18 feb. 2013

Interpelari si intrebari adresate Ministrului Educatiei Nationale Remus Pricopie

Le gasiti atasate pe pagina mea de senator
1. Sporul de doctorat AICI
2. Maistri la clasa a IX-a AICI
3. Decontare transportpentru personalul didactic auxiliar AICI

In momentul in care voi primi raspuns le voi face publice.



17 comentarii:

  1. Decontarea transportului pentru cadrele didactice,este obligatie pentru consiliu local ? Daca da in ce lege este prevazuta. Noi nu am primit de 16 luni acest drept.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi pentru echivalarea competenţelor art.248 alin3 OM5484 nu faceţi o interpelare, am fi curioşi de răspuns!E foarte mare tăcerea şi din partea sindicatului şi din partea politicienilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu il intrebati pe domnul Pricopie de ce cei din urban trebuie sa mearga la completare de catedra an de an iar cei din rural o data si bine ? De ce nu il chemati pe domn' Pricopie intr-o emisiune TV la care sa ne spuna cum de accepta la unii cumulul iar altii devin someri, sau cum de se poate incalca legea ca unele scoli sa functioneze sub efectivul minim de elevi ?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spor de doctorat?:)
    E o gluma?
    1.Statul roman trebuie sa asigure copiilor ACEEASI educatie.
    2. Ce activitati din fisa postului necesita competente doctorale?
    3.Ce pare a programelor scolare este "destinata" pentru a fi predata de catre profesorii cu doctorat?
    Astept si eu raspuns de la ....Curtea de Conturi a Romaniei....referitor la eficienta utilizarii banilor publici intrucat studiile superioare la I-IV,IP3 ....sau sporul de doctorat reprezinta cheltuieli nejustificate in sistemul de invatamant. Sau ....propuneti ACEEASI salarizare pentru primar/gimaziu/liceu si am rezolvat problema...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru reducerea normei cu 2 ore la profesorii cu peste 25 ani vechime, va rog un raspuns!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. La aceste interpelari intrebari as mai adauga si eu, inca doua, pe care le-am mai pus si cu alte ocazii, dar n-am primit niciun raspuns:
    1. Cand se va reveni la norma didactica de 16 ore pentru cadrele didactice cu gradul I si vechime de peste 25 de ani?
    2. Cand se va introduce din nou posibilitatea de pensionare cu 3 ani inainte de termen, fara ,,penalizare? Avand in vedere consumul nervos si psihic la care suntem supusi in activitatea noastra, aceasta prevedere este necesara, chiar imperativa, asa cum este si in alte domenii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă ai studii de doctorat finalizate, mai trebuie să susții examenele de titularizare și de definitivat? Mulțumesc pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce faceti cu invatatorii si educatorii care si-au depus dosarele pt echivalarea competentelor conform OM 5484 si care stau blocate de anul trecut la MECTS? Unde se incadreaza acum? La OM 5484 sau la OM 92? Hotarati-va!

    RăspundețiȘtergere
  9. SUSTIN ! ! !19.02.2013, 14:22

    Anonim19.02.2013, 11:31

    Pentru reducerea normei cu 2 ore la profesorii cu peste 25 ani vechime, va rog un raspuns!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Referitor la punctul 2. exista o petiţie iniţiată acum câteva zile pentru rămânerea clasei a IX-a la liceu. Cine doreşte o poate semna aici: http://www.petitieonline.ro/petitie/00890149/semneaza

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand se va introduce posibilitatea de pensionare cu 3 sau cu 5 ani inainte de termen, fara ,penalizare? Avand in vedere consumul nervos si psihic la care suntem supusi in activitatea noastra.Asteptam raspuns !Va multumim !
    Ion M

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce ne puteti spune despre Distinctia GHEORGHE LAZAR 2010 va semna D-l Ministru ordinul?

    RăspundețiȘtergere
  13. A trecut mai mult de o luna de la interpelarea privind acordarea sporului de doctorat...Mi(ni)sterul inca persista!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt invatator TITULAR cu gradul didactic II. AM DEPUS DOSARe DE TRANSFER PE catedra de limba engleza sau pe catedra de limba franceza a scolii cu personalitATE JURIDICA. iN FEBRUARIE AM trecut examenul de licenta (fililogie, engleza-franceza).Este legal transferul meu? Mi-e teama sa nu fac o greseala.Va rog sa-mi dati un sfat!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt absolventa a FACULTATII DE LIMBA SI LITERATURA ROMANA , UNIVERSITATEA "SPIRU -HARET" DIN BUCURESTI promotia 2009 ,forma de invatamant (ID).
    1. Am depus dosarul pentru inscrierea la examenul de titularizare -2013 din judetul Dambovita ,aici am intimpinat o mare problema spunandu-mi ca nu este accreditata , Facultatea .Doamnele de la Universitatea "Spiru-Haret"a spus ca este .
    2.Am o vechime la catedra de 7 ani ,pe catedra de Invatator si educator ,terminand si Colegiul de Institutori din Campulung (forma de invatamant -zi),jud Arges .(sustinand examenul de licenta la facultatea din Cluj -Babes-Boyai).
    3 Va rog frumos ,se poate sa ma lamuriti si pe mine sunt acredite aceste Fcaultati sau nu ?
    4.Cum am putut sa profesez in 7 ani daca nu sunt ?
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua ,sunt absolventa a Universitatii "Spiru-Haret "din Bucuresti , Facultatea de limba si literatura romana ,forma de invatamant ID,promotia 2007(continuare de studii ). Absolventa a Colegiului de Institutori din Campulung Muscel ,jud Arges ,forma de invatamant -zi,promotia 2002 Universitatea "Spiru -Haret"
    Am o vechime in munca de 7 ani .
    Am o problema la inscrierea pentru examenul de titularizare 2013 din judetul Dambovita . Cei de aici au spus ca aceste Facultati pe care le-am urmat nu sunt acreditate dar atunci cum am putut profesa 7 ani la catedra .
    Ar trebui ca dumneavoastra sa afisati toate Facultatile la toate ISJ-urile din tara ca sa stim si noi sa nu mai fim batjocura altora .
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  17. Dupa ani grei de munca am ajuns in pragul disperarii .
    Si spun asta deoarece am o fiica , care lucreaza in invatamant . In urma inspectiei la clasa a luat 9,50 .
    Ca la titularizare scris sa aiba surpriza .
    Domnule Ministru , va rog sa analizati situatia , si sa dispuneti o comisie . Care sa recorecteze lucrarile la limba si literatura romana .
    Deoarece din auzite si chiar confirmate lucrarile au fost corectate de cadre fara pregatire in specialitate ( invatatori ) .
    Fiindca cadrele competitive au refuzat sa corecteze pe motiv , ca nu sunt platite .
    Domnule Ministru va mai rog , sa dispuneti ca repartizarile sa se faca intai la cadrele active . Posturile ramase , sa li se dea si pensionarilor . La Ploiesti lucrurile se petrec invers . Ultima rugaminte : de ce oare nu se vad lucrarile la contestatii in prezenta profesorului ?
    Va Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare