31 oct. 2011

DECLARATIA FINALA CONFERINTA SOCIALA REUNITA DIN ROMANIA Editia a 2-a 22 Octombrie 2011, Bucuresti



Pe 22 Octombrie 2011 reprezentanti ai Sindicatelor si ai Societatii Civile din Romania si din 9 tari Europene au participat la editia a doua a Conferintei Sociale Reunite din Romania http://www.conferintasocialareunita.ro  ca parte componenta a procesului Conferintei Sociale Reunite Europene http://www.jointsocialconference.eu .

Obiectivele principale ale Conferintei :

·         gasirea de alternative si solutii concrete la actualele politici guvernamentale antisociale care, sub pretextul Crizei, ataca sectorul serviciilor publice afectind, practic, intreaga populatie prin incalcarea principiilor Statului de Drept si prin incercarea de distrugere a conceptului de Stat Social de Bunastare (Social Welfare State concept);
·         respingerea Planurilor de Austeritate care implica desfiintarea locurilor de munca, diminuarile salariilor, pensiilor, burselor pentru elevi si studenti si a alocatiilor pentru copii, combinate cu cresterea taxelor si impozitelor, toate pe fondul lipsei de solutii economice si sociale reale ;
·         combaterea totala a coruptiei ca unul dintre principalii factori cauzatori ai deficitului bugetar, agravarii Crizei si adoptarii masurilor de austeritate. 

7 comentarii:

  1. Cereti respectarea LEN, 6 % din PIB pentru educatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. SI? CE-ATI HOTARAT? CUM ACTIONAM?

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa, cum actionam ???????????

    RăspundețiȘtergere
  4. CHIAR CREDETI CA LEGILE VOR FI RESPECTATE ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum Actionam?! Liderii FSLI si ai sindicatelor din FSLI au organizate audieri publice (ca pasi premergatori obligatorii) pentru colectarea de la cei interesati a opiniilor si a propunerilor pentru declansarea unor actiuni in "cascada". Se vor face demersuri la parlamentari, la guvern si la alti factori de decizie pentru aducerea legislatiei nationale la parametrii legislatiei ONU, a legislatiei Uniunii Europene, a conventiilor internationale la care Romania este parte (semnate de Romania). Rezultatele demersurilor vor fi comunicate sindicalistilor. Daca nici in urma acestor demersuri nu se va intampla nimic pozitiv, vom folosi ultima cale legala: greva. Dar dupa ce vom avea certitudinea ca vom beneficia de solidaritate pentru ca, in contextul legislatiei actuale, o greva declarata ilegal (fara parcurgerea tuturor pasilor, fara intrarea in greva a majoritatii salariatilor, fara continuitate pana la obtinerea tuturor revendicarilor) va duce la sanctiuni aspre pentru organizatori. Astazi este o audiere publica la Cluj. A fost facuta cunoscuta pe acest blog. Cati sindicalisti vor participa??? Pe 9 sau 10 decembrie vom avea o audiere publica la Focsani (cu participare din Galati si Focsani. Tema: "Legea dialogului social - o lege pentru dialog real sau pentru dictatura?). Tot in decembrie va fi o audiere publica si la Constanta, referitoare la actele normative care amana plata drepturilor recunoscute prin hotarari judecatoresti irevocabile. Sunt aceste actiuni in continuarea Conferintei sociale reunite din 22 oct. 2011? Si inainte de Conferinta au fost actiuni simulare celor enumerate mai sus. Noi "ne miscam". Vom beneficia de solidaritate (de participare)?

    RăspundețiȘtergere
  6. Scuze! Audierea de la Cluj-Napoca va avea loc joi, 3 noiembrie 2011, ora 14.00, la Hotel Victoria din Cluj-Napoca si nu astazi cum gresit am scris mai sus. Detalii sunt pe postarea anterioara a domnului Pop.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hunedoara, nimeni ???????

    RăspundețiȘtergere

Postări populare