8 feb. 2012

Funeriu si cotizatia sindicala. 7 miliarde de lei neacordati profesorilor

Nu scriam aceasta postare daca nu vedeam aberatiile pe care le-a scos din gura ex-ministrul Funeriu in cadrul conferintei de presa de ieri. Mai exact: "Fondul de salarii la nivelul Ministerului Educatiei era pe undeva de 7,7 miliarde de lei, 1% reprezenta aproximativ 70 de milioane de lei, anual. Bani care intrau direct in conturile sindicatelor" a declarat Funeriu


Este o vorba in popor care spune ceva de genul "Prostul daca nu este fudul parca nu este prost destul"
si inca una "Un prost arunca o piatra si o suta de destepti o cauta"

Asa arata declaratia ex-tentativei de ministru de la educatie

Ca sa argumentez cat de PROST informat este sustin urmatoarele:
1. In primul rand fondul de salarii contine si contributia angajatorului, deci discutam de maximum 5 miliarde/an.
2. Cotizatia de sindicat este de maximum 1% din brutul angajatului deci maxim 50 milioane/an.
3. Nu toti au cotizatia de 1%, unele sindicate au chiar cotizatie de 3 lei/luna/membru, deci suma este mult mai mica;
4. La Federatie ajunge doar 1 leu/membru/luna restul ramane in organizatia de judet/sector unde se gospodareste fiecare in parte: programe sociale, cursuri de formare, bilete de odihna, cadouri sau tichete cadou, plata angajati, etc.
Executiile bugetare ale sindiatelor si ale federatiilor se gasesc pe site-ul Ministerului de Finante.


Ma voi opri cu argumenatare pentru a aduce in atentie de unde a aparut supararea ex-ului pe miscarea sindicala. EXCLUSIV BANI

1. A fost instalat in decembrie 2009 cand cadrele didactice aveau de primit 100euro/an (bani pentru carti de specialitate). Dansul a acordat doar 33 euro.. 
 Adica nu a acordat la 270 000 de profesori cate 67 euro. Adica 18 milioane de euro in 2009.

2.Ce au facut sindicatele?
Au mers in instanat si am recuperat pentru fiecare membru acesti bani. 18 milioane de euro, pe care si in acest an ii mai plateste ministerul. Fiind drepturi materiale nu intra sub incidenta legii care amana pana in 2016 aceste plati.

3. Vazand ca pierde procesul si este nevoit sa acorde acesti bani vine in mai 2010 cu o lege care abroga legea privind acordarea celor 100 de euro.

4. Prea tarziu.
Deja procesele erau incepute de catre sindicate si  deja se creease precedentul.  
Adica 27 milioane de euro in 2010. Bani pe care Funeriu trebuie sa ii inapoieze profesorilor. Aici procesele inca sunt pe rol si este foarte important sa fie cat mai putini angajati reprezentati.

5. Vazand acest lucru in iunie 2011 a emis acest ordin comun cu neretinerea pe stat de plata a cotizatiei de sindicat.

6. Facand un calcul simplu ajungem la 45 milioane de euro pe care sindicatele le-au obtinut pentru angajatii din invatamant, membri de sindicat. Adica vreo 190 milioane de lei. 

7. Ce vrea Funeriu?
Cat mai putini cei care sa fie reprezentati in instanta. Adica cat mai putini sindicalisti.

8. Miza insa nu este numai aici. Unii isi mai aduc aminte ca in octombrie 2008 a fost votata Legea care prevedea majorarea salariilor cu 33,34%/luna pentru ficare profesor.

9. In 2009 decembrie deja sindicatele aveau castigate procese care cumulau perioada octombre 2008-decembrie 2009. Adica 5 salarii pentru fiecare angajat.  

10. Mai precis 3,2 miliarde lei (7,7 miliarde/12 luni*5). Bani pe care sindicatele din preuniversitar le-au castigat pentru membrii de sindicat.

11. Jale mare in Guvernul BOC. 
A dat in decembrie 2009 Lege a salarizarii unitare prin care a zis ca stopeaza aceste procese. Surpriza insa. Sindicatele castiga in instanta cu propria lor lege a salarizarii unitare.

12.Ce face Funeriu?
Vine in mai 2011 cu o noua lege de salarizare speciala pentru invatamant, desi in decembrie 2010 Boc a mai emis o noua lege a salarizarii unitare in sistemul bugetar.

13. Pe aceasta lege sunt cele mai multe procese in desfasurarea la aceasta ora.
Ce inseamna financiar 5,3 salarii pentru fiecare profesor. Mai precis 3,4 miliarde de lei (7,7 miliarde/12 luni*5.3) pentru cei 270000.

14. Vazand si acest lucru in iunie 2011 a emis acest ordin comun cu neretinerea pe stat de plata a cotizatiei de sindicat. Ordinul s-a publicat in noiembrie in Monitorul Oficial.

Miza este ca in instanta sa ramana cat mai putini membri de sindicat. Evident ca si sumele vor fi putine pentru guvern.


Aceasta este adevarata miza a neretinerii cotizatie pe statul de plata.

6,6 miliarde de lei pe care deja Guvernul ii are pierduti in instanta cu sindicatele din invatamant.

Sindicatele au castigat in instanta 6,6 miliarde de lei. Bani pe care FUNERIU nu i-a acordat profesorilor in cei doi ani de mandat.
5% dintre acestia deja sunt prinsi in bugetul pentru anul 2012 si vor fi platiti incepand cu luna aceasta.

AICI am mai scris si de celelate procese  pe care sindicatele le-au castigat in instanta

E primul episod. 
Mai am inca 3 episoade pe care le voi relata in curand.
Razboiul continua ex-tentativa de ministru.





54 de comentarii:

  1. "Un prost arunca o piatra in apa...." si pe unii chiar ca ii prosteste. Si nu ma refer la postacii de comentarii din cabinetele parlamentarilor pedele. Sunt multi dintre ai nostri, membri sau fost membri de sindicat care au de primit diferente salariale care echivaleaza pe putin cu salariul pe un an de zile. Asta inseamna cotizatia pe care ar plati-o in 1.200 de luni, adica in 100 de ani de activitate, adica in 2,5 "vieti" de salariat. Pe unii, Funeriu si postacii lui i-au lamurit ca este mult mai consistenta cotizatia de sindicat de 1% decat mai mult de jumatate de salariu furata de el (33,4% din Legea 221/2008+25% luati prin Legea 118/2010). Daca Boc si Funeriu au incalcat legislatia intr-un mod de neimaginat pana acum sfidand flagrant continutul unui stat de drept (prin neexecutarea sentintelor judecatoresti), vina a fost aruncata tot pe sindicate: "ei,si? ce au facut sindicatele? ce au obtinut? platiti cotizatie degeaba; eu v-am ajutat sa nu o mai platiti". Miza guvernului Basescu si a lui Funeriu este insa cu mult mai sus: sa slabeasca sau chiar sa elimine forta care sa mai ceara sumele datorate de stat, adica a acelor sume care echivaleaza cu salariul pe un an de zile. Pentru ca nici un salariat nu va avea posibilitatea sa ceara guvernului restituirea datoriilor si nici curajul sa ceara directorului acest lucru. Este de retinut urmatoarea afirmatie a Oanei Badea in fata alesilor dintr-un judet: "cadrele didactice au curajul sa protesteze pentru ca au stabilitate pe post cel putin un an de zile; trebuie sa facem ceva sa anulam aceasta facilitate". Daca analizam cu atentie LEN vom constata ca toata partea care se refera la invatamantul preuniversitar tocmai asta urmareste. Iar sindicatele au luat atitudine; cer modificarea LEN. Raspunsul guvernului: "trebuie slabite sindicatele si chiar eliminate" (P.s. sa nu ne facem iluzii; guvernul e acelasi: guvernul Basescu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...recte, fosti membri de sindicat in loc de fost membri, domnule profesor!

      Ștergere
  2. PROSTIMEA GÂNDEȘTE PROSTEȘTE, DUPĂ CUM SE GUVERNEAZĂ ȚARA!Consider că sindicatele trebuie să fie și mai puternice acum ca oricând!Din câte văd, TÂMPIȚII DIN GUVERN își permiT nesimțirea de a înăbuși simțurile provocate de ei:foamete,neajunsurile,îmbolnăvirea copiilor,.......Să le fie rușine!NU CEDAȚI CELOR CE VĂ CER SĂ DEMISIONAȚI!SINDICATELE TREBUIE SĂ MEARGĂ ÎNAINTE,CU MAI MULTĂ PUTERE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sindicatele merg atata timp cat exista UNITATE...razboiul pe care mincinosul de FUNERIU il duce cu liderii de sindicat va continua. E important sa nu cedam in baza...

      Ștergere
    2. "hotul striga hotul!"

      Ștergere
  3. Domnule Adrian,
    Puteti sa probati afirmatia pe care o atribuiti doamnei Oana Badea?

    RăspundețiȘtergere
  4. sindicalistu'09.02.2012, 10:34

    @Adriane , sa ne mai lasi in pace cu cugetarile tale, intr-adevar ai dreptul la opinie insa nu trebuie sa ne prostesti pe noi aruncandu-ne "praf in ochi" prin sentintele judecatoresti castigate ... ce ati facut concret sa puneti in aplicare sentintele judecatoresti? ce mijloace ati folosit pentru aplicarea legii de catre Guvern , in afara de a sta prin cabinetele voastre incalzite? caci o Greva Generala nu sunteti in stare sa o duceti pana la sfarsit, pentru ca va vindeti pe nu stiu ce functii si pe urma veniti in fata noastra si ne spuneti ca "doar atat s-a putut face"!si acum... cand ati fost loviti prin scoaterea cotizatiei de sindicat de pe fluturas si nu va mai intra banii in conturi , ci trebuie sa alergati dupa ei... iar membrii de sindicat nu or sa va mai plateasca cotizatia decat daca faceti ceva si pentru ei nu numai pentru voi... insa voi v-ati obisnuit sa iesiti in fata si sa spuneti ce ati facut pentru noi(dar nu ati rezolvat mai nimic), insa nu si ce o sa faceti de acum incolo...concret... e normal ca membrul de sindicat sa se duca si sa plateasca cotizatia sindicatului care ii reprezinta cel mai bine interesele...insa voi stiti doar sa-i constrangeti prin fel de fel de amenintari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede ca imediat dupa ce a fost votat guvernul ai reaparut. Zilele trecute pe unde erai? Sa te vad cand s-o incalzi vremea cat curaj o sa mai ai.

      Ștergere
    2. sindicalistu'09.02.2012, 20:55

      indiferent de vreme sau anotimp am curajul sa imi sustin parerea prin argumente si nu ma ascund dupa niste sentinte judecatoresti castigate in urma cu 2-3 ani privind legea 221/2008... spune-mi si mie in afara de 100 de euro si aceste procesele castigate cu privire la legea 221/2008 ce ati mai castigat pentru membrii de sindicat si cate s-au pus in executare ? caci in afara de 100 de euro nu am luat nici un ban in mana!de celelalte probleme, curente,ale membrilor de sindicat, precum, nedecontarea navetei nu spuneti nimic ... !!! asa ca nu mai traiti in trecut si incercati sa rezolvati problemele actuale ale membrilor de sindicat pentru ca voi sunteti platiti din banii nostrii... asa ca daca vreti sa va platim cotizatia sindicala trebuie sa ne oferiti rezolvari ale problemelor noastre nu raspunsuri dezolante!!!

      Ștergere
  5. Imi cer iertare, dar treaba cu sindicatul nu prea e roza, cel putin din ultimii doi ani. De ce? Stiam ca pentru internare se acorda un ajutor banesc. Anul trecut, cand am fost internata, lidera de sindicat din scoala in care am predat, mi-a spus ca nici nu se pomeneste de asa ceva. Anul acesta, cand am fost, din nou, internata, si am fost si operata (tripla artrodeza), cu imobilizare ghipsata pentru 90 de zile, lidera de sindicat mi-a spus ca nu au fonduri din care sa dea ajutoare pentru cei ce se interneaza si sufera interventii chirurgicale. Tot acum, anul acesta, la 2 saptamani dupa ce am fost operata, mi-a murit tatal. Oare sa ma mai chinuiesc s-o intreb pe lidera noastra de sindicat daca mi se poate acorda un sprijin, in privinta aceasta???? Sau iarasi imi va spune ca nu au fonduri pentru asa ceva. Desi ma obliga, la fiecare salariu, sa-i dau cate 7 lei, in conditiile in care eu am doar jumatate de norma (din cauza gradul III de invaliditate) si un salariu de 400 RON... Se intampla undeva in Bucuresti (sector 6)...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la ce federatie sunteti?

      Ștergere
    2. la ce federatie sunteti?

      Ștergere
    3. Nu știu cărui sindicat aparțin profesorii din Grupul Școlar ”Petru Poni” - București, sector 6 (lider de sindicat: doamna profesoară Tihan). Nu știu cărui sindicat aparțin profesorii din Școala cu clasele I - VIII 311 din sectorul 6. Dacă aș fi știut, aș fi scris.

      Ștergere
  6. Daca oamenii sunt atat de multumiti de actiunea sindicatului nu trebuie sa se ingrijoreze nimeni pentru ca este logic ca ii intelege rostul si cotizeaza neconditionat dar ce facem cu cei nemultumiti????? Eu de exemplu , (apropo de sume castigate in instanta) sunt tare nemultumita deoarece daca nu mai functionez in scoala unde eram in perioada pusa pe rol nu-mi mai duce nimeni grija desi sunt in acelasi sindicat dar in alt judet. Este clar ca nu mai recuperez nimic , asta in fericitul caz in care s-ar da ceva. Liderul din scoala unde sunt imi spune sa rezolv cu cel unde eram in acel moment si uite asa de luna aceasta am decis s-o rup definitiv cu sindicatul si gata. Sa ramana cei multumiti !!!!! Dar cati sunt oare????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu luati de urechi liderul din scoala in care ati fost pana acuma

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Cred ca esti unul/una cu diversiunile sau acelasi/aceeasi. Cand se pun in executare sentintele judecatoresti, se executa pentru absolut toate persoanele care sunt in sentinta si vei fi chemat/a sa-ti iei banii. Dar sa dea Guvernul banii..... Asa ca nu tine.... indemnul "voalat" de renuntare la sindicat. Hai, pa! si fa ceva mai util.

      Ștergere
    4. si eu am multe cazuri in judet..si fac proces din nou separat pentru fiecare membru. Nu e numai vina liderului...e si vina noastra a membrilor....
      e un drept al nostru si trebuie sa ne batem pentru el

      Ștergere
  7. Sa ramana numai PATRONATUL ! Eventual sa platim acestuia cotizatie !

    RăspundețiȘtergere
  8. va saluta fany din sectorul 3

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa ne luam de liderul din scoala? Pai dumneata (Anonim din 9 febr. 4:53 am) imbli cu ochii inchisi si cu urechi astupati??? Evident ca sumele castigate in instanta trebuie sa va dea scoala unde ati fost angajat in timpul castigarii procesului respectiv. E de la sineanteles. Creier de racheta ce sunteti, pedagogule. :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie cel mai mult mi-a placut cum i-a laudat Funeriu pe profesori ca nu l-au deranjat cu nici o greva in timpul mandatului. Laude bine meritate de altfel. Si, va rog, nu va deranjati sa-mi raspundeti ca tot sindicatele sunt de vina ca nu s-a facut nici o greva. N-am vazut cadrele didactice sa umple cu miile pietele centrale ale oraselor, nici pe la pichetari, nici pe la protestele spontane din ultima vreme, desi se pretind atat de revoltate si nedreptatite. Cam asta e atitudinea si cand vine vorba de greva. Iar greva nu se face cu o mana de lideri, buni, rai, cum or fi, se face cu mii de persoane, ca sa insemne ceva. Dar e mai productiv sa stai pe net sa arunci cu ___ in sindicatul care ti-a obtinut niste drepturi in instanta, decat sa iei atitudine impotriva celor care nu te lasa se te bucuri de drepturile castigate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si daca ar fi corecta suma, ce-l doare pe el capul?
    asta era treaba lui?...o jigodie, bine ca am scapat de el!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. In calitate de membru FSLI va rog sa luati o atitudine ferma asupra declaratiilor aberante sustinute ieri de Funeriu.Din fluturasul prezentat s-a vazut clar ca este rau intentionat prezentand un fluturas cu salariul unui director cu indemnizatie de conducere si gradatie de merit,lasand impresia ca salariile din invatamant sunt peste 2400 net. Cine l-a obligat pe director sa plateasca cotizatie? Nu cred ca sindicatul,a platit de buna voie pentru a fi reprezentat in procese,deoarece in toate tabelele de dare in judecata directorii sunt cap de lista. Deasemenea, consider ca a ales fluturasul cu cotizatia la FSLI pentru un vadit atac la federatia noastra si nu este corect.
    Eu cred ca trebuie sa va mobilizati, sa strangeti semnaturi de la oameni si sa-i dovediti acestui individ de "gen neutru" ca sunt mult mai multi cei care sunt constienti de necesitatea sindicatului si care doresc sa ramana in continuare membri de sindicat.Ar fi timpul sa va deziceti de cei care nu justifica ce au facut pana acum cu cotizatiile membrilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deja am postat doua materiale pe blog
      FSLI a emis un comunicat de presa
      continuam

      Ștergere
  13. Simplu membru de sindicat10.02.2012, 07:28

    Informatie "pe surse": actuala putere plateste 428 de postaci. Locul lor de munca este in cabinetele ministrilor si ale parlamentarilor. Primesc 456lei/luna net. Pe acest blog, acum sunt 2 postaci: sindicalistu&#39 si un Anonim. Anonimul isi aranjeaza comentariile ca si cum ar fi din interiorul sistemului. A vrut sa intre in sistemul de invatamant dar a luat la concurs nota 3,25. Asa ca si-a gasit un loc mai caldut de munca. "sindicalistu&#39" posteaza ca fiind observator extern. In perioada de pregatire si de implementare a LDS, pe acest blog si-au avut loc de munca 5 postaci; in perioada de pregatire a ordinului comun pentru implementarea programului Edusal erau 3 postaci. Cei doi care posteaza acum au primit premiul anual (al 13-lea salariu) inainte de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DE UNDE AVETI DETALIILE ACESTEA?

      Ștergere
    2. sindicalistu'10.02.2012, 17:57

      @Simplu membru de sindicat : sa stii ca gresesti grav, sunt un simplu cadru didactic si membru de sindicat care vrea doar sa ia atitudine in fata acestor lideri care nu fac decat sa se imbogateasca din cotizatia sindicala...chiar ar trebui ca liderii de sindicat sa posteze ce salarii primesc tinand cont ca salariul si cartea de munca a lor sunt platite din cotizatiile sindicale ale noastre? daca FSLI are in jur de 200000 de membri inmultit cu 1 ron avem 200000 ron lunar, ce se face cu acesti bani? tinand cont de faptul ca la un sindicat judetean cu 2000 de membri inmultit cu o cotizatie medie de 20 ron are lunar 40000 ron si trebuie sa plateasca procese, ajutoare etc...cu toate ca niciodata nu se vor utiliza mai mult de 10000ron lunar , o sa observati cam ce sume de bani raman la dispozitia lor??? si daca ii chemi sa vina la scoala sa discute cu membrii de sindicat sau cu primarul comunei pentru a rezolva problemele privind nedecontarea navetei etc. nu vor avea niciodata timp...

      Ștergere
    3. Simplu membru de sindicat10.02.2012, 19:25

      20 ron cotizatie medie?! Iaca, na! Asa te-ai dat de gol ca nu esti din sistem. A facut Funebru un efort imens si a gasit un fluturas a unui director pedelist cu 2400 ron pe luna, cu indemnizatie de conducere si gradatie de merit care inseamna cam 40% din 2400. Stii aritmetica? Daca nu era director, avea salariul de 1444 lei si era un salariu mare. Personalul nedidactic cotizeaza cu maximum 7 lei/luna pe care in fiecare an ii primeste inapoi ba printr-un ajutor, ba printr-un cadou de Craciun sau de zia femeii. Cotizatia medie, stimabile este exact la jumatate din cat spui tu. Si, daca salariul mediu in invatamant era de 2000 de lei, ce bine era! Dar n-a fost niciodata asa; nici in timpul lui Tariceanu cand erau cele mai mari salarii. Dar ti-am mai spus: dai inainte tot asa sa inteleaga oricine ca esti diversionist, postac pedelist.

      Ștergere
    4. ce fac sindicatele cu banii gasiti pe site-ul ministerului de finante http://www.mfinante.ro/pjuridice.html?pagina=domenii
      doar sa stiti denumirea sindicatului sau federatiei
      deci conturile FSLI sunt cunoscute

      Ștergere
    5. interesant...nu stiam ca se poate obtine asa ceva pe surse

      Ștergere
    6. sindicalistu'10.02.2012, 23:34

      @Simplu membru de sindicat : nu stiam ca indemnizatia de director plus gradatia de merit reprezinta 40% din salar, dupa cum observ nu te prea pricepi la aritmetica ? ia si mai exerseaza cu creionul pe hartie!!!!iar 20 ron cotizatie medie , am pus asa ca sa nu te incurci in calcule... caci la noi la sindicat se opreste 1% din salariul brut si daca ai pune salariul mediu din invatamant o sa vezi ca sunt pe aproape ... dar daca tu ai terminat facultatea la "Spilul Haret" se observa "dibacia" cu care tastezi pe net!!!!

      Ștergere
  14. Nu comentez spusele altora dar eu sunt mandra de SLI Sector 3.Avem si noi BUBELE noastre dar cand a fost vorba de un protest,noi am fost acolo chiar si in Piata Universitatii.Treziti-va CONFRATI !Sindicatul suntem NOI !LIderul ne coordoneaza,nu ne substituie.SUCCESSSS !

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnule Adrian,
    1. Presa poate cita sau poate interpreta. Cand interpreteaza e loc de manipulare.
    2. Presa nu este un inger.
    3. Nu ati probat nimic prin raspunsul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presa are si filmul. Adica avem filmul. Ati inteles?

      Ștergere
  16. UNITATE ! SPERANTA !

    RăspundețiȘtergere
  17. poate ar fii bine ca sindicatele sa isi faca intradevar treaba ... si sa nu uite ca in sindicat sunt si cadre didactice, si cadre didactice auxiliare si nedidactice ... daca e vorba de unitate , atunci unitatea sa fie fratilor pentru toti ... deci REZULTATE domnilor lideri de sindicat si atunci sa discutati ...

    RăspundețiȘtergere
  18. pe fluturas am la incadrare aproape 1500 lei si la sindicat imi ia cotizatie 23 lei. E corect?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ati platit 23 de lei da. Asta inseamna ca a fost emis achitanta de catre sindicat si aceasta cotizatie a intrat la dedctibilitate. din cei 23 de lei 16% sunt din impozit si restul din netul dvs

      Ștergere
  19. D-le Pop,vă rog să spuneţi concret cât e cotizaţia pe lună, că după ce că nu dă nimeni chitanţă, nu ne transmit nimic, nu ne simţim reprezentaţi, suntem şi înşelaţi? Mergeţi prin ţară ,faceţi verificări şi vă veţi minuna!!! Nu vă miraţi că pierdeţi încrederea membrilor. Din birou, totul se vede altfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai ca sunt mereu pe teren. COtizatia difera de la persoana la persoana si de la organizatie la organizatie. Chitante se elibereaza din ce in ce mai multe. Cred ca pentru un raspuns la intrebarea dvs trebuie sa va adresati liderului de sindicat din judetul dvs.

      Ștergere
  20. Pe fluturas e scris ce cotizatie sa dau (sindicat deductibil).E corect? Mie imi ia 23lei.Ce spui d-nul Pop?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca e emisa cotizatie e corect. Nu stiu care e procentul pentru cotizatia dvs. daca e 1% din brut si aveti 2300 brutul e corect.

      Ștergere
  21. D-le Pop,predau în câteva şcoli din jud Suceava şi liderul de sindicat nu ştie decât să ia cotizaţia (între 20 şi 25 lei pe lună de persoană). Suntem intrigaţi şi nemulţumiţi ,deoarece nu primim chitanţă,nu ştim dacă banii ajung efectiv unde trebuie!!!Nu ne comunică nimic(nu mai spun de aroganţa de care dă dovadă),dar pe surse se ştie că merge cu familia şi rudele în staţiuni cu bilete prin sindicat,nu ca restul membrilor neinformaţi şi neimportanţi.Şi alţi colegi de breaslă se confruntă cu aceaşi problemă şi dacă nu veţi face verificări,noi aceşti "naivi"nu vom mai plăti cotizaţia şi ne vom retrage din sindicat.Mai rămânem acum deoarece credem în dv.,v-aţi "luptat"pentru drepturile noastre şi vă stimăm,dar trebuie să faceţi ordine în sistem deoarece nimeni nu achită un serviciu fără o chitanţă,altfel totul e o ilegalitate.Nu vă putem spune de unde suntem,deoarece putem avea diverse "probleme".Vă mulţumim şi sperăm să ne informaţi despre deciziile luate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta voi vorbi cu liderull din judetu dvs pe marginea celor relatate. Sunt convins ca se vor rezolva problemele. In acelasi timp sunt convins ca sunteti capabili sa va alegeti liderii care sa va reprezinte.

      Ștergere
  22. D-le Pop ,mai răspundeţi?

    RăspundețiȘtergere
  23. Ilegalitati sunt peste tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. posibil. este insa foarte important sa luam atitudine impotriva lor.

      Ștergere
  24. Am citit azi lista cu persoanele care au fost alese in BIROUL OPERATIV AL S.L.Î. MM.
    D-le Pop, credeti ca ar mai fi trebuit acceptata candidatura domnului PETRU OROS avand in vedere antecedentele domniei sale?
    Din cate am vazut pe site-ul slimm tot dumnealui se ocupa de hotelul din Ocna.
    Noi platim ratele la banca si profitul de la Ocna....se duce....unde? In buzunarele cui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. domnul Oros reprezint personalul nedidactic in Biroul Operativ. Are si functia de administratrator al SRL-ului SLIMM. Daca ati citit tot materialul sunt convins ca ati vazut ca a fost aleasa o Comisie de Coordonare a SRL-ului. Aceasta comisie va selecta managerul (altul decat administratorul) care se va ocupa de acest Hotel. Din cate stiu eu vineri a avut loc interviul. Profitul hotelului se duce numai si numai in buzunarele sindicalistilor. Va asigur de acest lucru.

      Ștergere

Postări populare