9 sept. 2007

Rãzboi între SLIMM si ISJ

Miercuri, o comisie a Sindicatului Liber din Învãtãmânt (SLI) Maramures a început verificarea celor peste o mie de posturi care au fost repartizate dascãlilor. Liviu Marian Pop, liderul SLIMM, a declarat într-o conferintã de presã, de la începutul sãptãmânii, cã au avut loc modificãri în miscarea de personal. În urma verificãrilor de miercuri, sindicalistii au descoperit câteva nereguli la repartizarea posturilor, dar principala nemultumire a acestora a constituit-o faptul cã a fost modificat numãrul posturilor în timpul concursului de repartizare. „Nu ne deranjeazã atât de mult modificãrile, cât principiul dupã care s-a actionat. Aceste posturi puteau fi introduse la sedinta ce va urma. Nu se fac astfel de improvizatii si artificii în timpul miscãrii. Noi am primit si o adresã de la SIVECO, din care rezultã cã s-au fãcut peste 40 de modificãri”, a afirmat Liviu Pop. Pe de altã parte, Valer Koman, inspectorul general adjunct, care rãspunde de miscarea de personal, a negat afirmatiile liderului si a afirmat cã „pânã la ora actualã avem 553 de catedre acoperite si 658 de acoperit. Nu ne arde nouã sã vedem ce pretentii are domnul Pop, de ce ilegalitãti vorbeste dânsul. Nici vorbã de asa ceva, noi am lucrat corect. Normal cã s-au mai reactualizat posturile în functie de directorii care le-au declarat”. Sindicalistii au verificat modul în care au fost repartizate catedrele si joi. (Ralu CÂRLIGEAN)

sursa http://www.glasulmaramuresului.ro/eveniment.php

27 de comentarii:

  1. Tot ce zice d-l Liviu Pop este ffffffffff adevarat,probabil d-l Valer Koman nu a fost direct implicat in procesul de derulare in ceea ce priveste repartizarea cadrelor didactice,numai asa poate sa afirme faptul ca totul este curat..pai nu este deloc asa d-l Koman...am sa va sugerez sa VERIFICATI DOSARELE CELOR care au participat la examenul de TITULARIZARE care au declarat studii false sau chiar lipsesc unele acte cum ar fi ABSOLVIREA MODULULUI PEDAGOGIC fara de care nu are NIMENI ce sa caute in INVATAMANT si totusi a fost repartizata la LICEU subliniez LICEU unde sa recunoastem e nevoie de ceva cunostiinte de pedagogie si metodica,nu gluma...ACEST CAZ ESTE DOAR UNUL PE CARE L-AM IDENTFICAT direct...este REAL ce va spun aici pot sa va dau si nume si sa verificati d-voastra aceste dosare care culmea au fost validate fiind acceptate pentru examenul de titularizare unde defapt NU AVEAU CE CAUTA...TRIST TRIST SI INCA O DATA TRIST:(

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a lucrat PROST inca de la inceput...au fost acceptate la examen persoane care nu au avut dreptul de a da acest examen neavand studii de lunga durata de care este nevoie la liceu,lucru care nu li s-au spus decat dupa ce au dat acest examen,au luat note peste 7, au participat la sedintele publice si NUMAI in momentul in care s-au vazut in fata repartizarii au fost identificati ca persoane invalide avand studii de licenta fara masterat ...va intreb d-le Koman cum puteti afirma faptul ca ati lucrat corect cand defapt nici macar dosarele nu au fost validate CORECT,asa cum trebuia dealtfel de facut DOAR PT CEI CARE INDEPLINEAU TOATE CONDITIILE...cu alte cuvinte ati lasat oamenii sa parcurca toate aceste etape,sa munceasca si sa depuna eforturi PENTRU NIMIC...in final fiind considerati NECALIFICATI...ESTE RUSINOS D-LOR ACEASTA ESTE REALITATEA:((...HALAL CORECTITUDINE...VA ROG SA VERIFICATI DOSARELE CELOR PARTICIPANTI ATAT TREBUIE SA FACETI,NIMIC MAI MULT...SUCCES D-L LIVIU sper sa razbateti si de aceasta data in fata atator marsavii care nu si-ar avea locul TOCMAI in INVATAMANT...va asigur ca toate NEREGURILE descoperite sunt REALE identificati-le si pedepsiti-i pe cei care se ocupa cu asa ceva:(...VA TIN PUMNII!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul acesta la repartizare a fost BATAIE DE JOC CRUNTA!Ce sa mai vorbim ca unii au putut pleca de pe catedra de educator pe cel de profesor,DIRECT!FARA CONCURS SI BATAI DE CAP! doar cu pliculetul de euro la cine trebuia(inspectorul de specialitate)Nici voi nu va faceti datoria corect si concret daca nu publicati si afisati aceste cazuri!Cautati/le sunt in ...Maramures!Macar sa evitam asfel de situatii ciudate pe viitor!Poate ca postul respectiv il merita cineva mai bine pregatit!

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru a se transfera de pe un post de educatoare pe post de profesor nu este nevoei de plicuri. Legea (metodologia de miscare de personal) permite acest lucru. La fel si transferul din mediu rural in mediu urban

    RăspundețiȘtergere
  5. Dl Pop este corect oare asa?!Si ne mai miram ca sunt tot mai slab pregatiti?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dl Pop este corect sa te transferi pe catedra de limba romana direct fara concurs dupa ce anul trecut ai fost educatoare?!Iar ceilalti sa mearga la concursul de titularizare unde/s 11 pe un loc?!Intreb si astept raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ati vazut ce au raspuns cei de la ISJ MM,ca inspectorii si/au luat liber!!!PAi atunci TOTI DASCALII MARAMURESENI SA/SI ia marti,miercuri,joi si vineri LIBER!

    RăspundețiȘtergere
  8. Votati Crin Antonescu!"Tampitii" de profesori sa nu se lase amagiti inca o data de baselu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragii mei, ce respect aveti voi fata de educatoare...Cata superioritate! Cu ce este mai prejos o educatoare fata de un profesor? Va spun eu, multi dintre dv-stra nu cunoasteti atata psihologie si pedagogie cata stie orice educatoare...Ca sa nu mai vorbesc de tact pedagogic...Daca si voi,colegii nostri ganditi asa, ce sa mai vorbim de mass-media, care incepe intotdeauna orice informatie din invatamant cu invatatoarele... Educatoarele exista, dragii mei, si sunt mai pregatite decat multi dintre dv-stra... chiar daca vocea lor se aude mai rar...

    RăspundețiȘtergere
  10. pai cam diferenta dintre un inginer si un subinginer, sa zicem...aia de studii! de cand se compara una cu liceul cu unul cu 4 ani de facultate? Chiar nu vezi bine?Ce va mai suiti in copac! si "dumneavoastra" nu se prescurteaza asa, psiholoaga lu' peste prajit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai de ea tara!Vai de mama lui de sindicat!Vai de noi si de a noastre zile!

    RăspundețiȘtergere
  12. daca privim mereu numai partea negativa nu o sa rezolvam nimic niciodata

    RăspundețiȘtergere
  13. sindicatul suntem noi toti.
    De noi toti depinde ce facem si cum facem si intodeauna majoritatea o sa supuna minoritatea.
    Din pacate sau fericire asta e rolul democratiei.
    Sunt multe lucruri care nu ies cum vrem noi insa toteauna trebuie sa ne gandim cum facem sa facem mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sindicatul este f. slab atat la nivel judetean cat si in fiecare scoala in parte!Imi pare rau ca am platit atata amar de vreme cotizatia!Acuma n/am ce face raman membra deoarece mai am un an pana la pensie si ma gandesc cu jind la premierea de final dupa atatia ani de stres!Si cand te gandesti ca unii iau acesti bani lunar sub forma de prime!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu stiu care sunt motivele pentru care emiteti asemnea concluzii. Din punct de vedere a cotizatie, avand in vedere ca sunteti in prag de pensionare, poate comparati cotizatia cu diferentele din perioada 2001+2004 precum si transele suplimentare pe ultimii 3 ani.
    Daca la aceastea punem si altele marunte, in special doua salarii la pensionare cred ca nu se poate intereprea in sensul facut de dvs.
    Ca in alte domenii se cheltuie si castiga mai mult sunt de acord cu dvs.
    Insa sa nu uitati ca PUTEREA sindicatului sta in FIECARE dintre membri lui.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragi dascali maramureseni!Maine votati cu incredere MIRCEA GEOANA PRESEDINTE!

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Anonim 05.12.2009.23.24 Nu doresc campanie electorala pe acest blog
    Multumesc pentru intelegere

    RăspundețiȘtergere
  18. Dvs nu doriti campanie electorala dar liderii din judet o fac!Faceti o scurta RADIOGRAFIE a activitatii celor care au facut aceasta activitate MURDARA in aceasta perioada!Oare e corect sa fie asa?Ce masuri luati impotriva lor?!Mai ales ca nu au tinut cont de indicatiile FSLI!?!

    RăspundețiȘtergere
  19. Uite ca sindicatele(ca/s 2!)de la politie au rezolvat pt membrii lor banii de chirie,PRIME DE CRACIUN si jumatate din banii pt echipamente,per total O SUMA MARE,sa tot faci CRACIUNUL 2009!Nu v/am comparat cu Stroie sau Petrut dar uite ca ei au reusit!Cu ce sunt performantele politistilor mai grozave decat a dascalilor?!Ca tot se vorbeste de slaba calitate a invatamantului?!E Maramuresul plin de hoti,ti/e frioca sa iesi noaptea,dosarele cu NUP sunt majoritatea,ti/e dor sa vezi o patrula pe strada,nu mai vorbesc de cat timp le/au luat sa/l prinda pe amarasteanul de Nicoara Mihali,alias Brandis!Mi/e scarba!Si atentie e doar inceputul pt noi!Vai de noi!As pleca in Kenya!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dupa o activitate nula(banca jefuita in plina zi,case de schimb valutar asijderea,jaf armat Gutai,Brandis,etc)politistii maramureseni vor fi recompensati REGESTE cu PRIME de sfarsit de an,bani de chirie!,banii pt echipamente)Dascalii?Ciuciu!ciuciu, domnule Pop Liviu and company...Mi/e sila!

    RăspundețiȘtergere
  21. si ei au o lege speciala ca si noi in care sunt rpinse niste drepturi. Mult mai multe decat ale noastre. Diferenta e ca angajatorul isi asuma spre deosebire de sistemul de invatamanat. Si o sa exemplific procesele castigate cu prima de vacanta inainte de aparitia ord 71 si cel cu plata cu ora inv educ. In municipiu Baia Mare au ramas 22 de mld( bani vechi) cheltuieli de salarii, bani nefolositi. Se puteau plati aceste procese...insa directorii si contabilii nu au dorit. Asteapta poate executarea. In rest ramane comparatia si la tichetele cadou care nici pana azi nu au fost echilibrate in judet si m Baia Mare. Asta e lege pentru unii bugetari. Lege care pe noi ne dezavantajeaza si nu suntem in stare sa facem front vomun pentru modificarea ei. politistii e suficient sa spuna noi trebuei sa facem. nici macar netrecerea notelor in catalog nu am reusit sa o mentinem... Dar e vina ..ca de obicei.. a sindicatului

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnule Pop e seara de Craciun,personal stiu ca sunteti un baiat de nota 10+,dar trebuie sa stiti sa puneti problemele noastre cu mai mare curaj,sa le explicati guvernantilor fatarnici ca toti dascalii buni pleaca din sistem din cauza salarizarii si a bataii de joc perpetua care este la adresa noastra!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  23. Aceasta reorganizare care se doreste si alocarea de bani va produce un haos de nedescris iar multi tineri isi vor pierde locurile de munca prin comasarea claselor de elevi!Va sugerez sa fim trecuti in pensie cei care avem 1/2 ani pana la pensie si sa primim si noi bani ca cei din politie sau minerit!Vedeti ca mineritul a disparut se incearca incet si cu invatamantul!Oricum la tzara datorita si legilor actuale multi copii ajung in clasa a V a si nu stiu citi!In zona Lapus de unde ma trag dintr/o clasa de 12 copii doar 4 stiau citi,vreo 3 buchiseau ceva iar restul...ZERO CITIT!!!Conteaza acum unitatea sindicatului si taria dvs a liderilor!Altfel tare ma tem ca vom DISPAREA CA FORTA!

    RăspundețiȘtergere
  24. De ce acum acceptam tot ceea ce hotarasc altii fara a ne razvrati???? Imi pun intrebarea daca nu cumva au dreptate cei care spun ca sindicatele ne tradeaza si accepta indicatiile partidelor!!!Cum se poate sa muncim pe acesti bani,cu stresul nesigurantei zilei de maine , cu jignirile care ne sunt mereu aruncate de oamenii politici , de parca noi am fi paduchii societatii!!!???
    Hai sa ne rasculam! Nu se mai poate!

    RăspundețiȘtergere
  25. buna ziua,
    ce se va intampla cu educatoarele si invatatorii care nu au facut studii superioare daca se va aproba noua lege a educatiei. ma refer la cei titulari pe post?

    RăspundețiȘtergere
  26. Conform Legii 330/2009 o secretara de scoala(sau alt personal didactic auxiliar), incadrata la secretar I A studii M, daca trece la studii S, pierde la salar, e posibil si corect asa ceva, se va modifica legea? Sindicatul va face ceva?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare