Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore) 2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice...
-
Calculator *rezultatele calculatorului au caracter orientativ si se aplica pentru cadrele didactice cu peste 6 ani vechime în învățământ
-
Rugaminte pentru cei care aveti particularitati: un email pe fsli@fsli.ro pentru a va raspunde oficial conducerea FSLI. Multumesc pentru int...
-
Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro
-
Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012 METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA P...
-
Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alt...
-
O R D I N pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în ...
-
" Art. 277.(1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la con...
Ce veti fgace cu mobilierul cumparat ? Dar cu invatatoarele titularizate care si-au pus speranata in invatamant ? Cum se vor constitui catedrele si miscarea personalului care e in februarie ? Majoritatatea vor vrea scoala fiindca sunt cadre mult mai bine pregatie si mobilier nou ! In occident clasa pregatitoare functioneaza in scoli ba si programul after scool ! Lumea e derutata, atat copiii cat si cadrele didactice care nu stiu ce sa creada ! Unde mai e asa ceva in lume sa alegi ! Mai bine ati avea grija de legea invatamantului care e plina de aberatii, lege in care unii sunt acceptati la cumul iar altii pusi pe drumuri !
RăspundețiȘtergerenu e bine sa decida parintii pentru ca vor fi influentati de educatoare sa ramana in camin ,neavand afterscool la scoala , iar altii tentati sa mearga la scoala avand rezultatele bune de anul acesta si fiind mai aproape de cls ILasati grupa pregatitoare la scoala ,pentru ca nu a avut nicio contraindicatie anul acesta si numai macelariti gradinitele .scoateti costul pe elev ca a ramas acelasi ca un vieme intr un mar ,desi s au scumpit mult utilitatile si lasati gradinita cu cel putin 100 de copii cu personalitate juridica ,pentru ca raspunderea este de zece ori mai mare decat in orice scoala.ce s a facut cu economia distrugand scoli si cadre didactice pana acum? plimbam copiii de colo colo cu microbuzele , inghesuiti ?e o adevarata babilonie in invatamant.si asta pentru ca schimbam ministru nu si actoriilui care au facut rapoartele , proiectele , ca specialisti in domeniu.
ȘtergereDeci legile le tot fac altii si altii , nu cei din sistem , care chiar stiu ce si cum trebuie facut. Iar abrambureala! Pana cand se vor tot face experimente in educatie?
RăspundețiȘtergereConsider ca e o mare greseala ca grupa pregatitoare sa se reintoarca la gradinita.Iar se vor aglomera gradinitele si parintii vor trebui sa apeleze la gradinitele particulare unde sunt taxele care le stim. In scoli s-au investit in dotarea acestor sali de clasa si iata ca se lasa totul de izbeliste.
RăspundețiȘtergerePacat ca s-a renuntat si la metodologia de inscriere. Fiecare elev se inscrie in circumscriptia d domiciliu.V-ati gandit cum ar fi traficul in orase daca fiecare elev s-ar duce pe jos la cea mai apropiata scoala de domiciliul sau si parintii nu ar mai umbla bezmetici dupa ,,o anumita scoala", ,, o anumita doamna" si asa mai departe.De ce nu se stimuleaza cresterea calitatii invatamantului in toate scolile?
fara bani , investitie in salarii si materiale didactice nu vom avea calitate.o anumita doamna si a facut renume pe banii parintilor ,acestia implicandu se in tot ce a cerut doamna ,de la cei amarati nu poti sa le ceri nici de creta chia daca muncesti mai mult decat acea doamna.
ȘtergereClasa a IX-a la liceu !
RăspundețiȘtergereV--ati gandit ce mare nedreptate se face educatoarelor si parintilor care vor gradinita pt copii, din varii motive, avand in vedere ca cei mai multi parinti au fost pentru ramanere la gradinita, anul acesta va fi hotararor-se va putea observa ce vor cei mai multi. E f. buna initiativa premierului! Sa lasam importurile care nu se pliaza deloc pe realitatile si posibilitatile nationale precum si ,,superioara,, pregatire a cadrelor pt gr. pregatitoare.
ȘtergereLasati clasa pregatitoare ca nu e moarte de om daca vin la scoala sau se duc la gradinita la 6 ani.sunt multi copii care intra in clasa I la 6 ani.nu vad de ce nu ar intra toti in invatamantul de masa de la 6 ani sa faca lucruri ca la grupa mare,dar cu un invatator si sa se acomodeze mai repede cu scoala.
RăspundețiȘtergereIn care "grupa pregatitoare"??? Ii tinem pe copii in gradinita pana la 7 ani? Nu tinem cont de ritmul de dezvoltare al acestor generatii? Ii stagnam/plafonam din ritmul lor firesc de dezvoltare! Acesti copii nu sunt cei din anii 70! In Europa copiii merg la scoala-clasa pregatitoare chiar de la 4 ani(Olanda). Iar abramburim invatamantul! Si ce inseamna "parintii vor alege"? Nu trebuie sa fie si la noi o legislatie, o coerenta. Nu avem specialisti in educatie care sa decida? Se pare ca nu, daca nu decid oameni ai scolii, specialisti, cu experienta si deciziile sunt numai politice! Politicul ne distruge!!
RăspundețiȘtergereMăi să fie cătă imparţialitate! Şi ce argumente...
ȘtergereLasati clasa pregatitoare la scoala! D-I ministru Ponta sa nu mai isi dea cu presupusul in toate domeniile ca nu e multilateral dezvoltat. Sunt destui specialisti buni in sistem , care stiu ce trebuie facut, de ce si cum!Ati "lovit" in invatatori cu ordonanta de urgenta 92 si acum le luati posturile in alta maniera! Terminati odata cu ideile nerealiste si fara judecata si lasati-ne sa ne facem treaba, ca noi chiar muncim,nu promitem iluzii!
RăspundețiȘtergereInteresante păreri, dar să vedem ce zic şi părinţii.Rămâne obligatorie programa de lucru, conţinuturi educaţionale, părinţilor le putem oferi alternative pentru atingerea performanţei, căci toţi doresc acelaşi drum, îi putem îndruma în orice act educaţional, dar, într-o ţară democrată nu-i putem obliga cum să şi-i crească ori să şi-i educe.
RăspundețiȘtergereAu schimbat LEN/2011? Sau o vor schimba?! Se schimba regulile in timpul jocului?Eu cred ca trebuie sa ramana cum a anuntat MEN:se respecta legea in legatura cu clasa pregatitoare ,ca parte a invatamantului primar.Exista precedente in invatamantul romanesc care era bine cotat in Europa. A fost posibil ca , prin alta si veche Lege a invatamantului generatii de copii sa mearga la scoala la 6 ani! Atunci se putea??!!! Din experienta mea pot spune ca ,in mediul rural, dintotdeauna gradinita a functionat in aceeasi curte cu scoala si uneori chiar in aceeasi cladire.Exista chiar un set de masuri referitor la aceasta situatie(de bune practici).Prescolarii care au plecat la clasa pregatitoare sunt familiarizati cu activitatea de scolar,cu colegii scolari , cu invatatorul (de regula in aceeasi cladire invata elevi din ciclul primar si prescolari) .Avem invatatori cu dubla calificare, bine pregatiti,care au finalizat cursurile de pregatire pentru clasa pregatitoare, au sosit materialele didactice promise, exista auxiliare si planificari personalizate pentru activitatile integrate , sali de clasa, nu spatii improvizate cum spun altii! Prin plecarea copiilor la clasa pregatitoare la scoala noi , educatoarele, avem posibilitatea sa aducem la gradinita si copii de 3-4 ani care nu aveau acces din lipsa de locuri!Pana acum ne completam locurile la gradinita numai cu copii de 5-6 /7 ani .E drept ca in unele sate s-au format clase simultane, dar din considerente geografice, administrative , demografice mai bine sa ramana elevii la clase simultane decat sa fie transportati cu microbuzele scolare
RăspundețiȘtergere10-15 km la scoala de centru! Poate ar mai fi de discutat despre cuplarea claselor.
Despre acest lucru vom afla de la invatatori la sfarsitul anului scolar pe baza experientei acumulate. Un lucru este sigur:elevii din clasa pregatitoare sunt incantati de viata de scolar! As vrea sa mai adaug un lucru:propunerea care a aparut ieri imi lasa impresia ca acesti copii de clasa pregatitoare sunt aruncati intr-o groapa cu lei: de ei vor ,,trage ,, si educatoarele si invatatorii .Unde se vor situa parintii?(imi cer scuze pentru comparatie!)
O părere mai mult decât pertinentă! Clasa pregătitoare nu e bau-bau! Prin simplu fapt că au fost aduşi în ciclul primar obligatoriu,copiii şi părinţii au devenit mai responsabili.Vin la şcoală,indiferent de condiţiile atmosferice.PENTRU CA SUNTEM LA SCOALA!Nu la grădi,unde,de la 8 pana la 9 vin şi ...tot vin.Sau nu mai vin,pt.că plouă,ninge,bate vantul.Sau nu s-au putut trezi! TREZITI-VA SI DV.,DOMNILOR GUVERNANTI!
ȘtergereSTIMATI COLEGI SA STITI CA IN MEDIUL RURAL ESTE GRAVA SITUATIA,DATORITA NATALITATII SCAZUTE FOARTE MULTE EDUCATOAORE AU RAMAS FARA POSTURRI DUPA CE CLASA PREGATITOARE A TRECUT LA INV,PRIMAR.PAREREA MEA ESTE SA RAMANA CLASA PREGATITOARE ORI IN GRADINITA ORI IN SCAOLA ,NU CONTEAZA UNDE FUNCTIONEAZA DAR CADRUL DIDACTIC SA FIE FOARTE BINE PREGATIT,SA DETINA CEL PUTIN GRADUL DIDACTIC II.
RăspundețiȘtergeremai oameni buni, nu inteleg ce atata vrajeala, la gradinita era aceeasi programa ca si la clasa pregatitoare,voi chiar credeti ca la gradinita se doarme, mai cercetati va rog!
RăspundețiȘtergereAre dreptate premierul: să aleagă părinţii. Nu mai visaţi atâta la realităţile din occident-noi suntem în România. Punctul dv de vedere e clar subiectiv. Argumentele nu sunt viabile decât parţial. Dacă până acum copiii au fost grozavi făcând grupa pregătitoare la grădi ... Lăsaţi-le copilăria!
RăspundețiȘtergerePonta debiteaza numai aberatii! Clasa pregatitoare la scoala = grupa pregatitoare la gradinita ? Atunci aceasta pregatitoare unde se incadreaza, la inv. primar sau prescolar? Si cum sa lasi parintii sa decida unde sa-i dea pe copii? Lasa-i pe parinti sa decida daca ii dau pe copii de la 6 ani la scoala in clasa pregatitoare sau ii mai tin 1 an la grupa mare pentru a-i da de 7 ani la pregatitoare ! Dar sa lase clasa pregatitoare acolo unde e, la inv. primar. Nu mai debusolati saracii parinti care nu vor sti ce sa mai faca. Acum am dat proiectul planului de scolarizare, asteptam aprobarea lui pentru a face incadrarile si-apoi in aprilie, dupa ce parintii se gandesc unde sa-si dea copiii facem un alt plan de scolarizare si alte incadrari? Pai trece si perioada restructurarilor, completarilor de norma ! De cand e dl. Ponta mare specialist in tainele invatamantului?
RăspundețiȘtergereEu sunt si cadru didactic si parinte al unui copil care ar trebui sa fie la clasa pregatitoare anul acesta scolar.Ma intereseaza copilul si mai putin daca avem sau nu elevi la scoala sau gradinita. Eu optez pentru gradinita cu tot sufletul si fiinta mea. Stiu de acea pregatire a profesorilor in invatamantul prescolar pentru clasa pregatitoare, dar nu poti schimba stilul invatatorului care va avea tendinta sa dea calificative,plus multe alte motive obiective pentru care nu as da copilul( sub nicio forma ) la scoala.
RăspundețiȘtergereIn sfarsit! super! Dragi educatoare de ce nu va aparati interesele? dormim si ne iau altii drepturile.
ȘtergereASA ESTE NOI EDUCATOARELE NU AM STIUT SA FIM UNITE,EU M-AM INCAPATANAT SI AM PREDAT ANUL ACESTA LA CLASA PREGATITOARE,NU ESTE DELOC DIFICIL, DACA ITI FACI MESERIA
RăspundețiȘtergereSe numeşte "clasă pregătitoare"-deci e la şcoală, asa cum a debutat. La grădi sunt grupe , nu clase !!!
RăspundețiȘtergereSpre marea mea bucurie parintii consultati nici nu vor sa auda de clasa preg. la ...scoala. Oricum este cel mai irelevant ,,argument,, .
ȘtergereAm dubla specializare si va pot spune din experienta mea ca clasa pregatitoare sa ramana la gradinita.Copilul meu a facut 2 ani de grupa pregatitoare in gradinita.Sa stiti ca sunt avantaje si dezavantaje DE AMBELE PARTI.Gradinita are mediul educational adecvat,are program pana la ora 17,30.Copilul se simte bine si in siguranta in gradinita.Programul este mai flexibil, pe cand la scoala exista o anumita rigiditate.In gradinita se munceste ,nu se doarme. Totul este la vedere fisele de lucru, mapele copiilor,caietele de lucru.Invatatoarele nu au materiale pentru gradinita.Acestea le cumparam pe banii nostri.Trebuie sa afisezi centrul tematic in functie de tema data.Copii de astazi nu mai au timp sa se joace.Si la gradi se fac activitati integrate si pe arii de stimulare unde copilul trebuie sa-si aleaga sectorul. Copii mei regreta gradinita si vin sa ma viziteze.Majoritatea fac after school,dar sunt foarte obositi.Acolo fac temele si au si timp de joaca,dar din pacate nu au cu ce sa se joace si invatatoarele sunt epuizate de dimineata ,pana seara.Scoala este intr-un oras, la tara ce sa mai vorbim...
RăspundețiȘtergereE CLASA PREGATITOARE, DECI PT SCOALA. LASATI CP ! N-O TRANSFORMATI IN GRUPA PREGATITOARE DUPA CE PROCEDEUL E IN DERULARE. INVATATORII VOR RAMANE PE DRUMURI, CINE CASTIGA? ELEVII? PARINTII? EDUCATIA? NU MAI FACETI SCHIMBARI MAJORE FARA SA VA CONSULTATI SI CU NOI!
RăspundețiȘtergere