17 iul. 2008

Şcoala de PR a lu’ DNA

Acuma evident că “şcoală” e atât de mult spus, mult mai mult decât a spune că suma corupţiei din România este identic echivalentă cu suma incompetenţei anticorupţiei din aceaşi ţară menţionată. Dar, iaşte ceva adevăr în ce zic eu în titlu…
Păi serios, ce a făcut altceva DNA în afară de a face orice posibil din câte se pot face pentru a apărea la televizor şi în ziare? Marile dosare pe care instituţia cu pricina le administrează cu graţia unui şobolan de baltă într-un restaurant de lux franţuzesc sunt tot atâtea băşini mediatice, care îşi dezmiardă duhoarea juridică la intervale regulate, cam când ar trebui să se ocupe opinia publică cu altceva. E de prisosul prisosului să mai spunem că eficienţa cu care se mişcă DNA pe tarlaua prinderii corupţiei (a marii, enormei, incomensurabilei corupţii) în piunezele legii se apropie vertiginos de cota FC Baia Mare de a câştiga Champion League în următorul cincinal.
DNA vrea cu orice preţ să ne facă să înţelegem că este o instituţie de masivă importanţă pentru ţara noastră greu încercată de veacuri. Şi îşi construieşte strategic şi rizibil imaginea ca atare. De fapt, de multe ori, ai impresia că numai asta face. DNA vrea să ne facă să credem că PARE că FACE, nu că FACE cu adevărat ceva. Nu mai reţin cine se ocupă de comunicare în DNA, dar parcă cineva care tot de la o instituţie cu trei iniţiale mari vine…
Şi pentru că deja m-am cam plictisit de subiectul ăsta, mai intromisiunez doar o savuroasă reacţie a procurorilor normali, obişnuiţi, ştiţi voi, cei asupra cărora DNAiştii aruncă o privire de rege consanguin constipat care se uită la valetul care îi aduce oala aurită de noapte. Procurorii simplii din Maramureş deci, unde DNA s-a băgat în incredibil de marea, incomensurabila, intergalactica corupţie de la examenul de bacalaureat fraudat la Sighetu Marmaţiei, reacţionează după cum urmează în cele de mai jos:
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş îşi exprimă public nemulţumirea faţă de mediatizarea excesivă, absolut inexactă, care se face în privinţa fraudării examenului de bacalaureat de la Liceul “Gheorghe Pop de Băseşti”, Secţia Sighetu Marmaţiei.
Pornind probabil de la un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Structura Centrală, care este parţial inexact, întreaga presă locală şi centrală a preluat ştirea potrivit căreia procurorii anticorupţie au iniţiat ancheta la unitatea şcolară respectivă.
Dorim să arătăm că nu procurorii anticorupţie au iniţiat acea anchetă.”
www.estradamaramureseana.ro

Sursa:http://chinezu.eu/2008/07/17/scoala-de-pr-a-lu-dna/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare