25 oct. 2011

Finantarea deficitului in 2012 din banii educatiei???

"Bugetul pe 2012 trebuie să fie extrem prudent, pentru că finanţarea deficitului este extrem de scumpă", a declarat şeful statului la intoarcerea de la o sedinta in care nu a prea fost bagat in seama.
In conditiile in care pentru edcatie se aloca aproape 3% din PIB, dar Legea Edcatie Nationale spune  ca ar trebui alocat 6% plus 1% cercetare este cat se poate de clar ca diferenta de 4% este regasita in finantarea acestui deficit.
Deci 4% din banii educatiei copiilor din Romania finanteaza firmele de partid pentru lcrari de investiti si toate celelalte pe care nu le stim.
Asa ca domnul presedinte trebuia sa nuanteze Bugetul pe 2012 trebuie să fie extrem prudent, pentru că finanţarea deficitului se face din banii educatiei
 

Def Un deficit bugetar apare atunci când cheltuielile unei entități (un guvern) depășesc încasările. 

Definitie: Suma baneasca cu care cheltuielile (platile) depasesc veniturile (incasarile). Deficitul poate fi: - deficit bugetar, adica suma cu care cheltuielile bugetare depasesc veniturile bugetului, - deficit al balantei comerciale (sold pasiv), atunci cand valoarea importului depaseste pe cea a exportului, - deficit al balantei de plati (sold pasiv), atunci cand platile depasesc incasarile valutare in relatiile unei tari cu celelalte la un moment dat.

4 comentarii:

  1. strada e singura solutie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuia demult sa fi iesit in strada. Acum......tremuram de frica precum piftia, asa ca...ne meritam soarta. Fraieri or fi de nu ne mai reduc ceva din salarii. Oricum nu vom riposta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate FSLI este doar un spectator.Strada a fost singura solutie.Si inca mai este.Dar pentru asta avem nevoie de lideri de sindicat puternici,necompromisi, care sa nu tremure cand un trepadus din Ministerul Eucatiei ameninta cu controlul averilor.Si mai este un lucru foarte important.Avem nevoie de membri de sindicat curajosi,profesionisti in adevaratul sens al cuvantului,carora sa nu le fie frica de asistenta inopinata la clasa a directorului PDL-ist.Oricum nu vor fi asa de fraieri incat sa nu mai taie din salariile personalului din invatamant.Stiu ca nimeni nu misca in front.In rest,liniste.Guvernul vegheaza!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare