23 sept. 2007

Peste 200 de posturi au ramas neocupate in scolile din Maramures

20 Septembrie 2007

Peste 200 de posturi au ramas neocupate in scolile din judetul Maramures, dupa ultima sedinta publica de joi in care s-au repartizat locurile ramase vacante, transmite corespondentul NewsIn.

Inspectorul scolar Simeon Pop a declarat ca doar 33 de persoane au fost repartizate pe posturile ramase neocupate, deoarece majoritatea celor prezenti au refuzat sa mearga sa lucreze in unitatile de invatamant din mediul rural. ,,Noi nu avem ce face, daca lumea nu doreste sa mearga in scolile din mediul rural. Toti doresc posturi in Baia Mare", a afirmat Simeon Pop.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Pop, sustine insa ca problema este caracteristica si oraselor si municipiilor. Conform posturilor vacante afisate, in Baia Mare erau joi 78 de locuri vacante, in timp ce in orasele Borsa si Sighetu Marmatiei erau cate 30 de posturi neocupate. Pe posturile neocupate din invatamant ar urma sa fie adusi profesori pensionari sau suplinitori necalificati. Exista insa si situatii in care orele de la catedrele ramase fara dascali vor fi acordate profesorilor titulari sau celor calificati. Sindicalistii din invatamant au mai spus ca dupa ce toate posturile vor fi ocupate, vor face verificari pentru a vedea corectitudinea care a existat la incadrarea pe posturi a dascalilor.

,,Dupa ce toate posturile vor fi ocupate, avem de gand sa convocam comisia paritara pentru a vedea in baza caror criterii s-a facut incadrarea pe posturi si daca s-a dat dovada de corectitudine", a declarat liderul SLI Maramures, Liviu Pop.

Sursa: http://www.stirilocale.ro/Peste_200_de_posturi_au_r_mas_neocupate_A_n_colile_din_Maramure__IDN242386.html

5 comentarii:

  1. dar niste alte alea decat articole din ziare cand vedem si noi? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Deocamdata ne rezumam la cat stim.
    Nu stiu ce "alte alea" e vorba?

    RăspundețiȘtergere
  3. "alte alea" nu inseamna nimic rau :)
    doar ca nu pot sa cred ca doar atat stii cat scrii pe blog
    adica blogul de aia e blog ca sa scrii chestii mai personale in el, mai vii
    ma rog, e si in functie de ce vrea omu sa faca cu blogul lui
    vezi si pe www.maramureseni.ro alte bloguri de maramureseni

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu
    insa timpul e pretios pentru toti
    Incerc sa mai scriu cate una alta in "jurnalul sindical"
    Oricum este timp pentru toate

    RăspundețiȘtergere
  5. v-as spune eu de 'alte' alea, insa mi-i ca o sa fie deranjatzi unii-n'are a face cu dl Pop, sa nu confundam lucrurile! mai bn vedetzi pe net de-a dreptul, ca e la liber pt public, care/cine si de ce nu trimit la zi situatziile cerute si-o sa va datzi singuri seama cam pe unde s-ar gasi de-alte d'alea.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare