20 feb. 2012

SONDAJ CCSB Sindicatele mai credibile decat Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Partidele politice si Parlamentul Romaniei

Cu 25 %, sindicatele sunt mai credibile decat Presedintele Romaniei 21%, Guvernul Romaniei 20%, Partidele politice 12% si Parlamentul Romaniei 15%.
Ce trebuie sa facem sa crestem credibilitatea sindicatelor?
Pe cei din MECTS care sun cu 5% sub noi ii rog sa se abtina. Multumesc pentru intelegere.

Detaliile sodajului le gasiti AICI

17 comentarii:

  1. SCOPUL SI OBIECTIVELE propuse dau credibilitate sindicatelor si sunt si cel mai bun raspuns la intrebarea "Ce ne da sindicatul ?" !

    RăspundețiȘtergere
  2. As avea si eu o intrebare: Nu se poate cere modificarea legii invatamantului si revenirea urgent a clasei pregatitoare la gradinita? Sau macar educatoarele cu dubla specializare sa-i invete , si sa nu fie obligate sa-i duca pana in clasa a IV-a.

    RăspundețiȘtergere
  3. SA nu ne imbatam cu apa rece. Din pacate, cam asa stau lucrurile. Ceva mai mult de 25% dintre colegi mai doresc sa ramana in sindicat. La mine in liceu mai reusesc sa conving cel mult 35% ca merita sa ramana in sindicat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sindicalistu'22.02.2012, 13:15

      @Adriane, uite si tu un om care spune adevarul... si nu cumva sa adaugi faptul ca si el este un postac pedelist cum spui despre altii!!! asta e realitatea ! de ce sa-ti mai platesc cotizatie daca tot sunt pe listele cu procesele castigate privind cresterea salariala cu 33% ? oricum se vor da pana in 2016, dar voi ce faceti pentru cotizatia noastra in prezent???? cheltuiti in scop personal...

      Ștergere
  4. Ne intreptam spre PACEA SOCIALA : toti angajatii multumiti si fericiti ! Trai neneaca !

    RăspundețiȘtergere
  5. Diversiunile au tinut. Presedintia si guvernul au cazut in credibilitate si au tras in jos sindicatele prin diversionisti platiti din banii publici. Suntem numai o idee peste ei si nu e bine. In mediul intelectual nu se percepe corect realitatea. Sau, probabil, nu toti sunt intelectuali......... Salariatii (cel putin cei din invatamant) nu cunosc tot ceea ce au facut sindicatele pentru ei; nu cunosc faptul ca daca nu s-a reusit mai mult a fost tocmai datorita lipsei solidaritatii lor cu liderii. Este adevarat ca unii lideri s-au compromis: au acceptat masina de serviciu la scara, tel. mobil platit de patronat, concedii in strainatate platite de patronat etc. Acestia nu sunt insa din invatamant sau asa cred. Din invatamant sunt lideri care fac afaceri prin firma familiei cu angajatorii, care au santajat sau care au facut trafic de influenta. Nu sunt multi, sunt foarte putini dar sunt Chiar ei au cerut liderilor din scoli sa faciliteze astfel de afaceri. Sindicalistii stiu asta, sa nu se autoamageasca. Dar exista la nivelul multor sindicalisti (probabil in acest procent de 25%), in special dintre cei cu vechime mai mare in invatamant, dovezi de puternic atasament. Am caz (il cunoaste d-l Hancescu si voi trimite fotocopia la federatie) de sindicalist care a trimis cotizatia de pe patul de spital, 1% din venitul brut, platind in plus si taxa postala fara a pretinde deducerea de la impozitare. Asta in conditiile in care toti membrii de sindicat stiu despre faptul ca pana in luna martie a.c. percepem cotizatie de 1 ban/luna. Desigur ca ii voi restitui cotizatia pentru ca nu am acceptat niciodata cotizatie din indemnizatia de concediu medical sau din cea de crestere a copilului desi persoanele respective au beneficiat de tot ceea ce a facut sindicatul in perioada respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cunosc vocea îndoielniei unora!De multe ori, în spatele unor asemenea critici ca a celor de sus,erau DICTĂRI ale altor indivizi, cu SCOPURI ASCUNSE!Știu ce văd, că FAPTA vorbește!Diagrama evidențiază deci,REALITATEA în care trăim, conduși de NEÎNCREDERE!SINDICATUL?Multora le-a făcut bine!Financiar?Te-a plătit STATUL MAI BINE, de ai atâta desconsiderație față de sindicat, dle ADRIAN?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ati inteles "pe invers" Sunt doua lucruri care v-au creeat confuzie: 1) Cred in sondajele sociologice iar procentul de 25% nu este magulitor; 2) Liderii despre care afirm exista. Nu sunt din FSLI dar sunt. D-l Pop stie si altfel de cauze pentru care unii salariati din invatamant isi pierd increderea in sindicate (nu sunt aparati suficient/convingator). Si mai este un dicton: cine se frige cu ciorba sufla si in iaurd.

      Ștergere
  7. Mulţi lideri sindicali s-au îmbogăţit peste orice măsură şi ruşine (prin fraudă clară, fizică şi morală!), au intrat în politică, s-au aliat cu duşmanul, ajungând miniştri şi uitând de „originea” lor sindicală – pe spinarea şi împotriva înşelatului om al muncii. Încrederea este foarte greu de căpătat…darămite de…re-căpătat. Am pierdut rand pe rand drepturi, am asteptat "luminita" dar ea a intarziat sa apara. La un moment dat am spus stop: nu mai plătesc cotizaţie, deci nu mai investesc în sindicat incredere, pentru ca am simtit ca m-a lasat de izbeliste, prada interpretarilor abuzive ale unor angajati din ISJ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar te-ai hotarat sa nu mai platesti cotizatie? Cata consecventa! Succesuri in continuare in munca dumitale de postac pedelist!

      Ștergere
    2. Tovarase Adrian (ca vad ca iute bagi pumnul in gura celui care isi spune oful), te anunt ca nu am nicio coloratura politica, sunt pur si simplu un angajat in sistemul de invatamant. Atat!

      Ștergere
  8. In capitalism orice se poate imbogati ! Legal ! Cine ne oprestte sa votam un cersetor , respect pentru cersetori ! , lider de sindicat ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo, cand se mai fac alegeri pe la Sindicate? stie cineva?

    RăspundețiȘtergere
  10. Scrie in Statutul FSLI !

    RăspundețiȘtergere
  11. ... la anul si la multi ani! presedintele se schimba, guvernele se schimba, prim ministrii se schimba! la sindicate schimbarile se fac doar cand reprezentantii nostri pleaca in Parlament( vezi cazul Croitoru, se dorea omul si ministru, dupa ce ca era paralel cu invatamantul). Repet lupta sindicala nu se face pe blogh, noi suntem convinsi , fiindca Noi suportam mizeriile politicienilor si cameleonismul liderilor de sindicat.Lupta sindicala se da in strada...culmea e ca nici un lider nu se agita in media, nu tipa, nu critica...unde sunteti ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Atunci nu mai scrie pe blog ! Unde sa venim sa te vedem in strada ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu se mai simte din păcate forţa si curajul sindicatelor .Din ce în ce mai multă lume nu mai are încredere ,nici speranţa în liderii sindicali (mai ales cei locali care nici nu se implică în cunoaşterea cazurilor din unitate -se simt deja prea importanţi).Mergeţi prin unităţi (cum mergea Cuza prin ţară).O să aveţi nişte "revelaţii"...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare