25 oct. 2008

MAJORARE: 1.500 de lei pentru un profesor debutant




Bucurie mare in randul dascalilor dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca va promolga legea privind maririle salariale din sistem. Intreg personalul didactic va beneficia astfel de o majorare a veniturilor lunare cu 50%, ceea ce va face ca un profesor debutant sa ajunga cu salariul brut la 1.513 lei.

Saltul este insemnat si va fi simtit in special de dascalii cu vechime. Cei care au studii superioare si care au intrat in sistem in urma cu circa 20 de ani vor ajunge sa castige luna de luna un salariu de aproximativ 2.500 de lei. Mai mult, profesorii care se apropie de pensionare si au peste 40 de ani vechime vor castiga pe hartie aproape 3.000 de lei.

Invatatorii, educatorii, maistri si instructorii debutanti vor lua in mana 942 de lei iar in acte un salariu brut de 1.292 lei, in timp ce colegii lor cu vechime de 20 – 25 de ani vor castiga in acte aproape 2.000 de lei.

Acestor sume li se vor adauga si sporurile - 10% pentru profesorii diriginti, invatatori, educatori si instructori, plus sporuri de pana la 25% din salariu in functie de vechimea pe care fiecare angajat o are in sistem.

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop, a precizat pentru citynews.ro ca, avand in vedere cresterea salariala aplicata cadrelor didactice, pentru sindicat a devenit acum prioritate de grad zero negocierea unei cresteri salariale si pentru personalul nedidactic care lucreaza in scoli si gradinite.


“Acest aspect se discuta inca de saptamana trecuta avand in vedere ca se fac calcule pentru bugetul din 2009. Incercam si posibilitata trecerii acestor angajati pe functii de personal didactic auxiliar. Vrem pentru ei o crestere cel putin la fel de mare ca si pentru profesori”, a precizat liderul sindical.


Larisa Tivadar


Sursa CityNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare