11 iul. 2008

Care ar trebui sa fie reactia SLIMM vis a vis de cazul de la Sighet?

Stimati colegi (mai ales membri de sindicat), oameni ai scolii si nu numai,
Asa cum am procedat de foarte multe ori cer parerea dumneavoastra si de aceasta data.
Evident ca nu numai pe email ci si pe blogul personal.
Luni 14 iulie 2008 ora 11 voi exprima pozita Sindicatului Liber din Invatamant Maramures in legatura cu acest subiect in cadrul unei conferinte de presa.

Detalii despre acest subiect gasiti si la adresele de mai jos:
http://www.mediafax.ro/social/invinuitele-de-fraudarea-bacalaureatului-la-sighetu-marmatiei-aduse-la-tribunal.html?1688;2769587
http://www.mediafax.ro/social/peste-100-de-persoane-si-40-de-profesori-angrenati-in-fraudarea-bacalaureatului.html?1688;2770214
http://www.mediafax.ro/social/sighetu-marmatiei-fraudarea-examenului-de-bacalaureat-anchetata-de-dna.html?1688;2762208
http://www.europafm.ro/stiri/interne/update-profesoara-arestata-pentru-fraudarea-bacalaureatului~n18417/
http://www.gandul.info/scoala/audieri-la-bacalaureatul-din-sighetu-marmatiei.html?3934;2767266
http://www.infoportal.ro/articol~din-actualitate~info-572810~invinuitele-de-fraudarea-bacalaureatului-la-sighetu-marmatiei-aduse-la.html
http://www.jurnalul.ro/articole/129130/primii-vinovati-in-cazul-bac-ului-de-la-sighetu-marmatiei
http://www.antena3.ro/Sighet-DNA-ancheteaza-o-comisie-de-BAC-pentru-luare-de-mita-de-peste-100000-lei_act_51477_ext.html
http://www.presaonline.com/stire/bacalaureat-mita-de-100-000-de-la-un-liceu-din-sighetu-marmatiei-subiect-de-ancheta-dna-,304639.html
http://www.cotidianul.ro/ancheta_a_dna_privind_bacalaureatul_la_o_scoala_din_sighetu_marmatiei-50915.html
http://www.e-transport.ro/SIGHET_DNA_ANCHETEAZA_O_COMISIE_DE_BAC_PENTRU_LUA-i136-news14687-p82.html
http://www.realitatea.net/profesori-din-comisia-de-bac-de-la-un-grup-scolar-din-sighetul-marmatiei--in-atentia-dna--cum-comentati_310522.html
http://www.clujeanul.ro/cluj/suspectii-in-cazul-bac-ului-fraudat-la-sighet-cercetati-de-dna-cluj-2768141
http://www.evz.ro/index.php?zone=articole&task=detalii-articol&item=811553&page=Bac-ul-din-Sighet-in-atentia-DNA&current_date=2008-07-07
http://www.protv.ro/stiri/justitie/cazul-mita-la-bac-in-sighetu-marmatiei-a-ajuns-in-fata-judecatorilor.html
http://www.adevarul.ro/articole/eleva-audiata-de-dna-cluj-pentru-fraudarea-bacalaureatului-la-sighetu-marmatiei-a-fost-retinuta/359476
etc

va multumesc si pe aceasta cale din tot sufletul si astept parerile si propunerile dumneavoastra

6 comentarii:

  1. presa vb de cazul sighet. de ce nu ulmeni?liceul ghe pop de basesti e la ulmeni.
    patroana e d puscas. nu cred ca va puteti imagina ce se intampla acolo.........si nu numai la liceul particular. asfel de bacalaureate au mai fost ;nu sunt la prima abatere.ar fi pacat sa plateasca numai directoarea din sighet. e e doar victima acestui personaj malefic din ulmeni.
    daca vrei mai vorbim despre.

    RăspundețiȘtergere
  2. In legatura cu scandalul de la Sighet, consider ca este o catastrofa pentru imaginea invatamantului maramuresean. As merge pana la anularea examenului pentru acei elevi, cu repetarea lui, binenteles, si pedepsirea drastica a celor care au facut posibil sa se intample asa ceva, cu excluderea din invatamant, pentru ca mai mult nu cred ca poate face Inspectoratul.
    Ne luptam sa facem oameni din copii, iar din cauza unor persoane ca cei de la Sighet suntem in situatia de a fi considerati niste corupti cu totii.
    Prin urmare consider ca pozitia sindicatului ar trebuie sa fie de o maxima duritate fata de cadrele implicate in acest scandal, care se va dovedi a fi vinovate.
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca aveti ideea aceasta minunata de a exprima o pozitie oficiala fata de ceea ce s-a intimplat la Sighet. Sper ca aceasta pozitie sa -i reprezinte pe citi mai multi dintre noi, profesorii adevarati!
    Personal, cred ca trebuie sa fim fermi fata de asemenea intimplari. Cunosc direct doua situatii jenante pentru un dascal, care s-au petrecut in liceul cu pricina, filiala Baia Mare!
    In urma cu 2-3 ani, am fost profesor supraveghetor la un centru de bacalaureat baimarean la care era arondat si liceul cu pricina: mi-e jena si acum si greata de ceea ce s-a intimplat atunci.
    In plus, stim cu toii ca acest liceu a proliferat in toata regiunea tocmai datorita manierei - convenabile pentru multi - cu care se trece clasa si se iau examene.
    Ma intreb de ce ne-am mai ascunde dupa deget!
    Cred ca ar trebui sa ne delimitam de asemnea oameni care numai dascali nu sint! Cred ca ar trebui sa nu fim solidari cu asemenea persoane.
    Din pricina unora ca ei lumea ne judeca pe toti profesorii, ne baga pe toti in aceeasi oala, ne suspecteaza pe toti de inavutire (desi contributiile acelea financiare, noi stim, nu ajung niciodata la supraveghetori ori corectori, ci se opresc undeva sus).
    Cred ca trebuie sa luptam din rasputeri sa ne recistigam prestigiul, stima, onoarea de odinioara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am participat la bac din aceste motive.
    Sanctiuni pana la excluderea din invatamant a persoanelor care sunt vinovate.
    In invatamant sunt profesori care isi fac datoria si unii care isi permit sa ne calce in picioare munca .
    Sindicatul impreuna cu inspectoratul si noi profesorii de buna credinta , trebuie sa facem front comun si sa salvam ce se mai poate.
    Asta i invatam noi pe elevi , pentru bani poti incalca orice principiu?

    Nu au nici o scuza cei care au luat bani .Cu siguranta s au intamplat si la alte licee multe nereguli.Ce se intampla la bacalaureat in ultimii ani nu seamana a examen ci a nunta cu dar.

    Eu propun camere de luat vederi in toate salile de examen,O selectie mai buna la profesorii universitari presedinti de comisii si a prof supraveghetori.
    Nu cred in tragerea la sorti a comisiilor de bacalaureat ,cred ca se aranjeaza pe prietenii.Inspectoratul este la fel de vinovat de decaderea acestui examen.
    Ce masuri s au luat anul trecut in situatia de la Borsa?

    Parintii sunt si ei vinovati pt ca isi amintesc ca au copii cand dau bacul sau cand raman corigenti.Ii intereseaza nota si atat .Apoi se mira de ce nu sunt in stare sa faca fata in facultate.

    Va rog sa sustineti profesorii corecti si daruiti pentru aceasta vocatie .
    Nu au ce cauta in sistem vanzatorii de rezolvari de subiecte .Cei care s au vandut si ne au tradat sa plateasca.

    CURATENIE FARA MILA.
    DEMNITATE DRAGI COLEGI.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate D-le Lider Pop Liviu,
    Reactia noastra e de parere de rau ca se intampla asa ceva, dar cazuri de genul acesta au mai existat si din pacate vor mai exista. Cauza??? - daca ar fii salarii care sa-l satisfaca pe dascal, nu cred ca ar mai fii cazuri de acest gen! Stiti cat e salariul unul profesor in U.E???, si daca noi tot am intrat, de ce "NU NE ALINIEM?"
    Medicu-si completeaza veniturile prin atentii in plic, care sunt legale, nu?
    Profesorii ??? ...
    Nu este o scuza oricum pentru ce s-a intamplat, dar trebuie vazuta intotdeauna CAUZA CE-A DUS LA UN EVENIMENT, iar pedeapsa nu va avea ecou daca nu REZOLVAM CAUZA!
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  6. As vrea sa-i raspund anonimului care vorbeste despre salarii drept cauza a ceea ce se intimpla in invatamantul nostru. NIMENI nu s-a facut dascal ca sa se imbogateasca (pecuniar, ca acum nu e timp sa discutam despre imbogatirea spirituala, nu-i asa?...). NIMENI. Salariile sunt mici, asa e, dar e o umbrela sub care se ascund cei imorali prin ADN-ul lor!Acestia ar proceda identic indiferent de salarii. Si, la urma urmei, presedinti si vicepresedinti sunt profesori universitari, inspectori si directori de scoli: nu ei au salariile cele mai marunte din sistem!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare