10 feb. 2012

Funeriu - un pseudo-ministru fara caracter

Intr-o conferinta de presa jalnica pseudo-ministrul Funeriu si-a prezentat "marele succes". Castigarea unui proces. Un proces in care un judecator a fost schimbat intre termene ;) Vedeti AICI inregistarea emisiunii.

A prezentat un fluturas de salariu pe septembrie 2011 a UNUI DIRECTOR (cu 30-35 de ani de cariera)CARE ARE GRADATIE DE MERIT (se acorda pentru maxim 16% din personalul din invatamant), Indemnizatie de conducere de 35% si 5,39 ore plata cu ora. Adica o persoana la maximum de salariu si aproape de finalul carierei. Si care sunt cateva sute de persoane din cele 300000 de salriati. Stie oare ticalosul de ministru ca daca nu ar fi director profesorul respectiv ar avea un salariu 1973 de lei? Iar daca nu ar avea gradatie de merit si nici plata cu ora acel profesor ar avea un salariu de 1503 lei. DUPA 35 DE ANI DE INVATAMANT.  Am atasat captura si salariu



























Pentru ca spune ca acest profesor ar avea salariu de 2524 daca nu ar plati cotizatia de sindicat.
In fapt ar primi 2518 lei. Deci cu 6 lei mai putin decat spune pseudo-ministru.













De ce?
Pentru ca aceasta cotizatie de sindicat este deductibila din impozitul pe venit conform codului fiscal.
Adica din 10 lei cotizatie 1,6lei este din impozit si 8,4 lei din netul angajatului.
De fapt acesta este inca unul din substratul neretinerii cotizatiei pe statul de plata.
Faptul ca din cei aproximativ 50 de milioane de lei cotizatii intr-un an 8 milioane erau din impozite.
In conditiile in care in acest moment peste 90% dintre sindicalisti nu fac deducerea statul castiga iar sindicalistii pierd aceasta deducere.

Am mai scris despre acest subiect si FUNERIU SI CELE 7 MILIARDE NEACORDATE PROFESORILOR IN CEI DOI AN DE MANDAT


Si ca sa nu uite cat rau a facut sistemului de invatamant mai atasez doi fluturasi ale unui invatator debutant.
Care are dupa reducere prin cele doua legi ale  mincinosului de FUNERIU 678 de lei. Si care ar trebui sa aiba conform proceselor castigate de sindicate  1017 lei.
Salariile sunt cu cotizatie de sindicat.
Si ca sa nu te mire sa sti DE CE MEMBRU DE SINDICAT

45 de comentarii:

  1. o jigodie, o caricatura de ex-ministru

    RăspundețiȘtergere
  2. De-aia suntem unde suntem: si Tariceanu le spunea taranilor de pe camp, prin octombrie 2008, ca profesorii au vreo 12 sporuri la salariu - omitand sa spuna ca NICIODATA nu sunt prezente mai mult de 3 sau 4, in acelasi timp, pe un fluturas. Nu mai intru in detalii, profesorii stiu despre ce vorbesc.

    Ideea este ca ASA, cu astfel de declaratii, special facute pentru urechile NEAVIZATILOR, am ajuns sa ni se scuipe seminte in cap - este exact ca povestea cu 3 luni de vacanta: in frunte cu unii parinti, cei care habar n-au cu ce se " mananca " invatamantul, sunt convinsi ca profesorii au concediu pe toata perioada vacantei odraslelor ... si se mira foarte tare cand ii contrazici. Ce sa mai vorbim?

    RăspundețiȘtergere
  3. Un hot, un borfas care a furat cu nerusinare din buzunarele personalului din invatamant acuza sindicatele tocmai pentru ca au demonstrat in fata instantelor de judecata ca este hot. A furat si din buzunarele unor persoane amarate, ingrijitoarele, care in 2008 plecau acasa cu 750/luna iar acum pleaca acasa cu 570 de lei/luna. Oftica hotului este ca daca nu ar fi fost cotizatia de sindicat, sindicatele nu ar fi avut cu ce sa sustina zecile de mii de procese castigate impotriva lui. Incercarea de a suprima cotizatia este pentru ca sindicatele sa nu poata sa sustina in continuare actiunile pentru a forta guvernul sa plateasca sumele furate. Si sa nu poata sa sustina si alte procese pentru banii de carte si premiul anual furati in anul 2010. Se inseala ticalosul si de aceasta data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...Si sa nu cumva sa va diminueze voua luptatorilor din beneficiile despre care nu vorbiti niciodata!

      Ștergere
    2. oare care ar fi acele beneficii? sa le aflu si eu

      Ștergere
    3. Despre ele ar trebui sa ne spuneti voi noua,banuiesc ca nu faceti asta de dragul maselor nerecunoscatoare(munca patriotica, voluntariat, zi-i cum vrei).

      Ștergere
  4. Un ticalos a fost si asa va ramane, chiar dupa ce se duce la "tatucu". De acolo ne va face si mai mult rau, de aceea il duce.Este bine sa-l demascam de cate ori avem ocazia. Deja sunt unii membri de sindicat ce cred ca sindicatele judetene si federatiile s-au imbogatit din acesta cotizatie. Sper sa ai timp, Liviu, sa poti face aceste prezentari, numai sa ai suficient timp si pentru "neavizati" si le uram succes tuturor colegilor nostri care o pot face cu diferite ocazii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu cat tupeu, cu cata nerusinare prezinta minciuna asta cu cotizatia de sindicat de 1% ascunzand furtul de 58,4% din salariile cadrelor didactice (33,4% Legea 221/2008+25% Legea118/2010)! Mai ramane sa ne spuna ca a marit salariul cu 15% din ian. 2011 cand, de fapt, a furat premiul anual(salar 13) si l-a impartit pentru 12 luni. Vrea sa nu mai aiba forta sindicatele pentru a organiza alte mitinguri si proteste? E convins ca LDS-ul il scuteste de posibilitatea declansarii unei greve generale? Sa-l fereasca Dumnezeu sa se declanseze o revolta generala spontana. Va cere sindicatelor sa concilieze conflictul?! Va vedea ciu-ciu! Nu vor concilia nimic; ii vor lasa pe oameni sa rezolve conflictul asa cum vor vrea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Yko 70,din nou suspendat pe forumul prof. pentru ca i am zis bou lu' Funeriu :)11.02.2012, 08:41

    Nu stiu cat e deducerea la un brut de 2500 de lei...dar la un net de 1ooo . deducerea e de 3 lei! Ar trebui ca FSLI sa trimita ctre presa/scoli niste calcule...!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa inteleg cum de unii angajati din invatamant pot sa sustina asa un partid ( care le taie din venituri si ii pune sa se poarte cu colegii ca niste jigodii). Singura satisfactie a mea este ca dupa 27 de ani de vechime si cu gradatie de merit am salarul mai mare decat al directorului, care este mai tanar si care sustine acest guvern. Am refuzat sa merg si la recensamantul acesta stupid si nu au avut curajul sa-mi faca nimic. Cred ca trebuie sa avem coloana vertebrala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Liviu Pop, va rog sa nu-l faceti mincinos pe domnul Funeriu, din doua motive: 1-parintii l-au facut asa si 2-SE TEME ! Si el si Putin de Romania SE TEM CUMPLIT de reactia acestui popor ! De aia s-au INCONJURAT de securisti, de aia NE-AU INCONJURAT cu securisti, ca-n LAGARUL SIBERIAN ! Numai ca, frigul se va risipi, si odata cu el se vor risipi si acesti criminali, care au ajuns IRATIONALI in fraude, minciuni, hotii. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  9. saracul de el....ce vina are el...ca asa s-a nascut...ca s-a nimerit sa fie la locul nepotrivit ,inconjurat si sfatuit de altii asemeni lui....vai de mama lui...cum isi va mangaia dorul de el?

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai...dar "maria sa Funeriu" a fost apreciat si promovat...e consilier la Cotroceni...,ma intreb pe ce fel de probleme e considerat a fi capabil sa conseieze????

    RăspundețiȘtergere
  11. Pseudo-ministru, da?Dar de profesorii ce folosesc tot felul de invective la adresa acestuia si a altora fara sa stie macar sa vorbeasca si sa scrie corect romaneste(apropo', corect ar trebui sa fie :un fluturas-sg./doi fluturasi-pl.)ce puteti spune?Mai bine v-ati mobiliza in adevarata munca sindicala si nu in dueluri verbale de prost gust!Nu asa veti convinge ca sunteti adevarati si nu pseudo-lideri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim...am corectat..a gresi e omeneste..a te corecta este un progres

      Ștergere
    2. ce intelegeti dvs prin "adevarata munca sindicala"?

      Ștergere
    3. Adevarata munca sindicala, dupa mine, ar trebui sa porneasca de la cunoasterea realitatii din sindicatele de la baza, din scoli, acolo unde nu se simte prezenta unui lider decat formal.In general membrii simpli nu sunt informati in legatura cu hotararile luate la centru,nu sunt consultati inainte ca acestea sa fie luate, ci sunt folositi doar ca masa de manevra in caz de greva,miting,etc.Ar fi cazul sa constientizati acest aspect si sa nu minimalizati acele comentarii ce exprima nemultumire etichetandu-i pe autorii lor ca trepadusi, slugi ai puterii, etc., sa va folositi puterea de convingere in termenii cei mai civilizati, indiferent despre cine faceti vorbire.Despre cotizatiile platite ce sa mai spun, inainte erau retinute chiar daca nu acceptai sa fii membru de sindicat.Acum plateste cine mai vrea sa fie membru de sindicat.Daca nu mai sunt toti cei carora li se oprea automat pe statul de plata nu e vina ministrului ci a dumneavoastra.Asta se intampla si in alte domenii, asa ca nu este cazul sa va plangeti ci sa va conectati la realitate,dati dovada de transparenta si de responsabilitate in tot ce intreprindeti.

      Ștergere
    4. daca ar sta liderii cu fiecare in parte sa-i explice ce si cum ... si sa le mai ceara si parerea ... ?!?
      eu sunt satul de carcotasi "revolutionari"din astia ca mataluta

      Ștergere
  12. Sindicatul este o asociatie sau organizatie din care poti sa faci parte sau nu,dupa optiunea pe care o ai.Cine vrea sa faca parte din sindicat poate foarte bine sa plateasca cotizatia fiindca nu-l opreste nimeni.Problema cea mare a liderilor este ca mare parte a profesorilor .daca nu se trag banii direct pe statul de plata,nu mai achita cotizatie pentru ca NU VOR SA MAI PLATEASCA ,cu alte cuvinte se retrag din sindicat,fiind satui de lideri vedete TV,care cand erau simpli profesori circulau cu biciclete iar odata ajunsi lideri umbla cu Jeepuri,construiesc palate etc,in timp ce profesorii au ramas cu toate drepturile castigate pe parcursul timpului taiate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cei care nu platesc au de pierdut...niciodata absentii nu au dreptate

      Ștergere
    2. ce spuneti dvs este o aberatie. Peste 90% dintre membri de sindicat au ramas. Deci nu isi au sens acuzatiile. Iar "Jeepurile" de care spuneti sunt un Logan din 2006 la Maramures si un WW din 2007 la federatie...casa imi e in rosu..deci mai am pana la palate...

      Ștergere
    3. Stati bine la 38 de ani!Eu abia la 50 am reusit sa incropesc o casa.Si, zau ca n-am stat degeaba!Ba, am mai muncit si ceva pamant in timpul liber ca sa ma pot descurca.

      Ștergere
    4. daca ar sta liderii cu fiecare in parte sa-i explice ce si cum ... si sa le mai ceara si parerea ... ?!?
      eu sunt satul de carcotasi "revolutionari" din astia ca mataluta.
      am impresia ( si cred ca nu numai eu)ca nu preeeaaaa esti bagat(a) in seama si traiesti cu visul ca esti luat(a) pe acilisea pe undeva !!!
      nu te supara : ori dascal ori agricultor de seama
      HOTARESTE ODATA

      Ștergere
    5. Mda!Sunt si eu un dascal ce traieste la tara.Pe deasupra n-am avut sansa sa fiu lider de sindicat ca sa fiu bagat in seama de-alde dvs.! Dar daca ati raspuns tot inseamna ceva!Regretabil e ca raspunsurile cu care ne onorati sunt neschimbate:aceleasi etichete cu iz jignitor, aceeasi lipsa de respect pentru interlocutor.Am totusi o curiozitate:sunteti orasean si ii dispretuiti pe cei care lucreaza putinul pamant lasat de parinti? Va pot asigura ca pot sa fac ambele activitati impecabil...Si de ce sa nu explice liderii "ce si cum" si de ce sa nu le ceara parerea membrilor simpli? Nu in asta consta munca unui lider? Vorbeati foarte aprins intr-o postare anterioara despre incalcarea democratiei prin nerespectarea Legii dialogului social de catre cei aflati la putere.Nu se aplica si in cazul acesta principiile acestei legi?Pacat!

      Ștergere
    6. domnule anonim de la ora 01:05 sunt nascut la tara, am crescut la tara, am predat pentr prima data intro scoala dintr-un sat ucrainean. Ma mandresc ca pe cartea mea de munca este scrisa aceea scoala. parintii mei traiesc la tara. sunt cadre didactice si ele. deci va rog putin mai usor cu criticile si acuzele. Si eu am mncit pamantul, am avut meditatii, am avut si o mica afacere de familie, muncesc si acuma si nu stau sa analizez cine si cat castiga. Faptul ca fac in medie 8000 de km pe luna la volan prin tara in interesul membrilor de sindicat nu il pot cuantifica nici in bani si nici in altceva. Lipsa de langa familie inseamna mult. Si o fac pentru ca imi place ceea ce fac. Nu am pretentie sa imi ridice nimeni statuie si ma multumesc sa pun capul pe perna cu constiinta ca am facut tot ce am putut in ziua respectiva. Consultarile membrilor se fac mereu. Din pacate numarul celor interesati este variabil.Pacat ca inca se mai gandeste asa. Toate cele bune

      Ștergere
  13. Atunci de ce mai comentezi pe un blog sindical ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiindca am cotizat 25 de ani si macar cu atata sa ma aleg.Dar care e deranjul,sunt lucruri arhicunoscute,sau esti si tu vreun lider ?

      Ștergere
    2. Nu asa cotizat nici o luna la un sindicat din invatamant pentru ca Funebru nu ti-a permis. Esti cel cu 3,5 la examenul de ocupare a unui post de profesor suplinitor. Ai fost adunat de pe strada sa produci diversiuni pe acest blog. Cand te privesti in oglida, ce spui despre tine? Chiar daca nu ti-e rusine de tine va veni vremea cand ai sa te arunci de pe podul Basarab. De rusine de tine.

      Ștergere
  14. Asta se doreste :
    "Astazi, 7-8% din cadrele didactice isi platesc cotizatia de sindicat. Care este reprezentativitatea si credibilitatea unor lideri de sindicat care au in spate 7-8%." !
    Si DREPTURILE noastre cine le apara ? Sau avem numai OBLIGATII ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai tupeist, arogant si terorist ministru al educatiei...in rest, o nulitate,o sluga si atat. oare el ce satisfactie are in urma mandatului????????oglinda, oglinjoara??????????????

      Ștergere
    2. Pentru Gaia

      Cine apără drepturile noastre? Păi asta e marea stupiditatea a noastră că şi sub Ceauşescu şi acum, aşteptam de la altcineva să ne apere drepturile. Evident într-un fel trebuie să fim reprezentaţi de foruri legislative după cum şi spune Constituţia. DAR: SUNTEM PREAPASIVI ŞI LAŞI, SUNTEM PREA PASIVI ŞI ÎN CEEA CE PRIVEŞTE CAUZA DREPTURILOR NOASTRE DE TOATE FELURILE ŞI DĂM VINA PE SINDICAT.
      Împotriva unor asemenea politicieni cum să lupte sindicatul singur când nu are în spate membrii săi, care ar trebui să facă orice iniţiativă în acest sens???????? Am ieşit în stradă când nu s-au ţinut de hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile??? Dacă un sărman muritor de rând nu s-ar fi conformat la hotărâri judecătoreşti de asemenea anverguri ar fi fost ras de pe faţa pământului. V-aţi gândit vreodată la acest lucru sau aţi râmas cu mentalitatea comunistă înfloritoare???

      Ștergere
  15. Dumneavoastra ce sunteti ? 1987 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. all I wanna want11.02.2012, 16:28

      Da. sunt şi 1987 şi 1989 şi 2012, fiindcă trebiue să ţinem paşii cu timpul, şi cu timpurile grele şi cu cele pasive, şi cu cele de austeritate cu 235489 de asumări de guvern în continu..........

      Ștergere
  16. Ba luptam singuri , ba impreuna ! Hataraste-te ! Nu poti fi de dreapta-stanga !

    RăspundețiȘtergere
  17. all I want to hit11.02.2012, 20:25

    pentru Gaia

    Un lucru e clar, nu? De luptat trebuie luptat în toate timpurile istorice contra absolutismului, prostituţiei politice s.a.m.d, indiferent că acest lucru a săvârşită de dreapta sau de stânga. Ambii sunt hoţi, proşti cu feţe de Janus şi nu se schimbă la faţă.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa pun bratele pe piept si sa ma resemnez ? EU NU , NICIODATA !

    RăspundețiȘtergere
  19. De unde caracter la Funeriu, Basescu, Boc, Ungureanu, Baba si la cei care si-au ales loc de munca in cabinetele parlamentarilor pedele pe functia de diversionist pe bloguri si site-uri? Ceea ce omul nu are nici Dumnezei nu-i da.

    RăspundețiȘtergere
  20. Liviu .ne cam meritam soarta ! Doar am mimat in toate sau. n am vrut sa ne gasim RESPONSABILI, ori de cate ori trebuia sa LE ARATAM. nu numai superioritatea numerica ci . mai ales, sa ne impunem cauza noastra legala , obligatorie pentru functionarea la limita oxigenarii sistemului ,de multe ori am acceptat ??? multe ... nr de copii mare la clasa , activitati ce n aveau legatura cu profesia etc etc . Toate , in numele DEMOCRATIEI ??? au dus la pierderea autoritatii , prestigiului si demnitatii profesorimii ce ,prin truda ee,daruire si devotament ,in anii grei castigase . Sa pornim de AICI si sa ne REGASIM pentru a ne face NOI ( stim si putem )regula jokului ! AM mai spus , stii = daca COSMA ar fi avut sindicalistii FESLI (ca numar ) schimba guvernele in toate tarile din zona !? Va chem LA MUNCA stimati colegi ! Oricand voi raspunde PREZENT !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucrurile nu sunt simple, nu sunt chiar atat de lineare. Cadrele didactice nu sunt mineri. Acum Fenebru le-a felicitat pe cadrele didactice ca au inteles, ca au pus mai presus interesele invatamantului, ale elevilor etc. dar sa ne amintim adevarul: cadrele didactice au fost acuzate de terorism, ca i-au luat pe elevi ostatici etc.; cadrele didactice au fost amenintate in toate felurile. Prestigiul, autoritatea au fost pierdute si datorita masurilor directe dar si datorita masurilor economice, culturale etc. Zicala: "cine are carte are parte" a ramas fara continut, "meseria e bratara de aur" nu mai are acoperire. Si atunci, "ce-i mana pe ei in lupta"? (ma refer la elevi). Concesia este normala intr-o democratie, in respectul reciproc dar NU si atunci cand sunt interese fundamental opuse iar de o parte sunt si dolosive. Desigur, trebuie sa ne reconsideram, sa ne regasim. Se pare ca ne ajuta chiar si puterea (inconstient, desigur) dar trebuie sa fim "pe faza". A fost trimisa Curtea de Conturi sa ia bani personalului din invatamant. Se imputa sporul de calculator, sporul de conditii nocive, sporul de vechime in munca la plata cu ora, impozitul pe tichetele cadou, tot ce le trece prin cap. Se va ajunge sa se impute si salariul (pur si simplu). Cei care au renuntat la sindicate pierd in instanta. Din pacate pierd si cei care sunt aparati de sindicate care au numai gura si tupeu nu si cap. Oamenii vor ajunge sa re-inteleaga ca au nevoie de sindicate dar de sindicate competente cu oameni bine pregatiti in domeniul legislatiei, al apararii drepturilor salariale si profesionale. Iata, in aceasta pledoarie, am ajuns si la o "descoperire": guvernul ii indeparteaza pe oameni de sindicate pentru a trece la actiunea inversa, de a se lua bani de la salariatii din invatamant. Pentru munca depusa.

      Ștergere
  21. MUNCA avem cat cuprinde ! DREPTURI salariale si PROFESIONALE nu avem !

    RăspundețiȘtergere
  22. Curtea Constituţională: discriminare în legislaţia educaţiei !

    RăspundețiȘtergere
  23. http://www.sipmures.ro/index.php?pag=nw&id=92&p=la-sesizarea-sipmures-curtea-constitutionala-a-romaniei-a-hotarat-ca-sporul-de-predare-simultana-se-plateste-si-la-gimnaziu.html

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule Liviu Pop,am si eu o intrebare la dumneavoastra cu speranta ca ma puteti lamuri ,deaorece noua lege a creat un haos total in invatamantul romanesc,am terminat liceu pedagogic dupa care am urmat colegiul de institutori de 3 ani,iar conform ordinului 5553 ar fi trebuit sa-mi echivaleze ssd cu ciclul I,ceea ce nu s-a intamplat deoarece nu am 9o de credite in ultimii 5 ani desi am obtinut gradul II anul trecut ,dar am inteles de la isj.prahova ca nu se iau in calcul creditele obtinute prin grade didactice (desi sunt tot credite profesionale transferabile)ci se refera la alte programe de perfectionare ...ceea ce a dus la respingerea dosarului meu de echivalare .Ce se va intampla cu noi in viitor ?Imi da ministerul bani sa-mi echivalez in 4 ani studiile?Este bataie de joc !FIecare interpreteaza noua lege dupa ureche ,este un haos total ,nimeni nu stie nimic ,asta da modernizare a sistemului de invatamant ,ca sa nu mai vorbesc de clasa pregatitoare...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare