1 aug. 2008

Adomniţei: Am fost rugaţi să amânăm şase luni aprobarea pachetului de legi ale învăţământului

Noul pachet de legi privind învăţământul este încă în Ministerul Educaţiei şi va fi trimis spre aprobare Executivului odată cu strategia pentru educaţie, probabil după alegeri, astfel că viitorul ministrul va avea un instrument de lucru eficient, a anunţat astăzi, ministrul Educaţiei, informează Mediafax.
"Liderul FSLI, Aurel Cornea, m-a rugat să aştept şase luni înainte să trimit pachetul de legi spre aprobare Executivului. Mi s-a părut corect să dăm timp pentru elaborarea strategiei. Pachetul de legi trebuie asumat de Executiv, aşa cum s-a întâmplat şi cu legile privind reforma sănătăţii. Numai că la acel moment, în Guvern erau mai multe partide, iar acum este un Guvern minoritar. Dacă pachetul de legi ale Educaţiei nu va fi asumat de toate partidele pentru că vine de la un Guvern minoritar, cine va pierde? În niciun caz partidele, ci învăţământul, sistemul de educaţie. Fără consens nu putem trece legile'', a spus ministrul Educaţiei, care a participat la dezbaterea publică privind bacalaureatul din 2009, organizată de facultatea de Litere şi revista Observatorul Cultural.
Strategia privind educaţia
Preşedintele Traian Băsescu declara, în aprilie, la Congresul Uniunii Studenţilor din România, că speră ca strategia privind educaţia, bazată pe pactul naţional pentru educaţie, să fie finalizată până la începutul anului universitar 2008 - 2009, respectiv până la 1 octombire.
"Speranţa mea este ca anul universitar 2008 - 2009 să înceapă cu această strategie finalizată. Este puţin optimism în declaraţia mea, dar cred că trebuie să ne grăbim", a spus atunci Băsescu.
El a adăugat cu acea ocazie că speră ca organizaţiile studenţilor să se implice în elaborarea acestei strategii, astfel încât problemele lor să fie cuprinse în document.
În opinia lui Băsescu, nefinalizarea strategiei până în toamnă este un fapt generator de întârzieri în elaborarera legislaţiei pentru reformarea sistemului de educaţie, ceea ce înseamnă sacrificarea unor noi generaţii de studenţi.
Sursa:http://www.adevarul.ro/articole/adomnitei-am-fost-rugati-sa-amanam-sase-luni-aprobarea-pachetului-de-legi-ale-invatamantului/363223

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare