9 mai 2013

Scoala si problemele ei - interviu

Interviul- aici

8 comentarii:

  1. Coruptia. Unii directori au ajuns sa-i considere pe profesori un fel de sclavi pe "tarlaua" lor, astfel la suplinitori li se pretind bani pentru a primi continuitate de asemenea chiar si titularilor li se da plata cu ora cu conditia ca acesti bani, in fiecare luna,sa-i fie dati lui.Daca acestia refuza sunt hartuiti, ponegriti in fiecare consiliu pana cand oamenii se satura si se muta in alta scoala.O problema sunt si pretransferurile deoarece unii directori au pus anumite conditii si chiar daca ai punctaj mare nu reusesti sa te transferi.Profesorii nu cunosc toate articolele din miscarea personalului didactic deoarece ele sunt interpretabile, se tot modifica, chiar daca un professor a intrat in restrangere nu a reusit sa ia post intr-o scoala buna deoarece postul a avut" anumite conditii" Nu sunt de accord cu descentralizarea deoarece profesorii au de suferit , mai sus am mentionat doar cateva situatii.Un mandat de patru ani este suficient pentru functia de director. Este aberant sa ramana in functie directori de peste 15 ani, nici nu mai sunt capabili sa predea, nu mai cunosc materia mai ales ca sunt unii care nu si-au facut nicio ora de ani buni.Va rugam nu ne mai lasati la cheremul lor, singurul lor interes este sa faca bani sub orice forma.Problemele invatamantului sunt enorme si finantarea per elev este o gresala deoarece , din dorinta de a avea finantare , elevi incapabili sunt promovati scazand astfel interesul celorlalti pentru invatatura. Bineinteles ca sunt si directori care merita cu adevarat numai cuvinte de lauda dar acestia sunt prea putini si din pacate ei nu raman mult in aceste functii. Cu toate ca se spune ca politica nu are legatura cu invatamantul ,pot sa va spun ca functiile importante din invatamant se dau pe criterii politice. Noi tot speram ca va fi mai bine si ca ceea ce am relatat aici va avea un ecou.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista un calendar al introducerii noilor programe ? Care este acesta ? Va rugam frumos sa-l publicati pe blog !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://programe.ise.ro/Portals/1/2013_CP_I_II/OMEN_Plan_cadru_primar_2013_20001.PDF , ART. 7 și ART.8.

      ART. 7
      Planurile-cadru de învățămant aprobate prin prezentul ordin se aplică începând cu anul școlar 2013 - 2014 la clasa pregătitoare și la clasa I, începând cu anul școlar 2014-2015 la clasa a II-a, iar din anul 2015 - 2016 la clasele a III-a și a IV-a.

      ART. 8
      (1) În anul școlar 2013-2014, la clasa a II-a se aplică Planul-cadru de
      învățământ aprobat prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului
      nr. 4.68612003*), iar la clasele a III-a și a IV-a se aplică Planul-cadru de învățământ aprobat prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului nr . 5.198/2004*).
      _ _ _
      *) Ordinele ministrului educației, cercetarii și tineretului nr. 4.686/2003 și nr. 5.198/2004 nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romîniei, Partea I.

      (2) În anul școlar 2014-2015, la clasele a III-a și a IV-a se aplică Planul-cadru
      de invățământ aprobat prin Ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 5.19812004

      Ștergere
  3. De acord! Din pacate, ca peste tot în România, nu se face bilanţul unei conduceri! Hârtiile cu PDI-ul sau PAS-ul sunt doar hârţoage la dosar. Nu se vede nimic din ceea ce înseamnă propunerile din acestea. Nici un director nu îşi propune un proiect concret, pe care să-l şi îndeplinească. E director şi atât! Funcţia, nu proiectele primează! Eu nu aş lăsa deloc aceste funcţii! Se poate administra o şcoală prin Consiliul de Administraţie, în care oamenii să fie aleşi pe baza proiectelor pe care doresc să le implementeze. Preşedintele C.A. să fie "directorul".

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim10.05.2013, 22:42 : O RADIOGRAFIE PERFECTA ! Felicitari ! O posibila solutie : SINDICATE PUTERNICE ! ! ! Cati (s-)au (fost) retras(i) ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand se preconizeaza introducerea de programe noi la clasele V-XII ? Exista un calendar si in acest sens ?

    RăspundețiȘtergere
  6. mai este un secret pentru cineva (din sistem) care sunt problemele scolii ?
    nu va suparati ...

    RăspundețiȘtergere
  7. finantarea per elev este o gresala ???
    este o crima cum numai un animal poate comite!

    imi pare rau ca treceti prin asemenea marsavii, speram ... offf, speram din nou ca puterea actuala ca mai rari din mizeria infecta din sistem.

    desi ... ma intreb, daca se cere spaga, de ce nu mergeti la procuratura, o data le trebuie apoi aveti postul asigurat :-)

    directori de 20 de ani ???
    este o aberatie generatoare de coruptie, iar ei exista peste tot, deoarece birocratia TEMBELA face ca numai ei sa se priceapa la noroailele astea de hartii.
    Imi vine sa vomit, imi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare