14 nov. 2008

Profesorii amână greva până la instalarea noului Guvern

Sindicatele din Educaţie au anunţat că amână greva generală. Toate federaţiile din Educaţie renunţă la greva generală programată pentru 18 noiembrie. Greva va fi amânată până la instalarea noului Guvern, potrivit lui Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei "Spiru Haret".
Aurel Cornea, preşedintele FSLI, a precizat că unul dintre motivele pentru care profesorii amână greva este că nu se doreşte ca protestul să capete o conotaţie politică.
Sindicaliştii ameninţă însă că vor intra în grevă generală dacă, după alegeri, nu se va trece la aplicarea legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Cornea a adăugat că speră ca şi cea de a doua OUG, ce prevede creşteri salariale de până la 28%, să fie declarată neconstituţională.
"Nu este vorba de un pas înapoi, este vorba de un pas raţional, să aşteptăm hotărârea CCR", a explicat Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret". Dacă noul Guvern nu va îndeplini cererile sindicaliştilor, greva va fi reluată.
"Preşedintele României şi partidele parlamentare, cu excepţia celor aflate la guvernare, şi-au asumat angajamentul ferm că, imediat după alegeri, Legea nr. 221/2008 se va aplica de la data de 1 octombrie 2008", se arată într-un comunicat remis de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.
Reprezentanţii Guvernului susţin că decizia sindicatelor este una înţeleaptă pentru perioada pe care o traversează ţara. "Salut decizia sindicatelor, o decizie bună pentru sistemul social românesc", a precizat Gabriel Berca, secretar general al Guvernului.
Cadrele didactice au făcut, săptămâna trecută, grevă de avertisment şi au pichetat Parlamenul, ca protest faţă de amanarea intrării în vigoare a legii majorării cu 50% a salariilor.
Miercuri, judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională ordonanţa care amâna până în aprilie 2009 aplicarea legii de majorare a lefurilor cadrelor didactice cu 50%.

Sursa: Realitatea.net

Video

3 comentarii:

 1. Parerea mea este ca aceasta cedare e penibila. Dupa ce ni s-a cerut semnatura pentru a sustine greva acum chiar liderii nu ne mai sustin. Inseamna ca nu ne reprezinta interesele. Inseamna ca mai mult dau din gura si atat.cand e vorba de fapte..pauza.

  In primul rand daca se amana dupa alegeri, noul guvern se va constitui undeva prin decembrie dar cum noi traim in Romania si sunt sarbatori probabil vom avea guverna abia in ianuarie..pana atunci vom si uita de orice miscare de protest.

  P.S. S-a gandit cineva daca va castiga acelasi partid care acum nu aplica legea atunci vom ajunge in aceeasi situatie cu precizarea ca am mai pierdut atata timp degeaba

  RăspundețiȘtergere
 2. deocamdata avem legea de partea noastra si cred ca e mult mai important.
  Nu cred ca timpul e pierdut.

  RăspundețiȘtergere
 3. care lege ? se respecta in Romanaia doar legile care au in vizor parlamentarii, si pe cei cu functii de conducere,inclusiv sefii din sindicat.
  daca avem legea de partea noastra de ce nu continuam greva?
  Politic?????????/

  RăspundețiȘtergere

Postări populare