12 iul. 2012

In asteptarea raspunsurilor presedintelui suspendat

Scriam acum cateva zile despre SUPARAREA DOMNULUI BASESCU

Raman cateva intrebarii:
1. Cum a reusit sa fie domnul Basescu prezent timp de 3 luni atat la cursurile Academiei Norvegiene cat si in Parlamentul Romaniei?
2. Care este documentul eliberat de Academie la finalul acestui curs? Cum arata acel document si cum se elibereaza?
3. Cine a finantat aceste burse si care sunt colegii de generatie ai domnului presedinte?

Suplimentar ma intreb:
Care este compania care a intermediat vanzarea flotei romanesti catre Norvegia?

O fi o coincidenta faptul ca intre 1991-1992  a fost ministru la  Ministerul Transporturilor?
Intebari la care astept in continuare raspuns de la presedinte si de la dumneavoastra.

14 comentarii:

  1. La cate ilegalitati a facut nu ma mai mira nimic. Merg pe 29.07.2012 la vot si voi pune stampila pe DA, as pune-o de milioane de ori, daca s-ar putea!!! Dar, domnule Pop, concursul de titularizare bate la usa, iar noi avem surpriza sa constatam ca programa din 11.11.2010, care pe site-ul ministerului este cea valabila si pentru anul 2012 nu ne mai ajuta! Vrem sa stim care e programa pt concurs! Din ce postati dumneavoastra sa intelegem ca (pt.invatatori) se vor da subiecte doar din metodica, proiectare si evaluare? Am citit legea educatiei, stiu de articolul 254, dar atunci de ce pe site mai este programa care contine si literatura si gramatica? Va rog, lamuriti-ne!

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai "compania care a intermediat vanzarea flotei romanesti catre Norvegia" va intereseaza? Pe mine ma intereseaza si cu cat s-a completat averea lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. -- Anonim de Romania--13.07.2012, 07:05

    In asteptarea raspunsurilor domnului presedinte suspendat, gasim raspunsuri in alta parte:

    -Care este explicatia DEZASTRULUI de la Bacalaureat?
    -Simpla! Enorm de simpla. Este rezultatul a 20 de ani de experimente schimonosite aplicate unui sistem de mergea bine si care s-a incapatanat multi ani INCA sa mearga! Pana la ATACUL FINAL dat de fosta guvernare.

    - De ce cu ani in urma, Bacalaureatul era un examen serios, intr-adevar "de maturitate", tratat cu simt de raspundere, fara suspiciuni, fara camere?
    - Simplu. Pentru ca scoala era scoala, traditionala si traditionalista, serioasa, fara schimonoseli si experimente sortite esecului. Nu se foloseau "metode moderne" decat unde era cazul, nu fortat. Metodele "traditionale" erau privite pe buna dreptate cu incredere, pentru ca sunt SINGURELE ce aduc plusvaloare si sunt eficiente. Modernismul fortat, nu aduce decat haos. Aceste "metode moderne" pot completa metodele traditionale, dar nu le pot inlocui.

    - De ce profesorii erau seriosi, corecti si isi faceau datoria cinstit si cu rezultate bune ?
    - Simplu. Pentru ca NU aparuse Legea Asigurarii Calitatii care sa-i transforme in scribi umili si umiliti. Pentru ca li se dadea timp sa se ocupe de copii, nu de "educabili" statistici. Pentru ca li se acorda credit moral si material pentru a face educatie. Astazi li s-au luat TOATE. Pentru ca singurele hartii cerute, planificarile trimestriale, si, eventual cata un plan de lectie pentru debutanti, li se parea suficient de mult. Iar acum, tonele de hartii si prostii au ajuns inimaginabil de multe. Proceduri, ingradiri, obligatii, datorii. Dar NICI UN DREPT! Iar 99,(99)% din aceste "situatii" sunt PROST GANDITE (luati ca exemplu doar Testele Initiale care nu se pot compara cu cele finale, fiind vorba de criterii diferite de evaluare) sau PROST APLICATE ! Oricum, INUTILE.

    - Cum se putea face scoala adevarata intr-un sistem considerat dictatorial (cel comunist) si de ce nu se poate azi?
    - Simplu. Pentru ca atunci Scoala era Lege, iar acum Legea este contra scolii. Si aici, imi permit sa reiau un comentariu anterior:
    "Legea Educatiei Nationale (adevarata lege "copy-paste") TREBUIE STEARSA cu totul, chiar si din memoria noastra, nu numai din legislatie! Este un "gunoi in putrefactie" al legislatiei romanesti. Putregaiul invatamantului care macina din interior! [...]
    Dar...
    Adevarata "lege" prin care cadrele didactice sunt reduse la simpli executanti, frizeri umili, "furnizori de educatie" catre "educabili", cea care i-a taiat profesorului orice parghie de control, umilindu-l, este, "Legea" Asigurarii Calitatii ! - "emanatia" lugubra a lui Mircea Miclea, inca de prin 2005-2006! LAC ne ingroapa in hartii, dovezi, dosare, interzicand accesul [...] la elevi, . Toate au avut drept scop desfiintarea statutului cadrului didactic, transformandu-l in bascalie nationala, reprosandu-i-se calitatea slaba a elevilor, [..]!

    Astfel incat, RASPUNSURILE domnului presedinte suspendat devin inutile. Tot ce a facut domnia sa pentru invatamantul preuniversitar va ramane o AMINTIRE URATA, iar domnia sa va ramane pe veci in istorie ca DEMOLATORUL INVATAMANTULUI ROMANESC! Indiferent de cat se mai agata de scaun si de putere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Pop, cu toata stima, lasati politica si intoarceti-va fata spre problemele zilnice ale invatamantului. Timpul este scurt,suntem obositi dupa evaluarea nationala si bacalaureat.Am facut parte din comisii ca supraveghetori, evaluatori etc. De saptamana viitoare urmeaza sa fim noi evaluati. Sunt o serie de lucruri neclare in ceea ce priveste titularizarea si examenele de grad.Pe noi nu ne intereseaza rafuielile politice. Deocamdata.Haideti sa abordam problemele in functie de prioritati !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce se intampla cu gradatiile de merit?
    Mai sunt sanse de revizuire a modului de selectie ??

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu zic sa dat cu toti pdlistii de pamant. Basescu e ultimul bastion al pdl-ului, se lasa greu, se zbate mult dar, pana la urma, pe 29 o sa se duca in gropa de gunoi. Si o sa-l ia si pe funeriu cu el. Dl ministru, cand incheiati contractele colective de munca?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ilegalitati...D-le Pop, in Arges un inspector scolar este si viceprimar la Pitesti. Ce spuneti? E posibil ca o singura persoana sa aiba doua functii publice? Da, fiindca e ,,superman"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce sa va mai spun?... nu mai putem trai cu acest "om". Sa-si vada de viata lui , dar nu in politica si nici in afaceri. Cu siguranta ar fura in continuare statulATENTIE !! TREBUIE SA PLATEASCA PENAL pt cat si-a batut joc de aceasta tara Chiar ne cred tampi. Nu avem cum sa-i spunem. Doar cu stampila pe DA . Nu va lasati pacaliti si nici intimidati de EL(BASESCU) Eu cu siguranta voi vota pt demiterea lui , o mama a unui prof

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonimule şi Adrian, nu te-ai prins că totul este manipulare? Sau aveţi nevoie de o programă nouă ca să'nveţaţi şi gramatica manipulării.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle Pop, ce se intimpla cu gradatiile de merit la did.aux.sunt secretar.aceste luni cind este vacanta noi suntem pe baricade zi lumina.examene bacalaureat,admitere,definitivat, titularizari....completari acte studii,eliberarea lor..salarii ,Edusal,Revisal,mariri salarii,decizii pentru cei 8 %, nu am luat o zi concediu odihna in acest an, nu avem dreptul la ore suplimentare,gradatii de merit nu, D-stra ati plecat de la ministerul educatiei ati ramas la dialog social si totusi aveti putere de convingere.cel putin sa se rezolve sa avem in continuare gradatie de merit inca un an pina la depunerea dosarului ,pentru ca e mult un an sa nu beneficiem de grad.merit.eu zic pentru secretari acestia sunt cei care sunt in activitate pe timpul vacantei restul sunt in concedii fara probleme si fara nici un gand. Va rugam insistati pentru ceasta problema grava pentru noi sectretarii din scolile mari,Colegii unde au loc multe examene,evaluari, examene ISJ-urilor(def.tutularizari).Va multumim mult de tot.si va rugam reparati impreuna cu D-na Andronescu ,ceea ce Funeriu si sufloarea dinsului a degradat in invatamant.

      Ștergere
    2. Nu! Nu m-am prins! Care e problema?

      Ștergere
  10. dar cu acesti "Experti" ai ministerului ce se intampa?oare cati au dosarele corecte,cati au MERS la toate cursurile de s-au "procopsit" cu credite,cati au hartii fabricate peste noapte .....si intrebari ar mai fi,dar sunt sigura ca nu exista raspunsuri,caci si aceste "posturi" de directori,metodisti si alte functii mult ravnite nu pot fi obtinute de oamenii dedicati invatamantului ci tot unora care nu cunosc decat "mesesria " de a Conduce,dicta dar de a nu sta la caterdra.....ei au fost si tot ei trebuie sa ramana in posturi.....oricum va multumim ca ati lasat sa treaca atatea dosare....

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce ne miram de situaţia din învăţământ,cum este posibil ca un profesor de română să susţina lucrarea de gradul I la muzică,şi atunci de unde rezultate bune la examene?ACEST LUCRU S-A ÎNTAMPLAT LA O ŞCOALA DIN JUDEŢUL ARGEŞ.ANULAŢI GRADUL DIDACTIC,NU ESTE NORMAL.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,
    As dori sa stiu daca se va face ceva concret si cu degrevarea directorilor de gradinita, care au norma intreaga, su alte unitati prescolare ca structuri, intampina o multime de greutati, lipsuri materiale,fonduri insuficiente datorita platii/elev.De-asemeneni, as dori sa va rog sa faceti tot posibilul pentru deblocarea posturilor pentru personalul nedidactic, intru-cat avem o acuta lipsa de personal, lucru care se rasfrange asupra ingrijirii si supravegherii suficiente a copilasilor si chiar a intregului colectiv ,care face fata cu deosebit efort si dedicatie.
    Va multumesc si am speranta ca acest guvern are doua urechi cu care si aude, doi ochi cu care vede realitatea si mai ales creier cu care sa gandeasca ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare