În ce fel functioneaza stabilirea obiectivelor? Este important de stabilit ca înainte de toate un om devine ceea ce el gândeste. Aceasta afirmatie cuprinde întreagul mecanism care sta la baza dezvoltarii personale. Gândurile noastre afecteaza lumea fizica, materializând suma gândurilor noastre în ceea ce devenim. Atunci când manifesti o concentrare plina de pasiune asupra a ceva, vei ajunge sa experimentezi acel ceva.
Pe de alta parte, prin stabilirea unui obiectiv aduci la cunostinta subconstientului si inconstientului tau ca punctul în care te afli acum nu este punctul în care vrei sa fi. A-ti stabili un obiectiv te ajuta sa creezi o stare de tensiune pozitiva, care în cele din urma te vor motiva sa te mobilizezi în directia dorita.
Si asa ajungem sa vorbim de cel mai important instrument în stabilirea obiectivelor: „ DE CE?”.
Orice plan ti-ai pune în minte, orice drum ai alege, vor fi momente în care se vor ridica piedici, dificultati. În acest context cel mai important pentru a nu te abate de la plan si a înfrunta toate piedicile cu fruntea sus este sa te pui la punct cu „ de ce-urile ”. De ce ai început sa faci ceea ce faci? De ce continui sa faci ceea ce faci? De ce ar trebui sa nu te opresti din ceea ce faci? Ia-ti 15 minute într-o camera în care sa fii singur pentru a raspunde la toate aceste întrebari. Iar atunci când îti vei raspunde, sa o faci cu o mare sinceritate. În raspunsurile pe care ti le vei da se afla o putere imensa. Raspunsurile te vor ajuta sa devii clar în intentiile tale. Cred ca esti intru totul de acord atunci când spun ca o persoana cu claritate în gânduri si încredere ca va reusi este greu de oprit, nu-i asa? Fa acest exercitiu ori de câte ori este necesar!
Anthony Robbins recomanda un scurt exercitiu:
- Ia o foaie de hârtie si scrie pe aceasta foaie tot ceea ce vei obtine prin atingerea obiectivelor tale. Apoi scrie de ce esti hotarât sa transformi în realitate aceste obiective. În acest fel vei constientiza partea placuta care va rezulta din atingerea obiectivelor.
- Acum scrie care vor fi costurile pentru tine în cazul în care nu îti vei atinge obiectivele. În acest fel vei întelege nu numai ceea ce ai de pierdut, dar vei adauga si mai multa determinare în actiunea ta.
Societatea în care traim evolueaza datorita dorintei noastre de mai mult de la noi însine, a ambitiei interioare de a ne depasi limitele. Atunci când privesti în interiorul tau si constientizezi ca lucrurile nu sunt chiar asa cum ai dori tu sa fie, te afli pe punctul de a-ti canaliza gândurile înspre hotarârea de a-ti face viata asa cum crezi tu ca ar trebuii sa fie.
Aminteste-ti: Esti ceea ce gândesti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu