3 sept. 2007

Învăţământ în şcoli nereparate de 30 de ani

Învăţământ în şcoli nereparate de 30 de ani
Duminică 02 septembrie 2007, 00:14


Ziduri crăpate, tavane care stau să cadă, geamuri prin care bate vântul. Aşa arată o şcoală din judeţul Valsui unde aproape o sută de copii vor învăţa peste două săptămâni. Elevii sunt toţi de clasele I-IV, iar părinţii lor se gândesc cu groază că trebuie să îi trimită din nou să înveţe în asemenea condiţii.

Şcoala din localitatea Deleşti nu a fost reparată niciodată capital în ultimii 30 de ani.

Până pe 15 septembrie, în şcoală se va mai face doar curăţenie. De reparaţii, nici vorbă. Părinţii elevilor aşteaptă cu teamă începutul anului şcolar.

"Dacă un copil ajunge să înveţe în asemenea condiţii, ajunge să nu-şi mai respecte nici profesorii, pentru că profesorul îi cere dar trebuie şi să îi dea minimum de condiţii", a declarat Sanda Banu, director Şcoala Deleşti.

La Deleşti, autorităţile locale au ca soluţie construirea unei şcoli noi. Proiectul este deocamdată pe hârtie. Situaţia de la Deleşti nu este singulară în Vaslui. Din cele 860 de şcoli din judeţ, doar 350 au primit autorizaţie de funcţionare.

În judeţul Vaslui, peste o sută de şcoli nici măcar nu au cerut autorităţii de sănătate publică să primească autorizaţia de funcţionare.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare