1 oct. 2008

1.079 de lei pentru un profesor debutant

1.079 de lei pentru un profesor debutant
Salarii mai mari pentru dascali, incepand din 1 octombrie. Astfel, un profesor debutant va castiga un salariu net de 1.079 de lei, un institutor cu studii superioare 1.050 lei, iar un invatator 1.700 de lei.

“Asa-zisa majorare a salariilor profesorilor cu 50% este, de fapt, ceva mai mica. Exista deja ordonanta nr.15, care prevedea doua majorari, cu 6% de la 1 aprilie si cu 9% de la 1 octombrie, ceea ce inseamna ca majorarea votata ieri de Camera Debutatilor a fost doar de aproximtiv 34%. Mai exact, coeficientul de multiplicare 1 crescut de la 259,593 pana la 400 de lei”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLIMM), Liviu Marian Pop.

Majorarea salariala este o masura care “stopeaza umilinta si marginalizarea sociala la care sunt supusi dascalii si va determina cresterea calitatii actului de instructie si educatie, astfel incat sa poata fi asigurata pregatirea elevilor la standarde europene”, a mai precizat liderul SLIMM.

Un alt proiect legislativ, ce a trecut ieri prin Camera Debutatilor, se refera la profesorii pensionari care vor primi sapte salarii compensatorii, in loc de doua, cum era pana acum. Propunerea a fost votata cu 165 de voturi pentru, doua abtineri si 45 de voturi impotriva.

Tania Purcaru
Sursa: http://www.citynews.ro/Maramures-1-079-de-lei-pentru-un-profesor-debutant+20608

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare