioare, chiar reconversie, deși sunt o simplă învățătoare, am participat la diverse activități și am punctaj onorabil) , dar pentru ce s-a mai cerut precizarea viabilității unui post dacă metodologia prevede că cel ce obține pretransfer va avea decizie de numire fără a fi precizată perioada de viabilitate a postului?
    Vă rog în numele mai multor colegi(membri ai FSLI din jud. Vâlcea) să dați atenție acestui amănunt care se pare că a scăpat.

    Vă mulțumesc pentru înțelegere și așteptăm un semn că și noi, cei ce am ocupat mai înainte posturi (tot prin examene, prin emoții) contăm. Am observat că metodologia se modifică mereu pentru a favoriza diferite categorii ale acelora care vor să ocupe posturi, dar pe cei din sistem cine-i apără?



    RăspundețiȘtergere
  64. Buna ziua,
    Sunt titulara din 2001, cu nota 7,44 Se poate sa ma detasez la cerere? Care este procedura? Trebuie sa depun un dosar la inspectorat si in ordinea punctajului voi obtine o catedra? Trebuie sa depun la mai multe scoli? Va rog sa ma ajutati!

    RăspundețiȘtergere
  65. Incerc sa gasesc si aici o solutie la problema cu care ma confrunt. La depunerea dosarelor de pretransfer prin consimtamatul scolilor mi s-a solicitat dovada ca am obtinut nota minim 7 la examenul de titularizare in invatamant, conform metodologiei. Transferul este de la o scoala din mediul rural la una din mediul urban. Pentru ca nu au mai fost solicitari pentru postul respectiv, scoala primitoare mi-a dat acordul urmand ca eu sa fac dovada notei 7 . Eu am sustinut concursul de titularizare in 2001 si ISJ Giurgiu nu imi poate elibera o adeverinta cu nota sustinand ca nu exista asa ceva in arhivele lor inainte de 2003. Incepand cu 2003 exista acea baza de date nationala.
    In momentul de fata singurul lucru care ma impiedica sa ocup postul este imposibilitatea de a face dovada notei de la titularizarea din 2001.
    Ce solutie ar putea avea aceasta speta? Ar putea fi valabila o declaratie notariala pe propria raspundere? Cel putin pana la descoperirea in arhive a vreunei dovezi legate de nota. Cine se face vinovat ca ISJ nu are in arhiva nici macar o lista cu notele obtinute de candidati in acel an? Mentionez ca pe decizia de titularizare nu este trecuta nota obtinuta care a fost 7,40.
    Eu am mai sustinut un examen de titularizare in 2003 si am 8,80. Exista datele pe site insa mi s-a spus ca nu ma pot folosi de acea nota.
    Sper ca cineva sa imi poata da aici un raspuns care sa ma ajute. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua! Doresc sa va intreb daca in situatia mea si anume: Am ocupat un post de prof. in urma notei la concursul de titularizare din 2012, insa in iunie urmeaza sa nasc.(Mentionez ca am nota de titularizare, insa nu m-am putut titulariza deoarece nu am definitivatul si nici posibilitatea sa ma inscriu avand in vede ca inscrierile pentru DEF au avut loc in octombrie si metodologia care conferea dreptul de inscrie a aparut in decembrie sau ianuarie).
    Intrebarea mea este daca MA VOI PUTEA INSCRIE si SUSTINE examenul de definitivat in 2013, in cazul in care voi opta pentru concediul de crestere a copilului pentru 2 ani????

    RăspundețiȘtergere
  67. Stimate domnule Pop,
    As avea si eu o intrebare legata de pretransferul consimtit. In primul alineat al Metoologiei se precizeaza clar sa se tine cont u precadere de distanta fata de domiciliu; daca suntem doua candidate pentru acelasi post, eu sunt cu domiciliul in localitatea unde solicit postul insa am punctaj mai mic decat contracandidata care nu este din localitate, cum se va solutiona cererea? Cine are prioritate in acest caz? Va rog, daca se poate, sa ma aajutati cu un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  68. Colega X a obtinut nota 7,8 la examenul de titularizare din 2009. Nu a obtinut post de titular, dar a fost repartizata ca suplinitor in anul scolar 2009-2010(pe catedra de romana). In 2010-2011, apoi in 2011-2012 a primit continuitate. In 2012 a dat examen pentru postul de invatator, obtinand nota 8,8 la examen si 10 la inspectie (catedra de romana, pe care suplinise,fusese ocupata de un titular). Titulara si-a depus dosar pentru pretransfer. Poate colega X sa depuna cerere pentru a se titulariza cu art. 253 pe catedra de romana?

    RăspundețiȘtergere
  69. Este legal ca in Pretransfer sa se obtina acord pentru 6 ore la Scoala X, 5 ore la scoala Y, iar persoana care obtine acest acord sa renunte doar la 2 ore pe care le-ar mai fi avut din toamna intr-una dintre scolile la care este in prezent titular? Deci, primeste 11 ore pentru la toamna, renunta doar la 2 ore din ce are acum, dar isi mai opreste 8 ore la a doua scoala la care preda in prezent.Doamna nu ar mai fi avut decat 10 ore in specialitate din toamna, dar cu toate acestea nu cere completare de norma, ci direct Pretransfer, dar nu renunta la nr. de ore pe care il primeste la schimb, ci renunta doar la o unitate scolara, repet, cu 2 ore. In plus, atunci cand a cerut acord de Pretransfer la cele 2 scoli diferite (6+5 ore), s-a prezentat cu o cerere din partea unui singur director, cel de la scoala unde mai avea doar 2 ore, ea dorind sa renunte doar la aceasta scoala. Toata misccarea aceasta se numeste Pretransfer sau Pretransfer ilegal sau Completara de norma facuta intr-o alta etapa? ISJ raspunde ca este legal, deoarece a renuntat la una dintre scoli, chiar daca mai avea doar 2 ore. Va rog mult sa-mi scrieti daca am sanse in instanta? Eu sunt un profesor titular care voi fi in curand afectat de venirea celei de-a treia persoane, in mod ilegal, intr-o scoala cu doi titulari si nici macar 2 norme in acceasi specialitate.
    Va multumesc f. mult.

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna ziua!As avea si eu o întrebare:Dacă nu are acordul la pretransfer a CA se poate titulariza pe acel post sau se poate rezerva?MUltumesc.

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna ziua! D-le Liviu Marian Pop, credeti ca ar putea fi o sansa pentru cei care au sustinut anul trecut inspectia speciala la clasa sa fie luata in considerare si anul acesta? Nu e normal sa trecem prin emotii an de an, iar aceasta inspectie sa nu valoreze mare lucru, decat ca ne pune pe noi sa fim stresati. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  72. STIMATE DOMNULE SENATOR LIVIU MARIAN POP,
    MII DE MULȚUMIRI PENTRU ÎNCERCAREA DE A REZOLVA PROBLEME DEOSEBITE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT.
    continuare DR PAUN CORNELIA COLEGIUL GERMAN GOETHE
    MIHALCEA STELA ARE DOUA POSTURI IN INVATAMANT DEODATĂ !
    Lista posturilor ocupate din MUNICIPIUL BUCURESTI
    ordonate după disciplină şi numele ocupantului

    Data ultimei actualizări: 19.04.2013 11:31


    Cod post Localitate

    [Mediu] Unitate de învăţământ

    [Unitate de învăţământ cu statut juridic de care aparţine]

    [Alte unităţi] Nivel de învăţământ Disciplină

    [Alte discipline] Ocupantul postului Motivul ocuparii Număr ore trunchi comun / opţionale Detalii Viabilitate

    Statut Post:
    1. complet
    2. pentru
    nevăzători Probă practică / Inspecţie specială Probe 9. -
    1122 BUCURESTI SECTORUL 1 (MUNICIPIUL BUCURESTI)

    [1723 BUCURESTI SECTORUL 1 (MUNICIPIUL BUCURESTI)

    [Urban] SCOALA GIMNAZIALA "PETRE ISPIRESCU" GIMNAZIAL EDUCATIE TEHNOLOGICA MIHALCEA N. STELA COMPLETAREA NORMEI DIDACTICE 6 / - 1 an

    Vacant 1. Nu
    2. Nu INSPECTIE SPECIALA LA CLASA
    ROMANA 1. -

    5378 BUCURESTI SECTORUL 1 (MUNICIPIUL BUCURESTI)

    [Urban] COLEGIUL GERMAN "GOETHE" GIMNAZIAL EDUCATIE TEHNOLOGICA MIHALCEA N. STELA PRETRANSFER CONSIMTIT INTRE UNITATILE DE INVATAMANT 18 / - 4 ani

    Vacant 1. Da
    2. Nu INSPECTIE SPECIALA LA CLASA
    GERMANA 1. -
    2. -
    3. -
    4. -
    5. -
    6. -
    7. -
    8. -
    9. -

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna ziua,
    Similar colegilor din tara, fac cunoscut si cazul meu:
    Am participat la etapa de pretransfer. Am intampinat foarte multe greutati in ceea ce priveste depunerea dosarului. Scoala unde as fi vrut sa ma transfer agrea o anumita persoana. Au fost doua dosare in concurs - eu si contracandidatul agreat. S-au afisat rezultatele. In prima faza, nici unuia dintre noi nu i s-a dat acordul. Eu am avut punctaj de 80,50 puncte iar contracandidatul meu 30 puncte. In sedinta publica de la sala, contracandidatul cu 30 de puncte a fost primul repartizat pe post motivandu-se ca a facut contestatie.Ma intreb: nu este o diferenta cam mare intre cele 2 punctaje???? Cum a reusit contracandidatul sa ajunga de la 30 puncte la cel putin 80,50 puncte cate am avut eu????Consider ca metodologia a fost grav incalcata (la nivel national). Cui ne putem adresa ???

    RăspundețiȘtergere
  74. Vreau sa mai adaug o precizare la cele scrise anterior - conform art 52(5) din metodologie eu ma incadrez la litera a) iar contracandidatul abia la litera e)

    Este incredibil ce se intampla.
    Ma simt foarte nedreptatita - mi se taie tot elanul de a mai contribui la cresterea calitatii in educatie.

    RăspundețiȘtergere
  75. CÂTEVA DIN NEREGULILE DE LA COLEGIUL GERMAN GOETHE
    profesoara Istrate despre care am sesizat că a primit postul ilegal, neparticipând la inspecția specială, la probă fiind specificat absent, A FOST TITULARIZATĂ !
    La fel Dejeu nu a fost la proba de maternă , dar i s-a trecut notă fără să fi fost prezentă , A FOST TITULARIZATĂ.
    Profesorul Nistor Adișor, despre care directoarea Popa Cristina a dat interviu în ziar acum câteva luni, că a venit suplinitor fără a cunoaște de loc germana i s-a dat acum proba de germană și transformat titular, fără concurs.
    Mihalcea care nu știe un bob germană , i s-a dat proba de maternă germană, transformându-se din total necunoscător în matern german și ocupă două posturi simultan, luate la interval de o săptămână !
    Astfel a transformat directoarea Popa Cristina un liceu al minorității germane într-unul în care nu sunt profesori de etnie germană - nici măcar cunoscători de germană ! - în profesori care nu au nicio legătură cu germana - mai au și pielea foarte închisă la culoare !.
    Nici directoarea Popa Cristina nici adjuncta sa nu sunt de etnie germană și nu au nicio legătură cu această etnie germană. Aceasta este o condiție obligatorie conform legii educației naționale, care nu se respectă.
    Reclamațiile de anul trecut ale părinților au fost bine fondate pentru că Popa Cristina este la fel de incorectă și cu elevii

    RăspundețiȘtergere
  76. Am o întrebare, pentru că nu știu care este situația legală de rezolvare.
    O fată a fost primul semestru în altă țară. Dar ea a fost înscrisă la Colegiul Goethe atunci când era deja acolo, în străinătate- adică a figurat simultan în două părți. Directoarea ne pune să-i încheiem situația pe semestrul 2, trecând media de pe acest semestru și la media anuală, fără a ni se arăta situația școlară cu care ar fi venit. Eu am propus să dau la începutul semestrului 2 diferență, pentru că nu a studiat acolo disciplina mea și cred că aceasta era situația legală de rezolvare. Dar nu am fost lăsată. Ce trebuie să fac ?

    RăspundețiȘtergere
  77. STIMATE DOMNULE SENATOR LIVIU POP ,
    VĂ MULȚUMESC DIN NOU PENTRU PROFESIONALISMUL D-VOASTRĂ ȘI DORINȚA DE A REZOLVA CORECT NEREGULI DIN ÎNVĂȚĂMÂNT. PROBLEMA MEA NU S-A REZOLVAT ÎNCĂ DIN MOTIVELE EXPUSE DE MINE ÎN CONTINUARE.
    Subsemnata, Păun Cornelia, Profesor doctor la Colegiul German Goethe ca urmare a petiției mele am primit răspuns conceput chiar de către cei reclamați că au procedat incorect. – RĂSPUNSUL CONTRAZICE ADRESA PRIMITĂ RECENT DE LA MINISTERUL EDUCAȚIEI; PE ACEEAȘI TEMĂ –cu proba la limba maternă ! Răspunsul redactat este conceput și cuvintele sunt ale directoarei Popa Cristina a Colegiului Goethe, răspunsul fiind semnat de reprezentanții inspectoratului Școlar, fără a mai analiza situația. Directoarea Popa mi-a spus că nu este corect, legal că prof. Istrate nu a susținut inspecția specială dar să răspundă inspectoratul nu dumneai , că nu a dat ea posturile ilegal, la suplinire. Acum însă o și titularizează cu art 258 !
    Răspund punctual la c) Referitor la profesoara Istrate Cristina se scrie că a susținut doar două probe – interviu limba maternă și examen scris la fizică FIIND SINGURA PROFESOARĂ DIN ROMÂNIA DE LA VREUN LICEU CU LIMBA DE PREDARE A MINORITĂȚILOR CARE A SUSȚINUT DOAR DOUĂ PROBE ! ÎN PLUS CULMEA ! MAI ESTE ȘI TITULARIZATĂ CU ART. 258. La proba maternă se pune doar calificativ. Doar profesorii de limbi străine primesc notă ! Deci , media ei se calcula ca la toți profesorii din țară nota la proba scrisă și inspecția specială – la care a fost absentă, după cum recunosc și reprezentanții inspectoratului, și cum este scrisă și pe site-ul edu.ro.
    La a) declararea posturilor se face de către consiliile profesoral și de administrație, dar trebuie să se facă cu respectarea legislației în vigoare din învățământul preuniversitar.
    Se presupune că membrii cunosc această legislație, o înțeleg și o aplică corect, legal, nu că dau ce vor în funcție de interesele unor persoane.
    Viabilitatea postului în preuniversitar trebuie declarată cea reală , nu una falsă, conform Metodologiei și Legii învățământului secțiunea preuniversitar. Dacă acum este de peste 4 ani, și acum 5 luni, era tot de peste 4 ani, nefiind niciun profesor pe postul respectiv.
    La punctul b, explicația doamnelor directoare este ca în povestea cu ulcica, când avocatul le-a spus să spună că ulcica a fost de la început spartă sau că s-a spart după aceea și omul nu a înțeles și le-a spus pe amândouă. Judecătorul și-a dat seama că este minciună. Directoarele spun că au pus inițial proba în limba română – deoarece sunt dificultăți la ocuparea posturilor de cunoscători/vorbitori de limba germană, dar la acea dată, deja cele două concurente la pretransfer se prezentaseră, le cunoșteau și deoarece nu știau deloc germană, s-a scos postul de educație tehnologică pe limba română. Numai după audiența mea la d-l Secretar de Stat s-a făcut modificarea. Așa se dovedește falsitatea probei de limba germană maternă din 11.04.2013. Faptul că i s-a dat fals această probă poate fi dovedit și din antecedente – etnie, școală, studii superioare etc. Nu se poate peste noapte un necunoscător de limba germană să devină cunoscător de limba germană maternă. D-l inspector general mi-a spus că s-a modificat postul cu limba de predare germană doar când directoarea Popa a spus că rezolvă să i se dea proba chiar dacă concurenta nu știe deloc germana.

    RăspundețiȘtergere
  78. Realitatea este că directoarele – care ar trebui conform Legii Educației naționale să fie cel puțin una de etnie germană – nu este nici una de această etnie și nici nu doresc în liceu profesori de această etnie, dimpotrivă din alta, cu alte caracteristici fizice total opuse – așa cum prezintă ultimii profesori aduși: de muzică, de matematică, de istorie, de educație fizică, învățătoare care mai sunt și necalificate și nici nu cunosc germana etc. Directoarele doresc avantajele unui liceu cu predare în limba germană maternă dar în liceusă nu aibă profesori din familie vorbitori de limbă germană.
    Eu pot dovedi cu acte proveniența din familie germană și în plus am diplomă din Germania și de la Universitate din România care dovedesc acest lucru, alături de foile matricole din școală, liceu , facultate.
    Referitor la punctul d) eleva din clasa a vll –a la care m-am referit a fost înscrisă simultan la începutul anului școlar la Colegiul Goethe și în străinătate – așa se spune dar nu s-a arătat niciun act - . Dacă venea din străinătate trebuia să apară scrisă în semestrul ll, atunci când s-a prezentat prima oară în acest an școlar cu actele din străinătate și să fie scris transfer. Dar fata a figurat prezentă de la începutul anului școlar, în timp ce ea era în străinătate. Pe semestrul ll pot să-i închei situația. Am dorit să dau examen de diferență pentru semestrul l și nu am fost lăsată. În schimb mă obligă să închei media anuală cu media pe semestrul ll, fără ca în străinătate să fi făcut această disciplină – la fel și altele ca de exemplu Limba română -, CEEA CE NU ESTE DELOC CORECT. Eleva avea dreptul să studieze semestrul l în străinătate și să vină cu situația de acolo, ca apoi să și-o definitiveze aici, în țară.
    Directoarele însă nu au procedat legal la modul de înscriere a datelor și a procedurii legale. Nici nu citesc legea și modul de procedură este complet greșit și nelegal. Nici măcar nu ascultă unde este greșeala, ca să se poată remedia. La inspectorat ele prezintă eronat situația și cei de acolo consideră că tot ce spun dumnealor este corect, fără a analiza situația.
    Anul trecut directoarele au fost învoiți unii elevi – frații Doboș- câte trei săptămâni, înainte da vacanță de iarnă, pentru a li se prelungi vacanța legală. La începutul anului, profesoara Olteanu Adelina a venit după o lună de la începerea școlii, în luna noiembrie , fiind învoită de directoare. În nicio lege din învățământ nu are dreptul directorul a învoi după bunul plac pe perioade atât de mari.

    RăspundețiȘtergere
  79. Referitor la e ) în lege s-a specificat ca cei care sunt în programe POSDRU – eu eram chiar în cel făcut de Ministerul Educației special pentru profesori– să aibe posturi special rezervate. Directoarele nu cunosc Legea învățământului sau o citesc și o înțeleg greșit și o aplică greșit. De această prevedere, care s-a stipulat anul trecut în Metodologie, era normal să n-o cunoască, pentru că precis nu au citit-o și nici nu știau de existența ei, s-au au citit-o și au înțeles greșit, ca de obicei.
    Referitor la punctul f faptul că probele de limbă nu au fost corecte se dovedesc chiar cu interviul dat în ziar de directoarea Popa acum câteva luni unde declară că profesorul Nistor Adișor nu știe deloc germană și a venit ca suplinitor – a se vedea ziarul Puterea. După câteva luni, Nistor Adișor , devine cunoscător de limba germană maternă, i se dă proba și ajunge detașat care se transferă acum ca titular !
    Limba germană este o limbă foarte grea. Eu am învățat-o odată cu limba română, în familie, de mică, am studiat-o la școală, universitate și în Germania.
    Un simplu curs, de limba germană, la o vârstă de peste 25 de ani, poate face ca cel care să studiază să învețe câteva cuvinte, dar nu va vorbi cursiv, ca unul din familie.
    Orice persoană din familie vorbitoare de limba germană poate afirma acest lucru. Directoarele însă nu sunt de etnie germană, și nici ceilalți.
    În plus pesoana care a venit, Mihalcea Stela nu a susținut concurs de titularizare, cu notă peste 7 așa cum cerea lege, pe lângă faptul că se poate dovedi că nu știe un bob germană. Mai ocupă și două posturi deodată, pe site-ul edu.ro. În momentul transferului se renunță la postul luat la restrângere. Dar Mihalcea are acum două catedre și cea luată la transfer și cel de la restrângere.
    Elevii mi-au spus de la începutul anului că este aranjat de directoare să nu se facă Educație Tehnologică la anul, Așa cum nu au făcut nici cu un an înaintea venirii mele în liceu. S-au perindat la începutul anului 6 profesori – așa mi-au spus directoarele dar necunoscând germana au trebuit să plece. Se știe că Mihalcea Stela nu știe un bob germană și pentru că nu va sta, și-a păstrat și postul de la restrângere, la care trebuia să renunțe conform legii,
    Această excrocherie s-a făcut pentru a nu avea acces eu la post , pentru că directoarele nu doresc profesori foarte bine pregătiți – mi-a spus că nu are nevoie de performanță ,că am luat 50 de premii cu copiii într-un an ! – și nici vorbitori de limba germană din familie – dar mint că nu există pentru a aduce unii care nu cunosc și nici arată ca nemți după pigmentație.Avantajele școlii germane însă le vor.
    Scandalul de anul trecut cu elevii și părinții a fost real, directoarele fiind vinovate de el.Dar , nu s-a luat nicio măsură, dimpotrivă au fost ajutate să nu fie primiți nici elevii din familii germane.SĂ NU MAI FIE NICI ELEVI ,NICI PROFESORI DIN FAMILII GERMANE ÎN LICEU ! Cu respect, Păun Cornelia

    RăspundețiȘtergere
  80. Domnule minsitru, as dori sa va intreb, daca disciplina "Proiectarea asistata de calculator CAD-CAM" este un obiect de studiu in componenta catedrei de informatie sau in cadrul catedrei tehnice?Conducerea unui colegiu tehnic la care sunt profesor, efectiv nu ne consulta si face incadrari arbitrare. De raspunsul in care catedra se pozitioneaza obiectul respectiv, depinde restrangerea de activitate!Sunteti hyperamabil si clar corect si bine intentionat, asteptam un raspuns documentat. Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  81. buna ziua, domnule pop! sunt profesor de limba si literatura romana la un liceu in piatra neamt. as dori ca la anul sa ma transfer in bucuresti deoarece urmeaza sa ma casatoresc si sa ma stabilesc in capitala! pana aici toate sunt bune si frumoase, insa am inteles ca e aproape imposibil sa primesti acceptul consiliului de admnistratie al liceului sau al scolii unde ai dori sa mergi! daca te cunoaste sau ai vreo pila , ai toate sansele! daca nu, ramai pe-afara! nu credeti ca e mai corect sa fie cum era inainte? conform punctajului sa se ocupe posturile valabile pentru pretransfer! in acest mod, directorii nu ar mai putea tine posturile blocate pentru diferiti "nepoti". uneori am impresia ca directorii taie si spanzura si mai ales ca se fac si diferite cadouri acestora pentru a-ti putea rezolva o problema! in momentul acesta, esti la mana directorului....iarasi doar pe relatii si nepotisme! oare cand va disparea acest lucru?????

    RăspundețiȘtergere
  82. Sunt absolventa ”Spiru Haret”(2003-2007) facultatea de Limba si Literatura Romana, I.D. In urma participarii la concursul de titularizare (2007, 2008, 2009, 2010, 2011)am ocupat postul de profesor calificat de limba romana pana in anul 2012 cand cererea de inscriere la concursul de titularizare mi-a fost respinsa pentru prima data, motivandu-se ca specializarea urmata de mine nu avea acreditare in primul an de studii (2003). Am ramas un an in somaj, iar acum ma aflu in aceeasi situatie. Va rog sa-mi spuneti cum o pot rezolva, avand in vedere faptul ca am obtinut definitivatul in 2009 si trebuie sa continui inspectiile pentru gradul didactic II la care m-am inscris in urma cu doi ani.

    RăspundețiȘtergere
  83. Buna ziua. As dori sa aflu si eu daca se poate sa fiu platita conform studiilor imediat dupa finalizarea acestora. Mai exact, sunt absolventa de PIPP, promotia 2013 si o colega de-a mea care a terminat aceeasi specializare anul trecut a fost platita in baza documentului justificativ (adeverinta eliberata de facultate) incepand cu luna iulie, fara sa trebuiasca sa astepte inceperea anului scolar, ca in situatia obtinerii gradelor didactice. M-ar interesa daca este posibil si in baza carei legi.
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  84. Buna ziua! As dori sa stiu daca se sustine proba practica la informatica pentru un post propus pentru continuitate cu nota peste 7 in anul scolar 2013-2014. Mentionez ca in perioada 16-20 august trebuie sa-mi depun dosarul iar pe 27 august se fac repartizarile.

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ziua

    As vrea sa stiu ce sa intampla cu titularii care nu mai au catedre intregi din cauza faptului ca nu s-a realizat planul de scolarizare. In calendar nu e prevazuta o astfel de situatie. Luni se vor afisa rezultatele de la concursul de titularizare. Vor fi repartizati suplinitorii. Cu noi ce se va intampla ?

    RăspundețiȘtergere
  86. Bună ziua!
    Îmi cer scuze că vă deranjez, dar am o întrebare urgentă.
    Am participat la concursul de titularizare şi am luat 10, eu fiind deja titulară pe un post de învăţător.
    În judeţul nostru (Argeş), pentru învăţători sunt publicate 2 posturi pentru anagajare pe perioadă nedeterminată, dar ambele figurează şi ca propuse pentru continuitate candidat cu media 7 sau peste7.
    Întrebarea mea este : Pot ocupa unul dintre aceste posturi în etapa I de repartizare (pe 9 august) ? Mă îngrijorează acest aspect deoarece într-un ziar local s-a specificat că, deşi sunt candidaţi care au 10 la titularizare, pentru aceştia nu sunt posturi titularizabile în judeţul nostru.
    Dacă da, ce se va întâmpla cu postul de pe care plec, acesta având viabilitate maximă? Poate fi ocupat în aceeaşi şedinţă publică de către un alt candidat ?
    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  87. SUNT UN PROFESOR.....PROASPAT PENSIONAT.VA ROG FRUMOS ,SA-MI RASPUNDETI DACA SE POATE.
    MULTUMESC !
    Va redau mai jos,aliniatul din Ordinul privind modificarea Metodologiei –cadru referitoare la mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul 2013-2014.
    Art. I Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 64/2013, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Literele g) şi h) ale alineatului (1) al articolului 4 se modifică şi vor avea următorul cuprins
    2. După litera h) a alineatului (1) al articolului 4 se introduce o nouă literă, litera h1) cu următorul cuprins:
    “h1) stabilirea personalului didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2013 şi se menţine în activitate ca titular în anul şcolar 2013-2014, în funcţia didactică, până la 3 ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2013, cu aprobarea anuală a consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, precum şi a personalului didactic care a avut calitatea de titular şi care nu a depăşit cu 3 ani vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2013, căruia i se recunoaște calitatea de titular, în anul şcolar 2013-2014;”

    Sunt pensionata din 29 -06-2012 ,am avut calitatea de titular(profesor I,specialitatea matematica,inspector scolar in perioada 1989-2001 ) ,nu am depasit cu 3 ani varsta de pensionare ,mi-am exprimat dorinta de recunoastere a calitatii de titular ,prin cerere, adresata conducerii scolii ,respectiv Consiliului de administratie.
    In aceste conditii , consider ca onorata conducere ,trebuia sa tina cont de cererea mea ,si catedra pentru care eu am optat ,sa nu fie introdusa ,pe lista posturilor vacante .Mentionez ca la data aparitiei ordinului,privind posibilitatea de revenire ca titular ,catedra era vacanta,iar in anul scolar2012-2013,am norma intraga (in sistemul de plata cu ora ),la aceiasi scoala.Postul are viabilitatea 1 an.
    As dori sa stiu daca am dreptate .
    Va multumesc anticipat .
    Acesta era situatia ,dar postul a fost ocupat la etapa de pretransfer.
    EXISTA LA NIVELUL SCOLII ,18 ORE DE MATEMATICA ,PT. ANUL SCOLAR 2013-2014,ORE CE PROVIN PRIN TRANSFORMAREA UNEI SCOLI GENERALE ,IN STRUCTURA PENTRU LICEUL TEHNOLOGIC ,UNDE AM FOST TITULARA SI UNDE AM LUCRAT LA PLATA CU ORA ,IN ANUL SCOLAR 2012-2013.
    INTREBAREA MEA ESTE: POT REDEVENI TITULARA ,PE ACESTE ORE ?
    VA MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  88. Nu am reusit sa ma titularizez la engleza cu 8,72 , desi erau 4 posturi titularizabile si eu am fost a patra pe lista. Deoarece ultimele doua posturi ramase erau la liceu, eu nu am avut dreptul la nici una. Mentionez, ca am diploma pe romana -engleza( bologna), diploma pe institutor limba engleza + liceul pedagogic(5ani). Nu mi se pare corect, este dezamagitaor ca eu sa raman fara post si sa ia altcineva cu 7, 40. Eu mai am o problema: la suplinire as avea o singura optiune la gimnaziu, celalalte posturi sunt la liceu. Problema este ca postul sus mentionat este cu predare limba maghiara si eu nu am dat proba orala. Eu sunt maghiara, prima facultate am terminat pe linia maghiara , dar a doua pe romana. In sistemul titularizarii eu apar pe linia romana. Inspectorul mi-a spus ca nu voi putea ocupa postul pentru ca nu ma va lasa"calculatorul". Ce stiti despre acest aspect? Nu imi vine sa cred ca voi ramane si fara suplinire!!!

    RăspundețiȘtergere
  89. Buna seara! Credeti ca s-ar putea face o modificare in metodologie referitor la titularizarea cf. art. 235? Ma refer ca media sa fie 7( sa nu se mentioneze si nota la scris, ci sa fie mentionata doar media ). Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  90. buna ziua ...sunt titulara la o scoala particulara acredita. pot sa ma transfer ca si titular la o scoala de stat?

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca pensionarii mai au prioritate si in anul 2013,(la plata cu ora, nu ca titulari- oameni iesiti la pensie din 2008, 2010, 2011) in fata suplinitorilor calificati care vor sa dea examen in scoala, asta in cazul in care vor mai ramane locuri libere. Eu am inteles ca pe 28 august va mai avea loc o reparizare a posturilor si atunci vor merge pensioanrii. Este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  92. Buna ziua!
    As dori sa aflu daca ma detasez pe un post vacant si pana la inceperea cursurilor apare un alt post in alta scoala al unui cadru titular care-si ia concediu fara plata, ma pot duce pe acel post in acest an?
    Cum?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  93. Buna ziua!
    La o scoala gimnaziala cati elevi trebuiesc inscrisi pentru ca un post de secretar sau contabil sa fie cu norma intreaga? ce normative reglementeaza acestea?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  94. Buna ziua.
    As dori sa intreb , daca sunt suplinitoare prin continuitate pe postul de invatatoare dar examenul scris imi este pe educatori cu media 8.50, am diploma cu dubla specializare , pot sa ma titularizez pe baza ordin. 253 daca postul este vacant si daca obtin acordul consiliului ?

    RăspundețiȘtergere
  95. Domnule Pop,
    Credeti ca este corect sa se faca pretransfer si de aici inainte pe posturi cu viabilitate de cel mult un an? Noi nu avem altceva de facut decat sa "alergam dupa tot felul de "harti",intr-o goana ametitoare uneori, ca sa avem cel putin 200 de puncte inaintea celorlalti, astfel incat la o imediata restructurare sa nu ne pierdem posturile pe care si noi, cei care am intrat in sistem tot pe baza unui concurs,sau ne-am transferat, dar pe posturi cu viabilitate de cel putin 4 ani (nepunand in pericol locul de munca al altui coleg)?
    Se cere performanta dar nu se gandeste nimeni si la stresul datorat acestor pericole care ne fac sa ne canalizam pe alte directii decat cel al unui bun act educational.
    Acest pretransfer aduce si invrajbirea cadrelor intre ele.
    Toti vrem sa fim titulari, dar nu cu orice pret, chiar daca anul urmator pleaca din scoala alt cadru didactic care "nu este in stare" sa adune acele superpunctaje desi are o pregatire corespunzatoare si performante de exceptie la clasa.
    Ar trebui sa luati in considerare si acest aspect deosebit de important pentru stabilitate si implicit performanta in invatamant la dezbaterile care au loc pentru modificarea LEN.

    RăspundețiȘtergere
  96. Buna ziua,as dori sa stiu ce demersuri se pot face in cazul in care dorim sa aducem la grupa de copii prescolari (cu program prelungit)aceeasi doamna educatoare(pensionara) care a fost si anul trecut dar anul acesta a fost repartizata in alta gradinita(directorul fiind acelasi la ambele gradinite).Mentionez ca doamna care a primit postul la grupa noastra anul acesta este tot pensionara.Exista ceva ce pot face parintii copiilor din grupa pentru a o convinge pe doamna director sa o mute inapoi motivand continuitatea la grupa?

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca a aparut Metodologia pentru Definitivat 2014 in toate Judetele tarii,am vazut ca in anumite judete este aparuta iar in Jud. Bacau se spune ca nu au primit metodologia definitivat 2014, poate pe la sfarsitul lunii octombrie.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare