15 mai 2013

Senatorul Liviu Marian Pop susţine campaniile antidrog


 Marţi, 14 mai 2013, senatorul Liviu Marian Pop a dat curs invitaţiei Preşedintelui Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO),  Academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, de a participa la constituirea Centrului de Voluntariat Antidrog la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti.
Centrul va fi format din elevi şi studenţi reprezentativi la nivelul unităţilor de învăţământ, fiind format din elevii celor 108 licee din Bucureşti, precum şi a organizaţiilor studenţeşti. Pentru prima dată, vor avea ocazia să participe şi studenţii Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din cele 14 centre universitare din România. În cadrul Centrului vor activa peste 400 de elevi şi 80 de studenţi ce vor reprezenta liceele şi organizaţiile studenţeşti, academicieni şi profesori, urmând ca voluntarii să transmită direct deciziile către cei 200.000 elevi şi studenţi pe care îi reprezintă, şi indirect către părinţi.
Prin prezenţa sa, domnul senator a demonstrat tinerilor că preocuparea parlamentarilor faţă de problematica consumului de droguri, este una majoră şi reală, şi că se fac eforturi pentru reducerea consumului în România, atât legislativ, cât şi guvernamental, în contextul în care consumul este conform raportelor oficiale de 11% în mediul preuniversitar şi de 21% în cel universitar.
De asemenea, senatorul Liviu Marian Pop a felicitat iniţiativele reprezentanţilor Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, le-a asigurat susţinerea şi a promovat ideea deschiderii unor astfel de Centre în toată ţara, cu precădere în zonele rurale, unde sursele de informare sunt limitate.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare