Un număr de 254 de deputaţi şi-au exprimat votul în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, aflaţi în lojile sălii de plen. Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, prezent în plen, a votat şi el în favoarea creşterii salariilor profesorilor.

Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ. Legea trebuie să fie promulgată de preşedinte.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o lege iniţiată de PRM prin care, cu ocazia ieşirii la pensie, cadrele didactice vor primi o îndemnizaţie ce reprezintă şapte salarii lunare brute, actul normativ plecând spre Senat.

Legea a trecut cu 170 de voturi pentru (PSD, PRM, PNL, PC, UDMR şi independenţi), 47 de abţineri, ale deputaţilor PD-L şi două împotrivă. Legea stipulează că la pensionare cadrele didactice primesc o indemnizaţie ce reprezintă de şapte ori câştigul brut lunar obţinut în ultima luna de activitate didactică.

În forma iniţială, PRM propusese ca profesorii să aibă la pensionare aceleaşi drepturi ca magistraţii, respectiv să beneficieze de asistenţă medicală gratuită, medicamente gratuite, proteze, ochelari de vedere şi bilete în bazele de tratament ale cadrelor didactice. Acest amendament a fost respins însă în comisia de învăţământ, care a menţinut însă prima de pensionare.

Legea iniţiată de doi deputaţi şi doi senatori PRM, printre care şi Gheorghe Funar, merge la Senat, care are competenţa decizională.