20 oct. 2008

Numarul minim de elevi pentru ca o scoala sa capete personalitate juridica

Care este numarul minim de elevi pentru ca o scoala sa capete iar statut independent? Conform carui act normativ?

3 comentarii:

  1. Art 7 din Legea Invatamantului (8) Instituţiile de învăţământ şi unităţile de învăţământ cu minimum 200 de elevi sau cu minimum 100 de preşcolari sunt instituţii publice cu personalitate juridică.
    (9) Unităţile de învăţământ cu un număr mai mic de 200/100 de elevi/preşcolari se organizează/reorganizează în cadrul unor unităţi de învăţământ cu personalitate juridică aflate în subordinea aceluiaşi ordonator principal de credite, ca structuri ale acestora.
    (10) În mod excepţional, pe baza criteriilor înscrise în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, autorităţile administraţiei publice locale pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, funcţionarea ca persoane juridice a unor unităţi cu un număr mai mic de 200/100 de elevi/preşcolari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amarie Vasile06.08.2009, 06:04

    Intrebare suplimentara:
    Cum trebuie interpretata si aplicata corect legislatia in cazul unitatilor scolare care au si elevi si prescolari? Se aduna elevii si prescolarii iar daca totalul este de 200 de copii indeplineste conditia de functionare?
    In cazul unei unitati scolare cu 199 de elevi plus 99 de prescolari este intrunita conditia de functionare ca unitate scolara cu personalitate juridica sau nu?
    Cum este reglementata situatia in noile propuneri legislative negociate in prezent?
    V. Amarie, director SAM Tatarusi, jud Iasi

    RăspundețiȘtergere
  3. teoretic nu
    insa am rezolvat acest aspect in Codul

    RăspundețiȘtergere

Postări populare