31 oct. 2011

Metodologie de miscare de personal 2012-2013

Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI

pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro

314 comentarii:

  1. Nu se poate descarca!

    RăspundețiȘtergere
  2. e o problema la dumneavoastra
    un emai si va trimitem, daca nu va descurcati

    RăspundețiȘtergere
  3. Va rog sa trimiteti anexa pe e-mailul: rarudarie@yahoo.com
    MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar nu se poate descarca...Am incercat si eu, dar nicio sansa

    RăspundețiȘtergere
  5. Cadrele didactice care au sustinut Examenul National in 2011 (un examen dur si cat se poate de corect)nu se regasesc in nici un articol pentru titularizare,decat la suplinire calificata daca mai raman locuri. Poate ca este o scapare sau o greseala, dar atata timp cat examenul a fost promovat cu nota mare, ar trebui sa existe o rubrica cu sansa titularizarii la nivel national.Rugam sa luati in considerare acest aspect.In cap IV,articolul 62 pentru aplicarea art 253 se repeta valabilitatea legii pentru anul scolar 2010-2011. Articolul 63 nu schimba cu nimic situatia in favoarea cadrelor didactice cu examan promovat in iulie 2011. Se refera la celeasi cadre didactice care au putut beneficia de noua lege si in anul scolar precedent. Doresc sa cred ca e o scapare si se va reveni cu un ordin. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a revenit pe 3 feb 2012 :( acelasi lucru. In aceeasi situatie sunt si cei care au dat examenele de suplinire sau urmatoarele din 2011, organizate IN ACELEASI CONDITII si cu aceeasi dificultate ca cel de titularizare.

      Ștergere
  6. Se poate descărca şi salva dând click pe “dischetă” (pictograma de lângă cea de printat).

    RăspundețiȘtergere
  7. Prevederile legate de definitivat intra in vigoare anul acesta sau in anul 2012-2013?

    RăspundețiȘtergere
  8. sigur cei care au luat nota peste 7 in iulie 2011 nu se pot titulariza?

    RăspundețiȘtergere
  9. conditia privind definitivatul, pentru titularizarea la nivel de scoala, este, din punctul meu de vedere, o discriminare pentru cei care au note mari la examenul natioanal de titularizare din 2009, 2010 si 2011.
    sa speram ca se va reveni cu un ordin asemanator celui de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma alatur observaţiei din 01.11.2011 prezentata de "anonim" privind situaţia celor cu note peste 7 la examenul de titularizare din 13 iulie 2011, nu se regasesc, iar cei care au avut sansa să devină titulari în 2011, au din nou?

    RăspundețiȘtergere
  11. Da...pentru ca asa spune LEN angajata prin raspundere de gasca Funeriu BOC

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce facem cei care ne-am titularizat, in anul 2011 in etapa a II-a, in alte judete decat in cele in care am dat examen?
    Dupa noul OMECTS ramanen in judetele in care ne-am titularizat?
    Cu familiile ce facem?
    Dam divort de neveste?
    Abandonam copiii?
    Dar statul, nu este asa, sprijina familia.
    Pe cand o greva?

    RăspundețiȘtergere
  13. Deocamdata pichetam ministerul...greva o putem incepe cand cel putin jumatate plus unu dintre noi doresc acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  14. CARE SUNTEM TITULARI PE O DISCIPLINA SI VREM SA TRECEM PE ALTA FARA EXAMEN CUM ERA LA PRETRANSFER CE FACEM?NU MAI DACA AI RESTRANGERE.DETASARE NICI NU POATE FI VORBA.IAR NE LASA LA MILA DOMNULUI

    RăspundețiȘtergere
  15. Odată ce am susţinut ex. de tit. în 2011 si ne-am titularizat in etapa a II a, sustinand ex. dp. vechea lege,de ce nu ni se acorda sansa de a ne intoarce prin pretransfer tot dupa legea prin care ne-am si titularizat?.Ce asteapta de la noi? sa parasim posturile si sa le lasam lor cadou? Ei stiu cat efort am depus noi pentru a ne titulariza, la cat de dificil a fost ex.de tit. din 2011? Se pare ca nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt niste ticalosi care nu gandesc. Si eu m-am titularizat in 2011, am obtinut o nota mare 9.10 si dupa noua lege trebuie sa raman in scoala unde m-am titularizat. In 2011 au fost foarte putine posturi si foarte proaste. Singura solutie ar fi sa renunt la postul pe care m-am titularizat si sa dau iar examen. O fi oare bine???????????????? Numai eu stiu cat am muncit anul trecut si cate nopti de stres si nesomn am avut.

      Ștergere
  16. De ce li s-a permis preotilor de-a lungul anilor sa participe la ex. de tit.cu toate ca isi desfasurau si activitatea de preot? Acest lucru trebuia admis doar acolo unde nu erau profesori de religie. Trebuiau pusi in situatia de a alege: invatamant sau Biserica? Cei care am făcut facultatea pentru a preda aceasta disciplina nu mai avem locuri din cauza lor cu toate ca la ex. de tit. am luat note de peste 8.In timpul saptamanii cand erau sarbatori crestine unde erau preotii: la scoala sau la Biserica? Cu pretransferul nu ia nimeni nicio masură? Este pacat de noi cei care ne-am titularizat asa de greu si sa pierdem asa de usor din cauza deciziilor luate. Pana acum au admis pretransferul de pe educator pe invatator, pe profesor şi acum celor in drept care au sustinut tit. pe disciplina respectiva sa nu mai poata.

    RăspundețiȘtergere
  17. De ce ne-au dat voie sa ne titularizam in alte judete daca in noua lege nu mai avem voie sa revenim in judetele noastre? Ei nu se gandesc? Poate unii dintre noi avem familii, ce facem cu copii nostri ,ii lasam in plata Domnului? Ce face sindicatul nostru, doarme , nu trebuie sa ne apere interesele?

    RăspundețiȘtergere
  18. As dori sa stiu daca exista posibilitatea pretransferului in cadrul CJRAE. Sunt logoped titular din 2010 la 60 de km de localitatea de domiciliu, si anul asta vor fi posturi in oras. Ma pot transfera, atata timp cat sunt angajata a aceluiasi centru?

    RăspundețiȘtergere
  19. Se poate descarca metodologia asa: click dreapta-->save link as...

    RăspundețiȘtergere
  20. Dle Pop, am o intrebare. Sunt titulara la o gradinita de stat in mediul urban. Am primit o oferta foarte buna de a lucra la o gradinita particulara, din acelasi oras. As vrea sa stiu daca ma pot detasa. LEN prevede ceva in acest sens? CUm ramane cu titulatura mea?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. art 159 din metodologie va lamureste....

      Ștergere
    2. Ce ne lamureste acest articol? Cu alte cuvinte nu se poate....

      Ștergere
  21. buna ziua,
    as vrea sa stiu daca se poate face transferul la nivel de unitate scolara - de la structura la unitatea principala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e nevoie de transfer. Decizia CA a unitatii este suficienta

      Ștergere
  22. Domnule Liviu cadrele didactice care intra in restrangere de activitate care se transfera, o fac doar pe un an ? Daca s-a realizat transferul intrre UPJ -uri a unei persoane mai depune dosar si la Inspectoratul Scolar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. transferul este definitiv...

      Ștergere
    2. Domnule Liviu, cum se realizeaza restrangerile de activitate in acest an? Pot trece intr-o alta specialitate?
      Directorul mi-a spus ca restrangerea prin consimtamant intre scoli se refera la scoli din acelasi consortiu, nu la scoli, PJ-uri din localitati diferite, de exemplu. Deci, restrangerile se fac tot pe baza de dosar si punctaj... E adevarat?

      Ștergere
    3. Puteti trece intr-o alta specialitate...Are dreptate...daca nu sunteti in consortiu e necesar ca ISJ sa va gaseasca un post in localitate sau judet

      Ștergere
  23. De ce nu fac sindicatele nimic pentru ca sa se reintroduca pretransferul?
    Sunt atatea cadre didactice care sunt afectate pentru ca s-a scos pretransferul.Incercati sa ne ajutati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Initiativa legislativa pentr modificarea Legii educatiei nationale. Pentru asta o sa fie nevoie de minim 100000 de semnaturi

      Ștergere
    2. Si de ce nu s-a initiat strangerea de semnaturi de acum un an? Ca problema ii arde rau de tot pe multi dintre noi.

      Ștergere
    3. pentru ca am incercat alte forme care sa il convinga. Poate cu 100000, 200000 il demite Boc

      Ștergere
    4. Numai prin obtinerea de semnaturi vom reusi. Liderii de sindicat ar putea sa stranga aceste semnaturi de la membri. Cat timp vom mai accepta ca suplinitorii sa se titularizeze pe baza de dosar? In schimb, titularii sunt constransi sa aleaga: ori concurs si devine titular la nivelul scolii, ori departe de familie. Titularul e titular, el trebuie sa aiba prioritate, nu suplinitorii! Titularii in sistem au dat examene serioase la nivel national, cu dificultate mai mare decat la examenele de suplinire. Multi titulari sunt revoltati din cauza acestor nereguli. Chiar nu se mai poate face nimic? Nu puteti avea o initiativa in acest sens?

      Ștergere
  24. Buna ziua, pentru didacticii auxiliari nu faceti nimic pentru a se modifica Metodologia de acordare a gradatiei de merit? Este o nedreptate deorece si ei muncesc in educatie!

    RăspundețiȘtergere
  25. buna ziua,
    sunt titulara pe doua unitati,mai am doar 12 ore intr-o scoala pentru anul urmator, am refuzat 6 ore completare oferite de inspectoratul de sector intr-o alta unitate si mi s-a spus ca trebuie sa imi caut eu singura in aceasta situatie.Care este termenul pana cand pot sa imi caut ore, ma adresez personal directorilor?? si unde ma incadrez in metodologie .....sau ce trebuie sa fac in continuare?

    RăspundețiȘtergere
  26. sa va puna la dispozitie doamna inspector toate orele libere din sector
    evident dupa aprobarea planului de scolarizare

    RăspundețiȘtergere
  27. Bună ziua, domnule Pop!
    Sunt titular pe o catedră de matematică la o școală din Dolj.
    Pentru 2012, domnul director dorește să îmi introducă 2 ore opționale pentru a avea 18 ore și nu 20, urmmând ca a doua catedră - tot 16+2 opționale - să fie scoasă la concurs.
    Cum pot contesta componența catedrei mele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. luati legatura cu sindicatul judetean

      Ștergere
    2. Vă mulțumesc pentru promtitudine, domnule Pop.
      Și încă o întrebare:
      Catedrele scoase pentru titularizare pot conține ore de opțional?

      Ștergere
  28. domnule pop detasarea se poate face numai in cele 4 situatii prevazute de lege? casatorie, restrangere de activitate, angajat la minister sau inspectorat? e incorect?e o grava incalcare a codului muncii care nu prevede conditii pt detasare decat aprobarea celor doua unitati de invatamant. ce se intampla daca exista alte conditii? parinti bolnavi,. etc?

    RăspundețiȘtergere
  29. De ce nu fac sindicatele nimic pentru ca sa se reintroduca pretransferul si modificarea art 253 privind titularizarea la nivel de scoala?
    Initiativa legislativa pentru modificarea Legii educatiei nationale. Pentru asta o sa fie nevoie de minim 100000 de semnaturi.
    unde trebuie sa semnam? vrem mai multe detalii

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnule Pop sunt titular in doua scoli si mai am 10 ore pentru anul viitor ! Pot sa-mi completez norma intr-un alt UPJ din aceiasi localitate in baza acordului consiliului de administratie din acel UPJ fara sa-mi mai fac dosar de restrangere ? Daca da, pe termen nelimitat?

    RăspundețiȘtergere
  31. Va rog din suflet sa ne ajutati sa ne transferam .Am dat un concurs de titularizare ,am luat peste 8 ,am fost supravegheati video, posturi putine ,am reusit sa ma titularizez si acum sunt in cea mai disperata situatie de a nu mai avea unde sa muncesc.(se subintelege ca nu pot face naveta unde sunt titular). Faceti ceva sa ne ajutati ,cat mai repede daca se poate ,pentru ca etapele de mobilitate se desfasoara si noi ramanem acasa .Va multumesc si am incredere in dumneavoastra .

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua,
    Domnule Pop, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
    Completarile de catedra cand se realizeaza?
    In metodologie sunt trecute in august, dupa ce se dau catedrele si suplinitorilor? nu cred ca e corect!

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule Pop,
    Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
    Cand se fac completarile de catedra?

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnului Pop Liviu, si nu numai !
    Pentru cei care au dat examen de titularizare in anul 2008,2009,2010, si au facut chiar si nota 9,87 dar au ore in 2-3 scoli numai pentru ca se "rezerva " orele pentru titulari, nu vi se pare, totusi, ca este o discriminare, unde este demnitatea noastra ?
    Este incredibil ce se intimpla cu catedrele ! titularii vor putea preda toate disciplinele din aria curriculara din care fac parte ! Intrebare: cine si-ar da copilul la un profesor care a predat peste 10-20 de ani o disciplina iar acum isi completeaza norma cu alta disciplina ?! De ce nu li se cere si lor sa dea examen pe disciplina pe care o doresc ca intregire a normei ! Credeti ca noi profesorii"suplinitori" nu putem sa ne razvratim, sa facem greve ?!!De ce suntem discriminati!? De ce... !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti ft mare dreptate! Mi-ar placea sa vad si eu cum se descurca titularii la un astfel de examen de titularizare! oricum,noi suplinitorii calificati putem sa le dam clasa,oricand. Vom vedea peste cativa ani(doar cu titulari la catedra-care vor putea preda absolut orice disciplina de studiu ) daca vom vorbi depsre CALITATE in invatamant!

      Ștergere
  35. buna ziua!
    Sunt invatatoare titulara intr-un judet,dar urmeaza sa ma transfer intr-altul in care locuiesc in prezent.Mai am o problema,daca o pot numi asa,si anume ca acum sunt in concediu de crestere a copilului pana in martie 2014.Am mai incercat un trasfer inainte de a ramanea insarcinata,dar pt ca eram titulara in alt judet,am fost luata ultima si din pacate nu am mai prins un loc de munca.CE ar trebui sa fac acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate nu mai este nici o sanasa de transfer in aceste conditii a metodologiei. E nevoie e modificare a legii pentru a reusi. Cei de la MECTS inca nu doresc.

      Ștergere
  36. Vă rog să faceţi ceva pentru titularii care sunt discriminaţi, şi anume că suplinitori care au luat peste 7 se pot titulariza fără probleme, iar cei care suntem deja titulari şi am luat note poate mult mai mari, nici măcar nu ne putem transfera, singura soluţie este să dăm concurs, cazul meu an de an. Simt că nimeni nu îmi apără drepturile, iar banii îi livrez liderilor nostri de sindicat care nu ne reprezintă interesele.
    Mulţumesc anticipat, pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Len a fost angajata prin raspundere cu aceasta imbecilitate (scuzati exprimarea) de a nu se putea face transfer sau schimb de posturi. Mai mult avem titularii sistemului si titularul unitatii.

      Ștergere
  37. Buna ziua!Va rog mult de tot ma puteti lamuri si pe mine?!... Sunt profesor titular la CJRAE dintr-un judet care se afla la 300 km de unde locuiesc si as vrea sa ma transfer la CJRAE din judetul meu. Se poate face acest lucru?!Mentionez ca nu sunt in situatia de restrangere de activitate...Ma pot transfera?!Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  38. Am citit metodologia de miscare a personalului, am inteles care sunt situatiile in care se poate face detasarea, cap. IX-art.159, nu a cam inteles insa cand se poate face aceasta. CALENDARUL MOBILITATII PERSONALULUI DIDACTIC 2012-2013 nu precizeaza nimic despre DETASARE. Ma puteti ajuta, va rog in acest sens? In ce perioada se poate face detasarea? Sotul si-a schimbat locul de munca si ma gandesc sa ma detasez pentru un an scolar, ce ar trebui sa fac dupa noua metodologie? Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  39. Asta este bataie de joc pentru cei care suntem titulari in alte judete. De ce nimeni nu zice nimic? Chiar nimeni nu ne ia apararea?in fiecare an am dat titularizare si cand m-am titularizat s-o iau de la capat?pe care posturi? pe cele care raman de la cei care pana acum nu luau nici nota minima de a preda in invatamant? De ce pana acum i-a titularizat pe toti de pe o discilina pe alta si cei in drept acum nu mai pot? Asta deja a intrecut orice limita. Dar, chiar, sindicatele nu fac nimic in acest sens?Poate faza cu pretransferul este "omisă" din nestiinta, cine stie! Nu le aminteste cineva?Poate vin cu vreo ordonanta.

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna seara,domnule Pop! Sunt suplinitoare calificata. Am luat post in sedinta publica din 2011 la structura unei scoli,postul fiind rezervat.In anul scolar 2012-2013 se creeaza doua posturi vacante la scoala de care apartin.Avand in vedere ca din anul 2007 am participat la toate examenele de titularizare,unde am obtinut doar note peste 7,ma pot titulariza pe unul din posturile vacante?

    RăspundețiȘtergere
  41. Am uitat sa precizez ca decizia de numire pe post este adresata scolii juridice si nu structurii unde functionez actualmente.Cu multa stima ,Vali.

    RăspundețiȘtergere
  42. Stimate d-le Pop,De 16 ani sunt titulară în jud.Gorj și în urma schimbării domiciliului,aș vrea să mă detașez în jud.Prahova.Mai e posibilă detașarea la cerere?în lege se precizează ceva legat de acest aspect,însă nu se spune sub ce formă de face detașarea:examen sau concurs de dosare?Care e perioada de depunere a cererilor?Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mai este valabila detasarea la cerere decat in baza art 159 din metodologie

      Ștergere
  43. Buna seara.
    Va rog sa-mi spuneti ce articol din noua lege ma ajuta sa fac schimb de ore cu o colega pentru apropierea de domiciliu (orele mele sunt in localitatea ei si orele ei sunt in localitatea mea) pentru a scapa de naveta. Este vorba doar de jumatate de catedra. Mentionez ca ambii diectori sunt de acord insa inspectorul de la personal ISJ nu accepta, spunand ca nu mai e permis asa ceva in noua lege. Daca merg cu solicitarea mai sus, adica la inspectorul general, am sanse de reusita? Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nici un articol care sa prevada acest lucru. Schimbul de posturi si transferul(cu exceptia restrangerii de activitate) nu mai sunt valabile. Sper sa reusim sa modificam Len in viitorul apropiat

      Ștergere
  44. Buna ziua!
    Am intalnit urmatoarea situatie:
    - un prof. titular in sistemul nat. de inv. la scoala X are in ultimi 2 ani detasare la scoala Y.
    - la scoala X intra in restrangere de activitate iar la scoala Y apar ore libere
    - in metodologie scrie ca pentru transferarea ca urmare a restrangeri de activitate prin consimtamant intre unitatile de inv. are nevoie la dosar de aprecierea sintetica a consiliului de administratie. De la care CA, de la sc. X sau de la sc. Y?
    Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  45. Stimate d-le Liviu Pop,Sunt titulară de 16 ani în jud.Dolj și, în urma schimbării domiciliului,aș dori să mă detașez în jud.Prahova.Nu vreau să pierd titularizarea în sistem.În lege am văzut că scrie despre detașare,dar nu e precizată perioada în care se depun dosarele și nici sub ce formă va avea loc această mișcare.Vă rog frumos să-mi spuneți dacă e posibil să mă detașez și care e procedura.Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. detasare doar in anmite conditii. E in calendar prevazta perioada

      Ștergere
  46. Buna ziua ,domnule Pop. Sunt invatatoare si in urma examenului de titularizare din 2011 (unde am luat nota peste 7) am ocupat un loc pe o catedra rezervata in structura unei scoli. Decizia pe post a fost facuta pe unitatea juridica. In acest caz,datorita faptului ca la aceasta unitate se infiinteaza noi posturi pentru anul scolar 2012-1013,contractul meu s-ar putea prelungi?

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna seara!
    Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face detasare potrivit art. 159(2)pct.d)schimbarea, prin ordinul institutiilor abilitate, a locului de munca al sotului/sotiei care implica concomitent si schimbarea temporara a domiciliului si cand se poate face acest lucru? Cum pot cere acordul unei unitatii de invatamant, daca nu cunosc directorul si membrii CA?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intre 18 si 22 februarie cereti acordul CA

      Ștergere
    2. Cerere si un memoriu de activitate pe care sa il dezbata in CA

      Ștergere
  48. Domnule Pop cum strangem semnaturile pentru reintroducerea pretransferului?Va rugam faceti ceva si pentru titularii din alte judete.

    RăspundețiȘtergere
  49. Credeti ca mai exista vreo sansa ca anul acesta sa ne putem transfera la cerere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cinstit nu. Am facut o adresa secretarului de stat pe aceasta tema.
      Sa vedem daca are curajul sa raspunda.

      Ștergere
  50. Sunt profesor titular la o scoala din mediul rural. Daca anul acesta ma transfer la o scoala din mediul urban imi pierd titulatura (persoanele cu care am mai discutat sustin ca da)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca sunteti titularul sistemului nu va pierdeti acest statut. Trebuie insa sa fiti in restrangere pentru a va putea transfer

      Ștergere
  51. Domnule Pop, cine ia initiativa pentru a strange semnaturile in vederea reintroducerii pretransferului ? Vedem ca nimeni...parca le este frica.Nimeni nu ne ia apararea, parca nimanui nu/i pasa ce se intampla cu noi, de titularii sistemului.Sunt mai importanti titularii scolii care au luat note mult mai mici decat noi.

    RăspundețiȘtergere
  52. d- le Pop cand se fac normarile si vacantarile pentru anul scolar 2012 -2013 , pentru ca la noi in scoala directorul si secretara spun ca la vara, este un articol de lege care sa reglementeze normarea si vacantarea 2012-2013?
    va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exista doar ordinul cu privire la concediu de odihna a personalului din invatmant.

      Ștergere
  53. Buna seara!
    Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face detasare potrivit art.159
    Unde gasesc cerere de detasare pt. ca in metodologie nu exista.
    Cand si unde se depun aceste cereri(la ISJ sau la scoala unde doresc detasarea?)
    Mentionez ca m-am titularizat in 2011, si anul asta m-am prezentat la post (400km de casa). Sotia mea lucreaza tot in invatamant, am si un copil minor.
    Daca se poate mai multe detalii ca asta se pare ca e unica speranta anul asta.
    Va multumesc. George

    RăspundețiȘtergere
  54. exista doar varianta, restrangerii de activitate. Deci pe acel calendar trebuie sa va pliati.

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna seara.

    Sunt profesor titular si, in urma reincadrarilor am fost anuntata ca mai am 9,44 ore. Am intrat ...- daca pot spune asa - in completare de norma. Recunosc ca, am citit si rascitit Metodologia de mobilitate...si sincer nu-mi vine sa cred. Asa cum a mai precizat un/o coleg/a, noi, titularii ne completam norma numai in etapa aIII-a, undeva in luna august. Am cerut lamuriri directorului, iar acesta mi-a spus ca singura solutie este sa gasesc eu ore la alta scoala, dupa care sa inaintez CA propunerea. Eu vreau sa cred ca nu suntem chiar in aceasta pozitie. Intrebarea mea este: Ce trebuie sa facem, noi cei care ne aflam in completare de norma(titulari sistem) si cand?- din metodologie nu rezulta nimic CONCRET in aceasta privinta. Este AMBIGUA!!! Va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  56. pentru nesolutionarea unei restrangeri de activitate cand ma pot detasa?

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua! nu gasesc nicaieri in Calendarul mobilitatii personalului didactic perioada in care pot solicita detasarea conf. art. 159 alin (2) lit d (schimbarea, prin ordinul instituţiilor abilitate, a locului de muncă al soţului/soţiei
    care implică concomitent si schimbarea temporară a domiciliului.)

    Care este procedura?
    Decizia de detasare se va lua doar in CA?
    Faptul ca sotia mea lucreaza deja in orasul in care vreau sa ma detasez, imi da dreptul la detasare?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se rezolva in acelasi timp cu restrangerea. e nevoie de decizia CA

      Ștergere
    2. Ce se intampla atunci cand Directorul scolii respectiv CA din unitatea unde e titular cadrul didactic refuza sa dea acordul de detasare?

      Ștergere
  58. D-le Pop, va rugam, luati dvs. initiativa strangerii semnaturilor necesare ptr.modificarea LEN, ca semnaturile se vor strange cu siguranta. Suntem foarte multi titulari dezamagiti de actuala legislatie.Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna ziua! Sunt prof. pt inv. primar, titular la o stuctura.Anul acesta, prin infiintarea clasei pregatitoare apare un post la scoala de centru. La ce articol de lege trebuie sa fac referire pt ca directorul sa inteleaga ca nu ma poate obliga sa dau concurs pt ocuparea acestui post, eu fiind deja titular al scolii cu personalitate juridica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) sa va spuna dansul care este articolul in baza caruia trebuie sa sustineti acest concurs

      Ștergere
  60. Dle Pop, este in avantajul nostru sa intram in Consortii?Mobilitatea in cadrul Consortiului este mai presus de mobilitatea ISJ? Daca nu a intrat scoala,(si noi nu avem nicio vina, nicio putere) dascalii ocupa posturile ramase Consortiilor, evident urmand etapele legii?

    RăspundețiȘtergere
  61. Stimate Domnule Pop,
    Sunt detasata in interesul invatamantului in anul scolar 2011-2012. In conditiile in care nu mai pot sa ma transfer pe postul pe care sunt detasata neavand restrangere de activitate de la liceul unde sunt titulara (intr-o localitate diferita), exista vreo sansa de a ramane titulara a sistemului? Daca raspunsul e negativ, ar fi mai bine sa ma detasez din nou in 2012-2013 in speranta unei schimbari legislative care sa permita transferul sau sa dau din nou concurs de titularizare pe postul pe care sunt detasata? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. transfer nu se poate...incercati detsare...pana la anul sper sa se modifice Len

      Ștergere
  62. Deoarece nu stiti baza legala, stati de vorba cu un avocat care sa va reprezinte in instanta unde sa va cereti dreptul de prof. al scolii, sa il puneti la plata cheltuielilor de judecata si, eventual, daca v/a adus vreo jignire sa va plateasca si daune morale. Si nu cred ca data viitoare va mai face asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. onorariu unui avocat este cotizatia de sindicat pe multi ani. si pana o recuperati de la scoala trebuie sa o scoateti din buzunar

      Ștergere
  63. mai exista detasare? cf. art 159, am vazut ca e o detasare in interesul invatamantului, dar cand e?

    RăspundețiȘtergere
  64. care este perioada de detasare?

    RăspundețiȘtergere
  65. va rugam semnati aici:
    http://www.petitieonline.com/signatures/transfer_la_cerere_martie_2012/start/220

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doresc pretransfer si transfer. Ganditi-va ca noi, tinerii, care am iesit de pe bancile facultatilor suntem muritori de foame.Am reusit sa ma titularizez in 2011 muncind din greu si nedormind nopti intregi. Ce vina am ca nu sunt posturi si ca a trebuit sa-mi iau ceva la sute de km de casa. Daca merg acolo cu ce ma intretin, cu 700 ron?,,Birui-va gandul" fratilor spunea Maiorescu. Rar se intalneste asta la noi.Gandim pe ici pe colo....

      Ștergere
  66. Ordinul 3157 din 31 ianuarie 2012 (Ordinul 3157/2012)
    pentru modificarea si completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5.560/2011
    Publicat in Monitorul Oficial 87 din 3 februarie 2012 (M. Of. 87/2012

    Art. I. -
    Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5.560/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 758 si 758 bis din 27 octombrie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    ...................

    5. Dupa articolul 165 se introduce un nou articol, articolul 1651, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 1651. -

    (3) Cadrele didactice care au dobandit definitivarea in invatamant si care ocupa, prin concurs organizat in baza prezentei metodologii-cadru, posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata devin cadre titulare la nivelul unitatilor de invatamant, indiferent de statutul lor anterior."
    e valabil si pentru cei care au luat peste 7 la CNU in iulie 2011?

    RăspundețiȘtergere
  67. Este înfiorător ce se întâmplă acum în sistemul de învăţământ! Este nedrept faptul că titularii si-au pierdut dreptul de a se transfera şi detaşa. Sunt multe cazuri disperate în acest sens:familii pe care "stralucita" lege a educaţiei le obligă să trăiască separat (cum să le explici propiilor copii că mama sau tata va veni acasă doar în vacanţă?!), dacă rămâi la şcoala unde esti titular dar care este la 120 km de casa ta asta presupune fie sa faci naveta (pare un scenariu înfiorător) dar cine îţi va deconta naveta 800 lei lunar? sau presupune să- ţi iei o chirie dar din ce bani să plăteşti chiria când salariile sunt aşa cum sunt. Apoi sunt colegi care au părinţi bolnavi şi sunt singurii întreţinători de familie, aceştia ce fac?! Îşi lasă părinţii bolnavi, îşi lasă copii,case şi pleacă pentru că nu au gândit unii?!. Ce se va întâmpla cu toţi aceşti colegi(şi sunt mulţi)?! Este utopic! Este umilitor ce ni se întâmplă. De ce se dă voie cu atâta uşurinţă să se titularizeze acum şi cu 7 şi la nivel de şcoală (care ştim ce presupune) iar titularilor de sistem li se iau toate drepturile. Oare nu se vrea scăderea calităţii corpului didactic din învăţământul românesc şi intrarea nonvalorilor? Rugăm sindicatul să facă urgent ceva în vederea recăştigării drepturilor de transfer şi detaşare a titularilor de sistem. Considera-ţi-o vă rugăm o urgenţă.
    Aşteptăm cu mult interes noutăţi care să soluţioneze această situaţie dezastruoasă.

    RăspundețiȘtergere
  68. semnati petitia ,, petitieonline.com/signatures/transfer_la_cerere_martie_2012/ ,, poate, poate........

    RăspundețiȘtergere
  69. Haideti sa ne unim, semnam petitia si poate ni se face si noua titularilor dreptate si ni se recunoaste meritul pe care ni l-am castigat cu atata greutate. Nu ar fi de prisos tot efortul depus?Cand vedem ce usor se tit.acum pe scoala doar cu sapte, pacat de noi care cei am luat la tit. mult mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  70. Sunt profesor invatamant primar si anul acesta sunt in situatia de restrangere de activitate. Doresc sa ma transfer prin restrangere de activitate intr-un alt judet, deoarece sotul meu are locul de munca acolo.
    - pot sa ma transfer cu restrangere de activitate prin consimtamant intre scoli(judete diferite)? Am nevoie de acordul inspectoratului scolar de care apartin? Am nevoie de domiciliu in localitatea unde doresc sa ma transfer?
    La toate aceste intrebari nu gasesc raspuns in metodologie.
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  71. Exista si transfer prin restrangere de activitate prin consimtamant intre scoli din judete diferite? Daca da, atunci ce pasi trebuie urmati?

    RăspundețiȘtergere
  72. se aude un zvon ca dupa data de 17 februarie ar aparea noile planuri cadru! stiti ceva in acest sens? daca planurile de scolarizare s-au facut dupa planurile vechi si miscarea personalului a inceput deja, credeti ca mai e posibila modificare?

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna ziua,
    Exista o metodologie si pentru personalul didacatic auxiliar?
    De exemplu, trebuie sa ies la pensie pe data 1 martie 2012, la limita de varsta. Cum pot sa prelungesc contractul?Am inteles ca se poate cu acordul consiliului de administratie, dar nu stiu ce lege si ce articol de lege sa invoc. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna ziua
    Va rog sa-mi spuneti in ce perioada se fac detasarile conform art. 159, litera d? Avem nevoie si de acordul scolilor?
    Sa va dau amanunte: O colega titulara in 2 scoli (o scoala este in localitatea de domiciliu, cealalta nu), are 12 ore in scoala din localitatea unde are domiciliu si are posibilitatea sa se detaseze pe inca 6 ore rezervate ale unui coleg din aceeasi unitate (ca sa nu mai faca naveta) conform art. 159 litera d. Prin urmare,lasa libere orele din a doua unitate scolara care se afla in localitatea mea de domiciliu.
    Intrebare: pot sa le iau eu prin detasare tot pe baza articolului 159 litera d? eu fiind in aceeasi situatie ca si ea adica titulara in doua scoli,una in localitatea de domiciliu, cealalta nu.
    Va rog sa ne lamuriti, pentru ca amandoua vrem sa ne facem un bine (in prezent suntem colege) ca sa scapam de naveta insa nu stim cum sa procedam si nimeni nu ne invata.
    Va multumim pentru rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  75. cum e posibil ca tu un incepator fara definitivat sa ai nota 9 la concursul national de titularizare si sa nu te poti titulariza in scoala conform art 253, din simplu motiv ca nu ai definitivat,deci esti un analfabet, nu? Si mai nou trebuie sa faci si stagiu si sa mai ai si master didactic!Ce am ajuns si apoi va mirati ca tinerii absolventi nu vor in invatamant, desi sunt convinsa ca majoritatea sunt mult mai competenti decat 10 profesori cu gradul I
    VAI SI AMAR!

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna ziua!
    In anul 2011/2012 am reusit sa ma detasez la o scoala din localitatea unde domiciliez. Potrivit incadrarilor, in anul scolar 2012/2013 sunt 2 locuri vacante la aceasta scoala. Pe langa faptul ca am reusit sa vin in domiciliul meu, parintii elevilor mei doresc sa raman, chiar si conducerea scolii cauta variante de a ma tine in coninuare in scoala, datorita modificarilor aduse de extraordinara LEN, in anul scolar 2012/2013, ma vad nevoita sa ma intorc la scoala unde sunt titulara, care se afla intr-o alta localitate. Sunt convinsa ca, cazul meu nu este singular, de aceea, va rog, sa-mi spuneti ce solutii as avea de a-mi continua activitatea scolara si in anii viitoare la scoala unde am reusit sa ma detasez anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  77. D-le Liviu Pop ne puteti da vreo speranta in legatura cu reintroducerea pretransferului anul acesta. Oare noul ministru va fi deacord sa reintroduca pretransferul? Va rugam sa ne ajutati deoarece multe cadre didactice necesita sa se transfere.

    RăspundețiȘtergere
  78. Asa este, multi suntem in aceasta situatie.Haideti sa facem un efort, sa strangem cat mai multe semnaturi ptr. petitie. Spuneti la toti colegii, cunoscutii titulari, ca nu se se stie cand au si ei nevoie de el. Este dreptul nostru si este pacat sa ni-l pierdem. Si in perioada comunista exista ac.etapa de se mutau dintr-un judet într-altul. De ce sa fim noi sacrificati?

    RăspundețiȘtergere
  79. D-le Pop Liviu, sunt prof. de istorie titular in Baia Mare din 2005, obtinand 9,45. In anul 2011, m-am casatorit, sotia este titulara in Satu Mare, tot in invatamint. Dupa nunta, cu ajutorul programului "Prima Casa" am achizitionat un apartament in Satu Mare. Anul 2011-2012 sunt detasat in Satu Mare. De ce nu s-a tinut cont la detasare de criteriul casatorie si intregirea familiei? Ce pot face anul viitor? Cu ce bani sa fac naveta? Sunt unul dintre multi altii care asteapta modificarea legii invatamintului.
    Va multumesc, anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  80. 1). Ma numesc Coman Angela la examenul de titularizare 2010 am obținut peste 7, conform legii, as beneficia de titularizare la scoală nr.11 secția maghiara + școala nr.2 Seini pe catedra biologie -chimie, la Seini s-a dat viabilitate de doar un an dar ar fi viabilitate de 4 ani, când m-am adresat consulului de administrație Seini am primit următorul răspuns : fiica doamnei care face curățenie la grădinița va termina biologia la cluj și vor sa o bage pe ea sau ar mai fi o doamna care e pe concediu de maternitate dar nu-i titulara dar ca e din Seini, totul pleacă de la o doamna pensionara fosta profesoara de biologie care la începutul anului m-a rugat sa renunț acum fiind președinta UDMR Seini ea având influente și la inspectorat.
    2) iar la școala nr.11 s-a dat la titularizare 2012 catedra de chimie -biologie în loc de biologie -chimie biologia având 6ore iar chimia doar 4ore, atât inspectoratul cât și școala spunând ca trebuie sa dau examen pe chimie a spus ca trebuie sa susțin examen din chimie

    RăspundețiȘtergere
  81. este normal ca noi cei care am dat examen de titularizare in iulie 2011 si am luat nota peste 7 sa nu ne putem titulariza anul acesta conf. art. 253 din LEN doar pentru ca suntem absolventi si nu avem definitivat? am facut 60 de credite din cursuri de pregatire profesionala si in final care este rasplata? daca eu am rezultate bune de ce nu am nici o sansa in acest an la titularizare? nu este corect. in acest an daca iau cea mai mare nota din judet se va putea titulariza cineva cu nota mai mica doar pentru ca are definitivatul. anul trecut am dat prima data titularizarea si am avut a doua medie pe judet, doar ca nu au fost posturi. anul acesta sunt, dar nu am definitivat. cine imi da mie continuitate acum stiind ca sunt concurenta? ce pot face eu acum?

    RăspundețiȘtergere
  82. D-le Pop Liviu, sunt profesor titular in alt judet in urma ex. din 2011. Momentan sunt in ccc. Domiciliul meu este in Arges. De curand sotul a schimbat locul de munca, este angajat al unei firme din Bucuresti care il detaseaza altor firme cu contract, pe anumite perioade de timp. Intrebarea este daca eu solicit detasarea in urma schimbarii domiciliului sotului(se poate face), mi se va acorda solutie neaparat in Bucuresti sau pot solicita in Arges?

    RăspundețiȘtergere
  83. buna ziua domnule Pop
    am obtinut definitivatul in anul 2006 dupa care in 2008 am intrat in concediu crestere ingrijire copil si apoi in 2010 in cel de-al 2-lea concediu .rasfoind metodologia nu am inteles un lucru eu mai sustin acest definitivat la nivel national? merg direct la examenul din toamna sau cum se procedeaza?
    eu una numai inteleg nimic.
    la revedere

    RăspundețiȘtergere
  84. Buna ziua,
    Cu respect si cu speranta ca sunteti "vocea" noastra acolo unde trebuie, va rog sa aveti in vedere cateva aspecte care ma intereseaza in mod personal:
    - reintroducerea pretransferului la cerere pentru apropiere de domiciliu,e dreptul nostru, si sunt de acord sa strangem semnaturi daca de asta e nevoie,
    - sa ramana grupa pregatitoare la gradinita acolo unde exista mobilier si material didactic pentru grupa de varsta mica.De ce sa se mobileze sali de clasa in scoli, cu banii astia ar putea sa se mareasca amaratele noastre de salarii...sau sa se furnizeze material didactic la gradinite si scoli care au nevoie,
    - sa se puna mai putin accent pe activitatile extracurriculare care trebuie finantate de parinti sau cadre didactice si, de multe ori, din lipsa banilor acestea nu pot fi realizate sau sa fie finantate de stat,
    - un ajutor banesc din partea statului pentru mame singure cadre didactice.
    Nu stiu daca sunt multe mame ca mine, dar sa fii invatatoare si sa ai un copil pe care sa il cresti singura din salariul acesta, e crunt.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  85. buna ziua!
    va rog sa-mi dati si mie un raspuns pentru urmatoarea situatie: am o colega care intra de la 1 septembrie 2012 in restrangere de la gradinita care e structura a unei scoli. scoala respectiva a scos un post vacant pentru etapa de pretransfer prin restrangere de anul acesta. colega mea se va duce la sedinta publica pentru a lua acest post . mentionez ca ambele unitati scolare se afla in mediul rural, ea avand domiciliul in aceasta localitate, iar eu in mediul urban. intrebarea mea este urmatoarea: colega mea poate lua alt post din mediul urban la sedinta publica din martie 2012, apoi sa facem schimb de posturi, eu ajungand astfel titulara in urban, iar ea la scoala din rural, ramanand amandoua titulare ale sistemului? sper ca am fost explicita! va multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  86. buna ziua!
    va rog sa-mi dati si mie un raspuns pentru urmatoarea situatie: am o colega care intra de la 1 septembrie 2012 in restrangere de la gradinita care e structura a unei scoli. scoala respectiva a scos un post vacant pentru etapa de pretransfer prin restrangere de anul acesta. colega mea se va duce la sedinta publica pentru a lua acest post . mentionez ca ambele unitati scolare se afla in mediul rural, ea avand domiciliul in aceasta localitate, iar eu in mediul urban. intrebarea mea este urmatoarea: colega mea poate lua alt post din mediul urban la sedinta publica din martie 2012, apoi sa facem schimb de posturi, eu ajungand astfel titulara in urban, iar ea la scoala din rural, ramanand amandoua titulare ale sistemului? sper ca am fost explicita! va multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  87. Sunt prof. titular detasat in interesul invatamantului.Orele pe care sunt s-au scos la concurs si se va lua in sedinta publica. Daca persoana nu va veni pe ele mai am eu sansa sa le pot lua si in ce conditii.Se pare ca persoana respectiva nu va veni pentru ca lucreaza in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  88. D-le Liviu sunt titular la o unitate de invatamant. Acuma sunt detasat la alta unitate de invatamant. Anul acesta mai am sanse sa ma fiu detasat in conditiile in care sunt ore.

    RăspundețiȘtergere
  89. am ocupat post de invatator ca suplinitor in 2011 pe baza notei peste 7 obtinuta in 2010. postul pe care l-am ocupat in 9 sept 2011 (asa scrie pe decizie ) a apartinut unei colege care s-a transferat pe acest post in apr 2010,dar ,nu a venit la scoala pe 1 sept pt ca era bolnava de cancer si si-a luat concediu medical pe un an incepand cu 1 sept 2011.Postul doamnei a fost dat la suplinire dupa 3 sept 2011 .Am depus 3 persoane dosar de suplinire. Desi nu se tinuse sedinta publica,asa cum s-a tinut in iulie-august am fost repartizata conform legii pe baza notei din 2010 (nota cea mai mare dintre noi 3). Mentionez ca in calendar erau mentionate sedinte publice si dupa 1 sept 2011 dar nu s-au mai tinut.

    intrebare... conform articolului 253 din LEN + art 62 si 63 pot sa obtin titularizare pe post ? Mentionez ca decizia de numire ca suplinitor e cu data de 9 sept 2011 (deci inainte de a incepe cursurile),postul e viabil pe 4 ani si am acordul CA al scolii.

    de ce nu s-au mai tinut sedinte publice dupa 3 sept .. daca se spune ca ..in urma sedintelor publice pana la incepereaq cursurilor ,adica 12 sept 2012.

    RăspundețiȘtergere
  90. Sotia mea s-a titularizat in alt judet. Acum e detasata intr-o localitate din judetul in care locuim eu fiind titular aici. Postul ei nu o sa mai fie disponibil la anul. Se poate detasa la alta unitate scolara pe motiv ca sotul, adica eu, este titular aici in judet? In ce perioada se fac aceste detasari?

    RăspundețiȘtergere
  91. Si eu vreau detasare , pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este inadmisibil ceea ce se intampla cu titularii.Parca vor sa se razbune pe noi. au eliminat pretransferul ca sa isi bata joc de noi. Ati vazut, minerii s-au facut auziti . Noi ce facem? Vrem detasare şi pretransfer, dar in situatia de faţă timpul trece în defavoarea noastră. D-lor din sindicat: insistaţi la noul ministru,grăiţi-le nemulţumirile noastre. Nu va plimbaţi la ei doar ptr. clasa pregătitoare, spuneţi-le şi situaţia noastră .

      Ștergere
  92. De ce numai in cazul profesorilor titulari s/a interzis pretransferul si detasarea, iar celelalte categorii de bugetari beneficiaza de acest lucru? poliţistii, pompierii sunt mai presus decât noi? lor de ce nu li s-a interzis lucrul acesta? este corect ca numai noi sa ne pierdem dreptul castigat iar altii sa se bucure de el? faceti ceva, anuntati ministrul de nemultumirile noastre!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  93. pentru restrangere nesolutionata, am fost detasata pe un an pe un post format din optionale. persoana de la scoala unde am luat postul e pe detasare, ea fiind titulara in alta parte , la 50 km de oras. a iesit cu scandal, spunand ca ea merge la ISJ. sa le spuna ca parintii renunta la optional, ca el a fost ales in functie de ea. notez ca numele mi-a fost introdus in aplicatia on line, eu am semnat pe propria raspundere ca intru pe detasare, ca urmare a restrangerii nesolutionate. mai poate sa ma cheme sa renunt la post? pe ce baza legala? in primul rand, consider ca inspectorul a actionat in deplina legalitate, din moment ce postul era publicat, apoi in ce sedinta publica ma va chema, caci abia dupa 10 august vor mai fi altele. cum ar putea fi posibila o chemare a mea si o renuntare la post in alt cadru decat cel al sedintei publice?

    RăspundețiȘtergere
  94. Buna ziua! Sunt prof. pt inv. prescolar,am dubla specializare, lucrez in mediul rural, titular al scolii cu personalitate juridica de care apartine gradinita .
    Care sunt pasii pe care trebuie sa-I urmez pentru a putea preda la clasa pregatitoare?Am sunat la ISJ si au spus sa mai avem rabdare pt ca legea nu e clara. Cum sa procedez?Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  95. Buna seara!Sunt profesor pentru inv.primar la o structura.In scoala de centru se elibereaza 2 posturi de invatatoara,dar nu ma aflu printre cele 2 care vor pleca(nu stiu care au fost criteriile dupa care s-a hotarat cine va pleca).Mi-ar fi de ajutor daca mi-ati putea spune care ar trebui sa fie criteriile in astfel de situatii.Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  96. Buna seara!Sunt prof.inv.primar titular din 2008.A aparut un post de invatatoare la o alta scoala din oras.Stiu ca trebuie sa dau din nou examen de titularizare si ca voi pierde statutul de titulara a sistemului,dar ma intreb si va intreb si pe dv.:ce altceva as avea de pierdut?in caz de vreo restrangere pe viitor voi fi dezavantajata in fata titularilor sistemului?unde as putea gasi informatii despre statutul cadrului didactic titular al scolii?sa stiu daca ma hotarasc sa ma inscriu la titularizare......

    RăspundețiȘtergere
  97. Va rugam din suflet sa faceti ceva in legatura cu pretransferul, cu schimburile de post deoarece toata lumea are de suferit.Toata lumea face naveta dintr-o parte in alta pentru ca o lege zice NU MISCARII PERSONALULUI DIDACTIC. Nu cred ca s-a mai pomenit asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti in baza carei legi nu se poate realiza schimbul de post intre un titular din 2011 si un titular prin pretransfer din 1 sept. 2012. Stiu ca din 1 septembrie nu se mai fac schimburi de post, dar cred ca legea care intra in vigoare cu 1 septembrie se aplica de atunci. Daca titularii au in mana un act - o decizie - din martie 2011, ar trebui sa poata face schimb de post ca si pana acum pana la 1 sept. 2012.

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna ziua! Am şi eu o întrebare: Sunt titulara pe baza art. 253 la o gradinita. Anul acesta s-a realizat consorţiu intre Şcoala unde sunt titulară şi Şcoala din localitatea de unde locuiesc. Dacă există post liber de educatoare ori învăţător (mentionez că am dublă specializare) la şcoala din localitatea mea, mă pot transfera în cadrul acestui consorţiu, iar contractul meu să fie pe perioadă nedeterminată?

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna ziua! Am dat examene in 2008 si 2011, ambele cu note peste 7. Am facut cerere la scoala pentru titularizare cu art 253 din LEN . Postul are viabilitate 4 ani si CA si-a dat acordul in scris pentru titularizare mea. Inspectoratul refuza titularizarea invocand art 63.alin.1 litera b din OMCTS-pe motiv ca incadrarea pe post este cu nota din 2011 , desi eu am cerut titularizarea in baza notei din 2008. Mi se pare o discriminare!!! Ce parare aveti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt in aceeasi situatie.Articolul 63 nu se refera la prelungirea contractului pe durata nedeterminata. Ce putem face?
      Eu as dori sa dau Inspectoratul in judecata.Am trimis si un memoriu la Minister,dar am fost pasata frumusel in gradina Inspectoratului.

      Ștergere
  101. Cei fara def pot ocupa un post titularizabil in urma concursului? Cand li se va incheia contract de munca pe perioada nedeterminata?

    RăspundețiȘtergere
  102. Referitor la exmanul de titularizare 2012, cei care nu au def-ul pot participa si ocupa daca au peste 7 un post titularizabil.

    RăspundețiȘtergere
  103. Daca la examenul de titularizare 2012 obtin nota peste 7 si nu am definitivatul inseamna ca particip degeaba daca restul concurentilor au def-ul.

    RăspundețiȘtergere
  104. te poti titulariza pe ore de TIC la gimnaziu (cls. V,VI) incepand cu anul 2012-2013??????????????????????????.Raspunsul de la inspectorate --nu au aparut planurile cadru.CAND APAR???????????????

    RăspundețiȘtergere
  105. Nu mai exista nicio sansa ca ministerul sa revina asupra metodologiei pentru a permite detasarea clasica (la cerere prin concurs/concurs specific)?

    RăspundețiȘtergere
  106. nici una pana nu se modifica Legea educatiei nationale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le Pop va rugam mult modificati legea si reintroduceti transferul, acuma puteti fiinca sunteti ministru. Unii suntem titulari in alt judet sau la 100 km de casa, nu putem face naveta, avem familii de ingrijit. Faceti ceva pt noi, nu ne lasati de bataie de joc cum a facut Funeriu. Reintroduceti urgent transferul la cerere. Va rugam

      Ștergere
  107. Am citit in lege ca in canditii speciale se poate acorda detasare , eu sunt din Alba iulia ,sunt la master la Cluj.
    As dorii sa intreb ,in acest caz nu se poate face detasare ,macar pentru un an ?
    SAU alta intrebare Ce se intelege prin ,,detasare in cazuri speciale ?

    RăspundețiȘtergere
  108. Buna ziua! sunt titular national si anul trecut m-am detasat in interesul invatamantului pe un post din localitatea unde locuiesc. Daca anul acesta ma inscriu la concurs pe acest post imi pierd titlul de titular national? Ce sa fac sa ma inscriu la concurs sau sa mai astept un an?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt in aceeasi sitiatie.Permite-mi sa-ti sugerez sa astepti!Inca te poti detasa in septembrie!

      Ștergere
  109. Buna ziua!Vreau sa va prezint situatia delicata in care ma aflu:am absolvit facultatea in iulie 2011 si,pana la eliberarea diplomei de licenta,mi s-a dat o adeverinta de absolvire,cu valabilitatea de un an.Am avut insa neplacuta surpriza ca dosarul de titularizare sa nu-mi fie acceptat fara diploma de licenta.Am solicitat eliberarea diplomei in regim de urgenta,insa mi s-a spus clar ca pana in vara nu poate fi eliberata.De ce nu este acceptata acea adeverinta daca ea este valabila un an?Ce pot sa fac in aceasta situatie?

    RăspundețiȘtergere
  110. Buna ziua,
    te poti titulariza pe ore de TIC la gimnaziu (cls. a V-a si a VI-a) incepand cu anul scolar 2012-2013 conform metodologiei cadru, art.12 (14)
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  111. schimb post titular matematica Jud. Giurgiu-Gostinu cu titular Bucuresti(sau apropiere de Buc. -posibilitate de naveta) tel. 0729105597

    RăspundețiȘtergere
  112. buna ziua
    Domnule Pop, cand apar noile planurile cadru la gimnaziu?
    inspectoratele asa motiveaza ca nu te poti titulariza pe TIC la gimnaziu ca nu au aparut pl cadru

    RăspundețiȘtergere
  113. Am inteles ca schimbul de post intre titulari prin consimtamant este valabil pana la 31 august 2012, in acest sens va intreb cam cat dureaza aceasta procedura, cine are ultimul cuvant de spus in acest caz, adica se poate respinge o astfel de cerere atata timp cat titularii sunt de acord sa faca schimbul?

    RăspundețiȘtergere
  114. Buna ziua!
    As dori sa-mi spuneti si mie de ce profesorii, care au obtinut la titularizare in 2011 note peste 7, nu se pot titulariza anul acesta fara examen. Mentionez ca a fost cel mai greu examen de titularizare dintotdeauna si nu inteleg de ce se fac atat de multe discriminari, faceti legi numai pentru prosti, pentru cei care au pile, iar pregatirea lor profesionala lasa mult de dorit. Din cauza lor generalizati mereu si spuneti ca profesorii sunt slabi pregatati, normal ca sunt unii astfel, s-au titularizat pe relatii, nu am dovezi clare, dar stiu sigur ce spun. De 8 ani dau titularizare si sincer m-am saturat de lumea in care traiesc, am terminat Facultatea de Litere, am facut si master, definitivat, gradul II,am obtinut nota 7, 20 in 2011, m-am facut profesoara pentru ca inca din clasa a IV-a mi-am dorit acest lucru, nu vreau bani, nu m-am facut profesor pentru bani, vreau sa stau linistita, sa am stabilitate, iar dumneavoastra le oferiti sanse numai celor fara vocatie, daca anul acesta nu voi reusi sa fiu profesor, ma voi stinge de suparare, am plecat din judetul Arges in judetul Ilfov numai sa nu raman somera, sa fac ce-mi place, iar dumneavoastra nu ma ajutati cu nimic. Scriu poezii, dar mi-e teama sa le public, in tara asta se fura mult, acum am ajuns sa fiu disperata, ma hranesc cu munca pe care o depun in fiecare zi, nu-mi luati dreptul acesta, va rog, e tot ce am mai scump.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  115. permiteti-mi sa va adresez o intrebare .Sunt prof. pentru invatamantul prescolar,titularla o gradinita de stat si beneficiez de gradatie de meritdin 2011.Anul acesta am primit o oferta de la o gradinita particulara.Intrebarea mea este:in cazul in care mi se accepta detasarea de o gradinita particulara la una de stat pentru 1 an..cand revin gradatia mai este valabila?

    RăspundețiȘtergere
  116. D-le Pop, va rugam, luptati-va pentru reintroducerea pretransferului! Nu este tarziu sa se renunte la concursul din august! Nu este normal sa dau concurs din nou pentru acelasi post din scoala din care am iesit prin restrangere de activitate (am nascut - de aceea am ramas in urma cu punctajul, iar acum am punctaj bun, dar nu mai am la ce sa-l folosesc). Chiar daca am titulatura in alta localitate acum, eu profesez in aceeasi scoala prin detasare. Acum s-au ivit posturi la clasa pregatitoare si ...a venit legea cu acest concurs... Dureros este ca am si domiciliul. Situatia e umilitoare mai ales ca voi fi asistata de actualii colegi.Incerc sa inteleg cum a gandit domnul cu ideea de a scoate pretransferul, dar e peste puterile mele. Toti solicitantii pretransferului au motivul domiciliului.Dumnealui nu a stiut? Asa ni se scurteaza viata si nu vom mai ajunge la pensie...Sau acesta e scopul?
    Putere de munca si sa nu ne uitati!

    RăspundețiȘtergere
  117. Domnule ministru va rugam insistent, faceti ceva ptr. titularii sistemului care sunt dezavantajati prin scoaterea ransferului si a detasarii. Acum este momentul sa luptati ptr. reintroducerea pretransferului si a detasarii si sa ne demonstrati ca sunteti de partea noastra. Este dreptul nostru, am luptat ptr. el, dar este nevoie de cineva care sa ne sustina. Renuntati la ex. din august, inlocuindu/l cu cel dp. legea veche. Acesta naste suspiciuni si nu are aceeasi valoare. Va rugam si va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  118. Am preluat si aceasta problema pe care sper foarte repede sa o rezolvam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permiteti-mi sa ridic aceeasi problema.
      Va rugam, acum e momentul sa puneti problema reintroducerii pretransferului.
      Am ajuns in situatii de plans din cauza aceasta.
      Nu trebuie sa irosim sansa asta.
      Va multumim si sa dea Dumnezeu sa reusim!

      Ștergere
  119. Va multumim pentru sustinere

    RăspundețiȘtergere
  120. Dl.ministru sunt o proaspata mamica, care a avut ghinionul sa se titularizeze intr-un alt judet decat cel de domiciliu in anul 2011, din pacate cf.LEN nu ma pot transfera, va rog sa ma ajutati, deoarece indeplinesc multe criterii socio-umanitare, sa obtin transferul in judetul de domiciliu si sa stau alaturi de copilasul meu pe care nu-l pot parasi!!!!!Va multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  121. Oare se va schimba ceva in legatura cu detasarea in acest an, sau sa ne dam demisia din sistem si sa ne titularizam la nivel de scoala? Ar fi trist...am muncit atat de mult pentru a ma titulariza!

    RăspundețiȘtergere
  122. D-le ministru, dp. ce l-am ascultat la Antena3 pe d-l Ioan Mang, am ajuns la concluzia ca nu se vrea a face ceva ptr. a îmbunătăţi aberaţiile din LEN.În privinţa detaşarii şi a pretransferului de ce nu se aude nimic?. Din cele prezentate reiese ca legea lui Funeriu este cea mai buna: clasa pregătitoare la scoală, sisteme video la BAC dp. ce anul trecut le-au criticat atâta timp. Cum rămâne cu noi, titularii sistemului din alte judeţe?. Va rugăm, comunicaţi-le urgent doleanţele noastre. Suntem disperaţi, căci odată deveniţi titulari în 2011 ne vedem în situaţia de a alege între serviciu şi familiile noastre. La ce să renunţăm? Va mulţumim ptr. susţinere şi nu ne lăsaţi.

    RăspundețiȘtergere
  123. BUNA ZIUA,
    D-le ministru, va rog sa ne spuneti daca mai apar noile planuri cadru la gimnaziu pana la 1 sept 2012?

    RăspundețiȘtergere
  124. D-le ministru, sunt o prof. disperata care astept de ani de zile, ca orele optional de TIC la gimnaziu sa intre in trunchiul comun. Pentru anul scolar 2012/2013, in Metodologie ART.12(14) scrie ca la cls a V-a si a VI-a, optionalul TIC este obligatoriu. Va rog, raspundeti prin DA sau NU daca ma pot titulariza incepand cu 1 sept. 2012 pe orele scoase cu viabilitate de 4 ani. Va multumesc!!!!!!!! si mentionez ca intrebarea este pusa de o membra de sindicat cu o vechime de 20 ani in FSLI.

    RăspundețiȘtergere
  125. D-le ministru, sunt o prof. disperata care astept de ani de zile, ca orele optional de TIC la gimnaziu sa intre in trunchiul comun. Pentru anul scolar 2012/2013, in Metodologie ART.12(14) scrie ca la cls a V-a si a VI-a, optionalul TIC este obligatoriu. Va rog, raspundeti prin DA sau NU daca ma pot titulariza incepand cu 1 sept. 2012 pe orele scoase cu viabilitate de 4 ani. Va multumesc!!!!!!!! si mentionez ca intrebarea este pusa de o membra de sindicat cu o vechime de 20 ani in FSLI.

    RăspundețiȘtergere
  126. Toata admiratia pentru acest blog! Si acum o intrebare, ca doar asa am dat de blog, cautand raspunsuri pe marele Google. Si nu mica mi-a fost bucuria sa vad ca cineva de acasa, din MM, imi va raspunde. Sunt titular din 2011!! , fiind si primul an in invatamant. Postul de titular e la Ocna si am fost acest an detasata in BM pe un post rezervat. Tinand cont ca la Ocna nu pot sa fac naveta, in speranta unei viitoare luminari ministeriale, prefer sa dau curs unei oportunitati de schimb de posturi cu o colega din CJRAE CJ. Cf. actualei LEN, pe romaneste, asta inseamna ca odata dusa, nu mai am cale de intors?
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  127. Domnule proaspat ministru al educatiei, aveti dle mila si de noi titularii in sistem si lasati-ne dle sa ne detasam macar in august dupa concursul la scoli. Se poate modifica printr-un ordin de ministru Miscarea Pesonalului Didactic- Detasarea. Avem parinti bolnavi, nu putem face naveta in unele localitati. Cu ce dracu sunt vinovat ca am luat 9.80 la un examen national de titularizare si apoi a disparut brusc tot: pretransfer, detasare, transfer. Fie-va mila si de noi.

    RăspundețiȘtergere
  128. Domnile Ministru,
    cum se traduce "Metodologie de miscare de personal" ? Este de de de ... la CFR?

    RăspundețiȘtergere
  129. Felicitări! Domnule Ministru, va doresc ca sa aveți puterea de a schimba situația cadrelor didactice. Ma refer atât la salarizare,cat și la statutul acestora.Poate sub îndrumarea dumneavoastră profesorul va redeveni un stâlp și nu o cârpa a societății. Suntem la catedra din vocație și ne dorim ca învățământul sa fie centrat pe elev. Ne dorim sa fim dascăli și nu funcționari gratuiți ai statului.
    Va felicit încă o data și va doresc multa putere!

    RăspundețiȘtergere
  130. Tot respectul dumnule ministru
    Multa sanatate si succes in activitatea dumneavoastra
    Noua lege a educatiei m=a dezamagit total intrucat ea incurajeaza coruptia
    Titularizarea nu mai este asa de corecta,era mai bine sa se dea la nivel national
    De asemenea nu vad rostul la "proba practica"-inspectia la ora.
    Pentru cei fara definitivat isi avea rostul dar pentru cei care au definitivatul nu vad de ce trebuia
    Am o ultima intrebare: se mai organizeaza o alta testare pentru suplinitorii calificati?
    Eu zic ca mai meritau o sansa.....nu sa se dea la plata cu ora sau sa fie ocupate de pensionari

    RăspundețiȘtergere
  131. Astazi in conferinta pe care o veti sustine amintiti ceva si despre reintroducerea transferului pentru titularii sistemului, va rugam, dati-ne o speranta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-na Delia trebuie sa continuam sa luptam pentru reintroducerea transferului,daca am sti adresa d-lui ministru la care putem sa-i scriem cat mai multi. Sau care este din Bucuresti ar putea sa mearga la dansul in audienta sa-l roage sa reintroduca transferul

      Ștergere
  132. Conferinta de presa s-a finalizat la 11.35, nu s-a pomenit absolut nimic despre pretransfer, doar despre bacalareat.Dezamagire maaare!

    RăspundețiȘtergere
  133. Numirea dvs. ne-a adus o unda de incredere in neantul de schimbari prin care am trecut si trecem noi, dascalii, in ultimii ani. Speranta ca se poate mentine ce este bun si schimba ceea ce este gresit ne este data de faptul ca dvs. ati mentinut legatura directa cu scoala si ne cunoasteti problemele, doleantele si sugestiile. Va dorim, ceea ce ne dorim si noua: stabilitate, elevi capabili si colegi competenti! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  134. Stimate domnule ministru Liviu Pop vă rugăm să reintroduceţi pretransferul la cerere deoarece este un drept al nostru al titularilor şi aduc urmatoarele argumente în acest sens:
    Eliminarea pretransferului din învăţământul preuniversitar este o mare greşală şi un abuz. De exemplu eu sunt profesor titular, pe o catedră de istorie, la un liceu şi doresc să mă transfer tot pe liceu, tot pe catedră de istorie. M-am titularizat prin Examen Naţional de Titularizare. Nu este corect să nu mi se dea voie sa mă transfer pe nivelul de învăţământ pe care sunt titular şi pe aceeaşi specialitate la care am dat concursul. Nu schimb nici materia la care am dat examenul şi nici nivelul de învăţământ. Nu suntem trataţi în mod egal de Noua Lege a Educaţiei. De exemplu colegii care sunt în restrângere de activitate au dreptul să se transfere de pe post de învăţător, pe post de profesor, dacă au studii absolvite între timp, iar la alţii li se dă dreptul să schimbe şi materia pe care o predă. Atunci spun cu certitudine că este un abuz că nouă, celorlalţi titulari. nu ni se dă dreptul la pretransfer, măcar pe materia de predare pe care ne-am titularizat şi pe acelaşi nivel de învăţământ. Este deja o discriminare. Nu este corect să nu se mai recunoască un concurs luat la nivel naţional, mai ales că unii suntem titulari la 100 km distanţă de casă. Sau în alt judeţ. Unii au familii de întreţinut şi nu pot să stea departe de ele. Aşa sunt ajutaţi profesori şi sunt respectate drepturile lor?. Pentru că este un drept al nostru pretransferul, deoarece am dat un concurs cu recunoaştere la nivel naţional. Examenul l-am promovat şi postul l-am obţinut în urma multor ore de studiu. Titularii nu mai avem drepturi deşi le-am câştigat prin muncă cinstită. Suplinitorii se pot titulariza în baza articolului 253, dacă au luat o nota peste 7 la titularizare, dar si noi titularii am luat peste 7 doar că noua nu ne mai recunoaste nota si munca, ca la suplinitori.
    Nu este cu nimic mai corect un examen local decât unul naţional. Iar dacă am luat postul prin Concurs Naţional este normal să îmi fie recunoscută titularizarea în orice şcoală din ţară

    RăspundețiȘtergere
  135. D-le ministru, felicitari si mult succes in activitate. Este o mare bucurie ptr. titularii sistemului ca dvs. ati preluat Minist. Educatiei. Acum este cineva de partea lor si cu siguranta va face ceva si ptr. ei: detasare, pretransfer. De aceea va rugam sa nu ne uitati si sa aveti mila de noi. Cu ce suntem noi vinovati ca s-au scos ac. etape? dintotdeauna au existat ec.etape, cum de s-au scos tocmai la noi, cei care am dat ex. dp. vechea lege?corect era sa fim ultimii care beneficiam de ac. drepturisi apoi tituularizarea pe scoala. Va mulţumim!

    RăspundețiȘtergere
  136. Daca la clasa pregatitoare vor veni cei din sistem, candidatii care participa la concursul din 2 august, ce vor face? Oamenii s-au inscris cu speranta unui post titularizabil si acum vor ramane pe-afara?

    RăspundețiȘtergere
  137. Exista sanse sa se reintroduca pretransferul si detasarea?

    RăspundețiȘtergere
  138. Reintroduceti CNU de titularizare. Legislatia actuala isi bate jic de suplinitori si incurajeaza coruptia la nivel inalt.
    Ce facem acum ? Suntem la mana directorilor.
    Luptati, d-le Ministru, pentru reintroducerea titularizarii la nivel national !

    RăspundețiȘtergere
  139. Imi doresc foarte mult reintroducerea transferului la cerere. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  140. Cum vi se pare ,,legarea de mosie" a celor care sunt titulari. Ma refer la faptul ca nu mai poti face transfer la cerere. ramai acolo sau renunti la titulatura? Mi se pare aberant!

    RăspundețiȘtergere
  141. Domnule Ministru, ma repet si eu, ca si colegii aflati in situatia mea (titular in alt judet decat cel de domiciuliu)...VA RUGAM sa ne ajutati cu o DETASARE LA CERERE in acest an, pentru a nu ramane someri, dupa atata sacrificiu!Cineva a scris pe forum-ul edu.ro cum ca i-ati fi raspuns la mail si ca se prevede acest aspect in cel mai scurt timp cu putinta. Oare sa fie adevarat? Avem INCREDERE in dvs!

    RăspundețiȘtergere
  142. Domnule Ministru, ma repet si eu, ca si colegii aflati in situatia mea (titular in alt judet decat cel de domiciuliu)...VA RUGAM sa ne ajutati cu o DETASARE LA CERERE in acest an, pentru a nu ramane someri, dupa atata sacrificiu!Cineva a scris pe forum-ul edu.ro cum ca i-ati fi raspuns la mail si ca se prevede acest aspect in cel mai scurt timp cu putinta. Oare sa fie adevarat? Avem INCREDERE in dvs!

    RăspundețiȘtergere
  143. Vrem transfer , pretransfer sau măcar detaşare la cerere chiar din septembrie nu de anul şcolar viitor ! Vă rugăm şi vă mulţumim anticipat .

    RăspundețiȘtergere
  144. Nu vrem detasare, stiu titulari care de 20 de ani se tot detaseaza si noi ramanem sa vedem ce ramane dupa ei.
    Sa se scoata la concurs ce este vacant si sa participe si ei daca au curaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar exista multe cazuri in care se tot detaseaza de ani buni titularii, niciodata nu au vazut scoala unde sunt titulari, dar din cauza lor nu este corect sa stea altii departe de casa, de familie. Este o anomalie a legii care trebuie clarificata: pretransfer, transfer, detasare si mai ales schimb de post in situatii clare, corecte, pentru binele copiilor, pentru stabilitate s.a. Normal ca orice om vrea sa fie langa familia lui nu sa faca naveta de zeci de km si sa nu mai fie in stare de nimic la clasa.
      Comisiile paritare ale Inspectoratelor trebuie sa faca diferenta intre cine se tot detaseaza pt ca nu mai are chef de colegii de anul trecut sau cine se detaseaza pt a se apropia de familie.

      Ștergere
    2. Tu daca erai asa destept cum te crezi te-ai fi titularizat, iar daca vrei sa stii un titular nu are voie decat 2 ani consecutivi la detasare nu 20 cum zici tu. Asa nu mai vorbi prostii , mai bine citeste ceva care sa iti deschida minte. Iar ca sa stii transferul este un drept normal al titularilor care in clipa cand se transfera lasa postul care l-au avut liber, post care poate fi ocupat prin concurs de suplinitori

      Ștergere
    3. Un titular care s-a titularizat la prin concurs national poti sa fii sigur ca stie materie, pt ca acele concursuri din anii trecuti de titularizare au fost extrem de dificile. dar tu poate te bazezi pe pile la vreun director , ca macar asa sa te titularizezi. Ia r noi am cerut transfer ca asa putem sa lasam posturile vacante pe care suntem deja titulari pentru cocncurs. Ne cerem doar dreptul obtinut intr-un concurs national si sa ni se recunoasca munca

      Ștergere
    4. eu sunt titular in sistem. e greu examenul. am luat 9.80 si nu primesc lectii de la suplinitori ascunsi de directori prin papuci.

      Ștergere
    5. Foarte bine ca sunteti titular,inseamna ca si dumneavoastra ati muncit ca si mine care sunt tot titular in sistem, tot cu o nota mare ca si dvs, dar consider ca ar trebui reintrodus transferul pentru ca sunt unii titularii la mare distanta de casa si au familii. E posibil ca odata sa aveti si dvs nevoie de transfer fiindca nu stiti ce aduce ziua de maine

      Ștergere
    6. Vreau sa va mai spun ca nu daca sunteti titualar nu trebuie sa primiti lectii de la"suplinitori ascunsi prin papuci" dar trebuie ca la toti care suntem deja titulari in sistem sa ni se dea dreptul la pretransfer daca avem nevoie, pt ca noi ne-am titularizat printr-un examen national foarte greu

      Ștergere
  145. d - nul Liviu Marian Pop,
    este vreo sansa ca profesorii pentru invatamant primar sa-si poata continua activitatea (pana la finalizarea clasei aIVa)dupa data de iesire la pensie pt limita de varsta(data la care contractul de munca inceteaza de drept)? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  146. D-le ministru, noi , titularii din învățământ, profesori care ne-am titularizat în urma unui concurs unic, greu și corect, nu suntem bătaia de joc a ministerului. PDL-iștii, cu miniștrii lor de doi bani și cu legea lor ”asumată”, lege care tratează atât de simplist problemele complexe din învățământ, ne-au umilit și insultat în toate modurile posibile. ”Legatul de glie” a dispărut din vremea feudalismului, să nu creadă Funeriu și Băsescu că au rezolvat problemele din învățământ cu legea lor confuză și care încalcă drepturile profesorilor titulari. Sperăm din tot sufletul să remediați la timp abuzul, pe care acești ”nefericiți inculți” l-au pornit împotriva adevăraților dascăli din învățământul românesc. Metodologia de mișcare a personalului didactic este o rușine împreună cu legea din care face parte, lege pe care și-au asumat-o, și care ar fi normal să și-o ducă cu ei acum când pleacă.Vă rugăm să găsiți o modalitate de a reintroduce pretransferul și detașarea la cerere acum, sunt un drept pe care l-am obținut prin muncă, nu avea nici un drept acest”coleg de gen neutru” să ni-l ia, probabil că a fost indus în eroare de niște ”inexactitudini”. Vă urez mult succes și vă mulțumesc pentru înțelegere. Așteptăm, cu sufletul la gură, o ordonanță care să îndrepte de urgență răul care ni s-a făcut.

    RăspundețiȘtergere
  147. Foarte adevarat ce a scris Adela, ex. a fost destul de greu, atat de comentat, cel din 2011, cu camere de luat vederi, deci unul dificil, ca acum daca nu ma pot datasa sau transfera sa fie degeaba?D-le ministru, nu deveniti ca cei dinaintea dvs: mereu ne-aţi incurajat si ne-aţi sustinut: Acum ce faceti?Asteptam o ordonanta

    RăspundețiȘtergere
  148. D-le ministru, am şi eu o întrebare, dacă nu este foarte mare deranjul, după cum se ştie în această perioadă se desfăşoară prima ,,parte,, a examenului de titularizare (inspecţia la clasă). Dar să nu mă abat de la subiect, întrebarea este : au voie două doamne care sunt angajate pe post de învăţător (studii institutor) gr.I şi titulare într-o şcoală specială, să facă parte din comisia de examinare pentru ocuparea unui post de profesor psihopedagog şi profesor logoped ?
    ( doamnele ocupând locul celor doi membri calificaţi în specificul postului ) . Vă mulţumesc anticipat .

    RăspundețiȘtergere
  149. Îmi vine în minte un citat din Dan Puric, ”S-a tăiat capul viperei, iar veninul se împrăștie acum în tot corpul!”(ca să nu fiu, Doamne ferește, acuzată de plagiat, că tare mai e la modă). Domnule ministru, noi sperăm din tot sufletul că nu ne veți lăsa pradă ”veninului” împrăștiat de acest obscur ”FuneRAriu”, să ucidă întregul învățământ, cu dascăli cu tot. Sper să găsiți , până nu-i prea târziu, ”antidotul” la Mișcarea personalului didactic, pentru că ceva mai umilitor pentru noi, profesorii de bună credință, nici că putea inventa o minte atât de bolnavă. La toamnă , ștampilele sunt în mâna noastră,să nu se mire BOC - BĂSE - FUNERIU și toată gloata, de ce vor dispărea. Așteptăm urgent o ordonanță care să reglementeze problemele noastre. Sunteți un om care vine dintre noi, dintre dascăli, așteptăm să ne tratați cum merităm. Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  150. Asa este, cine este de partea noastra, la toamna ne vor avea de partea lor.Mare bataie de joc la adresa titularilor sistemului. Au eliminat detasarea, pretransferul si ne/au umilit in cel mai jalnic mod. Speram ca dl ministru Pop nu ne va dezamagi, fiind de partea noastra venind cu o ordonanta.

    RăspundețiȘtergere
  151. Tanase Simona25.05.2012, 01:03

    Domnule Ministru, sunt profesor titular pe catedra de LIMBA SI LITERATURA ROMANA
    Va deranjez cu o mare problema: anul acesta m-am inscris la Concursul de titularizare in vederea ocuparii unui post de profesor de limba romana la Liceul de Arta Braila (asta pentru ca nu mai exista pretransfer, detasare etc). Dosarul meu nu a fost validat deoarece am absolvit cursurile Universitatii ,,Spiru Haret" in anul 2006, forma de invatamant ID.
    Mentionez ca eu am urmat cursurile acestei universitati pentru a-mi completa studiile incheiate la Universitatea ,,Dunarea de Jos" din Galati, Colegiul de Institutori, la Universitatea Spiru Haret inscriindu-ma in anul 2004, anul III de studiu (an in care forma de invatamant ID a Facultatii de LIMBA SI LITERATURA ROMANA avea autorizatie provizorie). Examenele de diferente le-am sustinut alaturi de colegii inscrisi la Universitatea ,,Spiru Haret" in anul I anul 2004, conform programelor aprobate pentru anul scolar 2004-2005, respectiv 2005-2006, iar licenta am sustinut-o la Bucuresti alaturi de colegii de la forma de invatamant zi, aceasta constand in examen scris de verificare a cunostintelor de specialitate si sustinerea lucrarii de licenta
    Juristul ISJ Braila a considerat ca diploma mea de licenta nu este in regula, astfel incat am fost nevoita sa depun memoriu la MECTS (memoriu inregistrat cu numarul 74181 din 27. 04. 2012).
    Singura mea sansa de a putea sustine Concursul de titularizare in acest an este sa primesc un raspuns la memoriul depus in timp util , astfel incat sa-mi pot sustine inspectia la clasa pana in data de 8 iunie, asa cum prevede Calendarul miscarii personalului didactic.
    Va rog sa ma ajutati sa-mi rezolv problema, trebuie sa stiu in ce situatie ma aflu: am sau nu studiile in regula. Si daca nu, ce am de facut?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare