15 nov. 2008

GREVA – AMANARE – Dascalii au renuntat la greva generala programata pentru 18 noiembrie

Federatiile din invatamant au anuntat ca renunta la greva generala programata in 18 noiembrie, dar au avertizat ca vor relua protestele daca, dupa instalarea viitorului guvern, legea de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicata. Presedinte Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Marian Pop, a aratat ca ”liderii federatiilor sindicale reprezentative din invatamant, in urma consultarii sindicatelor afiliate, au ajuns la concluzia ca greva generala incepand cu 18 noiembrie 2008 trebuie amanata”. Argumentele aduse de sidicalisti au facut referire la dcizia Curtii Constitutionale a Romaniei din data de 12 noiembrie, de contestare a neconstitutionalitatii O.U.G. nr. 136/2008, precum si angajamentul luat de politicieni, alti decat cei aflati la guvernare, de a aplica retroactiv legea privitoare la majorarile salariale imediat dupa alegeri. ”Exista riscul major ca grevei generale din invatamant sa i se dea o conotatie politica, avand in vedere faptul ca partidele politice sunt in plina campanie electorala”, au aratat sindicalistii, ca sa explice renuntarea la greva generala.
http://emaramures.ro/stiri/Stire.aspx?NewsID=17564&Title=GREVA-AMANARE-Dascalii-au-renuntat-la-greva-generala-programata-pentru-18-noiembrie

6 comentarii:

  1. Confor chestionarului din acest blog 70% dintre profesori nu considera oportuna amanarea grevei. Cand vor aparea hartiile in scoli pe care sa semnam daca vrem sau nu greva. O intrebare...domnule lider... dumneavostra cu cine tineti? Doresc un raspuns sincer. Cine a hotarat ca nu facem greva? Sa fie destituit urgent. Daca toate cadrele renuntam sa mai platim sindicat dispareti? Este totul un joc pe bani, bani pe care-i incasati dumneavoastra. Indrazniti sa iesiti in fata si sa spuneti ca nu vrem greva? Titlul este gresit: nu profesorii amana greva ci liderii care au muscat adanc din marul coruptiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. In conditiile in care mi-am permis sa pun acest sondaj cred ca nu e nevoei sa va spun cu cien tin.
    In ceea ce priveste AMANAREA grevei motivele sunt urmatoarele: O parte sunt in comunicatul comun al celor 4 federatii si asta in special ca Legea 221 o sa intre in aplicarea odata cu Decizia CCR.
    un alt motiv a fost cel legat de referendumul prezentat de liderii de organizatii precum si situatia social politica din acest moment.
    Luate in ansamblu decizia nu cred ca nu este una ancorata in realitatea momentului.
    In legatura cu diparitia vreau sa va spun ca perosnal nu am nicio problema ptr ca meseria de profesor de matematica nu poate disparea. Cred ca pana in acest moment mi-am facut datoria de lider...
    Timpul o sa dovedeasca.
    In speranta ca raspunsul meu s.a apropiat partial de asteptarile dvs va mai astept pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea e ca liderii sindicali de la cel mai inalt nivel au fost convinsi prin metode obscure sa cedeze...adica mult prea usor au dat din gura dar la fapte nici o zi de greva nimic...situatia social-politica din a cest moment nu ar trebui sa influenteze aplicarea unei legi intr-un stat de drept. In ce priveste exprimari de genul "Luate in ansamblu decizia nu cred ca nu este una ancorata in realitatea momentului" imi aminteste de altele precum "Pus astfel în lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului"...

    Dar cu delegatiile de sindicate trimise la Bruxelles cum ramane?Au facut si ei o excursie si cam atat, nu?

    Mesajul nu este adresat dvs personal..ci acelor lideri care tot apareau pe la TV ca asa nu se mai poate...si acum tac malc..la anul si la multi ani ne vom mai primi si noi drepturile!

    RăspundețiȘtergere
  4. pacat ca mereu noi suntem cei care renuntam la greva si nu ne ducem lupta pana la sfarsit. Cu ce a mituit guvernul pe reprezentantii nostri si de data asta?
    cel mai bine ar fi ca liderii sa nu mai faca politica, e destula munca si la sindicat si , nu poti apara drepturile sindicalistilor daca le aperi pe cele ale patronatului.
    ne am saturat de minciuni!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca a fost nimeni nevoit sa renunte.
    Eu va pot spune ce a facut FSLI pana in acest moment
    Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a solicitat Avocatului Poporului, prin adresa nr. 316/06.11.2008, înregistrată sub nr. 9230/07.11.2008, să sesizeze Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG nr. 136/2008. În baza memoriului înaintat de federaţia noastră, Curtea Constituţională a fost sesizată în data de 07.11.2008.
    FSLI a îndeplinit procedura administrativă prealabilă cu Guvernul României (obligatorie anterior sesizării Curţii de Apel Bucureşti- Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal cu acţiunea în anularea OUG nr. 136/2008) prin adresa nr. 314/05.11.2008, înregistrată sub nr. 17/11260/07.11.2008.
    Reamintim că, pe plan internaţional, FSLI a înaintat plângeri Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi Comisiei de Petiţii a Parlamentului Europei privind continuarea de către Guvernul României a practicilor care prejudiciază drepturile salariaţilor din învăţământ.
    Sperăm ca demersurile legale întreprinse de federaţia noastră, atât pe plan naţional, dar şi pe plan internaţional, să conducă la acordarea majorării salariale prevăzută de Legea nr. 221/2008, pentru personalul didactic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din comunicatul comun al celor 4 federatii, care il gasitis si pe http://liviumarianpop.blogspot.com/2008/11/comunicat-comun.html
    vedeti cateva argumente care au stat la baza acestei decizii.
    Avem deocamdata ceva argumente legale

    RăspundețiȘtergere

Postări populare