6 feb. 2013

art.253 alin.(1) din LEN

Parlamentarii au adoptat marţi, la dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat, un amendament privind cadrele didactice netitulare calificate care au obţinut cel puţin nota 7 la examenul de titularizare, amendament care le-ar permite acestora să devină titulare dacă se certifică viabilitatea postului/catedrei şi consiliul de administraţie al şcolii este de acord.

“De prevederile art.253 alin.(1) din Legea educaţiei naţionale, nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază în anul 2013 şi candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare în anul 2012, în condiţiile legii. Potrivit art. 253 din Legea educaţiei naţionale, nr.1/2011, cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursuri de titularizare în anii 2008, 2009, 2010 şi 2011, care au obţinut cel puţin nota 7 şi au ocupat un post/o catedră devin titulare în sistemul de învăţămînt preuniversitar dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii generale: se certifică viabilitatea postului/catedrei şi consiliul de administraţie al şcolii respective este de acord”, prevede amendamentul, care nu necesită finanţare suplimentară de la buget.


86 de comentarii:

  1. Sa inteleg ca si noi cei cu note din 2012 ne putem titulariza ?
    Unde apare aceasta completare la articolul 253 ?
    Va rugam sa ne spuneti unde gasim aceasta modificare, pana ne mai putem depune cerere si dosar la scoala.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le Pop, va rog o lamurire...
    Sunt cadrul didactic suplinitor calificat, beneficiez de prelungirea contractului de munca pe perioada determinata ( 2012-2013) , am participat la examenul de titularizare 2012 si am luat peste 7. In scoala noastra es te o colega care are jumata de norma la noi si jumatate la alta scoala. Si-a manifestat intentia de a-si intregi catedra la cealalta scoala si astfel sa ramana la noi libere cele 9 ore.
    As putea sa ma titlarizez pe cele 9 ore? Trebuie sa am 18 ore ca sa ma titularizez cu art. 253? Ar trebui sa mai caut restul de 9 ore la alta scoala? cum trebuie sa procedez?
    sau pot sa ma titularizez pe 9 ore si apoi sa solicit completare de norma?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad bine,domnule Liviu Marian Pop?S-a modificat art 253???Parca nu imi vine sa cred.Si cand va aparea oficial faptul ca si cei care au peste 7 la concursul din 1012 se vor putea titulariza.Va aparea in MO?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne putem titulariza cei care am sustinut concursul in 2012 si care nu avem definitivatul? Fizic nu am avut timp sa dam examenul de definitivat. Vad ca nu este specificat acest lucru la conditii. Va rog sa-mi raspundeti, caci sunt in ceata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Degeaba atata deranj, domnule Pop, daca ati facut legea astfel încât să nu poată beneficia oricine de ea, ci numai acela care "trebuie". Ati facut astfel incat dreptatea s-o împarta hoţii. Pentru că degeaba ai nota dacă şcoala nu te vrea. Şi nu îţi scoate postul titularizabil, pe motiv că nu ar fi viabil. Şi sunt multe cazuri de acest gen, nu numai unul, şi dumneavoastra probabil că le cunoaşteţi foarte bine, dar nu prea aveţi ce face. De ce nu aţi facut legea astfel încât titularizările să se dea de către Inspectorat? Să se depună dosarele la Inspectorat şi daca se face dovada că persoana lucrează pe acel post de cel puţin 2 ani, să devină titulară pe el.
    Dar toate trec în lumea aceasta, şi bune şi rele. Însă dreptatea lui D-zeu nu va trece, doar că nu vine când vrem noi. Dar, din suflet va spun, sper să facă D-zeu dreptate odata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți dreptate, cu această problemă mă confrunt de 2ani. Mi se promitea că mă titularizează, dar postul îl scotea viabil 1an. Acum s-a schimbat conducerea scolii, postul va fi viabil 4ani, mai mult decat atat in august 2012, am luat nota 10 dar, exista posibilittaea să pierd postul în etapele anterioare. Era bine ca aplicarea art 253, să fie prima etapă, nu ultima în miscarea persolnalului didactic.

      Ștergere
    2. Asta este noua practica in toate scolile .La noi in scoala s-au scos 4 posturi viabile pe un an si urmeaza al cincilea la fel.Fac legea cum vor ei.Desi pana acum doua dintre ele erau viabile au devenit neviabile cand s-au eliberat.Chiar nu se poate face nimic ?E strigator la cer.........

      Ștergere
  6. Va multumim,multumim,multumim!Sa va dea Dumnezeu multa sanatate,Domnule POP.Sunteti un om deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru victoria obtinuta! Asteptam sa ajutati si titularii in privinta detasarilor..... E mai simplu... Nu e necesara modificarea legii ci doar a calendarului. Totusi vreau sa cred ca a fi titular in invatamant nu e o rusine... De fapt e mai comod sa fii suplinitor! Asa pare in ziua de azi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa inteleg ca a fost aprobata legea bugetului si art.253 din LEN v-a cuprinde si anul 2012?

    RăspundețiȘtergere
  9. pot beneficia de acest articol si profesorii care nu au definitivatul (cei care il dau in aceasta vara, de ex.)?
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie si definitivatul pe langa acele conditii generale?

    RăspundețiȘtergere
  11. Am luat 8.60 la titularizare in 2012, ma pot titulariza anul acesta cu nota de anul trecut?
    Postul are viabilitate.
    S-a modificat Legea? Unde o pot gasi?

    RăspundețiȘtergere
  12. sunteti ingerul profesorilor,va multumim!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. subscriu
      pana la dv , doar Caranica de la Braila se mai lupta pentru profesori,Nimeni nu-l mai pomeneste , desi a murit crezand ca va schimba lumea.

      Ștergere
    2. Recunosc ca am auzit si eu de dansul. Mare om, mare caracter.

      Ștergere
  13. Sa intelegem ca din acest moment pot beneficia de art.253 si cei care au dat examen in anul 2012? Ar fi minunat! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ne putem baza pe aceasta informatie??

    RăspundețiȘtergere
  15. nu stiu ce sa zic cu definitivatul,eu pe unde am intrebat mi s a spus ca nu se cere sa il avem .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acelas lucru l am auzit si eu peste tot pe unde am intrebat

      Ștergere
    2. Se cere definitivatul. din nefericire

      Ștergere
  16. D-le Pop,
    -sunt suplinitor calificat cu examen de titlarizare 2012 peste 7.
    - beneficiez de prelungerea contractului de munca pe perioada determinata;
    - in scoala s-au eliberat 9 ore...pot sa ma titularizez pe acele 9 ore si apoi sa caut o completare de norma?

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma inclin in fata d-voastra, Domnule Pop.

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari! Sunteti ingerul salvator al profesorilor!
    Dumnezeu sa va dea sanatate si multa putere de munca!
    Sa dea Domnul sa ramaneti cat mai mult in functie sa ne puteti asculta si ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule Pop, multumim pentru sprijinul pe care ni-l acordati si pentru faptul ca nu ne-ati uitat.Multa sanatate va doresc si sa aveti parte numai de vesti bune!

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Pop, va rog sa ma lamuriti in privinta schimbului de posturi intre doi titulari. Nu stiu ce demersuri trebuie facute si unde se depun cererile? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Bună ziua!

    Revin , iarăşi cu o întrebare foarte simplă, dar care se pare încă nu are rezolvare. Conform L.E.N. T.I.C. (aşa zisa informatică) devine obligatorie din anul şcolar 2012 - 2013 în clasele V-VI. Astăzi am aflat că TIC va fi obligatorie de la anul şi în clasa a VII.-a., dar planul cadru încă nu a apărut.
    Întrebarea mea este dacă aceste posturi (catedre) de TIC pot fi ocupate prin concurs sau pretransfer sau când vor apărea noile planuri cadru?

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnule Pop, va adresez o intrebare la care nu stiu raspunsul. Cand si unde trebuie specificata viabilitatea postului? In consiliul de administratie atunci cand se solicita postul(15-17 aprilie|)Am inteles ca se da o adeverinta de catre consiliul de administratie cum ca postul este viabil pe 4 ani, si aceasta se anexeaza la dosarul care trebuie depus la inspectorat. Este adevarat, sau cum se procedeaza? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns, pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca pierd postul din cauza nedeclararii postului viabil atunci cand si unde trebuie. Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnule Pop, poate sunteti printre singurele persoane din conducerea actuala a tarii, care mai plecati urechea si la cei care inca mai cred in redresarea societatii prin educatie. As dori sa va deranjez cu trei intrebari:
    1. Pot beneficia de prevederile art. 21, alin(4), din Legea Educatiei Nationale , nr. 1/2001, daca am o vechime de 3 ani in invatamant, nu am definitivatul, la concursul de titularizare din 2012 am obtinut nota peste 9,5 si am fost angajat incepand cu 1 septembrie 2012 pe perioada determinata, pe un post vacant pe perioada neteterminata, doar ca postul a fost publicat doar in luna august 2012?
    2. Daca nu beneficiez de aceste prevederi in ce etapa a mobilitatii personalului didactic ma pot incadra pentru a beneficia de continuitate in scoala?
    3. De ce definitivatul este o conditie pentru titularizare?
    Cu mult respect!

    RăspundețiȘtergere
  24. IMPRESIONANTE ACESTE MARTURII!

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Pop, e posibil sa se angajeze un administrator de patrimoniu in scoala, care este absolvent al Facultatii de Administratie publica? eu stiu ce spune legea, dar...prin extindere, mi se pare mai adecvat decat un inginer/subinginer, mecanic, metalurgist,silvic etc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Pop,in legatura cu Informatica-Tehnologia Informatiei-gimnazial cls.a V-a si a VI-a trunchi comun ce se mai aude?
    Mentionez ca am sustinut examen de titularizare 2012-nota 8.20,am grad definitiv si am fost repartizata pe ore de I.T.I.
    Nu inteleg cum este posibil sa se investeasca in baza materiala a scolilor o suma imensa pentru laboratoarele de informatica -tehnologie IT,la scoala sa se puna accent pe aceste ore si cand se voteaza legea, sa se constate ca de fapt ITI sa ramana tot CDS(la latitudinea scolilor).
    Va rog sa-mi spuneti daca aceste ore mai au o sansa sa se transforme din CDS-uri in ore trunchi comun. Va multumesc si va doresc toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce ne spuneti despre TRANSFERUL LA CERERE si CONSIMTAMANT?

    RăspundețiȘtergere
  28. Revenind la cele scrise mai sus cu mentiunea ca am fost repartizata pe aceste ore in urma notei 8.20 la examenul scris din 2012 titularizare-disciplina Informatica.
    Cei aflati in situatia mea,mai au sanse de a fi titularizati?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  29. O intrebare :eu am examen pe toti acesti ani sunt suplinitor ,in 2011 am peste 7 la Consiliere .Dar pe postul acela care era rezervat am lucrat doar un an .Intre timp am mai facut o facultate :Litere ,asa incat in acest an sunt suplinitor pe romana .Dar in 2012 vnu am avut 7 insa am prins tot un post rezervat pe care nu-mi va da contunuitate fiindca e rezervat.Postul de consiliere pe care am fost in urma cu doi ani ca urmare a notei peste 7 se va elibera am inteles. Pe moment nu sun t pe acest post cum va spuneam.Va intreb acum daca as putea beneficia si eu de titularizare in cazul in care postul de consiliere se va elibera si in cazul in care consiliul de administratie al scolii respective va fi de acord .Am lucrat pe acel post timp de un an dar in 2011 .Daca ma pot incadra in lege va rog sa mi raspundeti .

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnule Pop,
    Disciplina Educatie Antreprenoriala ,apare in planul cadru la Tehnologii. In conditiile in care o persoana se afla pe ore de Economie.Educatie Antreprenoriala,avand in vedere faptul ca are pese 7.00 la examenul de titularizare iulie 2009-comert(adica domeniul Economic/Administrativ/ Comet si Servicii),se poate titulariza in baza acestei note?
    In speranta ca ma-ti inteles,astept raspunsul Dvs.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu nu vad unde scrie pt cei care au ocupat post in baza notei din 2012 ca definitivatul este conditie. in LEN este trecuta ca conditie pt cei cu concurs pana in 2011. Acum pt cei din 2012 citez: "beneficiază în anul 2013 şi candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul de titularizare în anul 2012, în condiţiile legii. Potrivit art. 253 din Legea educaţiei naţionale, nr.1/2011, cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursuri de titularizare în anii 2008, 2009, 2010 şi 2011, care au obţinut cel puţin nota 7 şi au ocupat un post/o catedră devin titulare în sistemul de învăţămînt preuniversitar dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii generale: se certifică viabilitatea postului/catedrei şi consiliul de administraţie al şcolii respective este de acord”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact acelas lucru il inteleg si eu, potrivit aricolului 253 din len 2011

      Ștergere
    2. Nici potrivit art 253 nu e obligatoriu sa ai absolvit definitivatul dar cu toate astea e prevazut in metodologie. Dupa promulgarea Legii bugetului pe 2013 se va modifica si metodologia in mod obligatoriu prin introducerea anului 2012 in sirul celorlalti ani si astfel toate conditiile ce se impun celorlalti se vor impune si celor cu nota din 2012. Am argumentat introducerea anului 2012 ca sa fim egali cu cei cu nota din 2011, 2010, 2099, acum nu putem pretinde sa fim menajati de o conditie pe care ei trebuie sa o intruneasca

      Ștergere
    3. Ba am putea fi menajati, avand in vedere ca majoritatea celor care au sustinut concursul in 2012 sunt debutanti, iar fizic nu au avut timp sa sustina examenul de definitivat! Dar observ ca debutanti din invatamant ( chiar daca au luat la concurs note foarte mai) nu sunt sprijiniti, ci din contra li se da in cap...

      Ștergere
  32. Buna ziua, domnule Pop! Am sustinut examenul de titularizare in anul 2012 si am obtinut nota peste 7. As dori sa stiu daca etapele de pretransfer si transfer afecteaza personalul didactic care doreste sa se titularizeze (inclusiv pe mine)in baza art. 253 din L.E.N. nr. 1/2011.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  33. Din punctul meu de vedere pentru a putea fi aplicata aceasta modificare, este necesara amendarea Metodologiei de miscare a personalului didactic.

    RăspundețiȘtergere
  34. D-le Pop, sunt prof, grad 1, cu nota 10 la toate gradele, nota 10 la exam de titularizare 2012, ed. tehnologică. Cum fac să mă titularizez pe postul actual, fiind viabil 4ani, fără să fiu afectată de celelalte etape. Nu știu dacă este corect să vină un titular inginer fără conversie(studii postuniversutare) educație tehnologică, la restrângere sau completare de normă, sau pretransfer. Vă rog să propuneți ca cei care se află în situația mea, să fie favorizați la titularizarea cf. art 253, adică să aibă loc înainte de etapele menționate mai sus.
    Mulțumesc ptr înțelegere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe postul pe care-l ocupati acum va titularizati dvs., adica aveti prioritate, nu mai ajunge la transfer sau pretransfer, se specifica si in comunicatul dat de Minister pe www.edu.ro.Asa a fost si cu cei care s-au titularizat in 2008, 2009 sau 2010 in baza art.253.Odata cu incadrarea titularilor pe posturi s-a facut si titularizarea cu art.253, altfel ce rost ar mai avea acest articol? Cred ca am fost destul destul de explicita.

      Ștergere
    2. care comunicat? directorii nu stiu nici ei.

      Ștergere
  35. Dar cadrele didactice titulare de sistem care isi completeaza norma an de an, cand vor putea deveni titulare pe orele ce le iau la completare ? Se pare ca unora le plac la nebunie dosarele si sedintele publice ca sa umileasca la nesfarsit pe cei la care li s-au redus cateva ore din norma !

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna seara.Va rog sa-mi spuneti si mie daca am obtinut nota 7 la titularizare in anul 2010 fara post titularizabil, anul acesta trebuie sa dau din nou titularizarea?
    Pot sa depun dosarul pentru continuitate?
    Sa ma titularizez pe catedra care sunt nu se poate, pentru ca titularul este detasat.
    Vreau sa precizez ca am grd 1 si mai am 3 ani pana la pensie.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  37. Un comunicat de presa al Ministerului Educatiei (http://www.edu.ro/index.php/pressrel/18647) confirma aceasta posibilitate. Succes colegilor care se afla in aceasta situatie!

    RăspundețiȘtergere
  38. Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că toţi candidaţii care au obţinut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar, din august 2012, şi care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013, se vor putea titulariza. Cu alte cuvinte, aceştia vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învăţământ în care sunt repartizaţi la acest moment, dacă postul e viabil şi candidaţii obţin avizul Consiliului de Administraţie.
    Ministerul Educaţiei Naţionale asigură, astfel, crearea de condiţii egale în ceea ce priveşte ocuparea de posturi pentru candidaţii titularizabili din 2012 şi cei din anii precedenţi (2009-2011).

    RăspundețiȘtergere
  39. As dori sa stiu daca etapele de pretransfer si transfer afecteaza personalul didactic care doreste sa se titularizeze (inclusiv pe mine)in baza art. 253 din L.E.N. nr. 1/2011 sau daca avem noi decizie pe post ,noi avem prioritate pe el?
    Mentinez ca e al 5-lea mesaj pe care vi-l trimit si la care nu-mi raspundeti.Sunteti singurul om in care mai avem incredere,nu ne dezamagiti si dvs si faceti-va timp sa ne raspundeti la intrebari atata timp cat parerea dvs inca mai conteaza pentru noi.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posturile pot fi ocupate în etapele anterioare (restrângere de activitate şi pretransfer).

      Ștergere
  40. Art. 54 Cadrele didactice netitulare calificate angajate în unităţi de învăţământ preuniversitar cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, în anul şcolar 2012-2013, care au participat la concursuri titularizare în anii 2008, 2009, 2010 şi 2011, care au obţinut cel puţin nota 7 (şapte) şi au ocupat un post didactic/o catedră, în anul şcolar 2012-2013, în baza rezultatelor obţinute la aceste concursuri, devin titulare ale unităţilor de învăţământ respective, în situaţia în care posturile didactice/catedrele pe care sunt angajate nu a fost ocupate în etapele anterioare ale mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii generale:
    a) se certifică viabilitatea postului/catedrei;
    b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.
    Art. 55 (1) Începând cu 1 septembrie 2013, poate deveni titular, pe postul didactic/catedra ocupat/ă cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, cadrul didactic netitular calificat care, la data solicitării, îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii specifice:
    21
    a) a fost repartizat sau i s-a prelungit durata contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013, la nivelul unui singur judeţ/municipiului Bucureşti, pe un post didactic/catedră vacantă/rezervată complet(ă) pe perioadă determinată, în baza notei de cel puţin 7 (şapte) obţinută la unul din concursurile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar de stat susţinute în specialitatea postului didactic/catedrei ocupat(e), în iulie 2011, iulie 2010, iulie 2009 sau iunie-iulie 2008, în şedinţă publică organizată până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012-2013;
    b) a dobândit definitivarea în învăţământ;
    c) postul didactic/catedra solicitat(ă) nu a fost ocupat(ă) în etapele anterioare ale mobilităţii personalului didactic, este complet(ă), este constituit(ă) sau i se poate constitui în unităţi de învăţământ cu personalitate juridică conform art. 29 alin. (2), nu este rezervat(ă) şi i se certifică viabilitatea;
    d) respectă condiţiile de ocupare a postului didactic/catedrei, conform prezentei Metodologii;
    e) are avizele şi atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic/catedrei, conform prezentei Metodologii.
    Deci acest art, in care se impune ca conditie definitivatul se aplica confom legii doar celor care doresc sa se titulaizeze in baza notelor din anii 2011, 2010, 2009. Nu se spune ca pt cei din 2012 definitivatul ar trebui sa fie conditie de titularizare in baza art.253. Nu spune absolut nimic de cei din 2012. Deci inteleg ca pt cei din 2012 sunt valabile doar cele doua conditii ce se regasesc si in comunicatul de presa (viabilitatea postului si acordul CA). Gresesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ar fi sa fie asa...ne ar ajuta enorm sa nu fie conditia definitivatului

      Ștergere
    2. Eu consider că condiţia cu definitivatul este un şut în fund profesorilor tineri,cărora legea nu le-a permis să susţină examenul de definitivat (până anul acesta trebuia să ai 2 ani la catedră pentru a te putea înscrie).Trebuie să se facă ceva şi să aibe şi tinerii dreptul de a fii titulari. Subiectele la examenul de titularizare au fost la fel pentru toţi, nu i-a menajat nimeni.

      Ștergere
  41. as dori sa stiu ca daca am obtinut la examenul national din 2012,la proba practica 10 si la cea scrisa 6.40 si media finala a fost de 7 as putea sa ma titularizez,pe postul pe care il ocup acuma.

    RăspundețiȘtergere
  42. Nu, trebuie sa obtii cel putin nota 7 la examenul scris.

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua!Am si eu o intrebare.Ma pot titulariza in baza art 253 pe un post de TIC (gimnaziu) ce are viabilitate 4 ani,am definitivatul si peste 7 la titularizarea din 2012?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  44. Vad ca toti se bucura de art 253 dar intreb:Are seanse cineva s-al foloseasca in conditiile in care se v-a face dupa transferari si restringeri? Totul a fost facut cu cap de minister, nu a dat nici o sansa suplinitorilor cu note mari. Sunt curioasa citi se vor titulariza cu acest articol

    RăspundețiȘtergere
  45. Am concurs 2010 cu nota 7.05, sunt suplinitor, am deinitivatul si vreau sa intreb daca ma pot titulariza in 2013-2014 daca o sa iau un post cu viabilitate de 4 ani in sedinta publica , ma poate titulariza scoala.?

    RăspundețiȘtergere
  46. Am concurs 2010 cu nota 7.05, sunt suplinitor , an deinitivat si vreau sa stiu daca ma pot titulariza in anu 2013-2014 daca o sa iau in sedinta publica un post cu viabilitate de 4 ani, ma poate titulariza scoala in baza art 253.?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce nu ne dati raspuns si la cei din 19.02.2013,20:16

      Ștergere
  47. Este deja 20 februarie ,cand va aparea legea privind titularizarea celor cu examen din 2012?
    Suntem intr-un stres continuu se va da ,nu se va da...
    Va rugam faceti ceva in sensul acesta .Nimeni nu ne poate spune nimic sigur cand intreba.
    Va rugam.............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cand intrebam la ISJ/directorii dau din umerii .
    Toata lume cere rabdare,rabdare,rabdare.
    Va imploram ajutati-ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. nici eu nu stiu de ce pana acum nu s-a facut cunoscut in scoli si inspectorate deoarece inteleg ca amendamentul a fost votata acum 2 saptamani.poate cineva sa ne raspunda?

    RăspundețiȘtergere
  49. Singura nemultumire pe care o am este aceea, ca nu ma pot titulariza pe postul pe care l-am ocupat ca suplinitor calificat in urma examenului de titularizare din 2012 unde am obtinut nota 9. Postul s-a format prin unirea celor doua jumatati de catedra... practic acest post S-A FORMAT PENTRU CA EU AM CERUT ASTA!!!!!!!!!!!!!!!! deci postul e titularizabil datorita mie!!!
    NU ESTE NORMAL CA SA PIERD POSTUL CARE DATORIE MIE ESTE TITULARIZABIL!!!!!!!!!!!!
    E chiar atat de greu sa se specifice in dreptul postului pentru titularizare cu art 253

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna seara! Indeplinesc conditiile prevazute la art. 253. Imi puteti spune in ce perioada se depun dosarele? Din calendarul revazut in Metodologie............sincer.........nu prea inteleg. Multumesc frumos! Cu stima, E.S.

    RăspundețiȘtergere
  51. posturile pe care ne titularizam conform articolului 253 ,ne pot fi luate de titularii care au restrangere de activitatea sau la pretransfer?

    RăspundețiȘtergere
  52. Pana la urma ne putem titulariza in scoala cei care am luat note mari in 2012 conform articolului 253 chiar daca nu avem definitivatul ?
    Astept o lamurire .

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna seara.

    Se doreste ca sistemul sa fie cu titulari sau nu?!
    Daca da?
    Atunci de ce exista riscul ca cei care se pot titulariza cu LEN, sa le fie luat postul la pretransfer de cei titulari, iar cei care au note sub 7 sa stea pe continuitate datorita faptului ca un titular se pretransfera pe un post care poate fi luat de un profesor care se incadreaza la legea 253.
    Daca pretransferul e inainte de ce nu e protejat postul pentru titularizare cu art 253., si in dreptul sau sa fie scris pt titularizare cu art.253, iar cei care se pretransfera sa aleaga alte posturi.

    In vara nu te ai putut titulariza din cauza ca s -a organizat concurs pe centre, iar in centru unde ti ai depus dosar nu era post titularizabil, iar in alt centru era dar nu a fost candidat cu nota peste 7. Daca se permitea titularizarea atunci in alt centru acum ne puteam pretransfera si noi,

    TREBUIE SA FIM AFECTATI din nou din cauza unor legi.

    RăspundețiȘtergere
  54. Sunt invatator titular si am terminat de asemenea facultatea de limba si literatura romana-limba engleza ,la univ.SPIRU HARET,BUCURESTI,in 2007,ID.
    Am diploma de licenta si facultatea se regaseste in lista facultatilor acreditate ,cei de la ISJ mi-au respins dosarul atunci cand am vrut sa-mi depun dosar pentru a da titularizarea pe limba engleza,pe motiv ca nu este acreditata,tinand cont de faptul ca in 2009,cu aceeasi facultate,acelasi dosar am sustinut examen de titularizare pe limba engleza si am obtinut 5.25 .
    Va rog puteti sa-mi clarificati cazul?
    Este ok facultatea ,voi mai avea probleme cu dosarul?

    RăspundețiȘtergere
  55. va rog mult daca putei sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:sunt profesor suplinitor pe o catedra de chimie din jud PH,CATEDRA CU UN NR DE 23.6 ORE FORMATA IN 3 UNITATI CU PERSONALITATE JURIDICA (aceasta este catedra ocupata in baza notei 9.43 obtinuta la concursul din 2 aug 2012).
    Acum 2 dintre unitati s-au unit si au facut un post viabil de 4 ani cu ore pe care eu am functionat si in 2012-2013(deci practic din postul pe care l-am avut anul acesta a disparut o unitate de invatamant cu 4 ore pentru ca la momentul constituirii catedrelor domnilor directori li s-a spus ca se poate constitui catedra cu viabilitate de 4 ani in 1-2 unitati cu personalitate juridica,
    intrebarea este pot beneficia de art 253 daca din postul pe care l-am avut au disparut 4 ore (respectiv o unitate de de invatamant),acet post fiind viabil si pe care eu am functionat ,desi el a avut mai multe ore(eu am avut 5 ore peste norma)

    RăspundețiȘtergere
  56. buna ziua.....am participat la examenul de titularizare din 2010, am citit acum art si spune ca doar cei care au lucrat in invatamant in perioada 2012-2013 se mai pot inscrie in baza notei din 2010...eu am fost profesor suplinitor din 2010 pana in 2011, dupa care am iesit din invatamant, iar acum vreau sa revin:( nu cred ca se mai aplica...vreau sa revin in invatamant si sa se faca repartizarea dupa nota din 21010, dar nu stiu daca mai este posibil...am obtinut 8,83 in 2010 la titularizare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,sunt educator titular in mun.Bucuresti de 1 an,dar am participat si la concurs in judetul de domiciliu pe specialitatea de invatatori in ultimii trei ani obtinand note f.bune.Mentionez ca atunci nu eram titulara in sistem si am o vechime de 7 ani cu definitivat.Ce sanse am de a ma titulariza in baza art.253 in judetul de domiciliu?

      Ștergere
  57. Va rog sa-mi raspundeti!In 2010 am obtinut la ex. de tit.7 . Am ob.un post pe care figurez de atunci insa nu l-am ob.in sedinta publica.Pot beneficia de art 253?VA ROG ,RASPUNDETI-MI!

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna ziua, sunt educatoare la o gardinita cu program prelungit si in anul 2012 am luat nota 7.50 la titularizare, nu am definitivatul, si directorii spun k nu ma pot titulariza din acest motiv.astept un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  59. si mie la fel imi spun

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua, sunt invatatoare la o scoala si in anul scolar 2012 am luat nota 7,50 la concurs momentan ocup un post rezervat pe care nu ma pot titulariza conf. art. 253, iar in alta scoala doamna INSPECTOR mi-a spus ca nu pot sa depun cerere. Ce pot face pentru a ma folosi de aceasta nota m-am saturat sa ma tot duc la concurs in fiecare an, ce pot sa fac? Daca se poate la anul sa fie aceasta titularizarea inaintea pretransferurilor altfel tot cei carea au un post asigurat sunt favorizati desi ei au un loc de munca asigurat, iar noi suplinitori nu.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  61. Va rog sa ma ajutati. Am luat la titularizare in anul 2012 august peste 8. Vreau sa ma titularizez cu legea 253 dar mi s-a spus ca domiciliul bate nota...Ma concurez cu o candidata care are nota mai mica decat mine la titularizare dar are domiciliul in Bistrita. Mi-am facut flotant dar cica tot nu se poate. Vreau sa inteleg si eu adica domiciliul e mai important decat nota??????si totusi daca mi-am facut flotant care e problema??? Astept raspuns....

    RăspundețiȘtergere
  62. Este posibil ca la pretransfer sa nu fie nici un post,iar pe 16.04 sa fie publicate 3 posturi,toate vizate pentru titularizarea pe 253? Este legal? Nu mai inteleg nimic. Ce se poate face?Se intampla in Targoviste.

    RăspundețiȘtergere
  63. LEGAT DE ART. 253, ESTE BINE PT CINE ESTE PE POST, DAR UNDE AU DISPARUT CATEDRE SI ORELE SUNT INSUFICIENTE, POSTURILE NU AU VIABILITATE,.................NOI CE FACEM.............CU NOTE LA FEL PESTE 7,...............SUNTEM INCADRATI PE POSTURII FARA STUDII CORESPUNZATOARE, SE POATE TRAI CU UN SALARIU DE 600RON, ESTE SITUTIA PROFESORILOR DE GEOGRAFIE SI ISTORIE, UNII CHIAR CU DUBLA SPECIALIZARE, CATE SPECIALIZARII SA MAI FACEM......, AR FI TREBUIT SA FIE SCOASE TOATE POSTURILE LA CONCURS FARA NICI O TITULARIZARE PE BAZA ARTICOLULUI.............

    RăspundețiȘtergere
  64. In Sibiu nu s-au afisat rezultatele la titularizarea cu art. 253 desi ieri era termenul. Ce e de facut?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna seara!Sunt cadru didactic in jud. Mures ,va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema . Nu mi s-a aprobat titularizarea in baza art.253 de ISJMS invocand motivul repartizarii pe post in sedinta publica , dupa inceperea anului scolar 7 septembrie 2012 , numirea fiind din 1 septembrie ,desi indeplinesc toate conditiile,avand in vedere ca sedinta in care am fost repartizata a avut loc inainte de inceperea cursurilor anului scolar2012 2013 conform art. 55 1 a si nu inaintea inceperii anului scolar .

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna seara! sunt cadru did.suplinitor,va rog frumos sa -ma lamuriti in problema urmatore.In anul acesta la titularizare am luat nota 8 ,o sa ma pot titulariza in primavara-2014 cu articolul 253,mentionez ca mai am un coleg cu nota din 2012 mai mica .

    RăspundețiȘtergere

Postări populare