3 sept. 2007

Şcoli nereparate, cu banii nefolosiţi

Luni 03 septembrie 2007, 01:57


Există bani pentru reparaţii în şcoli, dar nimeni nu îi foloseşte. Cel puţin asa s-a întâmplat în oraşul Băbeni din judeţul Vâlcea. Localitatea a primit de la guvern 420 de mii de lei pentru reabilitarea a două şcoli şi construirea unei grădiniţe. Lucrările nu au început însă nici până acum.

Banii au fost alocaţi încă din martie, dar licitaţia pentru reabilitarea Liceului Industrial din Băbeni s-a organizat abia săptămâna trecută.

"Primaria a avut probleme cu site-ul SEAP, cu realizarea caietului de sarcini, când s-a realizat n-a fost bun, a trebuit să se facă un alt caiet de sarcini", a declarat directoarea Liceului Industrial Băbeni, Elena Bădiţoiu.

"Din câte am înţeles de la directoare, nu de la primar, cu licitaţia au fost probleme, ca nu s-au înţeles. Licitaţia trebuia făcută de primărie. Nu ştiu de ce nu s-a făcut la timp", a declarat viceprimarul din Băbeni, Doruleţ Moise.

Viceprimarul susţine că primăria a semnat totuşi un contract de lucrări cu o firma pentru reabilitarea liceului, dar nimeni nu s-a apucat de muncă pentru că pe contract nu sunt toate semnăturile necesare. Viceprimarul nu poate da detalii pentru că de licitaţie s-a ocupat primarul. Iar acesta este acum în concediu.

În lipsa muncitorilor calificaţi, conducerea liceului i-a chemat pe angajaţii unităţii să facă tot ce se poate pe ultima sută de metri.

Lucrările nu au început nici la cealalată şcoală din Băbeni pentru care au fost primiţi bani. Cât despre grădiniţă, primăria nu a găsit încă terenul unde să o construiască. Situaţia de la Băbeni nu este singulară. În judeţul Vâlcea, s-au cheltuit doar 35% din cele 26 de milioane de lei primite pentru începerea anului şcolar.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare