16 sept. 2007

Profesor cu har

Duminică 16 septembrie 2007, 07:14


Un profesor este acela la care te gândeşti după ce ţi-ai încheiat socotelile cu şcoala şi ştii că de la el ai avut ce învăţa. Pendulând între schimbări de testare, între informaţii disparate în manuale alternative şi orare încărcate cu materii care nu şi-au găsit un loc în interesul adolescentului, elevii şi profesorii au fost nevoiţi să caute o cale de înţelegere. Unul dintre profesorii care a reuşit să treacă testul elevilor critici, aflaţi la vârsta rebeliunii şi a căutărilor, este doamna de franceză. Doamna Zamfirescu.

A fost dintotdeauna aproape de elevii ei. Le-a fost modelul exigent şi drastic, dar şi prietena dragă, pe care nu au uitat-o niciodată. A ştiut mereu să le zâmbească, dar nu s-a sfiit nici să-i dea nota 2 şefei de promoţie pentru temă nefăcută. Are convingerea că aşa îşi responsabilizează elevii şi îi pregăteşte pentru viaţă.

Chiar şi azi elevii îi mulţumesc pentru că nu au fost niciodată prinşi pe picior greşit la examene. Cea mai mare satisfacţie o are în reuşita elevilor ei. Mulţi au intrat la facultate, fără examen, pe baza unor concursuri de limbă franceză.

Elevii, foşti sau actuali, o păstrează azi în suflete şi... în viaţa lor. Mulţi o dau exemplu pritenilor, îi fac urări de sărbători, o mai întâlnesc la reuniunile de 10 ani sau, cu voia ei... îi dedică un reportaj.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare