3 ian. 2013

ORDIN nr. 6.370 din 6 decembrie 2012 privind modificarea Normelor metodologice pentru stabilirea obligatiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele scolare, unitatile de invatamant, unitatile conexe, precum si a personalului de indrumare si control din inspectoratele scolare si a personalului didactic din casele corpului didactic, aprobate prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.865/2011


EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 889 din 27 decembrie 2012


    În baza prevederilor art. 263 alin. (10) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 , cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    ART. I
    Normele metodologice pentru stabilirea obligaţiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, unităţile conexe, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi a personalului didactic din casele corpului didactic, aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.865/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 601 din 25 august 2011, se modifică după cum urmează:
    - Articolul 5 va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Directorii grădiniţelor cu program prelungit/săptămânal, cu personalitate juridică, profesori pentru învăţământul preşcolar, sunt degrevaţi parţial de norma didactică şi efectuează 2-4 ore/săptămână în cadrul obligaţiei didactice de predare în specialitate, în alte unităţi de învăţământ, conform specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de studii.
    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), directorii grădiniţelor cu program prelungit/săptămânal, cu personalitate juridică, absolvenţi ai liceelor pedagogice/şcolilor postliceale sau absolvenţi ai specializării "Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar", efectuează 2-4 ore/săptămână, în cadrul obligaţiei didactice de predare, activităţi specifice funcţiei de metodist al inspectoratului şcolar sau activităţi specifice funcţiei de profesor-metodist, respectiv formator în casele corpului didactic."
    ART. II
    Direcţia generală resurse umane şi reţea şcolară naţională din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                        Ministrul educaţiei, cercetării,
                           tineretului şi sportului,

                              Ecaterina Andronescu

    Bucureşti, 6 decembrie 2012.             
    Nr. 6.370.

12 comentarii:

 1. salut, ma intereseaza o oferta pentru postarea unui link pe acest site, astept raspuns. multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cand apare metodologia pentru miscarea personalului didactic 2013-2014?

  RăspundețiȘtergere
 3. Care o fi sensul acestor legi, daca nu le respecta nimeni? In Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.865/2011 se precizeaza ca directorii unitatilor scolare au un anumit numar de ore dar ei au ore suplimentare pentru o norma intreaga. Cine verifica, cei de la Inspectoratele Scolare care au si ei la fel?De aceea si interesul directorilor si inspectorilor pentru activitatea din scoli este atat de redus,fiind foarte ocupati cu activitatea didactica. Rezultatele se vad si,din pacate, nu sunt imbucuratoare.

  RăspundețiȘtergere
 4. Invatamantul privat mai este finantat (per capita) de la bugetul de stat ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua! La multi ani! An Nou fericit! Va doresc ca in acest an sa aveti parte doar de realizari! Dar ce se intampla cu directorul unei scoli gimnaziale, care este profesor pt invatamantul primar? Este degrevat de ore? La fel ca si in cazul prezentat mai sus? Multumesc!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sunt director cu functia didactica prof. pt. inv. primar. De ce nu se aplica degrevarea si pentru noi?

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu-mi vine sa cred ca acest ordin se va aplica. Vom trai si vom vedea. Poate de la toamna dupa ce se mai "aranjeaza" un pic reteaua scolara.

  RăspundețiȘtergere
 8. Vai ,cind peste tot se fac restructurari cineva s-a gindit sa faca degrevarea directorilor de norma didactica ?acum in semestrul II?of ....cita truda !au stat destul la catedra ?

  RăspundețiȘtergere
 9. Cei care sunt preocupati de faptul ca o directoare de gradinita cu program prelungit n-ar trebui degrevata, caci n-ar munci destul sa stea linistiti. Nu se va aplica ordinul.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sunt director de scoala gimnaziala,cu structuri in subordine, profesor pentru invatamant primar, predau la clase simultane, nu avem secretar in unitate, deci totul trebuie facut de director.
  De ce nu se aplica ordinul si pentru invatatori?

  RăspundețiȘtergere

Postări populare