4 aug. 2008

Protestul asistentilor sociali, zadarnicit de sefii centrelor de plasament

Doar opt din cei aproape 800 de asistenti sociali au luat parte in aceasta dimineata la pichetarea Palatului Administrativ din Baia Mare. Protestul a fost anuntat inca de saptamana trecuta, insa angajatii Directiei Generale de asistenta Sociala si Protectie a Copilului Maramures (DGASPC) au fost retinuti azi la birouri de catre sefii centrelor de plasament.

“Azi ne-am confruntat cu un exces de zel din partea unor sefi de centre. Acestia au convocat o sedinta la care sunt obligati sa participe si asistentii sociali care erau liberi si care vroiau sa vina la pichetarea de la prefectura. Sedinta a fost organizata azi tocmai in idea de a sabota pichetarea. Maine nu vor mai putea face smecherii de acest gen si vom iesi mai multi in strada”, a declarat pentru citynews.ro presedintele sindicatului Sanitas Maramures, Mircea Ciocan.

Acesta ii reprezinta pe asistentii sociali angajati ai DGASPC care, saptamana trecuta, au intrat in greva de tip japonez ca urmare a faptului ca sefii institutiei refuza sa le semneze contractul colectiv de munca. Ei vor purta banderole rosii pe brat pana la finele acestei saptamani si in fiecare dimineata se vor strange la Palatul Administrativ ca sa isi strige pasurile.

“Vrem sa sensibilizam conducerea Consiliului Judetean. Institutia de care apartin asistentii sociali nu are nevoie de masuri administrative, ci trebuie sa se intervina cu masuri financiare”, a mai declarat Mircea Ciocan.

Simona Voita

Sursa:http://www.citynews.ro/Maramures-Protestul-asistentilor-sociali-zadarnicit-de-sefii-centrelor-de-plasament+14594

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare