24 sept. 2007

Se negociază salariul minim:

700 Ron – leafa sub care „n-are sens să te mai duci la muncă”
25 SEPTEMBRIE 2007
Negocierile asupra salariului minim pe economie stabilit prin contractul colectiv de muncă la nivel naţional sunt în curs. Confederaţiile sindicale au pornit de la 700 de lei ca fiind „minimum de subzistenţă, suma sub care n-are sens să te mai duci la muncă” şi sunt dispuse să coboare până la 640 de lei. Confederaţiile patronale au ajuns la 540 de lei şi n-ar dori să mai urce. Dacă se va rămâne la suma propusă de patronate, înseamnă că anul viitor cel mai prost plătit muncitor necalificat va avea un milion de lei vechi în plus, pe lună.

Minimum pentru calificaţi şi pentru personalul cu studii superioare vor creşte proporţional. De aceste salarii s-ar putea să nu se bucure însă şi bugetarii, legaţi de legile lor speciale. De trei ani încoace, salariul minim prevăzut în contractul colectiv de muncă este diferit de „minimul garantat în plată”, destinat bugetarilor. De pildă anul acesta mimimul din contract, pentru un muncitor necalificat, este de 440 de lei, iar „minimul garantat” este de 390 de lei. Reprezentanţii guvernului nu sunt parte în negocierea contractului colectiv de muncă, iar Ministerul Muncii nu poate interveni în negocieri, ci are doar obligaţia de a înregistra şi publica documentul în Monitorul Oficial.(C.N.)

Sursa www.gandul.info

Un comentariu:

  1. plec din invatamant!am fost si director la o scoala dar mi/a ajuns pana in gat!o sa va dati seama cine a scris email/ul intr/o luna,doua...dupa ce am scapat de stres si batjocura tuturor:politicieni,parinti,cunostinte care radeau de mine cat de prost ma descurcam cu banii...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare