13 oct. 2008

Sindicatele din invatamant vor protesta miercuri, in Piata Constitutiei

Sindicalistii din invatamant vor organiza, miercuri, un miting de protest in Bucuresti, pentru a-si manifesta nemultumirile fata de reactia Guvernului privitoare la aplicarea legii care majora salariile profesorilor.

Principala nemultumire a sindicalistilor o considera atacarea actului normativ la Curtea Constitutionala, informeaza NewsIn.

Miting-ul va avea loc in Piata Constitutiei, dupa care va urma un mars de protest pana la Piata Victoriei. La protest vor participa Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Siindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".

Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) legea care majora salariile profesorilor cu 50%, desi aceasta a fost votata in unanimitate de Camera Deputatilor.

"Chiar daca CCR ar da un aviz favorabil, va spun foarte clar: nu sunt bani! Sa nu isi imagineze cineva ca sunt banii pusi undeva si doar asteptam sa ii platim. Nu sunt bani pentru aceste majorari salariale", a declarat Premierul Tariceanu intr-o discutie cu sindicalistii din invatamant.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare