17 apr. 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor şcolare din zilele libere de 2 şi 3 mai


Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor care nu se efectuează în unităţile de învăţământ preuniversitar, în perioada 1-6 mai, ca urmare a cumulării prevederilor H.G. nr. 79/6.03.2013 pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, şi a prevederilor art. 3 din OMECTS nr. 5635/31.08.2012 privind structura anului şcolar 2012-2013.
Într-o notă transmisă marți, 16 aprilie, MEN a solicitat inspectoratele şcolare județene/al municipiului Bucureşti să informeze toate unităţile de învăţământ preuniversitar din subordine că orele de curs neefectuate în data de 2 mai vor fi recuperate în data de 20 aprilie. 
Orele de curs neefectuate în data de 3 mai vor fi recuperate în oricare din zilele de sâmbătă, începând cu data de 27 aprilie, dar nu mai târziu de 25 mai 2013.Decizia de stabilire a zilei de recuperare a orelor de curs din data de 3 mai 2013 revine consiliilor de administraţie ale inspectoratelor şcolare județene/al municipiului Bucureşti, decizie pe care o vor comunica, în timp util, tuturor unităţilor şcolare din subordine.

4 comentarii:

  1. O decizie mai proasta nu a-ti gasit? Sambetele si duminicile sunt zile libere de recreere pentru copii, mai au si alte activitati suplimentare in afara scolii unde s-au dat bani pe abonamente din partea parintilor si acesti bani cine ii suporta ca sa fie recuperati? Se poate recupera si dupa sarbatorile de pasti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce e prima sau singura decizie proasta? In ultima vreme o tot tin cu asemenea decizii, prefer sa merg la scoala pe 2 si 3 mai, oricum sambata e o zi pierduta si pentru elevi si pentru noi. Sa nu mai vorbim ca timpul e foarte scurt, aveam si noi cate ceva planificat pentru sambata, ce nu se putea recupera in luna mai, sunt 2 zile doar. Bataie de joc, nimc facut cu cap,doar ca sa fie.

      Ștergere
  2. Vreau si eu nota MEN prin care se stabileste recuperarea zilei de 2 mai 2013, daca se poate, va rog. In ziua de 20.04.2013, multe cadre au absentat, ca de altfel si multi elevi, drept urmare absentele in ce data le trecem?

    Multumesc anticipat pt raspuns d-le Pop!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare