6 oct. 2008

COMUNICAT CSDR

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) doreste sa salute decizia Parlementului care, printr-un vot unanim a decis cresterea cu 50% a salariilor cadrelor didactice incepand cu 1 octombrie 2008, restituind demnitatea si motivatia dascalilor români. Suntem convinsi ca forul legislativ al tarii nu a aprobat o astfel de majorare fara sa verfice in prealabil sursele de finantare si fara sa ia in calcul eventualele efecte pe care le-ar putea avea adoptarea acestei legi asupra cresterii economice si a altor indicatori macroeconomici.

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) doreste sa atraga atentia Guvernului Romaniei, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si tuturor celorlalte instante competente in materie ca impreuna cu Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a militat pentru alocarea a 6% din PIB pentru educatie si ca majorarea salariilor cadrelor didactice se poate sustine din bugetul alocat MEdC. Pentru acest lucru este neovie doar de vointa politica si o reconfigurare a bugetului educatiei! Reamintim guvernantilor ca fara respectarea legilor nu putem sa consolidam statul de drept si ca jocul duplicitar practicat nu va aduce rezolvarea acestei situatii fara precedent.

Toate structurile afiliate la CSDR se solidarizeaza si sustin pe deplin deciziile colegilor nostri din invatamant deoarece consideram inadmisibil modul in care a actionat in aceste zile Guvernul Tariceanu.

Sustinem cu tarie toate actiunile pe care le va intreprinde Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si vom face toate demersurile la nivel national pentru a sprijini membrii de sindicat in vederea solutionarii acestei situatii. De asemenea, vom informa si vom solicita sprijinul Confederatiei Europene a Sindicatelor (CSE) si al Confederatiei Internationale a Sindicatelor (CSI) la care suntem afiliati si al celorlalte foruri internationale care contribuie la reglementarea mecanismelor de dialog social.

CSDR isi manifesta convingerea ca unitatea tuturor categoriilor de bugetari in fata acestei tactici de invrajbire a diferitelor categorii profesionale adoptata de Guvern poate demonstra forta si puterea de negociere a sindicatelor, astfel incat munca slariatilor sa fie cotata la adevarata ei valoare, platita cu salarii decente pentru o viata decenta.

UNITATE SI SOLIDARITATE !


Presedinte,

Iacob Baciu

4 comentarii:

  1. "Suntem convinsi ca forul legislativ al tarii nu a aprobat o astfel de majorare fara sa verfice in prealabil sursele de finantare si fara sa ia in calcul eventualele efecte pe care le-ar putea avea adoptarea acestei legi asupra cresterii economice si a altor indicatori macroeconomici." Hai sa nu fim naivi ...

    RăspundețiȘtergere
  2. da,intr-adevar ar trebui salariilr profesorilor ridicate si ar fi vizibila si munca profesorului si interesul acestuia la clasa si de ceea ce face pentru elevi. la salar de nimic nimeni nu ii interesat si atras de munca pe care o face si sta cu ochii pe ceas sa treaca timpul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este pentru prima data cand eu personal simt ca exista, intr-adevar, UNITATE SI SOLIDARITATE! Sper sa nu ramana doar vorbe goale! Bravo liderilor de sindicat, felicitari liderilor sindicali din invatamant. Cadrele didactice sunt alaturi de d-voasta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Urmaresc cu interes comentariile lui Tariceanu din ultima vreme. Dl Tariceanu vb de inflatie... Sa ne lase! Daca e sa luam in calcul teoriile cantitative ale banilor, lucrurile stau tare simplu: de vreme ce exista surse de finantare pt cei 50% acordati, e clar ca acestea sunt expresia unei productii interne existente... si atunci, de unde dezechilibru? Daca e sa luam in calcul cresterea consumului si, implicit, a cererii agregate... hai sa fim seriosi! La salariile de mizerie pe care le avem, cresterea va fi nesemnificativa in comparatie cu alte cresteri din alte domenii bugetare (armata, politie, juridic, pensiile dragilor nostri reprezentanti)! Asa ca iarasi se pune intrebarea...de unde dezechilibru???

    RăspundețiȘtergere

Postări populare