30 aug. 2008

Sporul de rural se aplica si celor care au plata cu ora in mediul rural sau doar la salariul de incadrare?

Sporul de rural se aplica si celor care au plata cu ora in mediul rural sau doar la salariul de incadrare?

38 de comentarii:

  1. INDEMNIZATIA MEDIU RURAL SAU LOCALITATI IZOLATE(art 49 alin 2 din Legea 128/97)-se acorda personalului didactic calificat care isi desfasoara activitatea in mediul rural sau in localitati izolate ,reprezinta 5-80% din salariul de incadrare se acorda in functie de zona geografica in care lucreaza cadrul didactic.Diferentierea pe zone si localitati a fost aprobata prin HG 167/2002.

    BAZA DE CALCUL PENTRU PLATA CU ORA = SALARIUL DE INCADRARE
    SPOR MEDIU RURAL
    IND. INVATAMINT SPECIAL
    GRADATIA DE MERIT
    SALARIUL DE MERIT
    SPOR DOCTORAT
    Nu se includ in calculul platii cu ora -indemnizatia de conducere
    -indemnizatia de dirigentie

    RăspundețiȘtergere
  2. cadrele didactice necalificate beneficiaza de spor de rural?

    RăspundețiȘtergere
  3. va rog sa-mi spuneti daca salariul de merit si sporul de 2% se trece in cartea de munca?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua!
    Sunt cadru didactic calificat ( Profesor ing.) grad definitiv in invatamant, 35 ani vechime. In acest an scolar am ramas fara catedra deoarece profilul la care am predat e in desfiintare si predau in alta specialitate, deci- necalificat( mai am un an si sase luni pana la pensie). Intrebare : Am dreptul la sporul de rural? La ce sporuri mai am dreptul in situatia de fata?

    RăspundețiȘtergere
  5. practic de toate sporurile
    cel de rural sigur se acorda

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru raspunsul dat. As dori daca s-ar putea un nr de lege, hotarare.... deoarece eu luna aceasta am luat primul salariu pe noul post ( necalificat) si e o diferenta enorma ( de la 1700 la 800 . Mi s-a spus ca sunt pe post de necalificat si singurul spor este cel de vechime 25% si 2 % .......... dar restul drepturilor salariale ( difinitiv in invatamant, fidelitate..etc etc ) nu mai sunt valabile?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna sera!
    Dupa raspunsul dat de dv-stra pe 6.10.2009 am fost la secretara scolii si am intrebat-o ce sporuri mi-a trecut in salariu si de ce am doar 810 lei . Mentionez ca sunt cadru didactic calificat, definitiv, 35 ani vechime dar in acest an pe post de necalificat datorita conjucturii ( nu mai sunt posturi de prof ing textile) Dansa mi-a raspuns ca am doar sporul de vechime de 25% si sporul de 2%- premierea dar restul?????????? sporul de rural, fidelitate, uzura psihica .....Cum o pot contesta, cum pot argumenta? Astept raspunsul dv-stra

    RăspundețiȘtergere
  8. in ce temei legal a raspuns?
    luati legatura si cereti sprijinul sindicatului judetean

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua!Sunt profesor cu definitivat,in al saptelea an de invatamant,cu spor rural de 8%,dirigentie si as dori sa stiu care este salariul pe care l-as primi.dati-mi macar un o adresa pe care sa umblu pe net sa vad grila de salarizare.va rog frumos.nu cred ca am fost platit corect avand in vedere ca net nu primesc mai mult de 1111 lei noi

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt secretara CU STUDII SUPERIOARE cu o jumatate de norma la sc.vreau sa intreb daca sporul rural mi se pune la salariu.Si sporul de vechime 0-3ani se adauga daca nu am vechime.

    RăspundețiȘtergere
  11. profesor calificat pe matematica, predau fizica, deci necalificat anul acesta. In baza H.G.1613/2009 am dreptul sa primesc spor rural sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am lucrat timp de peste 12 ani fără întrerupere în învățământ: 9 ani și 10 luni în funcția de secretar de școală,și din ziua imediat următoare am fost profesor necalificat. Precizez că deși nu am avut nicio zi de întrerupere în această perioadă, mi s-a spus că timpul lucrat ca profesor necalificat nu se ia în calcul la acordarea sporului de fidelitate. Este adevărat? Și dacă da, conform cărui articol de lege, pentru că cei care susțin că nu am dreptul la spor de stabilitate nu precizează nicio prevedere care să susțină legal acest lucru. Vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Stimate Domnule Pop, va rog, daca se poate eventual pe baza legislativa sa argumentati acordarea sporului rural profesorului de matematica care preda fizica, deorece juristul I.S.J. Caras-Severin spune clar ,, NU SE ACORDA"
    Cu respect si consideratie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate FSLi Caras este in zona Caransebes
    O s incerc sa iau legatura cu liderul nostru de acolo sa vad ce "viseaza" unii din ISJ

    RăspundețiȘtergere
  15. Va rog sa imi spuneti daca aveam dreptul la spor de stabilitate sau fidelitate, incepand cu 01.09.2009, deoarece la data respectiva ,aveam 10 ani vechime in invatamant , fara intreruperi. Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  16. Va rog sa imi spuneti:
    - daca personalul auxiliar beneficiaza de sporul de rural
    - de ce sporuri beneficiaza personalul nedidactic

    RăspundețiȘtergere
  17. sunt invatator calificat din septembrie 2010 la o scoala care avea spor de 80%; acum e doar 20 dar calificatii primesc compensatie 60 la suta. eu nu . de ce ? e corect ?

    RăspundețiȘtergere
  18. da
    toate cadrele didactice beneficiaza de sporul de rural, chiar daca sunt necalificati

    RăspundețiȘtergere
  19. va rog sa-mi spuneti, in anul 2011 se mai acorda spor de fidelitate pentru personalul didactic auxiliar care indeplineste conditiile in cursul anului? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa ianuarie 2011 se mai acorda sporul de doctorat. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  21. doar pentru cei care il aveau in 31 decembrie 2009

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua!Va rog sa-mi rezolvati o problema.Sunt invatatoare titulara din 2009 si in momentul in care m-am titularizat eram in concediu de crestere a copilului.Am incheiat concediul pe 10.06.2011.Am primit in salariu spor mediu rural de 20%.Acum,dupa 4 luni sporul e doar de 15% cu explicatia ca celor incadrati dupa 2010 nu primesc compensatia tranzitorie de 5%pentru a lua sporul intreg de 20%.Daca eu m-am titularizat in acea acea scoala in 2009 de ce nu primesc compensatia.Chiar si asa nu mi se pare corect sa existe astfel de diferente intre colegi care lucreaza in acelasi loc,in aceleasi conditii.Va multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  23. asa au dat legea..doar in instanta se mai poate incerca o recuperare

    RăspundețiȘtergere
  24. Exista vreo modificare legislativa conform careia personalul didactic necalificat, mai exact cu studii universitare corespunzatoare postului insa fara diploma de licenta, ar pierde sporul de rural? Sau acesta se acorda in continuare?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua! As dori sa va intreb daca au aparut modificari in ceea ce priveste sporul de rural si daca acesta a fost anulat in cazul prof. necalificati

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua,
    Sunt profesor consilier scolar al CJRAE Bacau din 1 septembrie 2011 si imi desfasor activitatea in mediul rural. Inainte de a fi trecuta la CJRAE primeam spor de zona izolata 10%, acum insa nu mi se mai acorda acest drept. Va rog frumos sa imi spuneti in mod normal cine ar trebui sa imi dea acest spor? Scoala sau CJRAE. Conform art 26 din OM nr. 5555 din 27.10.2011 , beneficiez de toate drepturile prevazute de Legea 1nr1/2011.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna seara. sunt primul an in invatamant,daca am domicilul in mediul rural si predau pe mai multe sate,beneficiez de spor rural??Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. 2) Compensaţiile tranzitorii se pot acorda doar persoanelor care la data de 31 decembrie 2010 beneficiau de sporurile pentru care se acordă aceste compensaţii. Prin contractele de muncă încheiate după intrarea în vigoare a prezentei legi nu pot fi stabilite compensaţii tranzitorii.
    Sunt profesor titular, in mediu rural, din 2009, an in care am incheiat si contractul de munca. In 2012 am realizat prin intelegere un schimb partial de post cu un coleg tot in mediul rural. Nu primesc compensatia tranzitorie pentru ca am schimbat scoala? Eu sunt cu contract in invatamant din 2009, nu din 2012.

    RăspundețiȘtergere
  29. buna seara.sunt cadru didactic calificat si anul acesta sunt supinitoare pe alta catedra(necalificata).lucrez in mediul rural si as dori sa stiu daca beneficiez de sporul de rural deoarece in septembrie am beneficiat de acest spor,iar in luna octombrie nu mi s-a ma dat acest spor pe motivul ca nu se acorda cadrelor necalificate.in acesta scolar s-au facut angajari si dupa inceperea anului scolar prin baza concursului la nivel de scoala,si as dori sa stiu de cand se face incadrarea, de la inceputul anului scolar sau de la data sustinerii concursului?

    RăspundețiȘtergere
  30. ca si educatoare necalificata beneficiez de spor de rural?

    RăspundețiȘtergere
  31. Profesor necalificat in mediul rural mi s-a retras sporul de zona dupa 5 luni sub pretextul ca nu am acest drept.Este corect?
    In ce lege gasesc lamuriri asupra acestui aspect?
    Mentionez ca in Contractul individual de munca ,se consemneaza acest drept.Pot actiona in judecata scoala respectiva?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca beneficiez de ,,Prima de instalare'', sunt angajata ca profesor titular debutant cu 01sept 2013. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  33. buna ziua, sunt invatatoare la o scoala unde alti colegi benificiaza de compensatie tranzitorie,iar eu nu benificiez,mentionez ca este o zona izolata si foarte periculoasa unde parcurg 2 ore de acasa pana la scoala.in anul 2009/2010 am benificiat de acel spor,in 2010/2011 am fost asigurata de catre cjp. 2011 /2012 al lucrat la ceiasi scola si nu am benificiat de acel spor,in 2012 /2013 am lucrat la o alta scoala unde nu se acorda compesatie tranzitorie fiind un post fara pericole,in acest an ,iarasi lucrez la scoala cu zona izolata si nu benificiez .este corect ca colega sa benificieze si eu parcurgand acelas drum. va rog sa-mi da-ti un raspuns sau unde trbuie sa ma adresez multumesc

    RăspundețiȘtergere

Postări populare