18 aug. 2008

Astăzi, bacalaureatul respinşilor şi al eliminaţilor

Toţi absolvenţii de liceu care au fost respinşi la prima sesiune a examenului de bacalaureat, precum şi cei care nu au participat la aceasta, mai au o şansă. Începând de astăzi, cei peste 54.000 de elevi care s-au înscris la a doua sesiune a bacalaureatului vor susţine proba orală la limba şi literatura română. Aceştia vor da examen în 157 de centre de examen din ţară, iar lucrările lor scrise vor fi corectate în 59 de centre regionale.
Elevii trebuie să ştie că probele orale sunt eliminatorii şi nu pot fi contestate, cu excepţia probei de dicteu melodic şi armonic, de la profilul artistic-muzică. De asemenea, candidaţilor care au participat la examenul de bacalaureat începând cu anul 2003 şi l-au promovat la anumite discipline, li se vor recunoaşte notele doar dacă au solicitat acest lucru comisiilor. În caz contrar, ei vor trebui să susţină din nou probele de examen deja promovate.
Notele la probele orale nu pot fi contestate
Candidaţii care obţin o notă sub 5 sau nu se prezintă la proba orală sunt declaraţi respinşi, respectiv neprezentaţi şi nu mai pot participa la nici o probă. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul candidaţilor eliminaţi, cărora nu li se vor recunoaşte notele obţinute în sesiunile viitoare.
Probele orale vor continua în zilele de 19 august cu limba şi literatura maternă, la care vor susţine examen 1.519 elevi, respectiv 20 august – limba şi literatura modernă. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, se va desfăşura joi, 21 august. Proba la limba maternă scris este programată pe 22 august, iar proba scrisă obligatorie a profilului pe 25 august. Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, iar pe 27 cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare.
La precedentele sesiuni din toamnă, rezultatele elevilor au fost destul de slabe. Dacă anul trecut, 70,23% dintre elevi promovau examenul, în 2006 doar 54,94% reuşeau această performanţă. Majoritatea dintre ei au obţinut note cuprinse între 6 şi 6,99. La fiecare dintre aceste două sesiuni, puţin peste 100 de elevi au luat note între 9 şi 9,99. (E.L.)
Sursa:http://www.gandul.info/actualitatea/astazi-bacalaureatul-respinsilor-si-al-eliminatilor.html?3927;2933602

Un comentariu:

Postări populare