17 iul. 2008

Am primit pe email Re: Care ar trebui sa fie reactia SLIMM vis a vis de cazul de la Sighet?

Buna seara,
Regret ca am fost plecata din oras si nu v-am citit mesajul! E foare trist si rusinos ce .Din pacate cred ca totul e adevarat.Nu mai am copii care sa mai participe la examene,acum 4 ani fiul meu a dat bacul nici un moment nu m-am putut gandi ca ar putea lua note pe alte cai decat pe propriile forte.A terminat La Colegiul ........
Dar ce pot sa va spun e ca am trait emotii mai mari anul acesta pt fiica fratelui meu,un copil cum rar mai gasesti prin scolile de azi A dat bacul tot la un colegiu, e olimpica, mediile in cei 4 ani peste 9,50.Nici in visele mele cele mai urate nu credeam ca un astfel de copil poate cadea la bac.Stiti ce note a avut? 10 rom si engleza oral 10 ed fizica 9,85 chimie 9 rom scris si 4,60 la mate.Am trait sa vad cum un copil poate fi distrus.Noroc ca toti dascalii si familia am fost alaturi de ea sa nu clacheze.Contestatia a redat speranta si iata psibilitatea sa mearga la admitere la stat la farmacia pt ca e si copilul care nu-si poate permite fac cu plata/Peste emotiile traite de acest copil vedeam cum altii se pregateau sa-si cumpere bacul. Am aflat de la copii lucruri pe care u indraznesc sa vi le scriu acum ,mi-e rusine!!!!
Sunteti profesor si cred ca un chestionar anonim dat elevilor v-ar face sa va ganditi serios ce se-ntampla cu scoala? Va intreb ,nu va suparati, cand ati dat bacul parintii d-voastra traiau bacul ca si cei de zi? Ai mei habar n-au avut a stiut ca am nici nu au venit eloc da la tara.n-am luat nici o ora de meditatie,an afara celor din scoala cu profsorii care ne chemau si-si sacrificau timpul lor,si am fostun copil premiant toti anii deliceu desi veneam de la tara cu profesori care chiar au avut vocatie de dascali/
Solutia cred ca e admiterea pe baza de examen,s-ar elimina lupta pt note mari la bac.Pt Sighet nici un comentariu,probabil ati aflatce se spune despre aceste scoli particulare ale d-nei Puscas si care il mai au ca patron pe Sf Anton de Padova!!!!
Folclorul a transmis doar practici de acest gen la aceste scoli,cat adevar e ,nu stiu, ceva cred ca e putred in sistem? Sindicatul cred ca trebuie sa ceara aflarea adevarului oricat de tare ar durea si pedepsirea vinovatilor,asa ceva nu putem tolera pentruca mai exista atatia dascali onesti in judetul acesta, nu aceste cazuri ne reprezinta!
Cu respect, .......

Un comentariu:

  1. interesant,..."vinovatii sa plateasca" ...ce sa plateasca ? astea sunt practici impamantenite de cand ma stiu, asa am fost noi crescuti ca merge si asa, nu sunt de acord sa fie pedepsiti acei profesori, pentru ca ar insemna sa fie pedepsit un intreg sistem. e rusinos sa vezi ca "dupa razboi" apar vitejii, ce s-a intamplat la sighet s-a intamplat peste tot in tara intr-o alta forma si poate la alte dimensiuni mai mci sau mai mari,ei nu au facut ceva iesit din comun insa invidia si-a spus cuvantul. dupa mine ar trebui sa se faca o reforma serioasa a sistemului si primul pas ar trebui sa fie testarea competentei profesorilor si funtie de competente si de rezultatele obtinute platiti pe masura. in sistemul actual toti sunt bagati in aceiasi oala ei se fac ca muncesc altii se fac ca-i platesc si tot asa, e un fel de soarece si pisica. asa ca Liviule mai multa actiune si mai putine vorbe, esti tanar ai viitorul in fata si inca mai poti schimba ceva.

    salutare
    un prieten vechi

    RăspundețiȘtergere

Postări populare