23 feb. 2012

Sondaj FSLI privind clasa pregatitoare

AICI gasiti intrebarile la sondajul pe care l-a initiat Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant cu privire la Clasa Pregatitoare.
Va multumesc anticipat pentru acest raspuns.
Perioada de raspuns este 21-27 februarie 2012.
Marti 28 februarie vom face publice rezultatele

Pana atunci..penibilitatea MECTS e maxima:
- ORDIN nr. 3064/19.01.2012 pentru aprobarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I pentru anul școlar 2012-2013 și a Calendarului înscrierii
dupa care
-NOTA nr. 28766/08.02.2012
- NOTA nr. 29931/16.02.2012
- NOTA nr. 29941/16.02.2012
- NOTA nr. 30159/17.02.2012 

Adica ce visa secretarul de stat noaptea scria a doaua zi. 
 

30 de comentarii:

  1. Doar parintii si copilul trebuie sa hotarasca ce drum urmeaza ! Nu "evaluarea" psihosomatica , labirintul birocratic si principul "asa este si in alte tari"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am un baiat de 5 ani care a spart trei geamuri cu piatra . Este genial ! Vreau sa-l inscriu in clasa I ! Mai trebuie testat ? Unde gasesc topul scolilor din Romania ? Il dau la cea mai buna !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trait sa vad parinti emotionati si copii blocati de emotii si stres , facand cu greu fata acelei evaluari psihosomatice ( e adevarat nu toti la aceeasi intensitate , dar majoritatea) facuta intr-un loc necunoscut si cu persoane necunoscute lor.La aceasta varsta copiii sunt foarte sensibili la aceste lucruri ,instabili emotional , mai cu seama ca trebuie sa si raspunda , iar randamentul nu este nici pe departe cel real. Dar aste e, din pacate ei sunt prea mici ca sa-si exprime parerea,dar daca i-ar fi intrebat cineva unde si-ar dori sa continue clasa sau grupa pregatitoare , cum vreti sa-i spuneti , va las pe dumneavoastra sa deduceti sau sa aflati ca sa nu spuneti ca am pareri pertinente.Fac parte din sistem , dar nu sunt afectata in mod direct de aceste masuri , sunt afectata de tot ce se intampla nedrept si aberant in invatamantul din Romania.
    Va multumesc pentru toata munca depusa , domnule Liviu Marian Pop , va urmaresc si dau mai departe mesajele dumneavoastra , va apreciez seriozitatea si perseverenta cu care ne dati toate informatiile , modul in care actionati , sper sa nu va ,,deranjeze" nimeni si sa continuati mult timp ceea ce ati inceput.Sanatate multa si succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Educatoarea se poate pronunta clar,dupa ce a avut in supraveghere copilul,daca el poate merge la clasa pregatitoare,sau clasa I-a, nu stresati copiii supunanad-ui la teste psihologice,ei au teama de cabinetele medicale si halatele albe.Parintele sau tutorele este cel care se pronunta asupra copilului sau.
    Ce se intampla cu copiii cu parinti de nationalitati diferite,nascuti pe teritoriul altei tari, decat cea de origine a parintilor, si daca copilul vine in Romania , la bunici, (bunic-fost profesor,actualmente pensionar) si merge aici la scoala ?????????

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca pana acum grupa pregatitoare era la gradinita dc schimba ei totul ? Nimeni nu stie ce e cu clasa asta , parintii sunt nedumeriti , o tampenie .Trebuie sa facem ceva !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa fim seriosi,aceste testari se faceau anual inainte de `89 si nimeni nu murea din asta! E drept ca din comisie faceau parte;directorul,invatatorul care urma sa ia clasa,un cadru medical,deci fara psiholog(caci psiholog mai bun ca invatatorul care urmeaza sa-i preia,nu cred ca exista)! Parintii isi insoteau copiii si atunci chiar si in sala de testare ,fara a avea dreptul sa intervina! Deci,NIMIC NOU SUB SOARE!Ce faceti atata caz din testarea asta? Eu sunt convinsa ca EDUCATOARELE CARE URMEAZA SA-SI PIARDA POSTURILE ii manipuleaza pe parinti,dar...degeaba!Pe ele(pe educatoare) le doare trecerea grupei pregatitoare la ciclul primar,mai ales pe cele de varsta a III-a care nu au dubla calificare! Ar fi cazul sa renuntam la istericale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu educatoarele de varsta a III-a ( cata aciditate) sunt amenintate de reducerea postului , sa nu uitam cine facea studii pedagogice pe acea vreme , au de partea lor profesionalismul si experienta .Din pacate dascalii tineri sunt mai amenintati de reduceri - cine este din sitem stie de ce - si nu se pune problema de manipulare a parintilor atata timp cat stim ca o lege trebuie respectata, dimpotriva , se pune in primul rand copilul si ce e mai bine pentru el. Din pacate tocmai el este la mijloc si se fac experiente de acest fel , cu multe necunoscute .

      Ștergere
  7. Nu este vorba ca suntem reticenti la schimbare , dar luam modele de la alte tari , fara sa analizam posibilitatile noastre.Acolo copiii sunt in program pana iese parintele de la serviciu , au conditii pentru acest lucru , pe cand la noi aplicam legea si apoi asiguram ,daca putem , conditiile -spatii scolare , dotari , dascali formati , programe adecvate - toate acestea trebuiau asigurate pana acuma.In localitatile cu clase simultane , foarte multe cu 4 clase simultane cu numar mic de copii, mai vine si clasa pregatitoare , iar legea spune ca nu pot fi simultane mai mult de 4 clase.Ce se intampla cu acei 1-2 sau 3 copii de clasa pregatitoare la care invatarea se face prin joc , evaluarea prin buline si isi desfasoara activitatea in conditii de simultaneitate cu inca 3 clase si nu sunt putini acestia.Se pune problema ca si timpul alocat unei activitati din clasa pregatitoare sa fie mai scurt decat cel alocat unei ore de curs pentru celelalte clase.Sunt multe probleme la care nu se cunosc rezolvarile imediate.Dar noi facem schimbare de dragul schimbarii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooooooo....! nici o problema pentru ganditorii pedelisti de azi. Se fac simultane si mai si.....: grupa de gradinita cu clasa pregatitoare.
      Iar forma fara fond nu e o noutate. Istoria se repeta. Personajele lui Caragiale inca exista. Sunt vii.....

      Ștergere
    2. Nu numai. Infrastructura nu e deloc existenta ptr a sustine "ideea idioata"-daca ii pot spune asa,a acestor atoatestiutori.
      Trebuie gandita o intreaga logistica ptr a functiona asa ceva si nu mai spun de finantarea ptr aceasta ...!
      Dar ... este gandirea "cercetatorului" vitezei pumnului , ce mai putem face impotriva cretinilor promovati de BASINA VODA !!!

      Ștergere
  8. Ce sondaj este asta in care poti vota de cate ori vrei?! Este neprofesionist facut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profesionistule! Desteptule! Genialule! Fa tu un sondaj sa afli cati cred in comentariile tale de postac pedelist platit. SUCCESURI!

      Ștergere
    2. a raspuns la sondaj peste 300 de oameni deocamdata..e mult e putin?

      Ștergere
    3. Daca o persoana voteaza de 299 de ori, ce relevanta are sondajul?!

      Draga Adrian, esti jalnic!

      Ștergere
    4. Domnule Liviu Marian Pop, poate doriti sa scrieti:,,au raspuns la sondaj peste 300"
      ,,Ce sondaj este asta in care poti vota de cate ori vrei?! Este neprofesionist facut!"
      Subscriu

      Ștergere
  9. Cei din clasa pregatitoare vor invata la simultan, in mediul rural, sau separat indiferent de nr. de copii de la clasa pregatitoare?Cei din rural mereu au fost discriminati si vrem sa obtinem performante cu elevii ca si cand ne-am ocupa de o singura clasa ca in mediul urban.Acordati-le mai multe sanse pt ca deja soarta le-a fost potrivnica ca s-au nascut la tara.Un ordin al ministrului din 19.02.2012 prevede simultan numai pt. doua clase nu mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu educatoarele care raman fara posturi ii manipuleaza pe parinti! educatoarele, majoritatea dintre ele au dubla specializare, deci pot preda si la scoala, iar in gradinite grupele erau suprapopulate, acum pot avea nr. normal de copii si tot nu raman fara posturi. Manipularea a venit "de sus" avand in vedere nr. mic de locuri in gradinitele din Bucuresti si faptul ca la fiecare inceput de an scolar aveau probleme cu parintii care nu prindeau locuri in gradinite. Cei "de sus" nu vad mai departe de Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate fi si asta "una din alea" avute in vedere de diletantii astia care le stiu pe toate

      Ștergere
  11. Întradevăr, această clasă pregătitoare sau "clasa zero",cum i s-a mai spus ,rezolvă problemele din învăţământ şi să vedeţi ce performanţă va urma!!!Ordine şi legi date de persoane care nu cunosc realitatea din sistemul românesc şi chiar se străduiesc să n-o cunoască...

    RăspundețiȘtergere
  12. Clasa zero barat, ca si mutarea clasei a IX-a la gimnaziu este o ambitie prosteasca a echipei de nulitati din MECTS.

    RăspundețiȘtergere
  13. Fratilor, traim in tara nebunilor! Daca nu exista inca o programa pentru clasa pregatitoare, nu stim inca ce vor invata copiii la clasa aceea, de unde naiba stie comisia de evaluare in ce masura este pregatit copilul sa faca fata cerintelor? Chiar ca e de zis Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  14. Programa ? Un fleac ! S-a spus deja ca . . . NU SE INVATA NIMIC !
    Clasa aIX-a trebuie sa ramana la liceu ! Daca trebuie distrus si asta . . .

    RăspundețiȘtergere
  15. Va sugerez sa cititi si comentarii la acest subiect de pe site-uri nesindicalizate. Sunt echilibrate cel putin si v-ar sprijini sa fiti obiectivi. Aici sunteti in stare sa negati si albul de necontestat al laptelui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu ce cauti aici? De ce nu esti pe acele "site-uri nesindicalizate"? Sugestiile alea din capul tau, mie-mi ies pe fund. Vezi ca vine vertiginos primavara si sa vezi in ce echilibru o sa ajungi....

      Ștergere
    2. Dumneavoastra sunteti cadru didactic?
      Domnul Marian Pop, sunteti de acord cu asemenea exprimare?

      Ștergere
  16. Basi.... astia gen :"anonim 24 feb ora 10.14 pm" ar fi cazul sa ne lasati , sa va duceti la iarba verde de acasa - aia unde nu-i nici intristrare nici suspin !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate ca abia atunci va veni si linistea si ordinea adevarata pe care o tot invoca acesti lachei ai lu BASINA VODA

      Ștergere
  17. Doar . . . patru etape de inscriere ! Este prea putin ! Se poate mai mult , ca asa este in Iuropa !

    RăspundețiȘtergere
  18. Cate tari are Europa ? 13 sau . . . 50 ? Dupa "saitele" oficiale nu am reusit sa aflu !

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.petitieonline.ro/petitie/26185051/semnaturi/pg13
    Este un site nesindicalizat.
    Dedicatie speciala pt. bagatorul de seama, postacul bine platit de mai sus.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare