9 iul. 2008

comunicat FSLI privind examenul de bacalureat

COMUNICAT


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este profund indignată de atitudinea inchizitorială manifestată faţă de corpul profesoral din România, pe durata examenului naţional de bacalaureat. Federaţia noastră nu este adeptă a principiului de a se „ascunde gunoiul sub preş”, dar nu poate fi de acord cu culpabilizarea colectivă a dascălilor acestei ţări, care au fost etichetaţi ca fiind „hoţi şi şpăgari”.
Prezenţa mediatică a unor „imaculaţi” şi „luptători pentru dreptate”, percepuţi ca marionete politice, care au clamat că există „grave nereguli în desfăşurarea examenului de bacalaureat” chiar de la începutul acestuia, precum şi afirmaţiile jignitoare a anumitor lideri de sindicat conform cărora „profesorii iau mită pentru că au salarii mici”, au creat un climat de tensiune care a condus atât la bulversarea elevilor cât şi a celor care au făcut parte din comisiile de examen.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ admite că au fost cazuri punctuale în care membrii comisiilor, profesorii evaluatori şi supraveghetorii au avut un comportament imoral şi nedemn, permiţând anumitor elevi să obţină note nemeritat de mari şi solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului precum şi organelor abilitate ale statului, să demareze urgent verificări, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi să fie aspru sancţionaţi. Federaţia noastră se delimitează de cei care se pretează la astfel de fapte reprobabile şi luptă pentru apărarea drepturilor celor care îşi îndeplinesc cu profesionalism şi demnitate datoria de dascăl.
În acelaşi timp, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Preşedintelui României cât şi partidelor politice să urgenteze elaborarea Strategiei pentru educaţie şi, plecând de la aceasta, să se finalizeze Pachetul legislativ al educaţiei, pentru a se crea premizele unei schimbări profunde a învăţământului românesc.


PREŞEDINTE,

Aurel CORNEA



Bucureşti, 08.07.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare