27 iul. 2008

MARAMUREŞ. APELE REVĂRSATE AU PROVOCAT DECESUL A PATRU PERSOANE

Patru oameni au murit în judeţul Maramureş din cauza apelor revărsate. Este vorba de un băiat de 14 ani, care a fost luat de viitură şi de alte trei persoane au fost suprinse de o alunecare de teren în casa de lemn în care s-au adăpostit alături de alte cinci persoane, care insă au reuşit să se salveze. Aproximativ 300 de persoane din Teceul de Sus au fost evacuate din casele lor, deoerece este aşteptată o viitură pe râul Tisa, al cărui debit ar putea ajunge la 2 000 de metri cubi.
Pe Valea Vaserului 193 de turişti au rămas blocaţi după ce mocăniţa cu care au urcat pe munte nu s-a mai putut intoarce, deoarece apele au rupt calea ferată ingustă. În zonă nu se poate ajunge decat cu elicopterul. În plus, zeci de pasageri din legătura CFR Sighetu-Marmaţiei - Bucureşti au fost coborâţi din tren doarece garnitura a fost blocată de două viituri. Oamenii au fost cazaţi intr-o şcoala din Vişeul de Sus.

În Borşa, sute de case au ramas izolate iar alte zeci au fost inundate. Remus Şteţco, primarul localităţii, a declarat că momentan oamenii nu au apă potabilă, dar că nu există localnici în situaţii de criză. Din cauza precipitaţiilor abundente, drumul care face legătura între Borşa şi Baia Mare a fost închis. De asemenea, autorităţile au decis să închidă şi punctul de frontieră de la Sighetul Marmaţiei.

Antena3.ro
Sursa:http://www.antena3.ro/Maramures.-Apele-revarsate-au-provocat-decesul-a-patru-persoane_act_52214_ext.html

Un comentariu:

Postări populare