12 feb. 2012

Inca o "scapare" legislativa marca Funeriu- sau o noua dovada de incompetenta?

Dornic de dezvolrtarea învăţământului profesional şi tehnic care oferă posibilitatea de a califica elevii într-o meserie încă de pe băncile şcolii şi de a obţine astfel mai repede un loc de muncă plăti, MECTS a creeat site-ul ALEGE-TI DRUMU. Un lucru bun din punctul meu de vedere.
Aici se gaseste si Anexa 3 la O.M.E.C.T.S. nr. 3168 din 03.02.2012 PLAN‐CADRU DE ÎNVĂȚĂMÂNT PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL 

ACEASTA ANEXA NU RESPECTA LEGEA EDUCATIEI NATIONALE
de ce? Pentru ca:
Art. 18 (1) din LEN prevede Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Elevilor apartinand cultelor recunoscute de stat, indiferent de numarul lor, li se asigura dreptul constitutional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii. 
iar 
Art. 68 (2) din LEN prevede: Educatia fizica si sportul in invatamantul preuniversitar sunt cuprinse in trunchiul comun al planurilor de invatamant. 

Cele doua discipline nu se regasesc la clasa a XI.
Se stie ca un popor fara credinta si fara sanatate este un popor pierdut. Pentru amandoua este nevoie de educatie.
 
Inca o dovada de incompetenta la nivelul ministerului?
O noua dovada ca un ordin de ministru  poate sa modifice si sa nu respecte Legea?
Pana cand?

FSLI va transmite maine conducerii ministerului o noua adresa in care sa solicite acesteia ca e nevoie de consultare publica si dezbatere in elaborarea tuturor actelor normatative asa cum prevede legea. Totodata vom cere conducerii MECTS modificarea ordinului mai sus amintit pentru a respecta LEGEA EDUCATIEI NATIONALE. Sau poate MECTS isi propune modificarea LEN?

Asta pentru ca se vede unde duce lipsa dialogului social si elaborarea unor acte pe principiul "NOI DIN MECTS LE STIM PE TOATE"

34 de comentarii:

  1. Pai, de asta nu sunt bune sindicatele! Se mai gaseste cate unul ca dvs. care nu are altceva de facut decat sa le puna in evidenta incompetenta, diletantismul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alege-ti drumu?Competentilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu scuze, reiau o parte din comentaiul postat la articolul anterior:
    Se pare ca puterea ne ajuta sa ne redescoperim si sa fim redescoperiti(inconstient, desigur) dar trebuie sa fim "pe faza". E trimisa Curtea de Conturi sa ia bani personalului din invatamant. Se imputa sporul de calculator, sporul de conditii nocive, sporul de vechime in munca la plata cu ora si cumul, impozitul pe tichetele cadou, tot ce le trece prin cap. Se va ajunge sa se impute si salariul (pur si simplu). Celor care au renuntat la sindicate li se iau banii direct sau pierd in instanta. Din pacate pierd si cei care sunt aparati de sindicate care au numai gura si obraznicie dar NU si cap. Cu putina atentie, oamenii nu trebuie sa dea bani inapoi. ATENTIE! indiferent de solutia pe care o da instanta in cauza respectiva. Oamenii vor ajunge sa re-inteleaga ca au nevoie de sindicate dar de sindicate competente cu oameni bine pregatiti in domeniul legislatiei, al apararii drepturilor salariale si profesionale. Iata, am ajuns la o "descoperire": guvernul ii indeparteaza pe oameni de sindicate pentru a trece la actiunea inversa, de a se lua bani de la salariatii din invatamant. Pentru munca depusa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. continua cu speriatul si intimidatul angajatilor din invatamant. Se doreste instaurarea dictaturii. Nu va este clar?

      Ștergere
    2. Eiiii! Aici sunteti partial in eroare. Speriatul si intimidatul, da. Dar dictatura s-a instaurat mai demult. S-a mai gasit o modalitate de a mai aduce bani la buget.

      Ștergere
  4. am vaga impresie ca Adrian si Liviu Marian Pop se suna intre ei ca sa mai posteze cate ceva !!!(4 comentarii in aprox. 40 min.) ca poate mai prosteste vreun membru de sindicat sa plateasca cotizatia???nici nu stiti ce sa mai faceti ca sa va cotizeze membrii de sindicat!!! insa ne-am cam saturat de aparitiile voastre la tv pe banii nostri... si nu faceti nimic concret pentru noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ???? sunteti in grava eroare domnule Anonim.
      1. in momentul in care postez un articol pe blog acesta se duce automat la cei 1300 de abonati.
      2. in general postez is pe pagina de FACEBOOK al FSLI unde sunt aproape 1000 de persoane si pe pagina mea unde sunt vreo 6000. deci oricine poate comenta.
      3. cotizatia este de multa vreme rezolvata.
      4. aparitiile la tv nu se platesc si nu suntem plati. deci eraore cu "banii nostri"
      5. pentru cultura dvs generala fiecare memebru de sindicat plateste la FSLI cate 0,5 lei /luna incepand cu 1 ianuarie 2012. Ceilalti bani raman la nivelul organizatie judetene pentru a ajuta membrii de sindicat.
      6. sa auzim numai de bine

      Ștergere
    2. atunci pe banii cui veniti la Bucuresti? cumva ai sindicatului!!!

      Ștergere
  5. Domnule, ai devenit destept! Te-ai prins!
    In vara, daca dai iar examen sa intri in invatamant ai sansa sa urci nota de la 3,25 la 3,26. Daca ai sa dai examen la o scoala unde directorul este pedelist, ai sansa sa urci la 3,27. Succesuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Completez si cu doua intrebari: pentru munca dintr-o zi de duminica te plateste dublu? Daca nu, de ce nu ai lasat postarea pentru maine dimineata?

      Ștergere
    2. spre deosebire de tine am evoluat,insa tu ramai la acelasi stadiu sau chiar involuezi... te oftici ca nu mai faci parte din comisiile de BAC & Titularizare si nu mai ai cum sa-ti "completezi" dosarul pt Gradatia de merit si sa iei spagi pentru diferite" incadrari"!!! cred ca te oftici rau... treci la catedra sa vezi cum e... si apoi arunca cu vorbe in membrii tai de sindicat..

      Ștergere
    3. Eu arunc cu vorbe in tine, cel cu nota 3,25 la incercarea de a intra in invatamant si cu ocupatia de postac pe acest blog si nu in membrii de sindicat. Stiu bine ca nu lucrezi in invatamat. Pe deasupra, dai dovada ca esti si coprofag/scatofag.

      Ștergere
  6. Pentru AnonimFeb 12, 2012 12:30 PM>

    Nici nu mai este nevoie de caracterizarea lui Adrian ! Atata vreme cat APERI deciziite IDIOATE, ILEGALE, ABERANTE ale fostului si actualului Ministru, decizii bazate EXCLUSIV pe ideea de FURT din buzunarele noastre si AMENINTARI, atunci este CLAR cat de destept poti fi: ZERO !!! Nici nu mai conteaza ca esti sau nu din invatamant ! Tot ZERO ramai ! Coprofag ordinar, cum bine se exprima Adrian ! P.S. - Ai aflat si tu de BAC si Titularizare ? Afla ca NU MERITA sa faci parte din nici o comisie ! Munca patriotica !

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt stupefiata de comentariile "UNORA".Nu cred ca sunteti din sistem.Daca printre noi sunt asemenea "SPECIMENE",chiar ne meritam soarta.In occident,un nou angajat se inscrie in sindicat;este prioritatea numarul UNU.La noi ca la nimeni ne batem,ne jignim,intre noi, si atat.Vrem,nu vrem,un lider trebuie platit.El ne reprezinta interesele,ne coordoneaza,dar nu ne substituie.TREZITI-VA !Murim cu dreptatea in mana!Mai inghitim ?Ne mai lasam INCA,PROSTITI ?PACATTTTT,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  8. Aș propune ca cei cărora nu le convin prezentările dv, să fie eliminați.Știți cum E CU CE ȚIE NU-ȚI PLACE,....!
    MAI AȘTEPTĂM ȘI ALTE URME ALE INCOMPETENȚEI FUNEBRE!PE CINE NU INTERESEAZĂ, AUT! DIN BUNSIMȚ MĂCAR,FIȚI MAIDECENȚI CU AUTORUL PAGINII!EXPRIMAȚI-VĂ PĂRERILE ALTUNDEVA!TRĂIȚI DIN SISTEM, DLE ADRIAN?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg eu bine intrebarea dvs. sau dvs. nu ati citit cu atentie comentariile anterioare si dialogul cu anonimul care s-a dovedit a fi si coprofag?

      Ștergere
  9. Organizatia judeteana cum isi ajuta membrii?Doar din gura ca in rest nu se vede nimic ,cel putin in MH: nu tu bonuri,nu tu bilete concediu,prima de concediu nici macar o data,si multe altele pierdute la nivel national.Si sotul are la servici sindicat dar sincer merita , PE NOI DIN INVATAMANT SINDICATUL SA NE LASE,CA ORICUM TOT SINGURI SUNTEM!

    RăspundețiȘtergere
  10. Na! Iar ai dat-o in bara! Toate procesele in instanta si cele peste 6,6 miliarde de lei datorii ale statului catre angajatii din invatamant au fost au fost sustinute de sindicatele judetene.Liderii din scoli au avut si ei un rol de baza in aceste actiuni. Au colectat imputernicirile, adeverintele, alte dovezi necesare la dosar, unii au participat si la sedintele de judecata. Oricum o dai, interventiile tale tot diversiuni de postac pedelist raman.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sindicalistu'13.02.2012, 09:56

      @adrian
      unde au fost sindicatele atunci cand am avut nevoie de ele ? de la crestere de 33% am ajuns la taieri salariale de 25 % , ce au facut sindicatele ? au innabusit si Greva Generala care a fost inceputa! ia spune-mi mie de ce nu ati inceput Greva Generala la inceputul acestui an??? stii de ce? pentru ca ne-am pierdut increderea in voi si nu va mai putem sustine pentru ca sunteti niste ciubucari... poate ca voua acolo sus nu vi se transmite situatia reala , insa daca ai veni in teritoriu ai sa observi ca nu este" roz"! insa unii lideri judeteni s-au obisnuit de pe vremea comunismului sa transmita date eronate privind "productia anuala"... si noi pe fluturasul de salarii avem lipsa sporurile pe care voi nu ati fost in stare sa le aparati... treziti-va si nu mai traiti din amintiri ca o sa ramaneti fara membri!

      Ștergere
    2. ce inseamna "sindicatele" pentru dumneavoastra?
      Acei colegi care se inghesuiau sa participe la examene si car enu vroiau grevba cand se stia ce urmeaza sa pierdem daca nu facem ceva? Am fost in treritoriu si merg in teritoriu...deci lasati "povestile roz" deoparte si sa ne concentram pe ce face fiecare dintre noi. Poate asa avem sanse mai mari in viitor

      Ștergere
  11. Ce procese?Ce datorii?NU stiu daca eu sau tu facem parte din categoria"prostanac PDL-ist",dar stiu sigur ca in scoala unde lucrez eu pt acea lege cu supermarire au hotarari doar 3 cadre,si acelea si-au platit ele avocat,executor si altele.Mi-ar fi rusine sa laud activitatea sindicatului din invatamant,asa cum am mai spus eu ma refer strict la judetul Mh,nu contest activitatea din alte judete(sau poate chiar tu esti un lider).Daca faci referire la acele datorii ale statului spune concret (dar nu povesti)cat are de primit un cadru didactic;Si inca ceva daca sindicatul este asa de activ de ce nu toate cadrele au de primit bani,bonuri,(ma refer la partea materiala,caci noua lege intr-adevar a fost valabila pt toata lume_si stii destul de bine ce am pierdut)Nu toata lumea lucreaza in invatamant,nu suntem egali toti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo ,,Anonim".Sindicatul din VL e un fel de nu ar mai fi,adica o afacere de familie , rude ,prieteni sau oameni din sistem care sunt antrenati politic .Avem lider de 22 de ani.Nimeni si nimic nu-l schimba .Un afacerist.Si-a facut o avere colosala impreuna cu nevasta si rudele lui angajate in sistemul de invatamant.Poate dumneavostra domnule POP faceti ceva dar altii nu fac nimic decat avere si afaceri.Dumneavostra cei de la centru le-ati dat girul .Averile lor sunt pe numele rudelor de gradul I si II.

      Ștergere
    2. niste hoti

      la Barlad se intampla acelasi lucru, SIT Barlad este condus de un grup de prof. de sport(Marinescu,Vasilache,Pantiru) care isi baga rudele pe pile in diferite functii de conducere( sotia lui Marinescu director adj. etc)isi fac dosarele pt gradatia de merit si urla dupa noi sa platim cotizatia de sindicat , dar daca-l chemi pe Marinescu la scoala sa vb cu membrii de sindicat nu are niciodata timp. niste nesimtiti ,ii doare in cot ca nu se deconteaza naveta insa vor cotizatii.oricum ,ianuarie,e ultima luna cand mai platim sindicatul.

      Ștergere
    3. @AnonimFeb 12, 2012 11:37 PM, mi-ai creeat buna-dispozitie pentru toata saptamana! Am spus: "postac pedelist". Tu ai inteles ceea ce ti s-a potrivit ca o manusa: "prostanac PDL-ist". Treaba ta. Eu nu ma bag.

      Ștergere
    4. membru de sindicat13.02.2012, 20:33

      dupa cum observ raspunzi doar la ce vrei tu , nu si la adevaratele probleme cu care ne confruntam noi membrii de sindicat...si vad ca esti binedispus! normal tu nu ai salar de profesor ,cred ca tu ai salar de lider de sindicat negociat dupa bunul tau plac...

      Ștergere
    5. Din pacate sunteti din categoria "da muieti is posmagii" prea vreti sa va faca altii totul si sa primiti pe de-a gata. Nu aveti cunostinta de faptul ca majoritatea instantelor nu mai accepta judecarea cazurilor la gramada - adica o entitate ( adica sindicatul ) sa stea in instanta ptr.mai multi.
      Si asta din cauza ca nu toti au cauzele de judecata identice - identice. Unii au lucrat in mai multe scoli, altii cu norme partiale, conditii diferite etc.Daca vreti sa pricepeti!!!Asta inseamna ca fiecare trebuie sa stea in fata instantei in nume propriu din cauza conditiilor diferite de ale altor colegi.Sau poate ca vreti sa stea altii prin instante si dvs. doar sa beneficiati???
      EI ! DIN CARE CATEGORIE SUNTETI ???

      Ștergere
    6. Desi nu imi este adresata intrebarea incerc sa va raspund. Membrii de sindicat care au castigate rocese au de primit intre 1000 de lei si 100 000 de lei. In functie, grad, sporuri, vechime. aveti cateva postari pe aceasta speta pe acest blog. daca nu va descurcati reveniti.

      Ștergere
  12. "Toate-s praf... Lumea-i cum este... şi ca dânsa suntem noi."

    RăspundețiȘtergere
  13. "Reprezentanţii M.E.C.T.S. ştiau încă de ieri că va veni viscolul, dar au preferat să nu anunţe nimic ." !

    RăspundețiȘtergere
  14. @ anonimul din Barlad. Aveti unul dintre cele mai bine puse la punct site-ri la sindicat. Nu imi vine sa cred ca este adevarat ceea ce spuneti cunoscandu-l destul de bine pe domnul Marinescu si pe pantaru. II voi ruga maine sa se uit epe acest blog si sa va acorde o replica. Desi daca ati inainta un memoriu la sindicatul zonal sunt convins ca ati primi raspuns la problemele dumenavoastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonimul din Barlad15.02.2012, 12:35

      chiar va rog d-le Pop , insa nu cred ca o sa avem sorti de izbanda, daca s-ar face un sondaj de opinie la Barlad nu o sa va vina sa credeti cat de nemultumiti suntem de SIT Barlad , mai ales noi cadrele didactice care predam in mediul rural, naveta nu se mai deconteaza de 2 ani si d-l Marinescu sta binemersi in cabinetul lui cald... ganditi-va ca noi avem in fiecare luna salariul taiat cu aprox 25 % daca nu se deconteaza naveta... nici nu stiu la cate consilii profesorale a fost invitat si nu a dorit sa participe... ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu mai putem posta nici un fel de comentariu pe sit-ul sindicatului , caci unele din comentarii l-au cam deranjat pe "susnumitul"!dar daca "Adevarul Doare!"... nu stiu ce ne-ar putea convinge sa nu ne retragem din sindicat , caci majoritatea colegilor nostri suntem foarte hotarati sa iesim din sindicat. multumesc si va doresc o zi buna in continuare!

      Ștergere

Postări populare