13 oct. 2008

Personalul nedidactic din Maramures pregatit pentru greva

video aici

Nu numai profesorii se pregatesc de greva. Nemultumit de faptul ca nu beneficiaza de majorarea de 50% acordata didacticului si didacticului auxiliar, personalul nedidactic din Maramures se pregateste de greva.

“In urma referendumului initiat de noi, a reiesit ca 95% dintre angajatii cu statut de personal nedidactic sunt de acord cu greva generala. Daca nu se va gasi o solutie de rezolvare a problemei legata de majorarea salariilor profesorilor, s-ar putea ca acest procent sa se regaseasca si in categoria intregului personal din invatamant. Sindicalistii maramureseni sunt dispusi la sacrificii maxime pentru beneficii minime”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Pop.

In acest moment, in scolile din judet sunt angajate peste 1.500 de persoane cu statut de personal nedidactic. O femeie de servici castiga in jur de 600 de lei pe luna, bani care abia ii ajung pentru un trai de subzistenta.

Mai multe detalii despre viitoarele actiuni de protest ale profesorilor si ale celor din categoria personalului nedidactic puteti afla din interviul urmator.

Tania Purcaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare